Yerden Isıtma Straforu

Ana sayfa > Ürünler > Yerden Isıtma Straforu

SATIN ALMAK İÇİN RESMİ E-TİCARET SİTEMİZİ GÜVENLE ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Yerden Isıtma Straforu

Yerden ısıtma straforu ısının zemine kaçmasını önleyen ısı yalıtım malzemesidir. Yerden ısıtma straforu ve yerden ısıtma ürünleri ısıtmada maksimum verim sağlar. Yerden ısıtma straforları mantar yapısı ile yerden ısıtma borularını yere sabitler. Kabartmalı özel yapısı sayesinde üzerine dökülen zemin şapı ile üstün bir yapışma sağlar. Yerden ısıtma straforu üzerine atılan şap, dolgu şapı olduğu için gözenekli yapısı sayesinde şaptaki çatlamaları minimuma indirmektedir.

Günümüz modern yapılarında yerden ısıtma sistemlerini sıkça görmekteyiz. Konutlar, evler, iş yerleri, villalar hem enerji verimliliği hem de konforu için yerden ısıtma sistemini tercih etmektedir. Projeye ve bütçenize göre yerden ısıtma straforu seçilmelidir. Folyolu, folyosuz, 22 dansite den 40 dansiteye ve farklı ölçülerde yerden ısıtma straforu bulunmaktadır. Halk arasında bu ürünler yerden ısıtma straforu , yerden ısıtma levhası veya yerden ısıtma köpüğü şeklinde adlandırılır.

Yerden Isıtma Straforu Teknik Özellikleri Nelerdir?

Genel olarak yerden ısıtma straforu, uygulamada şap altı izolasyonu gerçekleştirmek için özel olarak kullanılan bir malzemedir. Ayrıca yerden ısıtma borularını yere sabitlenmesi için görev almaktadır. İlk aşamada proje hazırlığı yapılırken, yerden ısıtma straforu ölçüleri belirlenir ve bu ölçüler ile yerde öncelikle strafor döşemesi sonrasında yerden ısıtma borularının döşenmesi gerçekleştirilir.

Yerden ısıtma sistemlerinin verimli bir şekilde çalışması için strafor, yalıtımı arttırarak, daha az enerji tüketimi ile daha sağlıklı bir ısınma elde edilmesine yardımcı olur. Genel özelliklerine bakıldığında, yerden ısıtma straforu yüksek bir esnekliğe sahiptir ve çeşitli kullanım amaçları ile birlikte genellikle yerden ısıtma için en sık kullanılan malzemelerden birisidir. Zeminde ıslak yapı tarzında bir döşeme sistemi kullanabilmek için hem ısıtma hem de serinleme sistemlerinde kullanıma uygun bir yapısı bulunmaktadır.

Bugün Hak Enerji olarak kurduğumuz sulu veya elektrikli yerden ısıtma projeleri için farklı markalar üzerinden ihtiyaç duyulan yerden ısıtma straforunu tercih ederek kullanıyoruz. Bu markalar arasında Rehau, Danfoss, Wavin, Vatanpor veya Fraenkische gibi örnekler bulunması ile birlikte her seçilen ürün birbirinden farklı yerden ısıtma straforu teknik özellikleri göstermektedir.

Farklı markalar üzerinden elde edilen ısıtma borularına uygun bir şekilde yerden ısıtma straforu İstanbul veya farklı kentlerde uygulanan malzemelerin kullanılması mümkün olmaktadır. Bu noktada özellikle seçilen strafor için dansite adı verilen oranların belirlenmesi gerekir. Çünkü bütçe açısından da yaptığımız uygulamalarda 30 dansite yerden ısıtma strafor fiyatları ile 22 dansite yerden ısıtma straforu ürünler arasında rakam farklılıkları bulunmaktadır. Aslında 20 dansite yerden ısıtma strafor fiyatları daha düşük olarak görülebilse de temel fark kullanılan malzemenin ne kadar yalıtım etkisi göstereceğidir.

Straforsuz Yerden Isıtma Yapmak Mümkün Müdür?

Çok nadir bir şekilde görülse de bazı yapılarda straforsuz yerden ısıtma yapılması gibi bir ihtimal de bulunmaktadır. Eğer zemin hiçbir malzeme ile kaplanmadan yalıtım işlemi yapılmış ve uygun bir hale getirilmiş ise bu zemin üzerinde strafor kullanmadan yerden ısıtma sistemi uygulanabilir. Ancak bahsedildiği şekilde bu tercih çok spesifik olarak yapının inşaatı sırasında daha fazla tercih edilmektedir.


yerden ısıtma straforuyerden ısıtma köpüğü><br><br></p><p> </p><p></p><h3><span style=

Yerden Isıtma Straforu Fiyatı Nasıl Hesaplanır?

Hak Enerji olarak uyguladığımız yerden ısıtma sistemleri veya farklı kentlerde uygulanan sistemlerde strafor fiyatlarının hesaplanması için belirli kıstaslar göz önünde bulundurulur. Bu noktada strafor fiyatları için temel birim olarak metrekare hesabı yapılmaktadır. Bu nedenle örnek olarak bir ev içerisinde 3 oda ve 1 salon için bu noktaların ve antre ile koridor noktalarının zemin hesaplamaları yapılarak, kaç metre kare strafor kullanılacağı göz önünde bulundurulur.

Yapıda kullanılacak strafor için ayrıca ürünün folyolu yerden ısıtma straforu veya folyosuz yerden ısıtma straforu olması gibi noktalar da hesaba katılır. Bazı uygulamalarda folyolu yerden ısıtma straforu kullanımı gerçekleştirildiği için fiyat noktasında da değişimler görülebilmektedir. Folyolu strafor zemin üzerinde kullanıldığında, daha yüksek bir yalıtım ihtimali oluşturduğu için daha yüksek rakamlar ile temin edilebilir. Bu nedenle kullanılan ürün türüne bağlı olarak yerden ısıtma straforu folyolu fiyatı ile rakam hesaplamaları sağlanır. Bu noktada Hak Enerji olarak özellikle fiyatlar açısından farklı markaların sunduğu en nitelikli ürünleri bir araya getirerek, proje içerisinde size en avantajlı bütçe ile hizmet vermeyi önemsiyoruz.

Yerden Isıtma Köpüğü Nasıl Kullanılır?

Bir diğer ismi ile köpük olarak da adlandırılan strafor zeminde kullanılırken, metrekare bazıyla birim malzeme elde edilir ve bu malzemeler zemin üzerinde birleştirilerek döşeme yapılır. Dayanıklı ve esnek bir yapıya sahip olan yerden ısıtma köpüğü zemine yerleştikten sonra birbirleri arasında boşluk kalmadan birleşerek tam gibi yalıtım avantajı sağlar.

Sektörde kullanılan köpük ürünleri açısından Rehau yerden ısıtma straforu gibi ürünler kullanıldığında, 20 dansite veya 30 dansite gibi özelliklere bağlı olarak da borular arasındaki mesafe değişerek döşeme işlemleri yapılır. Bu noktada özellikle yerden ısıtma döşeme şekilleri birbirinden farklı olmakla birlikte bu noktaya bağlı şekilde de straforların ölçülerinin ve özelliklerinin belirlenmesi önemlidir.

Günümüzde özellikle kombi veya katı yakıt bağlantılı kalorifer sistemleri kullanılırken, birçok ev sahibi ve işletme sahibi peteği yerden ısıtmaya çevirme hizmetleri talep etmektedir. Bu durumda alan içerisinde bulunan petek tesisatının sökülmesi ve yine bir tesisat ile birlikte yerden ısıtma tesisatı döşenmesi gerekir. İşte bu noktada yapılacak ilk işlemlerden birisi zemin hazırlığının yapılması ile strafor döşeme işlemi sağlanmasıdır.

Yerden Isıtma Köpüğü Nasıl Uygulanır?

Zemin üzerinde yerden ısıtma sistemi uygulanacak ise zeminin mutlaka düz olması gerekir. Bu nedenle köpük döşeme işlemi öncesinde genellikle yerden ısıtma tesviye betonu uygulaması yapılabilir. Bu sayede metrekare birimleri ile döşenen köpükler tamamen düz ve dengeli bir sonuç sağlar. Ardından üst kısmında boru tesisatı uygulaması gerçekleştirilir.

Hak Enerji olarak gerçekleştirdiğimiz uygulamalardan paylaşılmış yerden ısıtma görselleri üzerinde de görebileceğiniz üzere kesintisiz ve dengeli bir şekilde döşenmiş köpük üzerinde boru tesisatı döşemesi sağlanır ve ardından yerden ısıtma sisteminin tesisat çerçevesi oluşturulur. Pratik bir yapıya sahip olan bu malzeme, bugün kolaylıkla yerden ısıtma straforu sahibinden gibi noktalarda tarafınızca incelenebilecek bir yapıya sahiptir.

Yerden Isıtma Köpüğü Kalınlığı Kaç Cm ?

Yerden ısıtma sistemlerinde zemin yalıtımı gerçekleştirmek açısından kullanılan köpük, aslında kalitesi ile birlikte yerden ısıtma ömrü açısından da sistemin çok daha uzun ömürlü olmasına destek sağlamaktadır. Kolaylıkla deforme olmayan bir yapıya sahip olarak, mantarlı/mantarsız ve folyolu/folyosuz köpük ile tercih edilebilen ürünler yer almaktadır. Bu konuda özellikle folyolu yerden ısıtma straforu daha yüksek bir koruyucu döşeme malzemesi oluşturarak, kullanım ömrüne çok daha büyük bir katkı sunmaktadır.

Köpük ürünlerinde santimetre ölçüsü ile birlikte özellikle yükseklik olarak da Rehau veya farklı markalarda değişen ölçüler bulunmaktadır. Bu konuda 14 x 1,5 veya 17 x 2,0 gibi santimetre bazında ısıtma boruları ile uyumlu kullanım oluşturacak doğru ölçüldü köpükler bulunmaktadır. Ayrıca 30 dansite yerden ısıtma köpüğü gibi ürünler, metrekare birim malzemelerde birleştirme şeritleri vasıtasıyla hiç fire vermeden döşenerek, tesisat sorunsuz bir şekilde uygulanabilir.

Yerden Isıtmada Köpüğü Ne Olmalı?

Hak Enerji olarak alanında öncü markalar kapsamında Rehau gibi önemli markalar üzerinden seçtiğimiz yerden ısıtma köpüğü kullanımı ile birlikte sağlıklı bir şekilde ısıtma borularının döşenmesi sağlanmaktadır. Kapalı gözenekli bir yapıya sahip olduğu için geniş kanalları ile birlikte bu malzeme üzerinde yapılan şap döşemesi sayesinde sorunsuz bir sonuç elde etmek mümkün hale gelmektedir.

Yerden ısıtma köpüğü gerçekleştirilen uygulamalarda önemli noktalardan biri olarak yerden ısıtma köpüğü fiyatları açısından da en uygun rakamların göz önünde bulundurulması ile en iyi yalıtımı elde eden bu malzeme uygulanmaktadır. Uygulamalarımızda yaptığımız her seçim ile birlikte temel amacımız, konut veya işletmelerinizde gerçekleştirilen yerden ısıtma sisteminin uzun yıllar boyunca aradığınız konforu oluşturacak sağlıklı ve güçlü bir yapıyı net olarak sunmasıdır.

Yerden Isıtma Köpüğü

Yerden Isıtma köpüğü, yerden ısıtma sistemlerinde kullanılan yalıtım malzemesidir. En iyi ısıtma sistemlerinden biri olan yerden ısıtma, zemin kaplamasının hemen altına kurulur. Herhangi bir tür kazan veya merkezi ısıtma sistemi gerektirmez ve bu nedenle diğer ısıtma sistemlerine göre birçok avantaj sunar: Düşük başlangıç yatırımı, yüksek esneklik, her oda için bağımsız kurulum, bakım gerektirmez. Kurulum süreci kolaydır ancak optimum konfor, enerji tasarrufu ve uzun ömür sağlamak için önerilerimize kesinlikle uyması gerekir.

Yerden Isıtma Köpüğü Nedir?

Isıtma sisteminin optimum çalışması için doğru zemin yalıtımı çok önemlidir. Konfor, enerji tasarrufu  maksimum performans sağlayacaktır.

Yerden ısıtma köpüğü, ısı akışını yukarı doğru zemin yüzeyine zorlayarak aşağıya doğru ısı kayıplarını önleyecektir. Diğer taraftan odanın her yerinde duvarların tabanına yerleştirilecek kenar şeridi, yerden ısıtma köpüğü,  soğuk köprülemeyi ve ısıtılan zemin ile duvarlar arasında ısı iletimi başına herhangi bir ısı kaybını engeller. Bu özel döşeme altı ısı yalıtımı, hiçbir durumda binanın ısı kayıplarını ve enerji tüketimini azaltan genel ısı yalıtımının yerini alamaz.

Yeni yapılar:

Yeni konstrüksiyonlar için, zemin ısı yalıtımına uyacak mevcut kalınlıkta normalde kısıtlama yoktur. Optimum performans için, 1 m2 K / W termal dirençli bir yalıtım öneriyoruz. Odanın doğrudan bir dış mekan, ısıtılmayan bir mahalli veya evin temellerinin üzerine yerleştirilmesi durumunda, ısıl direnci 2 m2 K / W'a kadar artırmanızı öneririz.

Zemin yalıtımı sıkıştırılamaz veya minimum 25kg / m3 yoğunlukta yüksek yoğunluklu olmalıdır. Örneğin, 1 m2 K / W veya 5 ila 6 cm kalınlıkta 2 m2 K / W ısı direncine ulaşmak için 3 cm kalınlığında ekstrüde polistiren (XPS) kullanılmasını tavsiye ederiz.

Yenileme:

Yenileme için, dikkate alınması gereken önemli bir parametre, yerden ısıtma sistemini bulmak için mevcut kalınlıktır. Çoğu durumda oda sınırlı olsa da ısı yalıtımı yapılması zorunludur. Yerden ısıtmanın optimum şekilde çalışması için yüksek performanslı ısı yalıtımı önerilir. Yerden ısıtma köpüğü montajı, ısıtma süresini üçte bir oranında azaltır. Ekstrüde polistiren çekirdek ve her iki tarafta şap takviyeli kaplama tabakası ile yerden ısıtma köpüğü, ayrı tabakaların tutturulması için yapıştırma simanlarının mükemmel bir şekilde yapışmasını sağlar. Bu, kolay ve kaliteli bir kurulumu garanti edecektir.

Isı yalıtım tesisatı:

Hem yeni inşaatlar hem de tadilatlar için, alt zemin iyi koşullarda, düz ve yatay olmalı ve herhangi bir kalıntı, kir veya moloz içermemelidir. Yalıtım levhalarının, yalıtımın altında hava varlığını önlemek için 4 mm / m'den daha büyük deformasyon (sapma) göstermemesi gerekir.

Son olarak, montaj yapıştırma çimentolarının yalıtım levhaları arasına veya yalıtım levhası ile duvarlar arasına, derzleri yapışkan bantla kapatarak veya ayrıştırıcı bir su geçirmez tabaka (örneğin 200 µm PE folyo) yerleştirerek engellemelidir. Aynı nedenden dolayı, ısıtma şiltesi sadece bir kısmını kaplasa bile, odanın tüm yüzeyinin yalıtım levhası ile kaplanması tavsiye edilir.

Yerden Isıtma Straforu Videoları

.
.

Yerden Isıtma Köpüğü Kullanım Alanları

Yerden ısıtma paneli, hem yeni inşaat hem de yenileme projelerinde yerden ısıtmanın hem asma hem de zemin katlara hızlı ve basit bir şekilde kurulmasını sağlar. Yerleştirilecek ısıtma borusu için önceden oluşturulmuş yuvalara sahip hafif kalıplanmış genişletilmiş polistirenden yapılmıştır. 

Yerden ısıtmayı üst katlara kurmak, yeni inşaat projelerinde bile zor olabilir. Geleneksel yerden ısıtma sistemlerinin çoğu, sahada boyutlarına göre kesilmiş döşeme panelleri gibi sistem yapısının başka bir parçası içine yerleştirilmiş veya yerleştirilmiş tek bir boru bölümünü içerir. Bu, borunun döşenmesinde herhangi bir kesinti olmadığı için iyi çalışır. Bununla birlikte, asılı bir zeminde boru, plakalar ve yalıtım, bariz bir engele, yani destekleyici zemin kirişlerine uymalıdır. Kirişlerin etrafında çalışıyor ve diğer hizmetlerden kaçınıyor, bu da çoğu zaman üst katlarda yerden ısıtmanın önlenmesine neden oluyor.

Yerden ısıtma paneli, tüm yerden ısıtma sistemi elemanlarının, sahada basitçe takılan ve birbirine bağlanan komple paneller içine yerleştirildiği önceden yapılandırılmış bir çözümdür.

Bir Kaplama sisteminde mevcut katlara da benzer paneller kurulabilir. Yerden ısıtma straforu, hafif zemin kaplamaları için yüksek basınç dayanımlı hafif yalıtımlı panel olarak kullanma, örn. laminat , işlenmiş ahşap, halı vb. Kullanım ve kesme kolaylığı nedeniyle daha geniş alanlar ve çok odalı kurulumlar için daha uygundur. Bu EPS sistemleri, 150 mm boru merkezlerinde 12 mm'lik bir boru kullanır ve geleneksel yerleşik döşeme altı çözümlerine kıyasla mükemmel yanıt süreleri ve ısı çıkışı sağlar ve bu nedenle hem geleneksel ısıtma sistemleri hem de düşük sıcaklıklı yenilenebilir sistemler için idealdir.

Yerden Isıtma Köpüğü Fiyatları

Yerden ısıtma köpüğü fiyatı, ebatlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. İç mekanda homojen bir sıcaklık oluşumu sağlamasının yanı sıra hem ısı hem de ses yalıtımı sağlayan bu malzemeleri iyi araştırarak karar vermek ve sipariş etmek gerekir. Yerden ısıtma straforu fiyatı ile karşılaştırıldığında yerden ısıtma köpüğü fiyatları büyük farklılıklar göstermez. Ancak her ikisinin de farklı avantaj ve dezavantajları bulunur. Mantar strafor fiyatları

Yerden Isıtma Köpüğü Ölçüleri

Yerden ısıtma straforunda üretim yapan firmalar ölçü ve ebat olarak dünya standartlarında kabul edilen ölçüleri kullanır. En çok kullanılan ve tercih edilen, uluslararası standartlara uygun yerden ısıtma straforu ebatları şu şekilde sıralanmaktadır:

• Isıtma köpüğü boyu 122 cm

• Isıtma köpüğü eni 62 cm

• Isıtma köpüğü kalınlığı 44 mm yani 4,4 cm

Yerden Isıtma straforu, kat betonu üzerine yüksek yoğunluklu olarak 22 dansite -24 dansite -26 dansite -28 dansite veya 30 dansite ısı yalıtımı olarak döşenmektedir. Yerden ısıtma sistemleri uzman kişiler tarafından yapılması gerekir.. Bu şekilde iç mekanlar arasındaki hem ısı hem de ses izolasyonu en iyi şekilde sağlanır Yerden ısıtma straforunun üzerindeki projeye göre yerden ısıtma boruları uygun plan dahilinde döşenir. Döşenen borular sızdırmazlık testine tabi tutulur daha sonra sızdırmadığı anlaşılan boruların üzerine şap dökülür. Şapın kurumasıyla birlikte mekanın zemini kaplanır. Isıtma straforu ile uyumlu olan zemin kaplaması arasında şunlar yer alır:

• Laminat

• Fayans

• Granit

• Beton

• Parke

Özel folyo kaplı zeminden ısıtma sistemleri için en ideal izolasyon malzemelerinin başında zeminden ısıtma straforu yer almaktadır. Straforun yan yüzeylerinde bulunan özel kanallar sayesinde montaj kolaylığı sağlanmaktadır.

Yalıtım levhaları, üreticiye bağlı olarak farklı isimlerle adlandırılabilir, Markalar arasında Rehau, Danfoss, Vatanpor, Fraenkische yer alır ve levhalar çeşitli kalınlıklara sahiptir. Ancak, tüm kartlar aynı değildir, bu nedenle kullanacağınız türü kontrol edin. Levhalarınızın kaplandığından emin olun, bazı kaplanmamış köpük levhalar ile fayans yapıştırıcısı köpükten ayrılabilir ve bu da zeminin kalkmasına neden olabilir.

Isı Yalıtım levhaları su geçirmez ekstrüde polistirenden yapılmıştır ve 6mm, 10mm, 20mm, 30mm, 40mm, 50mm ve 60mm kalınlıklarında mevcuttur. Olağanüstü basınç dayanımı ve sertliği sağlayan bir çimento polimer kaplamaya her yüze gömülü bir fiberglas ağa sahiptirler. Aynı zamanda ıslak oda kurulumunda kullanıma uygun oldukları anlamına gelir.

Yalıtım Levhası Kalınlığına Karar Verilmesi

Kullanmaya karar verdiğiniz levha kalınlığı şunlara bağlı olabilir:

• Yükseklik kısıtlamaları

• Zemin yüksekliğini belirli bir derinliğe kadar yükseltmeniz gerekir.

• Mümkün olan maksimum miktarda yalıtım levhası kullanmak isteyebilirsiniz.

Yerden Isıtma Köpüğünün Avantajları

Yerden ısıtmanın alt katı, ısının aşağıya doğru transferini engelleyebilir ve ısı transferini tek yönde yaparak ısı tasarrufu sağlayabilir. Bu nedenle, yalıtım tabakasının mükemmel bir yalıtım etkisine sahip olması gerekir. Yerden ısıtma yalıtımı ayrıca üst yüke dayanacak belirli bir mukavemete sahip olmalıdır ve ek olarak, yerden ısıtma yalıtım tabakası da su borularının sabitlenmesinde rol oynar. Isı yalıtım katmanının kalitesi, tüm ısı mühendisliğinin kalitesini doğrudan etkiler. Bu nedenle, yerden ısıtma yalıtım katmanının malzemesi, çalışma sırasında gittikçe daha profesyonel kişiler tarafından ciddiye alınır. Piyasada iki ana malzeme vardır, biri polistiren köpük levha ve diğeri köpüktür.

Benzen plakanın ısı iletkenliği 0.041 / w (m.k) olup, mükemmel bir ısı yalıtım etkisine sahiptir ve yerden ısıtma için ideal bir ısı yalıtım malzemesidir. Bununla birlikte, benzen plakası aşağıdaki dezavantajlara sahiptir:

(1) Sıkıştırılması ve deforme olması kolaydır. Beton ölü ağırlığının ve statik ve dinamik yükün etkisi altında, benzen plakanın sıkıştırılması ve deforme edilmesi kolaydır.

(2) Yorulma mukavemetinin neden olduğu deformasyon. Yerden ısıtmanın tasarlanmış hizmet ömrü birkaç on yıldır. Uzun süreli kullanım sürecinde, zeminin dinamik yükü benzen plakasına yorulma mukavemeti üretecektir. Benzen plakanın taşıma kapasitesi azalır, deformasyon daha da artar ve zemin buna göre sarkar.

(3) Termal iletkenliğin artması. Benzen plakasının sıkıştırma deformasyonu nedeniyle yoğunluğu artar, bu nedenle termal iletkenlik de artacaktır. İzolasyon da azalacaktır.

Köpük yalıtım tabakası

Köpük yalıtım tabakası, benzen levhadan sonraki diğer bir yalıtım malzemesidir. Yerden ısıtmada kullanılan köpük çimentosu, genel toplu ağırlık 350 ~ 450kg / m3, termal iletkenlik 0.087w / mk, içerik sadece yüksek basınç dayanımı, düşük ısıl iletkenlik, kararlı kimyasal performans, çevre koruma, deformasyon yok, ve tesviye katmanı ve ısı yalıtım katmanı tek, hızlı inşaat, düşük maliyetli, yerden ısıtma yalıtım katmanının en iyi seçeneklerinden biridir. Bunun aksine köpük betonun benzen levhadan daha fazla avantajı vardır.

(1) Isı yalıtımı

Termal iletkenlik 0,05 ile 0,15 Kcal / mh between arasındadır. Isıtma yalıtımı, ısı borusunun belirtilen yönde ısının salınmasını kolaylaştırmak için yukarı hareket etmesi anlamına gelir.

(2) Hafif

Yoğunluk 350 ~ 450kg / m3'tür ve bu da binanın yükünü azaltabilir.

(3) Ses yalıtımı

Benzen levhanın frekansı çok düşük olduğundan, gözenekli tarafından oluşturulan çok sayıda bağımsız kabarcık nedeniyle yüzeydeki biri içi boş sağlam köpük çimento üretecektir, bu nedenle ses emme etkisi genel betondan beş kat daha yüksektir ve titreşime dayanıklıdır. .

(4) Uygun yapı, yüksek verimlilik

Yerden ısıtma levhası, yüksek basınçlı mekanik, köpük beton bulamaç dispersiyonu ile taşınan bir sıvıdır, hareketlilik mükemmeldir, geliştirme ve sulama için uygundur, inşaat insan gücü ve malzeme kaynaklarından tasarruf sağlar, katılaşmadan sonra yüzey pürüzsüz ve pürüzsüzdür, inşaat hızı hızlıdır: her vardiya olabilir 3000 ~ 4000 metrekare inşaat, inşaat süresinden tasarruf. Benzen plaka döşeme teknolojisi hantaldır, sabit boru u-şekilli çivinin çıkması kolaydır, PE alüminyum film ve tel ağa ihtiyaç duyar.

(5) Belirli bir basınç dayanımına sahiptir

Yerden ısıtma Köpüğü mükemmel basınç dayanımına sahiptir: yoğunluk 350kg / m3 olduğunda, 7 günlük basınç dayanımı 6kg / cm2'dir. Kendisi belli bir yoğunluğa sahip, yerden ısıtma tüpü malzemesini ve zemini destekleyen taşıyıcı etkiye sahip, belirli bir derinliğe sahip olması, şekil dışı olması kolay olmaması, benzen levhayı kullanarak çatlak oluşturmasını engelleyebilen, iç mekan zemin kotu yapabilen, pürüzsüz ve temiz.

(6) İyi bütünlük

Yerden ısıtma köpüğü, zemin yapı katmanı ve ısıtma dolgu katmanı, malzeme üzerindeki mükemmel genel performansa sahip ürünlerdir ve benzen levhanın yerden ısıtma yalıtım katmanının boş tambur olgusunun üstesinden gelir. Ancak uzun süreli kullanımda benzen levha malzemesi (ısıtma sonrası gibi) kolay deformasyonu, yapının bütünlüğünü etkiler.

(7) Çevre koruma

Geleneksel benzen levha malzemeleri, zararlı uçucu sağlık içeren tuhaf bir kokuya sahiptir, kimyasal kirlilik üretmesi kolaydır, yüksek sıcaklık toksik bileşenleri ayrıştırmak için rahattır; Beton için kullanılan beton köpürtme ajanı terimleri, bitkisel seks protein lifleri ve hayvansal protein, zararsız toksik olmayan bu yönünün dezavantajını tamamen ortadan kaldırır.

Yerden Isıtma Köpüğünün Özellikleri

PU sert köpük, pratik uygulamalarda karşılaşılan kimyasallara karşı büyük ölçüde dirençlidir. Çürümez, mantarlara, mikroplara ve küfe karşı dayanıklıdır, çürümez, kokusuzdur ve fizyolojik olarak zararsızdır.

İzolasyon performansı

PU sert köpük, son derece düşük ısı iletkenliği ile ikna eder. Bu nedenle iletkenlik değerleri ile birlikte minimum panel kalınlıkları ile optimum yalıtım sağlar. Geleneksel yalıtım malzemeleri ile karşılaştırıldığında, malzeme kalınlığında yaklaşık % 40 tasarruf edersiniz. Bu, gerçek bir yaşam alanı kazanımı anlamına gelir.

Sıcaklık davranışı ve su emilimi

Yerden Isıtma sistemi köpüğü, geniş bir çalışma sıcaklığı aralığına sahiptir. Kısa süreler için +250 ° C'ye kadar ve bu nedenle sıcak bitüme dayanıklı - sürekli çalışma aralığı -30 ila +90 ° C'dir. Ayrıca aşırı sıcaklık etkileri altında köpük, yüksek boyutsal doğruluk ve kararlılık sergiler. PU sert köpükten yapılan yalıtım malzemeleri çoğunlukla kapalı hücre yapısına sahiptir. Su emilimi max. Hacimce % 2’dir..

Çevre ve ekoloji

Yerden ısıtma sistemi yalıtım elemanları aynı zamanda her yaşam döngüsü değerlendirmesinde ikna edicidir. Üretimleri, onlarca yıl boyunca tasarruf etmeye yardımcı oldukları değerli enerjinin yalnızca bir kısmını gerektirir. Ve 50 yıldan fazla olan kullanım ömürlerinin sonunda, her metreküpten yaklaşık 21 litre ısıtma yağına eşit bir kalorifik değer geri kazanılabilir. Doğal olarak düşük kalıntı ve çevre dostudur. Ayrıca çevremiz tekrar özgürce nefes alabilir. Tasarruf edilen her litre ısıtma yağı, dünya atmosferine yaklaşık 3 kg daha az karbondioksit (CO2) koyar.

Yerden Isıtma Köpüğü- mükemmel özelliklere sahip yalıtım malzemesi

Yüksek performanslı yalıtım malzemesi PU sert köpükten yapılan yalıtım sistemleri ve yapı elemanları birçok faydaya sahiptir:

Soğuk koruma – Isı Tutucu Özelliği

Yerden ısıtma köpüğü, soğuk havadan korurken, içerdeki sıcak havayı muhafaza etmeyi sağlar.

Çok ince

Minimum panel kalınlığı ile maksimum yalıtım sağlar.

Dirençli

İzolasyon elemanlarının taşınması kolaydır ve hızlı bir şekilde kurulabilir, basınca dayanıklıdır (120 kPa) ve boyutsal olarak doğru ve stabildir

Neme dayanıklı

Neme dayanıklıdır, çürümez, mantarlara, mikroplara dayanıklıdır, çürümez

Ses geçirmez

yalıtım sistemleri ile artan ses koruma gereksinimlerini de karşılayabileceğiniz çözümler alabilirsiniz.

Küf yok

Yerden ısıtma köpüğü, düzgün yapıldığında mükemmel bir küf direncine sahiptir. İçten dış cephe yalıtımı için, oda tarafındaki silikat levha ile küf ve neme karşı duyarsız bir yüzey sağlar.

Alerjen içermez

Kokusuz ve fizyolojik olarak güvenli

Geri dönüştürülebilir

Yerden ısıtma köpüğü geri dönüştürülebilir.

Yerden Isıtma Sistemlerinin Faydaları

Yerden Isıtma Sistemleri, alternatif ısıtma sistemlerine göre olağanüstü konfor sağlar. İşte nedeni:

 İnsanların İlgisini Çeker

Güneşin serin bir günde rahatlatıcı sıcaklığı gibi, radyan zemin ısısı da doğrudan insanlara ve nesnelere çekilir. "İnsanlara ve evcil hayvanlara ilgi duyuyoruz" demeliyiz.

Tavanı Değil İnsanı Isıtır

Yerden ısıtma sistemi, vücudu doğrudan ısıtır, böylece basınçlı hava veya konvektif ısıdan daha sıcaktır. Konvektif ısı tavana kadar yükselen havayı ısıtarak az konfor sağlar.

İdeal Isı Modelidir

Radyant zemin ısısı, tipik sıcaklık katmanlaşmasını tersine çevirir. Bacakları ve ayakları soğuk bırakan zorunlu hava ısısının aksine, vücudu yerden yukarı doğru ısıtır.

Sessizdir

Yerden ısıtma sistemleri tamamen sessizdir. Odaya sıcak hava üfleyen gürültülü fanları yoktur.

Bireysel Oda Isıtma

Mutfaklarda, banyolarda, bodrumlarda, eklemelerde ve daha soğuk odalarda ve şömineli veya sürgülü kapılı odalarda konforu artırmak için yerden ısıtma sistemleri bireysel odalara monte edilebilir.

Düşük Kurulum ve İşletme Maliyeti

Son olarak, yerden ısıtma sistemleri, yüksek verimli cebri hava fırınları, ısı pompaları, hidronik ve jeotermal ısıtma sistemlerine kıyasla kurulumu ve çalıştırılması kadar ya da daha ekonomik olduğunu bilmek çok rahatlatıcıdır.

Kirli Halılar, Havalandırmalar, Kanallar Yok

Parlak zeminler daha temiz, daha sağlıklı ve hipoalerjeniktir çünkü halı ihtiyacını, kirin ana limanını, toz akarlarını ve alerjenleri ortadan kaldırırlar; ve çünkü evin etrafında toz üfleyen ve dolaşan fan yok.

Küfü Azaltır

Radyant zemin ısısı, banyolarda ve duşlarda küf ve küf oluşumunu gidermeye yardımcı olur.

Bakım Gerektirmeyen

Elektrikli radyant zeminler bakım gerektirmez, bu nedenle değiştirilecek kirli filtreler yoktur. Evdeki kablolar gibi, bir kez kurulduktan sonra, elektrikli radyan zemin ısısı sonsuza kadar sürer. Öyleyse ayarlayın ve unutun!

% 100 yakıt enerjisi kullanımı

Yerden ısıtma sistemleri, doğrudan zeminin altında sıcaklık oluşturmak için tüm elektrik enerjisini kullanır. Çalışan fanlar veya pompalar için enerji harcanmaz ve bacadan ısı çıkışı kaybolmaz. En yüksek değere sahip doğal gaz fırınları% 100 yakıt enerji verimliliğine ulaşamaz.

Azaltılmış hava sızıntısı

Radyant zemin ısısı, bir fırın veya süpürgelik ısıtıcıdan gelen aşırı ısıtılmış sıcak hava duvarlara üflenmediğinden, hava sızmasına bağlı ısı kaybını önemli ölçüde azaltır, bu da iç ve dış ortam arasındaki sıcaklık farkını artırarak soğuk dış havayı emen bir baca etkisi yaratır. Bu, radyan zemin ısısının dışarıdaki tozu ve alerjenleri azaltmasının bir başka nedenidir.

Radyant zemin ısısı, bina ısı yükünü % 25 azaltır ve % 40 veya daha fazla enerji tasarrufu sağlar. İşte nedeni:

Daha Sıcak Hissettirir

Yerden ısıtma sistemleri insanlara ve nesnelere çekildiği ve vücudu yerden ısıttığı için, radyan ısı, basınçlı havadan 6-8 derece (F) daha sıcaktır. Kamu hizmeti sağlayıcıları, termostatın kapatıldığı her derece için% 3-5 oranında potansiyel enerji maliyeti tasarrufu yayınlar.

Kanal veya Boru Yok

Radyant zemin ısısı kanal sisteminden üflenmez veya borulardan pompalanmaz. USDOE, kanal sisteminde veya borularda ısı kaybının% 35'e kadar çıkacağını tahmin ediyor.

Tüm Isı Artmaz

Sıcak hava yükselir. Yerden ısıtma sistemleri havayı doğrudan ısıtmadığından, muazzam miktarda konvektif ısının boşa harcandığı tavana yükselmez.

Doğal gaz ısıtıcıları, ısı pompaları, jeotermal ısı pompaları ve süpürgelik ısıtıcıları, birincil ısı transfer ortamı olarak sıcak havayı üfleyen konvektif sistemlerdir.

% 100 yakıt enerjisi kullanımı – Yerden ısıtma sistemi, doğrudan zeminin altında sıcaklık oluşturmak için tüm elektrik enerjisini kullanır. Çalışan fanlar veya pompalar için enerji harcanmaz ve bacadan ısı çıkışı kaybolmaz.

En yüksek değere sahip doğal gaz ısıtıcıları % 100 yakıt enerji verimliliğine ulaşamaz. Azaltılmış Hava Sızması / Sızdırması Radyant zemin ısısı, bir fırın veya süpürgelik ısıtıcıdan gelen aşırı ısıtılmış sıcak hava duvarlara üflenmediğinden, hava sızmasına bağlı ısı kaybını önemli ölçüde azaltır, bu da iç ve dış ortam arasındaki sıcaklık farkını artırır, dışarısı soğukta emen bir yığın etkisi oluşturur. Bu, radyan zemin ısısının dışarıdaki tozu ve alerjenleri azaltmasının bir başka nedenidir.

Yerden Isıtma Sistemleri Enerji Tasarrufu Sağlar

Daha fazla tasarruf etmek için, enerji oranlarının en yüksek olduğu en yoğun kullanım zamanlarında yaşam alanını ısıtmak için levhada daha düşük maliyetli enerji depolayarak, yoğun olmayan kullanım oranlarından yararlanır.

Tasarımın Önemi

Yerden ısıtma sistemleri paneller halinde yerden ısıtma straforları içine entegre edilmiştir. Onlar zeminlere, tavanlara ve duvarlara gömülüdür ve yapının kalıcı bir parçasıdır. Bu nedenle son derece önemlidir . Tasarım sürecinde kapsamlı bir değerlendirme yapmak için yapısal ısı kaybına özellikle dikkat gösterilmelidir, tasarımın uygunluğunu belirlemek için potansiyel kullanım modelleri ve radyant panel performansının termodinamiği önemlidir. Yerden ısıtma sistemleri, asla olmaması gereken maksimum çıktı açısından belirli sınırlara sahiptir. Bu yüzden aşağıdaki ayrıntılara mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir:

• Isı kaybını analiz etmek, yerden ısıtma panel sistemini belirlemek,

• Boru düzenleri ve akış hızları ve uygun kontrollerin seçilmesi ve ısı kaynağı, tam bir radyan ısıtma tasarlamanın temel unsurlarıdır.

Yerden ısıtma sisteminin aşağıdaki ihtiyaçların başarıyla karşılanmasını sağlamadığından emin olmalısınız:

Yerden Isıtma Geleceğin Sistemidir

Yerden ısıtma geçtiğimiz yıllar boyunca her zaman iyi bir fikir olmuştur, ancak 2020 yılına gelindiğinde modern malzemeler ve kontroller ile şimdi daha da mükemmelleştirilmiştir.

Yerden Isıtma Sistemleri ve Markalar

Birçok yerden ısıtma müteahhidi, yerden ısıtmanın içinde bulunmanın harika bir iş olduğunu belirtiyor. Düzgün tasarlanmış radyant sistemlerinin iyi niyet ve pek çok mutlu müşteri ürettiğini biliyorlar. Kalite konforu satmanın gerçekliği karlı bir iş fırsatıdır. Vatanpor yerden ısıtma straforları , bunu doğru yapmanız için ihtiyacınız olan kaliteli ürün ve hizmetleri sağlar.


Yerden Isıtma Straforu Yerden Isıtma Straforu FiyatıYerden Isıtma Straforu ÖlçüleriYerden Isıtma Straforu KalınlığıYerden Isıtma Straforu ÜreticileriYerden Isıtma Straforu FolyoluYerden Isıtma Straforu Kaç Cm