Yerden Isıtma Sistemleri ve Zemin Kaplamaları

Yerden Isıtma Sistemleri ve Zemin Kaplamaları

Ahşap Zemin

Parke döşeme ve ahşap laminantlar Yerden ısıtma aslında ahşap zeminler için çok iyidir çünkü zemin yüzeyinde sabit eşit bir sıcaklık sağlar. Sonunda döşeneceği odaya alışması için doğal ahşap döşemenin gevşek bir şekilde serilmesi iyi bir uygulamadır. Bu iklime alışma en az 10 günlük bir süre için, ancak yalnızca binadaki tüm nem giderildikten sonra yapılmalıdır. Unutmayın, inşaat, sıva ve şap işlemlerinin binanın kumaşına (duvarlar ve zeminler vb.) Çok fazla su girmesine neden olduğunu unutmayın. Binanın iç neminin normal seviyeye düşürülmesi için bu suyun doğal olarak kuruması gerekmektedir. Güzel yeni ahşap zemininizin tüm bu nemi emmesini istemezsiniz, çünkü çözülür ve kalıcı olarak hasar görür.

İsterseniz laminat parke yerine doğal sert ağaca sahip olabilirsiniz, ancak yüzey sıcaklığının yaklaşık 27 ° C ile sınırlandırılması gerekecektir. Zemin çok sıcaksa, ısıtma başladığında ahşaba zarar verebilir. Zemin sıcaklığının yakından kontrolü, bir zemin sensörü takılarak sağlanır. Ahşap bir zemin döşemeden önce beton iyice kurutulmalıdır. Genel bir kural olarak, beton şap, 1 mm kalınlık başına yaklaşık 1 günde kurur.

Sert ağaç döşemenin çeşitli yolları vardır, ancak her durumda üreticinin yönergelerine uymalısınız. Bazı ahşaplar bir çivi sabitleme gerektirir ve bunun için bunu kolaylaştırmak için çıtaların şapa yerleştirilmesi veya zemin yapısına bağlı olarak doğrudan kirişlere sabitlenmesi gerekir. Çoğu sert ağaç ya (esnek) mastik yapıştırıcı ile doğrudan kurutulmuş şapa yapıştırılır ya da üzerine yüzdürülür. Yüzüyorsa, ahşap kırpılır veya birbirine yapıştırılır ve ardından tescilli bir parke altlığın üzerine serilir. Bu, tüm doğal malzemeler gibi tüm zeminin genişlemesine ve hareket etmesine izin verir.

Halı Zeminler

Halı ve alt katmanın toplam değeri 1.5'ten büyük olmamalıdır. Yerden ısıtma sistemi, doğal lifler en iyisi olmasına rağmen çoğu halı tipiyle birlikte kullanılabilir. Halılar bir izolatör görevi görecek ve böylece zeminden gelen çıktı biraz azalacaktır. Çoğu saygın halı üreticisi, alttan ısıtma için onaylı halı ve altlıklara sahiptir. Herhangi bir şüpheniz varsa, lütfen sorularınız için Hak Enerji uzman ekibiyle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Doğal Taş Zeminler

Taş veya fayans her tür sert taş veya seramik karo, yerden ısıtma sistemi için mükemmel bir zemin kaplamasıdır. Sert bir malzemenin (beton, taş, kil, kaya veya seramik) ısıl direnci son derece düşüktür. Bu nedenle, içinden geçen ısı neredeyse hiç kayıp olmayacaktır. Bu, sert bir zemin kaplamasının diğer tüm zemin kaplamalarından daha iyi performans göstermesini sağlar. Bu nedenle, bir ısı pompası gibi düşük sıcaklıklı ısı kaynakları kullanılırken ideal seçimdir.