Yerden Isıtma Kollektörü

Ana sayfa > Ürünler > Yerden Isıtma Kollektörü

SATIN ALMAK İÇİN RESMİ E-TİCARET SİTEMİZİ GÜVENLE ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

rehau yerden ısıtma kollektörleri

Yerden Isıtma Kollektörü

Yerden ısıtma kollektörü Daha konforlu ve ekonomik bir ısınma elde edebilmek açısından tercih edilen yerden ısıtma sistemleri içerisinde kollektör önemli bir parça olarak ısının dağıtımında görev almaktadır. Tesisat dahilinde mutlaka yer alması gereken yerden ısıtma kollektörü hacimsel olarak belirli bir debiyle tesisata giriş yapacak sıcak suyun dağıtılmasını ve doğru ayarların yapılmasını sağlar. Bu nedenle mutlak olarak tesisat içerisinde yer alması gerekir. 17'li yerden ısıtma kollektörü ve 16'lı yerden ısıtma kollektörü aslında aynı kollektördür , tek farkı sistemde kullanılan boru çapları farklı oluşundan ötürü 17'lik bağlantı rekoru ve 16'lık bağlantı rekorları ile  çeşitlendirilmektedir.

Yerden Isıtma Kollektörü Nasıl Çalışır?

Sistematik bir mantığa sahip olan kollektör, yassı yalıtımlı bir bağlantı noktası olmak ile birlikte bir çeşit boru seti oluşturmaktadır. Bilindiği üzere kombi veya katı yakıtlı kazan üzerinden sulu yerden ısıtma sistemleri üzerine sıcak su gönderilir. Yerden ısıtma sistemi kapsamında da zeminde döşenmiş sulu ısıtma boruları yer almaktadır. Normal koşullarda kazan üzerinden çıkan sıcak su borusuyla tesisat üzerindeki ısıtma boruları arasında debi ve ölçü açısından farklılıklar bulunur.

yerden ısıtma kollektörü

Tesisat ana borusu ile ısıtma boruları arasındaki boyut farklılıkları yüksek olduğu için tesisattan yüksek basınç ile gelen sıcak suyun ideal basınca ulaşması açısından debi ayarlı yerden ısıtma kollektörü kullanımı gerekmektedir . Debi ayarlı kollektör ana hattan gelen sıcak suyun mahaldeki alanlara orantılı şekilde dağıtımını yapmak için reglaj yani basınç ayarı sağlar. Kollektör bir düzene sahip olmak ile birlikte üzerinde, tek hat üzerinden gelen ve çıkan suyun daha düşük debi ile daha yakın alanlara ulaşmasını sağlayan bir çalışma sistemi ile kullanılır.

.
.

Yerden Isıtma Kollektör Montajı Nasıl Yapılır?

Hak Enerji olarak gerçekleştirdiğimiz uygulamalarda öncelikle zeminde strafor kaplaması, ardından boru döşemesi ve boruların tesisata bağlantısı ile proje devam ettirilir. Tesisat ile boruların bağlantısı sırasında ısı kaynağı olarak kullanılan cihazın sıcak suyu doğru şekilde dağıtabilmesi için giriş ve çıkış noktasına debi ayarlı yerden ısıtma kollektörü montajı yapılır.

Temel olarak yerden ısıtma malzemeleri nelerdir sorusu kapsamında da en önemli malzemeler arasında strafor, ısıtma borusu , yerden ısıtma kollektörü , termostatik vana ve oda termostat gibi malzemeler bulunmaktadır . Yerden ısıtma kollektörü , farklı çap ve bağlantı boyutlarına sahip olarak paslanmaz çelik ile üretilmiştir ve gidiş ile dönüş bağlantıları ayrı ayrı gerçekleştirilir. Bu sayede sistemden çıkan sıcak suyun dağıtılması ve geri dönen  suyun tekrar sisteme alınması sırasında basıncın ve debinin düşmesine yardımcı olur.

Yerden Isıtma Kollektör Debi Ayarı Nasıl Yapılır ?

Hak Enerji olarak uyguladığımız sistemlerde yerden ısıtma kollektör ayarı gerçekleştirmek için öncelikle kullanılan sistemin boyutları, boru çapı ve su sıcaklığı gibi noktalara bakılmaktadır. Çünkü sistem içerisinde döşenen boruların döşeme biçimi ve boru aralığı değişmek ile birlikte her borunun ucu bir bağlantı rekoru ile kollektör bağlantısıyla çalışır hale gelir.

Sistematik olarak yerden ısıtma tesisatı nasıl yapılır sorusunun cevabı bağlamında da en önemli aşamalardan birini kollektör bağlantısı oluşturmaktadır. Kollektör kısmının bulunduğu nokta, konut içerisindeki her mekana veya işletme içerisindeki her noktaya uygun bir uzaklıkta belirlenerek doğru ayarlama yapılabilir. Çünkü bu sayede yerden ısıtma kollektör bağlantısı doğru yapıldığı için istenilen konforlu ve sağlıklı ısınmanın elde edilmesi mümkün olacaktır.

Yerden Isıtma Kollektör Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Gerçekleştirilecek yerden ısıtma sistemi uygulaması içerisinde kollektör açısından farklı markalar ile tercihler gerçekleştirmek mümkündür. Tesisat içerisinde kollektör parçalarının gereken doğru ölçüleri ile kullanılması önemlidir. Bu konuda en önemli ayrıntılardan birisi de kaliteli ve gereken debimetre özelliklerine sahip bir kollektör seçimi yapılmasıdır.

Tesisat için kollektör seçimi gerçekleştirirken, örnek olarak 17'lik yerden ısıtma kollektörü ancak uyumlu ölçüleri oluşturan bir boru tesisatı ile birlikte kullanılabilir. Bu ölçü bir örnek olmakla birlikte kollektör seçimlerinde boru çıkış sayısı ve dış boru çapı gibi özelliklerin belirlenmesi sayesinde de fiyatlar daha net bir şekilde belirlenebilir. Hak Enerji olarak bu konuda Rehau veya Danfoss gibi önemli markalar üzerinden seçtiğimiz ürünler ile garantili ve uzun ömürlü bir kullanım sağlanarak, aynı zamanda ideal rakamların elde edilmesine de özen gösteriyoruz.

Yerden Isıtma Kollektörleri , Kollektör Nedir?

Kollektör Nedir? Günümüzde ortam ısıtıcıları alanında tercih edilebilecek pek çok yöntem bulunuyor. Bu yöntemler arasında seçim yapabilmek için maliyet ve tasarruf, rahatlık ve konfor gibi bazı faktörleri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda, son dönemlerde en sık tercih edilen ısıtma yöntemlerinin başında yerden ısıtma sistemleri geliyor. Peki yerden ısıtma sistemleri ve yerden ısıtma kollektörü nedir, ne tür yerden ısıtma sistemleri vardır, artıları ve eksileri nelerdir? İşte yerden ısıtma sistemleri hakkında tüm merak edilenler...




yerden ısıtma kollektörleri
danfoss yerden ısıtma kollektörleri

Yerden Isıtma Kollektörü Nedir?

Yerden ısıtma sistemleri, yerleşim yerlerinde ısıtmanın tabandan gerçekleşmesini sağlar. Peki kollektör nedir? Kollektör, yerden ısıtma sistemlerinin dağıtıcı elemanı olarak görev yapar. Yerden ısıtma kollektörlerinde bir adet yatay şekilde konumlandırılmış büyük kolon ve bu kolondan dağılan pek çok boru bulunur. Kollektör aynı zamanda tüm bu boruların tek bir alanda toplanmasını sağlayan önemli bir birimdir. Kollektörler sayesinde beton delinmesi gibi bir sorunun da önüne geçilmiş olur. Aynı zamanda rehau yerden ısıtma kollektörü, ortamda ısının homojen bir şekilde dağılmasını da sağlar. Ayrıca ortama dağılan tüm borular burada toplandığı için ısı kontrolü de buradan yapılmaktadır. Eğer siz de rehau kollektör gibi kaliteli ve güven bir marka seçerseniz, uzun ömürlü bir kullanım ile bu anlamda tasarruf sağlayabilirsiniz.

Yerden Isıtma Kollektörü Çeşitleri

Kollektörler üzerinde hem gidiş, hem de dönüş boruları bulunmaktadır. Boruların durumuna göre kollektörün yerleştirileceği yer doğru şekilde seçilmeli ve gerektiği durumlarda kollektöre kolay bir şekilde ulaşılabilmelidir. Aynı zamanda korunaklı bir yerde bulunmalı ve rüzgar, su ya da darbe gibi etkilerden korunmalıdır. Bir danfoss kollektör ya da başka bir marka aldığınızda, tercih edilebilecek 3 çeşit kollektör bulunur. Bunlar açma kapama vanalı kollektörler, reglaj ayarlı kollektörler ve debimetreli kollektörlerdir. Bu kollektörler arasından açma kapama vanalı olanlar otomasyona uygun değilken, reglaj ayarlı ve debimetreli kollektörler ise otomasyon için uygundur.

Türlerine göre kollektör çeşitleri ¾, 1, 11/4 ve 11/2 inç çaplarında üretilmektedir. Aynı zamanda 2 çıkıştan 15 çıkışa kadar kollektör sistemleri yaratılabilir. Her iki tarafı da içten dişli olarak üretilebildikleri gibi, bir tarafı içten dişli ve diğer tarafı dıştan dişli olarak da üretilebilirler. Burada kollektör üzerinde yer alan çıkış miktarı, ortamın durumuna ve ihtiyaca göre belirlenmelidir. Hem kullanılacak ortamın durumuna, hem de seçilecek olan kollektör çeşidine göre yerden ısıtma kollektör fiyatları değişkenlik gösterebilir. Sırasıyla bu kollektör çeşitlerinin ne işe yaradığına bir bakalım...

Açma Kapama Vanalı Kollektörler

Açma kapama vanalı kollektörler, yerdem ısıtma sistemleri konusunda başvurulabilecek en ucuz çözümdür. Türkiye’de danfoss kollektör fiyatları ve rehau kollektör fiyatları göz önünde bulundurulduğunda, ortamın da uygunluğuna göre bütçe tasarrufu yapmak için bu kollektör çeşitleri kullanılabilir. Bu tarz kollektörlerde, boru hatları ile alakalı olarak herhangi bir ön ayar, yani reglaj ayarı yapılamaz ve bu kollektör çeşitleri otomasyon sistemleri için uygun değildir. Bu tarz vanalı kollektörlerde 16 mm olmakla birlikte, ihtiyaç halinde sipariş durumuna göre 17 mm olarak da üretilebilirler.

Açma kapama vanalı kollektör setini oluşturan parçalar şunlardır: Rekorlu mini vana, purjör musluğu kollektör kelepçesi ve kollektör tapası. Bu tür kollektör çeşitlerinde purjör musluğu harici olarak satılmaktadır. İşin teknik kısmı ile ilgili olarak, tesisatta sıcak hat üzerinde kırmızı renkli ve volanlı mini vanalar kullanılırken, dönüş hattında ise mavi renkli ve volanlı mini vanalar kullanılmaktadır. Hem açma kapama vanalı kollektör çeşitlerinin hem de diğer kollektör çeşitlerinin merkezi bir yerde konumlandırılması önemlidir.

Reglajlı (Ön Ayarlı) Kollektörler

Otomasyon sistemleri için uygun olarak üretilen reglajlı (ön ayarlı) kollektörler, ortam ısısının homojen bir şekilde dağıtılması açısından büyük önem taşır. Yapılacak bir kollektör reglaj ayarı ile, kollektöre en yakın noktalar ile kollektöre en uzak noktalardaki ısının dengeli olması sağlanır. Böylelikle boru hatları üzerinde meydana gelen direnç farklılıkları da ortadan kaldırılmış olur. Bu çeşit kollektörlerin kullanıldığı yerden ısıtma sistemlerinde boru hatlarından bir tanesi 50 metre döşenirken, bir diğeri 90 metre ya da daha farklı uzunluklarda döşenebilir. Bu kollektör çeşidinde boru bağlantı rekorları ve hava atıcı purjör musluğu ayrı olarak satılmaktadır.Reglajlı kollektörlerde gidiş ve dönüş için 2 ile 12 grup arasında ağız sayısı bulunmaktadır.

Reglajlı (Ön Ayarlı) Debimetreli Kollektörler

Otomasyona uygun olarak üretilen bu çeşit kollektörler, hatlardaki debi miktarı, her hat için ayrı olarak görülebilir. Aynı zamanda hatlar için reglaj ayarı da yapılabilmektedir. Özellikleri reglaj ayarlı kollektörler ile aynı olmakla birlikte, tek farklı her hattın debi miktarının görülebiliyor olmasıdır. Bu çeşit kollektörler, diğer kollektör çeşitleri ile mukayese edildiğinde ne pahalı kollektör grubunu oluşturur. Eğer koda termostatlı bir sistem kullanılacaksa, bu durumda bunun gibi otomasyona uygun kollektör çeşitlerinin kullanılması önerilmektedir. Yerden ısıtma sistemlerinin kullanılacağı ortamlar için en uygun kollektör seçimi, bu alanda uzmanlaşmış kişiler tarafından yapılmalıdır.

Yerden Isıtma Kollektör Ayarı Nasıl Yapılır?

Yerden ısıtma sistemlerinde kollektör ayarı, en uzaktaki noktaların bile eşit seviyede ısınması açısından büyük önem taşıyor. Eğer kollektör ayarı doğru şekilde yapılırsa, en uzaktaki noktaların ısınmaması ya da bir noktanın diğer bir noktaya göre daha az ısınması gibi sorunlar ve şikayetler ortadan kalkacaktır. Peki hidrolik dengeleme de denilen yerden ısıtma kollektör ayarı nasıl yapılır? Hep birlikte bakalım...

Günümüzde ortamları ısıtmak için kullanılan yerden ısıtma sistemlerinde, gerek döşeme ısıtma devrelerinin birbiri ile aynı uzunlukta olması bile, ortamların aynı seviyede ısınmasını sağlamaz. Bunun en önemli sebepleri ortam alanlarının ve zeminde kullanılan malzemelerin birbirinden farklı olmasıdır. Dolayısıyla bu ortamların eşit seviyede ısıtılabilmesi için hatlara verilmesi gereken güç ve ayarlanması gereken debi miktarı da birbirinden farklı olacaktır. Çünkü parke ya da mermer zeminler ısıtılırken, burada malzemeye bağlı olarak ısı kayıpları yaşanabilir. Dolayısıyla döşenmiş olan devreler arasında bir yerden ısıtma kollektör ayarı yapmak zorunlu hale gelir. Söz konusu hidrolik dengeleme işlemi, kollektör üzerinde bulunan vanalar vasıtasıyla gerçekleşmektedir. Yani herhangi bir ortama giden hattın vanasını ne kadar açarsanız, o hatta giden debi miktarını da o kadar artırmış olursunuz. Reglaj ayarı, hatlara gönderilecek olan debi miktarının önceden hesaplanması ile gerçekleştirilir ve söz konusu işlemin bu alanda uzmanlaşmış deneyimli kişiler tarafından yapılması önerilmektedir.

Yerden Isıtma Kollektörü Hesabı

Yerden ısıtma sistemlerinin tesisatı döşenmeden önce bir yerden ısıtma kollektör hesabı yapılması ve sistemlerin de bu hesaba göre kurulması gerekmektedir. Söz konusu hesaplama işlemi oldukça kompleks olduğundan, bu işlem genellikle mühendisler tarafından yapılır. Bu işlem uygulanan pek çok formül bulunmasına rağmen, son zamanlarda yaygın olarak Rehau tarafından geliştirilmiş olan yerden ısıtma hesap programı kullanılmaktadır. Yerden ısıtma hesabı, genellikle proje bazlı olarak yapılmakta ve hesap sırasında proje özellikleri göz önünde bulundurulmaktadır. Buna göre, yerden ısıtma hesabı yapılırken izlenecek olan adımlar şu şekilde listelenmiştir:

- Binanın ısı kaybı hesaplanır ve bu işlem sırasında döşeme sebebiyle yaşanan ısı kaybı dikkate alınmaz,

- Elde edilen ısı kaybı değerleri her bir mahale göre ayrı olarak hesaplanır ve mahallere işlenir,

- Her metrekareye verilmesi gereken ısı miktarı belirlenir,

- Zemindeki döşeme malzemesine göre, döşemelerin ne aralıkta olacağı hesaplanır,

- Döşeme aralıklarından alınacak olan verilmler ve hesaplanmış olan ısı kaybı mukayese edilir,

- Eğer döşeme aralığından elde edilmiş olan değer, hesaplanan ısı kaybından fazla ise, bu durumda yapılan yerden ısıtma hesabı doğru demektir,

- Ardından elde edilen değerler raporlanır ve hatların reglaj değerleri hesaplanır,

- Son olarak elde edilmiş değerler proje üzerine işlenir.

Tüm bunların dışında bir yerden ısıtma projesi yapılırken, göz önünde bulundurulan hesap kriterleri bulunur. Bu kriterler de şu şekilde listelenmiştir:

- Yerden ısıtma sisteminden alınacak olan verim döşeme malzemesine göre değişkenlik gösterir. Örneğin mermer yüzden 120, parke zeminden 80 watt enerji alınmaktadır. Bu yüzden döşeme malzemesi önemli bir kriterdir.

- Bina ısı kayıpları ve bina yapı malzemesi.

- Besleme suyu.

- İstenen ortam sıcaklığı değeri.

Yerden Isıtma Kollektörlerinin Çalışma Prensipleri

Kollektör içerisinde biri gidiş, diğeri de dönüş olmak üzere iki boru tipi bulunur. Eğer debimetreli ve ayarlanabilir bir kollektör kullanılıyorsa, borulardaki debi miktarı hesaplanarak her bir borunun ayrı ayrı ısı miktarı hesaplanabilir. Kollektörler üzerinde hatlara giden değerler görülebildiği için, herhangi bir sorun ya da arıza durumu anlık olarak görülebilir. Böylelikle sistemin durdurulmasına gerek kalmadan problemi hat üzerinde bir çalışma yapılabilir. Yerden ısıtma sistemlerinin uygulandığı her alanda, boruların kontrol edilebilmesi adına özel vanalar bulunur. Bu vanalar sayesinde ortamdaki ısı istenilen şekilde ayarlanabilir. Kollektörler çevre dostu sistemler olmaları sebebiyle, özellikle çevreci hareketlerin yaygınlaştığı bu dönemde yaygın olarak tercih edilmektedir. Yerden ısıtma kollektörlerinin dış etkiler sebebiyle zarar görmemesi adına, genellikle yerden ısıtma kollektör dolabı kullanılmaktadır.

Kollektörler yatay bir kolon şeklinde tasarlanır ve üzerinden gidiş ve dönüş için olmak üzere, ihtiyaca bağlı olarak birden fazla çıkış noktası bulunur. Boruların hangi ortama ne şekilde yerleştirileceği ve ne uzunlukta olacağı gibi teknik detaylar bu işin uzmanları tarafından hesaplanmalı ve yine uzman kişiler tarafından montajı gerçekleştirilmelidir. Kollektörden odalara ulaşan boruların her birinin özel vanası olduğu için, her odadaki sıcaklık ayrı ayrı ayarlanabilir ve bu da ciddi tasarruf yaratabilir. Örneğin yatak odasında çok fazla vakit geçirmeyen insanlar, bu odanın vanasını kısarak enerji tasarrufu sağlayabilirler.

rehau yerden ısıtma kollektörleri
danfoss yerden ısıtma kollektörleri

Yerden Isıtma Kollektörü Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yerden ısıtma kollektörü almadan önce, birlikte çalışacağınız markanın alanında deneyimli, uzman ve güvenilir bir marka olduğundan emin olmanız gerekiyor. Bu durum hem hizmet öncesinde, hem hizmet sırasında, hem de hizmet sonrasında herhangi bir problem yaşamanızın önüne geçecektir. Yani yerden ısıtma kollektörünü nereden satın alabilirim diye sorduğunuzda, ilk aklınıza getirmeniz gereken şey fiyattan önce marka güvenilirliği olmalıdır. Yine de unutulmamalıdır ki, bir kollektörün fiyatı çok yüksek olduğunda, o kollektör en iyi kollektör demek değildir. Bazen en ucuz kollektör de, sizin ihtiyacınıza en uygun ve en kaliteli kollektör olabilir. Bu yüzden seçim yaparken tüm bu özellikleri göz önünde bulundurmanız ve çoğu zaman ince eleyip sık dokumanız gerekiyor. İster danfoss, isterseniz de rehau kollektör satın alma tercihlerinizi bu özelliklere göre belirlemeniz, her zaman sizin yararınıza olacaktır.

Bir kollektör almadan önce mutlaka kollektör nedir ya da yerden ısıtma kollektörü nedir gibi soruları sormanız gerekiyor. Çünkü her konuda, herhangi bir sisteme sahip olmadan önce o sistem hakkında bilgi sahibi olmak, sizi yapılacak hatalardan ve karşılaşma ihtimaliniz bulunan sorunlardan kurtarır. Yapacağınız işlemlerde daha bilinçli olarak hareket eder ve bu sebeple de ihtiyaçlarınız doğrultusunda en uygun siteme sahip olursunuz. Bu süreçte farklı markalar hakkında araştırma yapmak ve bilgi toplamak, markaların geçmişleri ve piyasadaki durumu hakkında fikir sahibi olmak da size yardımcı olacaktır. Örneğin rehau yerden ısıtma kollektörü ya da danfoss kollektör sizin işinize yarayacak mı, bunu bilmeniz gerekiyor. Elbette bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmasanız da, bu kötü bir yerden ısıtma sistemine sahip olacağınız anlamına gelmiyor. Örneğin rehau kollektör nasıl diye merak ediyorsanız, bunu işin uzmanı olan birine sorabilir ve detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yerden Isıtma Kollektörünün Avantajları

Yerden ısıtma kollektörünün en büyük avantajı, şüphesiz ki her odadaki sıcaklığın ayarlanabiliyor olması. Bu sebeple özellikle son yıllarda çok sayıda ortamın ısıtılması konusunda bu sistemler kullanılıyor. Üstelik performansı göz önünde bulundurulduğunda yerden ısıtma kollektör fiyatları bütçeyi zorlayacak türden değil. Ayrıca yerden ısıtma sistemleri döşemesinde ve ısıtma sistemlerinde kullanılan tüm malzemeler son derece kaliteli ve dayanıklı olduğu için, uzun ömürlü bir kullanım imkanı da doğmaktadır. Düşük maliyetli olması sebebiyle de uzun vadede çok ciddi tasarruf elde edilebilir. Dolayısıyla soğuk kış günlerinde ekonomik bir ısıtma sistemi düşünülüyorsa, bu durumda yerden ısıtma sistemlerinin kullanılması önerilmektedir. Aynı zamanda yerden ısıtma sistemlerinin avantajları ile ilgili olarak da şöyle bir liste yapılabilir:

- Yerden ısıtma sistemleri sayesinde basılan zemin sıcak olacağı için, hem yetişkinler ve hem de çocuklar adında zemin soğukluğundan kaynaklanan sağlık sorunlarının önüne geçilmiş olacaktır,

- Yakıt anlamında farazi olarak yüzde 10 ila yüzde 15 oranında tasarruf sağlanabilir,

- Petek bulunmadığı için yer tasarrufu sağlanır,

- İs ya da benzer sorunlar meydana gelmediği için düzenli olarak temizlik gerekmez,

- Radyatörlü sistemlerde genellikler her yıl temizlik yaptırmak gereklidir, oysa yerden ısıtma sistemlerinin temizliği isteğe bağlı olarak iki yılda bir yaptırılabilir.

Siz de tüm bu avantajlara sahip olmak için ortam ısıtmalarında yerden ısıtma sistemlerini tercih edebilirsiniz.

Yerden Isıtma Sistemi Fiyatları

Yerden ısıtma kollektör fiyatları pek çok değişkene bağlı olarak farklılık gösterebilir. Örneğin uygulama alanı, çıkış sayısı, döşeme malzemesi, sistemlerde kullanılacak malzemelerin kalitesi ve tercih edeceğiniz marka gibi faktörler yerden ısıtma sistemlerinin fiyatlarına etki eder. Örneğin marka bazında düşünüldüğünde rehau kollektör fiyatları ile danfoss kollektör fiyatları birbirinden farklı olabilir. Aynı zamanda seçeceğiniz kollektörün çeşidide önemlidir. Yalnızca açma kapama vanası bulunan düz kollektörler, piyasada bulunabilecek en ucuz kollektör türüdür. Fakat kullanım kolaylığı ve konfor açısından en uygun kollektör, elbette kollektör reglaj ayarı yapılabilen kollektör çeşitleridir. Bu yüzden her ne kadar fiyatları biraz daha yüksek olsa da, bu tür kollektörlerin kullanılması önerilmektedir. Ayrıca ödemiş olduğunuz paranın çöpe gitmemesi ve kollektörün zarar görmemesi adına, mutlaka bir yerden ısıtma kollektör dolabı kullanılmalıdır.

Eğer sizde evinizde ya da herhangi bir ortamda yerden ısıtma sistemlerine sahip olmak isterseniz, elbette sizin için en uygun, en ucuz ve en kaliteli yerden ısıtma sistemlerine ve kollektörlere yönelmeniz gerekiyor. Eğer bu konu hakkında fikir sahibi değilseniz ve söz konusu yerden ısıtma sistemlerine ve kollektörlerine sahip olmak isterseniz, detaylı bilgi almak ve kafanızdaki soru işaretlerini gidermek adına hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yerden Isıtma Kollektörleri

Yerden ısıtma kollektörü, sulu yerden ısıtma sistemleri söz konusu olduğunda tesisatın en önemli parçalarından biridir. Karıştırma kazanı, ısı pompası veya güneş enerjisi gibi bir ısı kaynağı kullanım sıcak suyu sağlarken, kaynak bu sıcak suyu sisteme gönderirken önce belirli bir dağıtım noktasına gönderir ve bu dağıtım noktası sıcak suyu tesisatın bölümlerinin her birine gönderir. Kurulum bölümleri ayrı ayrı. Burada tesisatın dağıtım noktası olarak adlandırılan bu kısmı, yerden ısıtma kollektörü sayesinde oluşturulmaktadır. Birinci gövdede sıcak suyun daha önce zemine döşenen yerden ısıtma borularına ulaşmasını sağlayan vanalar bulunur. Diğer gövde ise su borularının yerden ısıtma tesisatı içinde dolaşıp suyu geri verdikten sonra su soğutucularının bağlandığı montaj noktasıdır.


yerden ısıtma kollektörü

Kollektör Nedir? Ne İşe Yarar?

Basitçe söylemek gerekirse, kollektör bir dağıtım elemanıdır. Büyük çapa sahip olabilen bir giriş ve küçük bir çapa sahip olabilen bir çıkışa sahip bir dağıtım cihazıdır. Esas olarak radyatör ve yerden ısıtma bağlantı sistemlerinde kullanılır. İçme suyu tesisatı olan yerlerde günümüzde çok yaygın olarak kullanılmaktadır

Bazı kollektörlerin çıkışları değişken olabilirken bazılarının çıkışları çıkış boyutunu artırmak için özel olarak yapılabilir. Vanalı kollektörler 12 çıkışlıdır ve 14 veya 15'e kadar özel siparişte üretilebilir.

Kollektöre bağlanacak borunun çapı, kollektörün çapının yarısı kadar olmalıdır. Ayrıca dağıtıcılar merkezi bir noktada kullanılmalıdır, ancak bağlanacak boru sayısına göre ebat ve sayı farklı seçilebilir. Cihaz ile kollektör arasındaki mesafenin 24 metre olduğu düşünüldüğünde kollektör maksimum 10,15 çıkışa sahip olabilir. Sonraki 15 çıkıştan sonra teknik olarak gerekli olmadığı için 11/2 boyutu çok dikkatli tercih edilmeli, tesis çalışma alanında sıcak hatlar kırmızı, mavi grup olarak soğuk su hatları kullanılmalıdır.

Kollektörler siparişe özel üretilirken, standart yerden ısıtma kollektörü ölçüleri genellikle 3/4,1 11/4, 11/2 ölçülerinde ve 3 çıkıştan 15 çıkışa kadardır. Her iki tarafı dişi veya erkek dişli olabilir, farklı yapılabilse de ihtiyacınıza ve kapasitenize göre yapılabilir.

Kolektörler, ısıtma sistemleri arasında yer alan yerden ısıtmanın her bir radyatöründe dolaşan su miktarını cihaz vana yöntemi ile düzenleyebilmeyi sağlar. Bunun yanında daire içinde içme suyu tesisatlarında kullanılabilmesini sağlar. Her türlü ekipmanın montajının ayrı ayrı kontrol edilmesi, hatlarda ve kollektörlerde arıza olması durumunda hat üzerinde çalışmaya yardımcı olmakla birlikte, diğer hatların da aktif bir şekilde çalışmasını sağlar.

Kolektörler normalde bu şekilde çalışır, kalorifer sisteminin sağlıklı çalışabilmesi için düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Özellikle sürekli su kullanımında su, beraberinde taşıdığı kireç, silikat benzeri maddeler ve katılar nedeniyle borularda kireçlenmeye de neden olur.

Hak Enerji Yerden Isıtma Sistemleri olarak hem kaliteye hem de müşteri memnuniyetine büyük önem vermekteyiz. O yüzden en değerli markalarla çalışmaktayız. Wavin yerden ısıtma kollektörü ve kalde yerden ısıtma kollektörü satışlarımız son sürat devam etmektedir.

Sistemin Merkez Noktası Yerden Isıtma Kollektörleri

Hayal etmeye çalışırsanız, petek ısıtıcıların tek kazan bağlantısı ile çalıştığını düşünebilirsiniz, bu sistemlerde kazan 4 farklı boru bağlantısı ile çalışır. İlk hat, genel şebekeden gelen suyun kazan sistemine ulaşmasını sağlar. İkinci boru ise kazan bağlantısı ile birlikte binada kullanılan sıcak suyun yani sıcak içme veya kullanma suyunun gelmesini sağlar çünkü su bu mekanizmada geri dönüştürülmez ancak gelen su ısıtma sonrası sisteme dağıtılır.

Isıtma sistemini kullanırken tesisata dağıtılan su ve tesisattan gelen su için kombide su giriş ve çıkışı olmak üzere iki boru kullanılır. Dağıtım noktası tek boruda iken sulu yerden ısıtmalı sistemde yerden ısıtma kollektörleri kullanıldığı için her odaya ayrı bir kanal ile ulaşılması gerekir. Bu nedenle kollektörler, giriş ve çıkış sayılarına göre simetrik olarak istenilen sayıda kesite dağılmış yer kanallarının bağlantı parçalarıdır.

Hak Enerji Yerden Isıtma Sistemleri olarak güvenilir, kaliteli ve müşteri dostu fiyatlarla kollektör satışına devam etmekteyiz. Yerden ısıtma sistemlerinde sektörde öncü konumumuzu sürdürmekteyiz. Danfoss yerden ısıtma kollektörü fiyatları ve rehau yerden ısıtma kollektörü fiyatı hakkında bizden bilgi almadan katiyen alış veriş yapmayınız.

Yerden Isıtma Kollektörleri Çalışma Prensipleri

Günümüzde yerden ısıtma için kullandığımız kollektörler farklı markalar tarafından kendi sistemleri için üretilmekte ancak çoğunun çalışma mantığı birbirine yakın bir sisteme sahiptir. kollektörlerin üzerinde su çıkış noktasında yani basınç ve sıcaklık göstergeleri bulunmaktadır. Sisteme dağıtım noktasıdır. Aslında bu noktada debi ayarlı kollektörler gibi parçalar sisteme giren suyun daha önce istenilen basınç ve sıcaklıkta beslenmesini sağlar.

Kolektörlerin dönüş hatlarına bağlandığı noktada sadece vanalar ve ana hattın su çekilmesini sağlayan bağlantısı bulunmaktadır. Çünkü temel olarak yerden ısıtma sistemlerinde, örneğin 3 yatak odalı, 1 salonlu bir evde sıcak su evin sıhhi tesisatına daldırıldığında, bu sıcak su her aşamada size ulaşan yerden ısıtma kanallarından dolaşır. Su bir süre sonra ısısını kaybeder, sirkülasyon bittikten sonra sisteme geri dönmesi gerekir, kollektör üzerinde sağlanan bağlantı ile tesisata geri döner.

Yerden ısıtma kollektörü, kullanım kapasitesine bağlı olarak 3 ila 12 ağız arasında, genellikle binanın kaç parçasına kalorifer tesisatı döşendiğine göre seçilir. Günümüzde en çok tercih edilen kollektörler akış göstergeli olup, tüm kollektörler yüksek dayanımlı çelik malzemeden yapılmıştır. .

Yerden ısıtma kollektörü tesisattan çıkan ve soğuduktan sonra tesisata geri dönen su ile bu suyun istenilen basınç ve sıcaklık ayarlarında kontrollü bir şekilde sirkülasyonunu sağlar. Dediğimiz gibi petek radyatörlerde olduğu gibi tek boru bağlantılı olarak karışım kazanına veya ısı kaynağına su gitmediği için kollektörler her koldan gelen borular birbirine bağlandıktan sonra tek elden dağıtımın sağlanmasına yardımcı olur.

Yerden ısıtma kollektörü rehau pek çok markadan çok daha kaliteli olduğundan firmamız satışlarını gerçekleştirmektedir.

Yerden Isıtma Kollektör Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Son yıllarda kullanımlarında önemli bir artış görülen yerden ısıtmanın birçok parçası vardır. Bu parçalar, sistemin çalışmasını sağlamak için doğru bir şekilde monte edilmiştir. Bu malzemelerin başında yerden ısıtma boruları, kollektör ve straforu gelmektedir. Strafor, borular ve kollektör Yerden ısıtmanın ana bileşenleri olan bu malzemeler sayesinde ısıtma sisteminin en önemli aşaması tamamlanmıştır: Yerden ısıtma, zemine döşenen borularla uyum sağlar. Yerden ısıtma kollektörü küçük kesitli boruların birleştirilmesiyle oluşur, bu malzemenin borularından gelen su ana boruda toplanır. Ana boru olan kollektörün çeşitli bölümleri mevcuttur. Kollektörde gidiş ve dönüş boruları bu önemli bölümlerdir.

Konfigüre edilen bu sistem sayesinde ısıtma ihtiyacı zahmetsizce karşılanır. Yerden ısıtma birçok parçadan oluşur, yüksek teknoloji ile yapılandırılan yerden ısıtma, kullanıcılarına uzun ömürlü kullanım sunar.

Hak Enerji Yerden Isıtma Sistemleri olarak pek çok önemli firma ile çalışmaktayız. Danfoss yerden ısıtma kollektörü istiyorsanız ulaşacağınız firma Hak Enerji Yerden Isıtma Sistemleri’dir. En kaliteli ve en uygun fiyata yerden ısıtma sistemleri sunan firmamız, müşteri memnuniyeti konusunda çok hassastır. ECA yerden ısıtma kollektörü de satış ürünlerimiz arasındadır. Firmamız hem en kaliteli hem de en uygun ürünlerin satışını gerçekleştirmektedir.

Kollektör Çeşitleri

Bir kollektörün ne olduğu ve ne için kullanıldığı soruları yerden ısıtma ile ilgilidir. Günümüzde çok popüler olan yerden ısıtma sistemleri, ısıtma ihtiyaçlarını ekonomik bir şekilde karşılamayı mümkün kılmaktadır. Zemine döşenen borular sayesinde ısıtma yerden sağlanmaktadır. Basit ve zahmetsiz olan yerden ısıtma sisteminin en mühim parçalarından biri de hiç şüphesiz kollektördür. Farklı çaplara ve bağlantı boyutlarına sahip kollektörler, suyun dağıtımına izin verir, paslanmaz çelikten üretilen kollektör, su giriş ve çıkışını mükemmel şekilde tamamlar.

Kollektör, yerden ısıtma borularında eşit ısı hareketi sağlayan sistemin tanımıdır. Yerden ısıtmanın olmazsa olmazı olan kollektör döşenen borulara bağlanır. Isıtma sisteminin sorunsuz çalışması için kollektör bağlantılarının doğru yapılması gerekir. Dağıtım işlevi gören kollektörler yatay olarak düzenlenmiştir. Büyük sütunun içinde yatay olarak düzenlenmiş çeşitli borular bulunur. Kolektör imalatının üç ana türü vardır. Açma-kapamalı, debili ve reglajlı seçenekleri vardır. 3 farklı çeşidi bulunan kollektörlerin nasıl kullanıldığı proje kapsamında belirlenir.

Fırat yerden ısıtma kollektörü satışı gerçekleştiren Hak Enerji Yerden Isıtma Sistemleri en iyi seçenekleri sizlerin hizmetine sunmaktadır. Birbirinden farklı ve kaliteli kollektörleri sizler için bir araya getirdik. Firmamız pek çok markayla çalışmaktadır. Sizin için en iyisini profesyonellerimiz yaptıkları analizler sonrasında değerlendirmektedir. Kas yerden ısıtma kollektörü markası ile Tds yerden ısıtma kollektörü markaları da firmamız bünyesinde satışlarını yaptığımız markalardır.

Kollektörün Önemi Ve Çalışma Şekli

Yerden ısıtma, enerji verimliliği nedeniyle günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Hem şebeke suyu hem de elektrik seçenekleri sunan yerden ısıtmada dikkat edilmesi gereken birkaç unsur var. Isıtma ihtiyacını karşılamak için birçok yerde yerden ısıtma tercih edilmektedir. Yeraltına döşenen borular sayesinde ısınma ihtiyacı karşılanır. Peteklerin çirkin görüntüsünü ortadan kaldıran bu sistem birçok malzemeden yapılmıştır.

Doğru ve kusursuz bir kurulum süreci için alanında uzman kişilere başvurmak gerekir. İlk aşama keşif aşamasıdır, bu aşamada mekânla ilgili birçok bilgi toplanır, mekânın iç ve dış özellikleri, döşeme tipi, yalıtım gibi detaylara dikkat edilerek proje hazırlanır. Hazırlanan proje üzerinde incelemeler yapılır, döşeme işlemi başlar. Polistiren köpük yalıtım malzemesi olduğu için yerden ısıtma için önemlidir. Polistiren köpüğün döşenmesinden sonra borulama ve ardından montaj işlemi başlayacaktır. Montaj aşamasında kollektörler borularla birleştirilir. Bu aşamada boruların sıcak suyu en verimli şekilde sirküle etmesini sağlayacak kollektör tipi belirlenir. Kolektör seçimi alanın metrekaresi ve kullanılan borulama sistemleri dikkate alınarak yapılmakta olup kollektörler 2 çıkıştan 15 çıkışa kadar yapılabilmektedir. Boruların kullanımına göre belirlenen kollektör tesisata yerleştirilerek gerekli testler yapılır. Yerden ısıtma kollektörü ayarı bu noktada oldukça önemlidir.
Kollektör ile ilgili önemli detaylar;

• Kollektör seçimi yapılırken odanın iç ve dış yapısı dikkate alınır.

• Kollektör tipi seçimi sistemin beklentileri dikkate alınarak uzmanlar tarafından yapılır.

• Oda termostatına uyumlu kollektör seçilir.

• Yerden ısıtma sisteminin diğer parçaları ile uyumlu olmalıdır.

• Yerden ısıtmanın boru tipine uygun kollektör kullanılmalıdır.

Kollektörlerin belirli bir çalışma prensibi vardır. Basitçe söylemek gerekirse, suyun sistemde düzenli olarak dolaşmasını sağlar. Kollektörlerde biri su temini için diğeri dönüş için olmak üzere iki boru vardır. Bu borularda su düzenli olarak dolaşır. Ortam sıcaklık seviyesinin istenilen ortalamada olmasını sağlar. Akış ölçer kollektör bu aşamadaki işi büyük ölçüde kolaylaştırır.Sistemde debimetre ve ayarlanabilir kollektör kullanılıyorsa borulardaki debi farklı ısı seviyelerinde kullanılabilir. Borulardaki ısı miktarını ayarlamak için gerekli olan ayarlanabilir debimetre kollektörleri kullanmanın faydaları oldukça fazladır. Kolektörde bulunan vanalar sayesinde kolay yapılan ısı ayarları kullanıcılara da konfor sağlar Debimetre ile ayarlanabilen kollektör fiyatları diğer kollektör çeşitlerine göre daha pahalı olmasına rağmen daha çok tercih edilir. Yerden ısıtma kollektörü fiyat skalası kollektörün çeşidine göre değişmektedir.

Kollektör Çeşitleri Hakkında Bilgiler

Üç farklı kollektör seçeneği vardır. Bu tipler reglaj ayarlı, debimetreli ve açma kapamalı kollektörlerdir. Bu tip kollektörlerin işlevleri birbirinden farklıdır. Hangisinin kullanılacağına mekanın projesi yapıldıktan sonra karar verilecek. Uzmanlar tarafından belirlenen kollektör tipi yerden ısıtmada kullanılmaktadır. Kendinden vanaya sahip kollektör merkezi bir kısımda bulunur, en az iki çıkışı olan bu tip kollektörün her iki tarafı da dahili veya harici ekipman olarak yapılır. Reglajlı kollektörlerin yani ön ayara sahip kollektör otomasyon sistemine uyacak şekilde üretilir. Bu, hattın ayrı ayrı görülmesini sağlar. Dağıtım elemanı olan kollektörler yerden ısıtma kollektörü termostat ayarlı ile kullanılabilir. Termostat ayarlı yerden ısıtma kollektörleri tercih edilebilir. Yerden ısıtma kollektörünün ayarlanması bu alandaki profesyoneller tarafından gerçekleştirilir. Kullanıcı ayar hakkında bilgilendirilir. Kollektör tipine bağlı olarak açma kapama ve debi ayarı hakkında bilgiler verilmektedir.

Reglajlı Debimetreli Kollektör

Aktüatör vanalı yerden ısıtma sistemleri 24V veya 220V ile çalışan bir sisteme sahiptir. Farklı kollarda kuruluma izin veren kollektörlerin farklı seçenekleri vardır. Kullanım kolaylığı nedeniyle sıklıkla tercih edilen debimetreli kollektörler otomasyon sistemiyle uyumludur. Otomasyon sisteminin hat için ayrı bir debi ölçümü yapması, hattın uzunluğunu net olarak göstermesi onu diğer tiplerden farklı kılar.

Hatlar için reglaj ayarlarını ayrı ayrı yapmak da mümkündür. Oldukça detaylı bilgiler içerdikleri için fiyatları değişkenlik göstermektedir. Reglajlı kollektör seçeneklerinin fiyatı diğer kollektör çeşitlerine göre biraz daha maliyetlidir.

Debi ayarlı kollektör seçenekleri, diğer kollektör tiplerinden biraz daha pahalıdır. Bunun nedeni debimetrelere sahip kollektörlerin her hattın akışını ölçebilmesidir. Bu sadece ısıtma talebinin odanın istenen konfigürasyonuna göre ayarlanmasını sağlar.

Yerden ısıtma kullanılırken parçaların birbiriyle uyumlu olması önemlidir. Bu noktada ürünü ucuz ya da pahalı olarak değerlendirmek kesinlikle doğru değil. Yerden ısıtma kollektörünün fiyatı hakkında net bir açıklama yapmak mümkün değil çünkü yerel şartlara göre seçilmesi ve kurulması gereken kollektörlerin fiyat aralığı markadan markaya değişiklik gösteriyor. Ayrıca pompalı yerden ısıtma kollektörü fiyatları için firmamızdan bilgi alabilirsiniz.

Kollektör Üzerindeki Vanaların Görevleri

Aslında kollektörün ne amaçla ve nasıl kullanılması gerektiği merak konusudur. Valfler, yerden ısıtma sistemlerinin en önemli parçalarından birini oluşturan kollektörlerde bulunur. Bu valfler, akış hızını ayarlamak için gereklidir. Ortam sıcaklığı ile ilgili bir faktördür. Yani zeminler farklı ise ısıtma süreleri aynı olmayacak, laminat parkeler daha hızlı ve daha kolay ısınabilirken, mermer zeminler daha geç ve daha zor ısınabilir. Bu durumda ısının ideal seviyeye gelmesi ve ortam sıcaklığının artması için gerekli ayarlamaların yapılması gerekir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için kollektör vanaları kullanılır. Vanalar sayesinde debi regülasyonu yapılabilir. Bu, istenen oda sıcaklığı seviyesine ulaşmayı kolaylaştırır.

Vananın açılması debiyi arttırır. Borular vanalara farklı şekillerde bağlanır. İstenilen odanın sıcaklık seviyesini yükseltmek için vananın açılması gerekir, bu aşama için önceden gerekli testler yapılır ve ortam sıcaklığının kaç derece olması gerektiğine karar verilir. Daha sonra farklı ortamlar için farklı akış ayarları yapılır. Kullanıcılara büyük kolaylık sağlayan sistemin bu konfigürasyonları uzmanlar tarafından yapılabilmektedir

Özenli Hizmetin Öncüsü Hak Enerji Yerden Isıtma Sistemleri

Yerden ısıtmanın sunduğu birçok avantaj vardır. Yerden ısıtma, kullanım kolaylığı ve dayanıklılığı nedeniyle modern dünyaya uyum sağlar. Yerden ısıtma, sürekli temizlik gerektirmemesi ve yer kaplamaması nedeniyle günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Sistemin uyumlu bir şekilde kullanılabilmesi için önlemler alınmalıdır. Bu aşamada kaliteden ödün vermeden kullanılan malzemelerin seçimi büyük önem taşımaktadır. Ucuz olabilmek için kalitesiz yedek parça kullanmak ileride kullanıcılar için büyük problemlere yol açacaktır. Bunun için Hak Enerji Yerden Isıtma Sistemleri gibi kaliteden ödün vermeyen firma ve markalarla çalışmak gerekiyor, ürettiğimiz ürünlerin kalitesi ve kusursuz konfigürasyonu sayesinde tüm dünyada kendini kanıtlamış markalı ürünlerle sizlere hizmet veriyoruz. Uzman ekibimizle yerden ısıtma sisteminizi zahmetsizce yerleştirip kullanıma hazır hale getiriyoruz. Bu ayrıcalıklı hizmetten yararlanmak ve yerden ısıtma hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kollektör Nedir? Rehau Danfoss Fraenkische Yerden Isıtma Kollektör Fiyatları

Kollektör nedir? Yerden ısıtma sistemleri gündeme geldiği zaman karşımıza çıkan Kollektör ne işe yarar? Dahası Kollektör nereye takılır? İşte bu ve benzeri sorulara dair merak edilen ayrıntıların tamamı! Kollektör; küçük çaplı yerden ısıtma borularının toplanmış olduğu ana boruya Kollektör denir. Günümüz koşullarında gittikçe popülerleşen yerden ısıtma sistemleri açısından Kollektör son derece önemli bir malzeme olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Rehau Danfoss Fraenkische yerden ısıtma kollektör ürünleri de bu noktada devreye girmektedir.

Yerden ısıtma sistemleri söz konusu olduğu zaman karşımıza son derece verimli ve konforlu bir ısıtma sistemi çıkmaktadır. Bu durum gayet doğal olarak son zamanlarda yerden ısıtma sistemlerine olan ilginin artış göstermesini mümkün kılmaktadır. Özellikle yeni nesil yerden ısıtma sistemlerin gündeme geldiği zaman Rehau Danfoss Fraenkische yerden ısıtma kollektör fiyatları sıklıkla sorulmaktadır. Zira bu tarz uygulamalarda Rehau Danfoss Fraenkische yerden ısıtma kollektörleri etkili bir kullanım özelliğine sahiptir. Bu da gayet doğal olarak bu tarz ürünlere olan ilginin günden güne artış göstermesini mümkün kılmaktadır.

Rehau Kollektör , Danfoss Kollektör  , Fraenkische Kollektör Ne İşe Yarar?

Kollektör dağıtım merkezinin en kritik elemanıdır. Dolayısıyla Rehau Danfoss Fraenkische kollektör, yerden ısıtma sistemlerinin işlevsel bir şekilde uygulanmasında kritik bir görev üstlenmektedir. Küçük kesitli olan borulardan gelen sıvının kollektörde yani ana boruda toplanmasıyla yerden ısıtma sistemleri çok daha fonksiyonel bir şekilde hizmet sunmaktadır.

Kollektörlerde bir adet geniş çaplı bir giriş bölümü vardır. Bununla birlikte bu ekipmanda küçük çaplı çok sayıda farklı çıkış bölümü de vardır. Dolayısıyla bu ekipman yerden ısıtma sistemlerinin kapsamlı bir şekilde hizmet sunması konusunda etkili bir performans ortaya koymaktadır.

Kollektörler yerden ısıtma sistemlerinin performansını doğrudan etkiler. Bundan dolayıdır ki yerden ısıtma sistemlerini uygularken mutlaka kullanılacak olan ekipmanın kaliteli olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Ancak bu sayede yerden ısıtma sistemlerinden hedeflenen performansın elde edilmesi de mümkün olacaktır. Bütün bu bilgiler ışığında hangi kollektör markasını tercih etmeliyiz? İşte detaylar!

Hangi Kollektör Markasını Tercih Etmeliyiz?

Günümüz itibariyle kollektör markaları söz konusu olduğunda karşımıza birden fazla seçenek çıkmaktadır. Bundan dolayı şayet kollektör alacaksanız mutlaka kapsamlı bir araştırmanın da içerisinde yer almalısınız. Zira bu tarz ekipmanlar yerden ısıtma sistemlerinin en kritik parçaları arasında yer almaktadır. Marka tercihinde mutlaka ilgili markanın referanslarına dikkat etmeniz önerilmektedir. Ayrıca kalite ve performans noktasında üst düzeyde bir performans ortaya koyabilen bir markanın tercih edilmesi, her zaman önerilmektedir. Rehau Danfoss Fraenkische kollektör tam da bu noktada mükemmel bir performans ortaya koyabilme kabiliyetine sahiptir.

Danfoss yerden ısıtma kolektörü yeni nesil çözümler ortaya koyabilen bir ürün olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Yine Rehau yerden ısıtma kollektörü tercihlerinde ilk akla gelen seçenekler arasındadır. Bütün bu bilgiler ışığında yerden ısıtma kollektörü markası tercihlerinde fiyat ve kalite dengesine de dikkat etmek gerekmektedir. Ancak bu sayede tam olarak talebinizi karşılayan bir ekipmanı uygun fiyatlı bir şekilde alma fırsatına da sahip olabilirsiniz! Burada ürün tercih ederken; ürünün kalitesi, fiyatı ve kullanım ömrünü de dikkate almak durumundasınız!

Danfoss ve Rehau Yerden Isıtma Kollektörünü Nereden Alabiliriz?

Hem Danfoss Yerden ısıtma kollektörü hem de Rehau yerden ısıtma kollektörü; referansları bulunan etkili bir markanın ürünü olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Bundan dolayı her iki markaya ait ekipmanı da kurumsal firmalardan rahatlıkla talep edebiliriz. Tam da bu noktada Danfoss Yerden ısıtma kollektörü ve Rehau yerden ısıtma kollektörü ürünlerini platformumuzdan pratik bir şekilde temin etmeniz de mümkün olacaktır.

Günümüz itibariyle online ortamlardan ekipman almak istediğiniz zaman karşınıza farklı alternatif seçenekler çıkacaktır. Bu aşamada kollektör gibi ekipmanlar alırken mutlaka profesyonel bir platformu tercih etmelisiniz. Ancak bu sayede tam anlamıyla ayrıcalıklı bir şekilde kollektör ürünlerini temin edebilirsiniz. Siz de platformumuzu tercih ettiğiniz zaman yeni nesil kollektör markalarını bütçe dostu bir şekilde temin etmek konusunda önemli kazanımlara sahip olabilirsiniz!

Yerden Isıtma Sistemlerinde Kollektör Nasıl Çalışır?

Kollektörlü sistem olarak da adlandırılan sistemde, tek bir kolon çıkılarak, katlardaki kollektör dolaplarının içindeki her bir radyatöre şap içerisinden gidiş-dönüş boruları döşenir. Kollektörler yerden ısıtma sistemlerinin en kritik ekipmanıdır. Apartmandaki katlara kollektör aracılığıyla borular döşenmektedir. Kollektör kutularında gidiş ve dönüş boruları döşenmektedir. Döşenen borular; yerden ısıtmanın performansına doğrudan etki etmektedir. Burada kollektörün yerinin isabetli bir şekilde tespit edilmesi şarttır. Bununla birlikte döşenen her bir grup borunun özel vanalarla kontrol edilmesi de şarttır.

Yerden Isıtma Kollektörü Satın Al Platformu!

Yerden ısıtmalı kollektör satın al platformu gündeme geldiği zaman bu tarz ürünleri son derece pratik bir şekilde satın alabileceğiniz nitelikli seçenekler karşınıza çıkacaktır. Üstelik bu tarz platformlar sayesinde yerden ısıtma kollektörü fiyatları konusunda da isabetli bir şekilde araştırma yapabilirsiniz! Bu aşamada referans sunabilen bir platformu tercih ediyor olmanız, beraberinde önemli kazanımları getirecektir. Siz de platformumuzu tercih ederek, son derece ayrıcalıklı bir şekilde yerden ısıtmalı kollektöre sahip olabilirsiniz.

Yerden Isıtma Kollektörü Ayarı Nasıl Yapılır?

Yeni nesil uygulamalar arasında yer alan yerden ısıtma sistemleri açısından kollektör ekipmanı hayati derecede etkili olmaktadır. Debimetreli kollektör sayesinde pratik bir şekilde yerden ısıtma kollektörü ayarını yapabilmeniz mümkün olacaktır. Her vana üzerinde yer alan debimetre yer almaktadır. Bu sayede yerden ısıtmalı kollektörün ayarını etkili bir düzeyde yapabilmek mümkün hale gelmektedir.

Yerden Isıtma Kollektörü Fiyatları Ne Kadardır?

Kollektör tercihlerini yaparken elbette ki bu tarz ekipmanların fiyatlarına dair de kapsamlı bir araştırma içerisinde yer almalısınız. Yerden ısıtma kollektörü fiyatları söz konusu olduğu zaman karşımıza farklı alternatif seçenekler çıkmaktadır. Tam da bu kapsamda kollektör alırken hem fiyatına hem de performansına dikkat etmeniz önerilmektedir. Danfoss yerden ısıtma kollektörü hem fiyat hem de performans noktasında üst düzeyde bir marka olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Rehau yerden ısıtma kollektörü de aynı performansı ortaya koyabilen iddialı bir marka olarak dikkatleri üzerine çekmektedir.

En iyi Kollektör Hangi Markaya Aittir?

Elbette ki hemen herkes en iyi kollektör markasına sahip olmayı ister! Rehau Danfoss Fraenkische tam da bu noktada nitelikli bir performansı ortaya koyabilen bir marka olarak dikkatleri üzerine çeker! Bu noktada Rehau ve Danfoss markalarının hem verimlilik hem de tasarruf noktasında üst düzeyde bir etkiye sahip olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz! Siz de platformumuz aracılığıyla bu ürünlere ayrıcalıklı bir şekilde sahip olabilirsiniz!

Kollektör Nedir? Rehau Danfoss Fraenkische Yerden Isıtma Kollektör Fiyatları

Son dönemlerde giderek popülerleşen bir yerden ısıtma sistemleri merak konusu olmaya devam ediyor. Peki bu sistemde kullanılan kollektör ne işe yarar? Kollektör nereye takılır?

Yerden ısıtma sistemi ısı kaynağından aldığı enerjiyi zemin altından yayarak ilerleten bir ısıtma sistemidir. Bu sayede odalar arasında ısı farkı hemen hemen hiç bulunmaz. Çünkü homojen bir ısı dağılımı gösterir. Bundan dolayı konforlu ve verimli bir ısınma için yerden ısıtma sistemi tercih edilmektedir. Ancak yerden ısıtma sistemi, en verimli ısınmayı gösteriyor olsa da doğru parçalar ile doğru şekilde uygulanmadığı takdirde beklenen konforu karşılayamaz. Bundan dolayı ısınma konforu için doğru parçalara, bileşenlere ihtiyaç duyar. Bu parçalardan biri de kollektörlerdir.

Kollektörleri kısaca anlatmak gerekirse, dağıtım elemanıdır diyebiliriz. Kollektörler küçük kesitli birkaç borudan gelen bir sıvının toplandığı boru ya boruların toplandığı ana borudur. Kollektörler büyük çaplı bir giriş ve küçük çaplı çok sayıda çıkış yapılmasını sağlamaktadır. Kollektörlerde tek bir büyük kolon çıkılır ve buradan yatayda çok sayıda istenilen yerlere dağıtım gerçekleştirilir. Böylelikle çok fazla sayıda kolon nedeniyle beton delinmesi yaşanmasını da önler. Yani kısaca anlatmak gerekirse, kollektörler tesisatı çeşitli bölgelere ayırır. Pratikte yerden ısıtma bölgeleri alanın büyüklüğüne göre mümkün olduğunca eşit metrajlara bölünmelidir.

Hangi Kollektör Markalarını Tercih Etmeliyim?

Kollektör, yerden ısıtma sisteminin en değerli parçalarından biridir. Bundan dolayı da markanın da önemsenmesi gerekmektedir. Referansları olan kaliteli bir ürün markası tercih edilmelidir. Danfoss yerden ısıtma kollektörü ya da Rehau yerden ısıtma kollektörü tercihinde bulunulabilir. Bu kollektörleri rahatlıkla montaj yapabilirsiniz. Otomasyon ürünleri için uyumludur. Doğru parçaları kullanarak yerden ısıtma sistemlerini verimli bir biçimde kullanabilirsiniz.

Danfoss ve Rehau Yerden Isıtma Kollektörünü Nereden Alabilirim?

Danfoss yerden ısıtma kollektörü referansları olan bir markanın ürünüdür. Hak Enerji sitemizden online satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Rehau yerden ısıtma kollektörü referansları olan bir markanın ürünüdür. Hak Enerji sitemizden online satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Son senelerde ısıtma sistemlerinde çok yaygın olan yerden ısıtma sistemleri hakkında bilgiler de oldukça merak edilmektedir. “Yerden ısıtma sistemleri nedir ve nasıl ısıtır” sorularının yanı sıra bu sistem için gerekli bileşenlerde oldukça merak konusudur. En önemli parçalarından biri olan kollektörlerin ne işe yaradığı, kollektör fiyatları ve kollektör ayarlanması gibi konular merak konusudur.

Zemin döşemesi altına kablo veya boruların döşenmesi şeklinde ısınmayı sağlayan sisteme verilen addır. Yerden ısıtma sistemleri; sulu borulu yerden ısıtma, elektrik kablolu yerden ısıtma ve karbon film yerden ısıtma olmak üzere farklı şekilde bulunmaktadır. Yerden ısıtma sistemleri verimli bir ısıtma sağlar. Bunu sağlayan ise kullanılan parçalardır. Bundan dolayı doğru parçaların seçilmesi en önemli etmenlerdendir. En önemli parçalarından biri de kollektörlerdir.

Dağıtım elemanı olarak da isimlendirebileceğimiz kollektörler, tesisatı çeşitli bölgelere ayırır. Kollektörler küçük kesitli birkaç borudan gelen bir sıvının toplandığı boru ya baruların toplandığı ana borudur. Peki kollektör ayarı nasıl yapılır? Kollektör markası hangisi tercih edilmelidir? Kollektör fiyatları nasıldır?

Yerden Isıtma Kollektörü Nasıl Çalışır?

Kollektörlü sistem olarak da isimlendirilen sistemde, yalnızca bir kolon çıkılarak, katlardaki kollektör kutularından her bir radyatöre şap içerisinden gidiş-dönüş boruları döşenir. Borular, belirlenen döşeme biçimine ve boru aralığına göre döşendikten sonra her bir ağız kollektöre bağlanır. Kollektörün yeri, yerden ısıtma borusu döşenecek tüm mekanlara eşit olabilecek uzaklıkta olacak şekilde belirlenmelidir. Her bir farklı grup ayrı bir vana ile kontrol edilir. Her bir oda için, kollektördeki ilgili grubun vanası kısılarak ya da kapatılarak istenen oda sıcaklığı belirlenebilir.

Yerden Isıtma Kollektörünü Satın Almak İçin Teklif Alın

Yerden ısıtma kollektörü için hangi markaları tercih etmeliyim? Yerden ısıtma kollektörünü nereden alabilirim? ve bunlarla gibi birçok soru…

Yerden ısıtma kollektörü için referansları olan bir marka tercih etmelisiniz. Rehau yerden ısıtma kollektörü ya da Danfoss yerden ısıtma kollektörü alabilirsiniz. Hak Enerji sitemizden online satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Ürünlere web sitemizden rahatlıkla ulaşıp gözlemleyebilirsiniz.

Yerden Isıtma Kollektör Ayarı ve Kollektör Fiyatları

Yerden ısıtma sistemleri son zamanlarda fazlaca kullanılmaya başlanan bir ısıtma sistemidir. Bu sistemin parçalarından biri olan kollektörün ayarının nasıl yapıldığı, fiyatları ve tercih edilmesi gereken markalar da ilgi konusu olmaya devam etmektedir.

Yerden ısıtma kollektör ayarı için, debimetreli kollektör en uygunudur. Defalarca denenerek bir sonuca varmaya çalışmak yerine debimetreli kollektörle çözüm üretilebilir. Debimetreli kollektör her vana üstünde bir debimetre vardır. Debimetrenin içindeki cisim, suyun debisine göre yükselir veya alçalır. Yerden ısıtma kollektör ayarı bu sayede kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Böylelikle yerden ısıtma kollektör ayarının, debimetreli kollektör ile çok rahat bir şekilde yapılabileceği dile getirebiliriz. Debi ayarlı kollektörler ile radyatörde dolaşan sıvı miktarını ayrı ayrı kontrolde bulunabiliriz.

Aynı zamanda reglaj ayarlı kollektörler de bulunmaktadır. Bu kollektörler sayesinde reglaj ayarı ile uğraşmak zorunda bulunmazsınız. Kollektör otomatik reglaj ayarı sayesinde bütün odaların eşit derecede ısınması sağlanır.

Yerden Isıtma Kollektör Fiyatları Nedir? En Ucuz Kollektör Hangisidir?

Yerden ısıtma sistemleri içerisinde kollektör en önemli etmenlerden birisidir. Bundan dolayı da fiyat araştırması yaparken dikkat edilmelidir. Kaliteli olmayan ve bilinmeyen bir yerden alınan kollektör verimsiz bir ısınmayla daha pahalı bir işlem yapmanıza neden olabilir. Fiyat / performans değerlendirmesi yapılarak kollektör alınmalıdır. Bu sayede yeterli bir ısınma sağlar ve zaten tasarruf elde edebilirsiniz. Bundan dolayı en makul kollektör arayışınızda bu detayları mutlaka aklınızda bulundurmalısınız. Kollektör için tercih edilmeli markalar ise Rehau yerden ısıtma kollektörü ya da Danfoss yerden ısıtma kollektörüdür. Alanında uzman markalardan elde edebileceğiniz bu ürünlerle verimli bir ısınma sağlayarak tasarruf edebilirsiniz.

Yerden Isıtma Kollektörünü Nereden Alabilirim? En İyi Kollektör Markası Hangisi?

Yerden ısıtma kollektörü için hangi markaları tercih etmeliyim? Yerden ısıtma kollektörünü nereden alabilirim? ve daha birçok soru…

Sizin için en uygun kollektörü bulundurmak istiyorsanız bize ulaşın. Rehau yerden ısıtma kollektörü ya da Danfoss yerden ısıtma kollektörü önerilen, referanslı, kaliteli markalardır. En makul kollektör fiyatları ve verimli bir ısınma için Hak Enerji’ye ulaşmanız yeterli olabilecektir.


Yerden Isıtma KollektörüYerden Isıtma Kollektörü DolabıYerden Isıtma Kollektörü FiyatYerden Isıtma Kollektörü AyarıYerden Isıtma Kollektörü VanasıYerden Isıtma Kollektörü MontajıYerden Isıtma Kollektörü Nasıl Çalışır?