Elektrikli Yerden Isıtma

Ana sayfa > Hizmetler > Elektrikli Yerden Isıtma

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri

Yerden ısıtmanın tanımı oldukça basittir. Zeminden yukarı doğru yayılan ısıdır. Ancak iki farklı yerden ısıtma sistemi olduğunu biliyor muydunuz? Sıcak su (hidronik) veya elektrik kablolarıyla birlikte plastik boru kullanabilirsiniz. Her ikisi de aynı sonucu sunar : zeminden yukarı eşit şekilde ısıtılan bir oda, ancak her biri çok farklı bir şekilde çalışır. Hem elektrikli yerden ısıtma sistemleri hem de hidronik yerden ısıtma sisteminin artılarını ve eksilerini öğrenmek, projeniz için hangi tip radyan yerden ısıtmanın doğru olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.

elektrikli yerden ısıtma

Elektrikli Yerden Isıtma

Elektrikli yerden ısıtma sistemleri çok yönlülüğü ile bilinir. Kurulumu kolay olsa da ancak en iyisi bir profesyonel ekipler tarafından kurulabilmesidir. Odanın özelliklerine bağlı olarak birincil veya ek ısı sağlamak için yeterli ısı yayarlar. Ve genellikle sistemi devreye bağlamak için kapsamlı bir çalışma gerektirmezler, bu da hem yeni inşaat evlerinde hem de yeniden modelleme projelerinde iyi çalıştıkları anlamına gelir.

Elektrikli yerden ısıtma sistemleri aynı zamanda ev sahiplerinin listelerindeki diğer birçok öğeyi de kontrol eder: Az bakım gerektirirler, yalnızca zeminin yüksekliğini minimum düzeyde yükseltirler ve - hepsinden önemlisi - enerji ve para tasarrufu sağlarlar.

Elektrikli ısıtmalı zeminler genellikle bakım gerektirmez. Yerden ısıtma sistemi ve döşeme başarıyla kurulduktan sonra, "bakımını yapman" gereken tek şey sistemin çalışır durumda olmasıdır. Kablodaki bir kopukluk soruna neden oluyorsa, bir profesyonel, kırığı bulmak ve sorunu çözmek için bir termografik kamera kullanabilir. Bu, elektrikli yerden ısıtma sistemleri için benzersiz bir avantajdır çünkü sorunu çözmek için döşemenin yalnızca bir kısmının kaldırılması gerektiği anlamına gelir.

Yerden ısıtma sistemleriniz ultra incedir. Kablo yalnızca 1/8 inç kalınlığındadır, bu da zeminin yüksekliğinin çok az yükseltileceği anlamına gelir. Zemin yüksekliği, birçok ev sahibinin düşünmediği bir şeydir, ancak zeminlerin evin her yerinde görünmesi önemlidir.

Her şeyden önce, elektrikli yerden ısıtma sistemleri iyi programlandıklarında kurulumu ucuzdur ve enerji tasarrufu sağlar. Elektrikli yerden ısıtma sistemleri, satın aldığınız sisteme bağlı olarak, metrekare başına 50 ila 150 lira arasındadır. Ayrıca, kullanılmadıklarında kapatılabildikleri için enerji açısından da verimlidirler. Çabuk ısınırlar (genellikle 30-60 dakika içinde), böylece tekrar kullanılmaları gerekmeden kısa süre önce tekrar açılabilirler.

Elektrikli yerden ısıtma sistemleri için en büyük sorunu elektrik maliyetidir. Ev sahibinin bulunduğu yerleşim birimlerine bağlı olarak, elektrik pahalı olabilir. Eğer öyleyse, tüm evi kapsayan bir elektrikli yerden ısıtma sistemi kurmak uygun maliyetli olmayacaktır. Bunun yerine, yalnızca banyoları (veya diğer küçük odaları) elektrikli yerden ısıtma ile ısıtmak daha pratiktir. Evinizde bir sistemi çalıştırmanın ne kadara mal olacağını öğrenmek için, şirketimizle irtibata geçip fiyat teklifi alabilirsiniz.

Benzer şekilde, büyük odaları veya tüm evi ısıtırken, sistemi elektriğe bağlamak biraz fazladan çalışma gerektirir. Elektrikli yerden ısıtma sistemleri bir banyoya veya başka bir küçük odaya kurulduğunda, neredeyse her zaman mevcut bir devreye bağlanabilir. Ancak, kablo çok büyük bir odada veya evin tamamında kullanıldığında, ana panele yeni bir kablo döşemek ve oraya yeni bir devre bağlamak için profesyonel bir firmaya ihtiyacınız olacaktır.

elektrikli yerden ısıtma straforu
elektrikli yerden ısıtma nedir

Artıları

• Kurulumu kolay

• Birincil veya tamamlayıcı ısı

• Tadilat projeleri için ideal

• Bakım gerektirmeyen

• Minimum zemin yüksekliği

• Kurulumu ucuz

• Verimli enerji

Eksileri

• Konum ve metrekare büyüklüğüne bağlı olarak yüksek işletme maliyeti

• Tüm evi ısıtmak için ideal olmayabilir

• Ana panele devre eklenmesi gerekebilir

Hidronik Isıtma Tesisatı

Elektrikli yerden ısıtma sistemleri çalışmasından farklı olarak, hidronik yerden ısıtma sistemleri tüm ev ısıtması için idealdir. Aynı şekilde, projeleri yeniden biçimlendirmek için tercih edilmezler. Bunun nedeni, hidronik sistemlerin bir ev inşa edilirken kurulması gerektiğidir. Hidronik yerden ısıtma sistemleri, hidronik yerden ısıtma ile yeniden modellemeyi çok karmaşık hale getiren bir kazan, bir pompa ve gaz hatları gerektirir. Bu öğeler, ev hali hazırda bir kazanla donatılmamışsa hidronik ısıtmayı çok pahalı hale getirebilir. Bununla birlikte, tüm ev hidronik sistemini çalıştırmanın toplam maliyeti genellikle daha düşüktür çünkü metrekare arttıkça metrekare başına maliyet düşer. Başka bir deyişle, birden fazla oda pahalı bileşenleri (yani kazan, pompa ve gaz hatları) paylaştığında, maliyeti de paylaşırlar ve bu da metrekare başına toplam maliyeti düşürür.

Aşağı tarafta, hidronik yerden ısıtma sistemlerinin, sorun çıkması halinde tamiri zordur, çünkü bir sızıntının nerede meydana geldiğini tam olarak söylemek imkansızdır. Bu da hasarlı plastik boruyu bulmak ve onarmak için döşemenin çıkarılması gerektiği anlamına gelir.

Ek olarak, hidronik sistemlerin ısınması elektrikli yerden ısıtma sistemleri çok daha uzun sürer ve bu da çoğu ev sahibinin sistemlerini sezon boyunca çalışır durumda bırakmasına neden olur. Başlatma süresindeki bu gecikme, çoğu kullanıcının sistemlerini programlarına göre açılıp kapanacak şekilde programlamadığı anlamına gelir. Sonuç olarak, genellikle daha fazla enerji kullanırlar.

Artıları

  • Tüm evi ısıtmak için ideal
  • Birincil veya tamamlayıcı ısı
  • Düşük işletme maliyeti

Eksileri

  • Kurulumu pahalı
  • Tadilat projeleri için ideal değildir
  • Yüksek bakım ücretleri
  • Enerji verimliliği tartışılabilir

elektrikli yerden ısıtma sistemleri

Yerden Isıtma Sistemleri İle En Uygun Yer Döşemeleri Nelerdir?

 Radyant yerden ısıtma sistemleri, sessiz ve nispeten enerji verimli olan kademeli, odayı dolduran konveksiyon ısısı sunar. Radyant ısıtmaya sahip serin iklimlerdeki banyolar, yatak odaları ve hatta mutfaklar, çıplak ayakla her zaman rahat ve kolay hissedilir.

Radyant yerden ısıtma, şaşırtıcı derecede çok sayıda zemin kaplamasının altına kurulabilir. Yine de bu sistemlerin elektrik kabloları veya hidronik tüpleri tarafından üretilen ısı miktarı nedeniyle, tüm zemin kaplamaları bunların üzerine döşenemez.

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri İçin En İyi Zemin Kaplaması

  •  Seramik karo
  •  Porselen çini
  •  Doğal taş
  •  Laminat parke
  •  Vinil

Radyant Isıtma için En İyi Zemin Özellikleri

Radyant ısıtma sistemleri için bir zemin kaplamasını iyi veya kötü yapan özellikler, döşemenin kalınlığı, döşemenin ısıl iletken yapısı, genişleme ve daralma eğilimi ve su ve ısı hasarına yatkın olup olmadığı etrafında merkezlenme eğilimindedir.

Masif parke ve işlenmiş ahşap gibi daha kalın zemin kaplamaları zayıf termal köprülerdir. Başta fayans ve taş olmak üzere mineral bazlı zemin kaplamaları mükemmel termal iletkenlerdir. Fayans ve taş genişlemez veya daralmaz. Masif parke, ısı ve nemden kolayca zarar görebilir.

Porselen, seramik ve doğal taş, dört faktörün tamamını kapsadıkları için elektrikli yerden ısıtma sistemleri için en iyi döşeme malzemeleridir. Üstelik, karo diğer döşeme türlerine göre daha soğuk hissetme eğilimindedir, bu nedenle altındaki radyan ısıtma ihtiyacı en fazladır. En kötü döşeme - halı - dört noktanın neredeyse tamamında başarısız olur.

Porselen veya Seramik Karo

Porselen ve seramik karo, radyan yerden ısıtma sistemleriyle kullanım için idealdir. Sadece kiremit ince değil, mineral esaslı yapısı ısıyı iyi ilettiği anlamına gelir. Ek olarak, karo hiçbir organik ürün içermediğinden, bir hidronik sistem su sızdırırsa çürümez veya bozulmaz. Sistem açılır açılmaz döşeme hızla ısınır. Çini de sistem kapandıktan sonra kısa bir süre ısıyı korur.

Doğal Taş Döşeme

Seramik ve porselen karoya benzer şekilde, her türlü doğal taş veya agrega taş, radyan ısıtma sistemleri için doğal bir uyumdur. Taş sadece elektrikli yerden ısıtma sistemleri kullanmak için güvenli olmakla kalmaz, aynı zamanda sistem kapatıldıktan sonra döşemeden daha uzun süre ısıyı korur.

Doğal taş döşeme, seramik ve porselen karoya göre biraz daha kalındır, bu nedenle karoya göre biraz daha yavaş ısınır. Ancak ısıyı uzun süre korur, asla genişlemez veya daralmaz ve bozulamaz.

Laminat Parke

Laminat parkenin inceliği, ısının nüfuz etmesine ve yayılmasına izin vererek radyan ısıtma kurulurken bir varlıktır. Yine de döşemeyi korumak için önlemler alınmalıdır.

Hidronik sistemlerde, nem kaçması durumunda laminat kalıcı olarak hasar görür. Sistemin sıcaklığı, laminat parke üreticisi tarafından tavsiye edilen maksimum noktanın altında tutulmalıdır. Birçok laminat parke üreticisi, sıcaklığın asla 30 santigrad dereceyi geçmemesini önermektedir.

Laminat parkenin tek başına bir faydası da ayak altında sıcak hissetmesidir. Laminat tabandaki ahşap içeriği, köpük alt tabaka ile birlikte genel olarak rahat bir his verir. Bu nedenle, laminat parke altında radyan ısıtmayı sadece çok soğuk odalarda kullanmak isteyebilirsiniz.

Levha veya Karo Vinil Döşeme

Radyant ısıtma, vinil levha, karo vinil ve lüks vinil tahta gibi esnek zeminlerin altına kurulabilir. Maksimum sıcaklıklar için üreticinin kurulum talimatlarını kontrol edin. Genel olarak, ilk 24 saatlik kullanım sırasında 21 santigrad derece ile başlayın ve 30 santigrad dereceyi geçmeyecek şekilde artırın.

Halı Kaplama

Halıların mükemmel yalıtım özellikleri nedeniyle, elektrikli yerden ısıtma sistemleri verimlilikte düşüş yaşayacak ve bu nedenle termostatın sert zeminlerde olduğundan daha yükseğe döndürülmesini gerektirebilir. Ancak halının altına radyan ısıtma eklemek gereksiz olabilir. yapılan bir araştırmaya göre, halı tek başına peluş yün için 2,46 gibi yüksek R değerlerine ulaşabilir. Yapıştırılmış bir poliüretan dolguyla (2.09 R-değeri) birleştirildiğinde, halı tek başına yeterince sıcak olabilir ki, elektrikli yerden ısıtma sistemleri ile ısınmaya bile gerek kalmaz.

Masif Parke Döşeme

Tasarlanmış ahşap döşeme, parlak ısıtma için masif parke altından daha iyi çalışır. Ancak masif parke altına radyan ısıtma yerleştirmek istiyorsanız, düz biçilmiş ahşap zemin yerine çeyrek biçilmiş ahşap döşeme kullanın.

Yerden Isıtma Sisteminin Kurulmaması Gereken Zeminler

Kauçuk döşeme, yüksek ısıya iyi tepki vermez ve hoş olmayan kokular yayabilir.

Elektrikli yerden ısıtma sistemleri, yapıştırılmış halıdaki yapıştırıcıyı kurutabilir ve gevşetebilir. Aslında, birleştirme sistemi olarak yapıştırıcı kullanan herhangi bir döşeme türü, yaylı ısıtma sistemleri için yaylı ve oluklu veya katla ve kilitli dikiş kullanan döşemeden daha kötü bir seçimdir.

Beton döşeme homojen olduğundan, tek başına beton radyan ısıtma için zayıf bir seçimdir. Elektrikli yerden ısıtma sistemleri, borunun üst katmanın altına gizlenebilmesi için katmanlı döşeme gerektirir. Ancak, elektrikli yerden ısı sistemleri, karo gibi müteakip bir üst zemin kaplaması eklendiği sürece beton zemin plakalarına gömülebilir.


Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri

Kablolu sistemler ile evde düzeni etkileyebilecek düzeyde bir tadilata gerek kalkmasızın rahat bir şekilde uygulama gerçekleştirmek mümkündür. Elektrikli yerden ısıtma sistemleri de bu uygulamaların başında geliyor. Elektrikli yerden ısıtma sistemlerine bakıldığında görülecektir ki üç temel katman yer alıyor. Plastik köpük, alüminyum levha ve ısıtma işini gerçekleştiren kablolar elektrikli yerden ısıtma sistemlerinin aşamalarını oluşturuyor. En altta bulunan tabakanın yalıtım ve yansıtıcı özelliği mevcudiyet gösteriyor. Bu özellik vesilesi ile bütün ısı enerji yukarı doğru olacak şekilde ivme kazanıyor. Mekan böylece oldukça kısa bir süre içerisinde ısınabiliyor.

Yerden ısıtma sistemlerinin farklılık gösteren yönleri bulunuyor. Alttan ısıtmanın gerçekleşmesi için kullanılacak olan enerji çeşidine uygun sistemin kurulumu ve çalıştırılması da yine aynı şekilde farklılık gösterebiliyor. Bu sistemler alttan ısıtma gücünü elektrik enerjisi neticesinde sağlıyor. Bu nedenden dolayı sistem elektrikli yerden ısıtma sistemleri şeklinde adlandırılıyor. İnşaat aşamalarında genellikle bu sistemler güvenle uygulanıyor. Isıtıcı şilteler ile zeminde ısıtma uygulaması güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Kablo ile yerden ısıtma banyo, mutfak gibi daha küçük alanlarda tercih ediliyor. Özellikle de girintisi ve çıkıntısı olan ve daha çok yuvarlak bir alan sunan mekanlarda daha kolay bir şekilde ısınma gerçekleştirdiği için tercih ediliyor.

Kabloyla Yerden Isıtma Sistemi

Kabloyla yerden ısıtma sistemi de titizlik gerektiren uygulama aşamalarına sahiptir. Isıtma yapılması düşünülen alanın zeminine aralıklar dahilinde döşemelerin gerçekleştirildiği bir sistemdir. Bu yapılan döşemeler neticesinde sağlanan yerden ısıtma uygulamasına kabloyla yerden ısıtma adı veriliyor. Elektrikli yerden ısıtma sistemleri avantajlarını da bünyesinde barındırdığı için yine sıklık ile tercih edilen uygulamaların başında geliyor.

Yaşam sürmekte olduğunuz eviniz daha küçük boyutlardaysa ve özellikle mutfak, banyo, lavabo gibi alanlarınız yuvarlak hatlara sahipse elektrikli yerden ısıtma sistemi sizler için en iyi tercih merkezi olacaktır. Bu sistem sayesinde ısınma işlemleri daha kolay bir şekilde gerçekleşirken güvenlik de üst düzeyde sağlanmış olunacaktır. Her ne kadar avantajlı bir sistem olsa da yine de doğru firma seçimi önem arz ediyor.


elektrikli yerden ısıtma sistemi
elektrikli yerden ısıtma maliyeti

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri

Isıtma ve iklimlendirme konusunda elektrik enerjisinin kullanılması, birçok kişi için yüksek maliyetli bir tercih olarak görülse de aslında elektrikli yerden ısıtma sistemleri bu maliyetlerin daha düşük bir hale gelmesini sağlayabilir. Günümüzde Hak Enerji olarak hem yaşam alanlarında hem de çalışma alanlarında uygulayabildiğimiz bu sistemler konforlu, sağlıklı ve gerçekten ekonomik bir ısıtma sistemi sağlamaktadır.

Aslında bir diğer çeşidi olarak sulu yerden ısıtma sistemleri de firmamız tarafından uygulanan bir hizmet olsa da elektrikli yerden ısıtma sistemleri son yıllarda birçok noktada talep edilen sistemler arasında yer almaktadır. Çünkü bu konuda firmamız Devi markası üzerinden sizlere hizmet sunarken, Danfoss kalitesi ile tam nitelikli ve üstün bir ısıtma sistemi elde etmenize yardımcı olmaktadır.

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri Neler Sağlar?

Yerden ısıtma sistemlerinin tümünde öncelikle uygulama yapılacak yapının zemin noktasında bir yalıtım gerçekleştirilmesi gerekir. Çünkü bu yalıtım, zeminde yer alan ısıtma tesisatının ısıyı alt tarafa geçirmeden sadece yukarıya doğru ulaştırmasını sağlamaktadır. Keza bilindiği üzere yerden ısıtma uygulanırken temel amaç, ısının zeminden yukarıya yükselmesi vasıtasıyla sağlıklı bir ısıtma elde edilmesidir. Elbette bu ayrıntı elektrikli yerden ısıtma sistemleri için de aynı şekilde geçerlidir.

Elektrikli yerden ısıtma sistemleri için zemin yalıtım işlemleri yine yerden ısıtma straforu adı verilen malzemeler ile sağlanmaktadır. Strafor ya da elektrikli yerden ısıtma sistemleri için ısıtma şiltesi şeklinde adlandırılan bu yapılar, zemine döşendikten sonra ısıtma kabloları sağlıklı ve dayanıklı bir şekilde zeminde döşenerek sistem uygulaması yapılabilir.

İdeal bir kullanım yapısına sahip olan elektrikli yerden ısıtma sistemleri için uygulama, bir yapının inşa edilmesi sırasında veya tadilat çalışmalarının gerçekleştirilmesi sırasında sağlanabilir. Özellikle boş bir daire içerisinde inşaat gerçekleştirildikten sonra boş haldeyken zeminde Devi yerden ısıtma sistemlerinin uygulanması daha pratik bir yapı oluşturmaktadır. Ayrıca taşınmak istediğiniz yeni bir daire, işletme veya müstakil konutta elektrikli yerden ısıtma sistemleri evin boş olduğu dönemde çok daha kolay bir şekilde uygulamayı tercih edebilirsiniz.

Normal koşullarda zemin altında bulunduğu için görünmez bir yapıya sahip olan elektrikli yerden ısıtma sistemleri aslında diğer bir nokta da yapı içerisinde dekorasyon açısından da çok önemli avantajlara sahiptir. Bu kapsamda bakıldığında da uygulamanın yapılması sırasında sadece zeminden ısıtma şilteleri ve elektrik kabloları kullanıldığı için radyatör borular veya tesisat boruları gibi istenmeyen görüntüler ortadan kalkacaktır.

Ayrıntılı bir şekilde elektrikli yerden ısıtma sistemleri için gerçekleştirilen uygulama yöntemlerine bakıldığında, özellikle bir konutta veya işletmede zemin incelemeleri gerçekleştirilir. Zeminin boyutları, geometrik yapısı ve ham zemin yapısı gibi noktalar göz önüne alınır. Örneğin, tamamen betonarme ya da şap dökülmüş bir zemin üzerinde veya daha önceden karo taş kaplanmış bir zemin üzerinde bu uygulama yapılabilir. Çünkü elektrikli yerden ısıtma sistemleri döşemesi tamamlandıktan sonra zemin üzerinde tekrardan bir kaplama gerçekleştirilerek, görünmez ve sağlıklı bir sistem elde edilebilir.

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri Nasıl Uygulanır?

Yapı içerisinde zemin ısıtma işlemi için düşük sıcaklık yani düşük elektrik enerjisi kullanımıyla zemin altından radyan ısı yayımı gerçekleştiren bu termal konfor sistemi, birkaç farklı mekanizmanın birleşmesi sayesinde elde edilir. Uygulama yapılırken, örneğin evinizin salonunda zeminde elektrik kablolarının döşenmesi tamamlandıktan sonra bu kablolar bir ısıtma tesisatına bağlanır ve oda termostatı aracılığı ile elektrikli yerden ısıtma sistemleri sayesinde kontrollü şekilde ısıtma imkanı elde edilir.

Danfoss markasının güvencesi ve kalitesi bağlamında elde edilen önemli bir marka olarak sunduğumuz Devi marka elektrikli yerden ısıtma sistemleri yine markanın tamamen kendine has özel malzemeleri ile uygulanmaktadır. Hak Enerji firması olarak uygulamaları gerçekleştirirken, özellikle markanın en önemli malzemesi olarak yerden ısıtma şiltesi ürünlerini kullanıyoruz. Isıtma şilteleri, boyutlarına göre değişen parçalar ile elde edildikten sonra zeminde birbirlerine bağlanarak birleştirilir ve tüm zemin bu şilteler sayesinde kaplanır. Şiltelerde boyut ile birlikte bağlantılı olarak değişen özelliklerden birisi de elektrikli yerden ısıtma sistemleri içerisinde kullanıldığında, harcayacağı elektrik enerji miktarı olmaktadır.

Bir konut içerisinde elektrikli yerden ısıtma sistemleri döşenmesi talep edildiğinde, bu sistem örnek olarak her biri 1 m2 olan ısıtma şiltelerinin yardımıyla zeminde döşenebilir. 230 volt elektrik akımı ile çalışan bu şiltelerin her parçası 150 Watt elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. Ayrıca ölçülere bağlı bir şekilde de sistem üzerinde yine metre uzunlukları değişen ve kullandıkları boyutta elektrik enerjileri değişen ısıtma kabloları yer alır.

Zeminde bu malzemeler ile birlikte döşeme işlemleri tamamlandıktan sonra gereken ek aksesuarlar ve sensörler ile eksiksiz ve hiçbir kaçak olmayacak şekilde zemin uygulaması tamamlanır. Zeminde elektrikli yerden ısıtma sistemleri için döşeme gerçekleştirildikten sonra bu sistem özellikle en önemli noktada yine Devi markasının güvencesinde bulunan oda termostatı ürünlerine bağlanır. Çünkü oda termostatı, elektrikli yerden ısıtma sistemleri için elde etmek istediğiniz tasarruflu ısınmayı sağlamak açısından en önemli parçadır.

Uygulaması gerçekleştirilen elektrikli yerden ısıtma sistemleri önceden zemin şilte ve kablolarına bağlanan sensor vasıtası ile ideal sıcaklığa ulaşabilir. Bu kapsamda da sensor kontrolü ile enerji tasarrufu sağlayarak, ısıtma elde edilmesini sağlar. İşte bu noktada Devi marka elektrikli yerden ısıtma sistemleri uygulanırken, kullanılan termostat sayesinde de istediğiniz bu sıcaklık derecesini kendi kontrolünüz ile ayarlamanız mümkün hale gelmektedir.

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri Nasıl Kullanılır?

Bahsedilen pratik ve detaylı mekanizmanın tamamlanması sayesinde kullanılır hale gelen elektrikli yerden ısıtma sistemleri aslında gün içerisinde de çok pratik şeklinde kullanılabilecek sistemlerdir. Çünkü Hak Enerji olarak gerçekleştirdiğimiz uygulamalarda Devi markasının sistemlerini kullandığımız için bu sistemler her ev sahibi ve işletme sahibi için kolaylık sağlamaktadır.

Örneğin, konut içerisinde ortalama 30 derece gibi bir sıcaklık değeri istiyorsanız, elektrikli yerden ısıtma sistemleri sayesinde bu sıcaklığı hızlı ve düşük enerji kullanımı ile elde edebilirsiniz. Çünkü sistem dahilinde bulunan sensor, termostatın belirlediği ısı derecesine ulaştığında, elektrik kullanımını durdurmaktır. Yani elektrik enerjisi kesildiğinde de sistem çalışmayı durdurur. Termostat, sıcaklığın ölçüsünü kontrol ederek düşüş yaşandığı anda tekrar 30 dereceye kadar ısınacak şekilde enerji kullanılmasını sağlar.

Elektrikli yerden ısıtma sistemleri bu kullanım tarzı ile birlikte özellikle yeterli ve istenilen sıcaklığın otomatik bir enerji tasarrufu ile elde edilmesine yardımcı olur. Bugün evinizde veya işletmelerinizde betonarme, karo taş, mermer veya mozaik gibi tüm zeminler üzerinde ısıtıcı kablo döşemesi kullanımı sağlanabilir. Bu sayede de ayaklarınızın altında istediğiniz şekilde kontrol edebileceğiniz termostat aracılığı ile çalışan bir ısıtma sistemini her gün sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz.

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri Enerji Sarfiyatı Nasıl Hesaplanır?

Devi markasının güvencesi ile zeminde uygulanmış olan elektrikli yerden ısıtma sistemleri belirtildiği şekilde seçilen döşeme şiltelerinin kullanacağı saatlik Watt elektrik değeri ile çalışmaktadır. Bu konuda sistemin kullanacağı elektrik enerjisinin hesaplanması için de metrekare ölçülerine göre kullanılan malzemenin boyutları ve özellikleri göz önünde bulundurulur.

Bu hesaplamanın yapılabilmesi için örnek olarak 10 metrekare gibi kare şekilli bir oda göz önüne alınabilir. Bu oda içerisinde kullanılacak ısıtma şilteleri açısından, 1 metrekare boyuta sahip olan saatlik 150 Watt enerji harcayan şilteler hesaba katılabilir. Bu durumda oda içerisinde 10 adet şilte kullanıldığında, 1 saatlik çalışma sonucunda da 10x150 Watt yani 1500 Watt (1,5 KW) enerji kullanımı ortaya çıkıyor.

Hesaplamadan anlaşıldığı üzere çok ideal bir elektrik sarfiyatı ile ideal bir oda içerisinde kolaylıkla ve ekonomik şekilde ısıtma elde edilmesi bu sistemler ile mümkün olmaktadır. Özellikle elektrikli yerden ısıtma sistemleri uygulandıktan sonrasında yine de yapı içerisinde farklı bir ısıtma cihazı veya farklı bir ısıtma yöntemi kullanılabilir. Örneğin, yapının dış kısmında yalıtım yer alabilir veya yapıda ek olarak bir klima kullanılabilir. Yaptığınız tüm bu tercihe bağlı olarak elektrikli yerden ısıtma sistemleri uygulanan alanda belirli bir sınır ile her zaman ekonomik şekilde ve düşük elektrik sarfiyatı ile kullanılabilir.

Bugün elektrikli yerden ısıtma sistemleri kullanılabilir olduğu her alanda 35 dereceye kadar ısıtma avantajı sağlamaktadır. Bu kapsamda da bulunan termostat vasıtası ile istediğiniz sıcaklık değerlerini uyguladığınızda, gün içerisinde istediğiniz zamanda da bu sıcaklık ayarlarını değiştirdiğinizde, kullanımınıza bağlı olarak daha ideal bir elektrik programlaması sağlayabilirsiniz.

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri İçin Püf Noktaları

Genellikle konutlarda kullanımı tercih edilen elektrik yerden ısıtma sistemleri aslında birçok farklı noktada uygulanması mümkün ve avantajlı sistemlerdir. Çünkü Hak Enerji sayesinde Devi markasının güvencesi ile sunulan bu sistemler

• Müstakil konutlar,

• Apartmanlar,

• Daireler,

• Spor sahaları,

• Soğuk hava depoları,

• Okullar,

• Tarımsal kullanım alanları,

• Konaklama işletmeleri,

• Endüstriyel yapılar,

• Mağazalar gibi noktalarda kullanılmaktadır.

Elektrikli yerden ısıtma sistemleri uygulandıkları alanda özellikle üst kısımda gerçekleştirilen zemin döşemesi sayesinde de daha fazla avantaj sağlayabilir. Örneğin, sulu yerden ısıtma sistemlerinde tesisatın tamamlanması sonrasında şap betonu dökülerek zemin üstünde tekrar istenilen kaplama yapılabilir. Elektrikli sistemlerde ise sistemin tamamlanması sonrasında genellikle ahşap kaplama yapılması daha avantajlı görülmektedir. Bu noktada da elektrikli yerden ısıtma sistemleri üzerinde kaplama gerçekleştirilirken seçilen ahşabın hiçbir zaman 1 santimetre üzerinde kalınlığa sahip olmaması gerekir.

Bir diğer ismi ile radyan ısınma olarak da bilinen elektrikli yerden ısıtma sistemleri döşeme kalınlığı, döşemenin yapısı ve ne kadar kaliteli bir malzeme olduğundan her zaman etkilenir. Çünkü alt kısmında oluşan ısının iyi bir şekilde yukarıya iletilmesi için ahşabın belirli kalınlıkta olması veya kullanılan seramik karo gibi ürünlerin mineral yapısının iyi olması önemlidir. Hatta bu ürünler üzerinde gerçekleştirilen halı kullanımına dahi dikkat etmek gerekecektir.

Zeminde kullanılan tüm döşemeler ve halı kaplamaları gibi artılar dışında elektrikli yerden ısıtma sistemleri kullanılırken, pratik bir kurulum ile çok uzun yıllar kullanılabilecek bir sonuç elde edilmektedir. Tümleşik bir yapı ile kullanılması sayesinde bu sistem, bakım gerektirmeden ve neredeyse çok düşük arıza ihtimali ile kullanım imkanı sağlamaktadır.

Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Yıllar boyunca ideal bir ısınma sistemi olarak kullanılabilecek elektrikli yerden ısıtma sistemleri için fiyat talep edildiğinde de öncelikle metrekare boyutları göz önüne alınarak fiyat hesaplamaları yapılır. Bu noktada fiyat hesaplamalarında daha önce belirtildiği üzere elektrikli yerden ısıtma şiltesi kullanımı çok önemli bir nokta oluşturmaktadır.

Yapılarda seçilen elektrikli yerden ısıtma sistemleri uygulaması için kullanılan şilteler genellikle metrekare boyutu üzerinden temin edilir. Şilte ile beraber ideal şekilde kullanılacak elektrik kabloları, aksesuarlar, sensörler, termostatlar ve bağlantı parçaları yer almaktadır. Bu bağlamda Hak Enerji üzerinden elektrikli yerden ısıtma sistemleri açısından fiyat talep ettiğinizde, öncelikle uygulama yapılacak alanda bir inceleme sonrasında proje çalışması yapılır. Projeye bağlı olarak kullanılacak tüm malzemeler göz önüne alınır. Sonrasında işçilik ve uygulama maliyetleri ile birlikte net hesap ortaya çıkarılır.

Elektrikli Isıtma Sistemleri

Yaşam kalitesini öne çıkaran sistemler her zaman kullanıcılardan tam not alır. Yerden ısıtma sistemlerinin çok uzun yıllardan bu yana her zaman varlığını sürdürmesi, bunun en önemli işaretidir. Yerden ısıtma sistemleri aslında bu durumu teknoloji ile beraber değişip dönüşebilmesine borçludur. Yerden ısıtma sistemleri uygun maliyetlerinin yanı sıra sunduğu konforla da uzun ömürlü kullanım garantisi sunmaktadır. Yerden ısıtma sistemlerinden başarılı sonuçlar alınabilmesi için profesyonel saha ekipleri ile çalışmak önemlidir. Tüm dünyada sadece Türkiye’de değil enerji giderlerinde ısınmanın önemli bir orana sahip olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle insanlar hem fiyat açısından hem de performans açısından iyi sonuçlar alabilecekleri sistemlere yönelmekteler. Yerden ısıtma sistemlerine olan tercihi bu anlamda değerlendirebiliriz.

Teknolojinin verimlilik yönünde faaliyet göstermesi, enerji kaynaklarının tükenme noktasına geldiği günümüzde çok büyük önem taşımaktadır. Yerden ısıtma sistemlerinde düşük kaynaklar ile yüksek performansa ulaşmanın mümkün hale gelmesi kullanıcıları bu yöne doğru yönlendirmiştir. Yerden ısıtma sistemlerinde sulu yerden ısıtma ve elektrikli yerden ısıtma sistemleri ise öne çıkmaktadır. İnternette, kullanıcı deneyimlerini önemli açıdan aktaran elektrikli yerden ısıtma yorumları içeriklerine bakıldığında bu sistemin kullanıcılar tarafından ne kadar çok memnuniyet yarattığı görülebilmektedir. Elektrikli yerden ısıtma sistemleri oldukça güvenli olup inşaat aşamasında zemin altına kurulan bir sistemdir ve uzun yıllar kullanmak mümkündür. Elektrikli yerden ısıtma sisteminin bir de detaylarına yakından bir bakalım..

Teknolojiyle Beraber Büyüyen Bir Sistem

Elektrikle ev ısıtma sistemleri son 40 yıldan bu yana Türkiye’de farklı alanlarda aktif şekilde uygulanmaktadır.. Aradan geçen zaman dilimindeki teknolojik gelişmeler bu sistemde önemli değişikliklere gidilmesine sebep oldu. Türkiye’de Ankara ve Kayseri gibi şehirler bu sistemin tarihinde öncü şehirler olarak dikkat çekmektedir. Karbon ısıtma filmleri yıllar içinde yaşanan önemli gelişim ve değişime örnek olarak verilebilir. Teknolojiden hangi açıdan faydalanılırsa faydalanılsın elektrikli yerden ısıtma sistemlerinin mantığı ve temel işleyiş hep aynıdır. İlk yapıldığı ve uygulandığı zamanda şimdi uygulandığı zamanda yerden ısıtma sistemlerinde öncelik her zaman havaya ısıyı homojen olarak dağıtmaktır.

Birçok inşaat firması yeni projelerine farklı bir boyut kazandırmak için bu sistemi projelerine uygulamaya başlamıştır. Konut sahipleri de ev arayışlarını çoğu zaman bu kritere göre gerçekleştirmektedir. Biz insanlar için ortalama 25 C ile 30 C aralığı sağlıklı ve ideal kabul edilmektedir. Yerden ısıtma sistemleri sıcaklığı mekanın tüm alanına eşit yansıtırken, hem de sizin için ideal sıcaklık ortalamalarını koruyabilmektedir. En soğuk kış aylarında bile ayaklarınızın altından tüm odaya yayılan ısı ve bu özel sistem sayesinde, evinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Elektrikli Yerden Isıtma Nedir?

Elektrikli yerden ısıtma; herhangi bir elektrikli yerden ısıtma kablosu veya rezistans sisteminden yararlanarak zemine uygulanan yerden ısıtma türüne denmektedir. Sulu yerden ısıtmayla beraber uygun maliyetleri ve avantajlarından ötürü beğenilmektedir. Maksimum verimlilik için elektrik enerjisinin ısı enerjisine dönüştürüldüğü bu sistem tercih edilir. Yerden ısıtma türlerinin her biri kendi içinde özel avantajları da içinde barındırır. Hangi enerji çeşidi söz konusu ise sistemin kurulumunu buna göre projelendirmek gerekir. Bu sistem genelde ya inşaat aşamalarında ya da doğrudan tadilat aşamalarında uygulanması gerekir. Elektrikli yerden ısıtma sistemi, döşemelerin hemen alt kısmına kurulmalıdır. Isıtma işlemi taşıyıcı veya filelerin üst kısmında yer alan şilteler yardımıyla gerçekleştirilmektedir. Özellikle elektrikli yerden ısıtma sistemi gibi bir ısıtma yöntemini tercih etmek istiyorsanız yuvarlık hatlı alanların avantaj sağladığını bilmelisiniz. Bu nedenden dolayı mutfak ve banyolarda kolay şekilde sonuç verir. Şilteyle ısıtma yöntemi ise daha çok yatak odası, oturma odası, salon gibi bölümlerde tercih edilir. Sıcaklığı kontrol etmenize son teknoloji dijital ısıtma termostatları yardımcı olacaktır.

Elektrikli Isıtma Sistemlerini Hangi Malzemeler Oluşturur?

“Elektrikli yerden ısıtma nasıl yapılır?” sorusuna daha net cevaplar bulmak adına kullanılan malzemelere de bakmak gerekir. Bu sistemin teknolojilerinde ana bileşen olarak ince ısıtma kabloları gelmektedir. Ortalama 5-6 mm civarında olan kablolar, oldukça hassastır. Montajın daha kolaylaşması için fabrikasyon olan soğuk uçlardan yararlanılabilinir. Bunlar ısıtıcı şilteler olarak bilinmekte ve farklı güçlerde hazırlanabilmektedir. Sistemde m2 cinsinden güç değerlerini incelemek mümkün olabilmektedir. Genel olarak metrekareye minimum 80 Watt gibi bir güç değeri düşmektedir. Güç değerleri 240 Watt düzeyine kadar yükselebilir.

Zemine ana bileşenler döşendikten sonra, sensör, termostat gibi yukarı bölümde kalan ve görünür olan malzemeler dahil edilir. Dekorasyon açısından ise sistemin büyük ölçüde zeminin altında kalması avantaj sağlamaktadır. Aynı zamanda görünmesi zorunlu kablolarla kötü bir görüntünün önüne geçmiş olunur. Abbass Mühendislik olarak elektrikli yerden ısıtma teknolojilerinde dünyada tanınan bir marka olan DEVI ile çözüm ortaklığı yapıyoruz.. DEVI elektrikli yerden ısıtma sistemleri açısından en iyi referanslara sahip, profesyonel bir oluşumdur.

Elektrikli Yerden Isıtma Nerelerde Kullanılır?

Yerden ısıtma sistemleri arasında her zaman ilgi gören elektrikli ya da bir başka ismiyle kablolu ısıtma uygulamaları, pek çok alanda tercih edilebilir. Sistemin farklı farklı yerlerde uygulanabilir olması aslında her gelir grubundaki kullanıcılara ulaştığını ortaya koymaktadır Evlerde, hastane, okul gibi büyük yapılarda, rezidanslarda, iş hanlarında, hamamlarda, yüzme havuzlarında, kış bahçelerinde de kullanılabilmektedir.

Ayrıca sistem kış aylarında kar eritmek amacıyla da kullanılmaktadır. Son yıllarda statlar da benzer sistemlerin kullanıldığını görmekteyiz. Sistem, köprü ve otoyollarda çetin kar ve kış koşullarında olağanüstü neticeler vermektedir. Ayrıca yangın borularının donmasına engel olmak için de kullanılabilir. Yine aynı şekilde inşaat projelerinde betonu kurutmasını sağlamak üzere, yaya merdivenlerinde ya da fabrikalardaki tankların ısıtılması işlemlerinde de kullanılır. Görüldüğü gibi sistem sadece ev ve iş yerlerinde ısınmak için değil, aynı zamanda çeşitli alanlarda oluşabilecek krizleri engellemek için de çok önemli bir rol üstlenmektedir.

Elektrikli Yerden Isıtma Maliyet

Sistemi evleri ya da işyerlerine uygulamayı planlayan kişi veya kurumlar ilk olarak “Elektrikli yerden ısıtma ne kadar yakar?” sorusuna odaklanmışlardır. Elektrikli yerden ısıtma sistemleri fiyatları açısından net rakamlar sunmak söz konusu olamaz. Bunun nedeni de sistemde fiyatı etkileyen pek çok değişken olmasıdır. Elektrikli yerden ısıtma maliyet ve fiyatı bakımından kullanıcıların ceplerini zorlamaz. Kurulum aşamasında yapılan döşeme masrafları, yıllık bazda tasarruf olarak size yansımaktadır. Bu açıdan sistemi oluşturan malzemelerin önemi yadsınamayacak kadar büyüktür. Kullanılan malzemeler ne kadar kaliteli, sağlıklı ve uzun ömürlü olursa o kadar iyidir ve bakım maliyetleri oluşturmaz. Uygulanacak olan zeminin büyüklüğü, uygulanacak alanın hangi durumda olduğu (inşaat ya da tadilat vs.), termostatın kalitesi ve sayısı, elektrikli yerden ısıtma bütçesini etkileyen faktörlerdir. Örneğin son zamanlarda Wİ-Fİ özellikli termostat seçeneğinin kullanılması bu fiyatı farklılaştırmaktadır. Teknik konularda bilgi almak ve fiyat bilgisi için ABBASS Mühendislik ekibiyle 7/24 iletişime kurabilirsiniz.

Elektrikli Yerden Isıtma Uygulamalarının Artıları

Elektrikli yerden ısıtma uygulamaları zaman zaman sulu yerden ısıtma sistemleriyle karşılaştırılmaktadır. Her iki sistemin de belli avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Elektrikli yerden ısıtma sistemlerini tercih edenleri bekleyen avantajlar ise şöyle:

• Bu sistemin en büyük artısı yer kaplamamasıdır. Bu da kullanım alanlarının daha geniş olmasını sağlar.

• Zeminden yukarı olarak dağıtılan ısı sadece belli bir bölüme etki etmez. Isı alanın her bölümüne eşit şekilde yayılmaktadır.

• Kurulum açısından zorluk yaratmaz.

• Ekonomik bir ısınma yöntemidir.

• İs ve toz kalkma gibi durumlara neden olmaz.

• Yangın vb. durumlarda avantaj sağlar.

• Esnek bakım süreleri nedeniyle bakım yaptırmadan uzun süre kullanabilirsiniz.

• Kaynak sorunu yaratmaz. Aynı zamanda jeneratör ile kolay şekilde faaliyetine devam edebilir.

Elektrikli Yerden Isıtma Kullanım Alanları

• Okul, hastane, cami, toplu konutlar (Kooperatif), Türk hamamı, Konut (Daire, Villa) ,yüzme havuzları, kış bahçeleri, seralar, hava alanlarında,

• Her türlü yol, rampa, garaj girişi, köprü ve otoyol açıklıklarında kısmı olarak kar ve buz eritme amaçlı,

• Çatı ve saçaklarda kar birikmesini önleme ve buz sarkıt oluşmasını amacıyla

• Su, yangın gibi borularının donmasını önlemek amacı ile,

• Anten veya uydu üstünde kar birikmesini ve buzlanmayı engelleme amacıyla

• İnşaatlarda beton kurutma veya sertleştirme amaçlı,

• Yaya yolları veya merdivenlerde kar ve buz oluşumunu önlemek amaçlı,

• Fabrika ve imalatlarda büyük tankların ısıtılmasında kullanılabilir.

Devi Ürün Listesi

DEVI Isıtma Kablosu Çözümler

DEVIflex 6T Isıtma Kablosu ( 220V )

DEVIflex 10T Isıtma Kablosu ( 220V )

DEVIflex 18T Isıtma Kablosu ( 220V )

DEVIflex 20T Isıtma Kablosu ( 220V )

DEVIbasic 10S Isıtma Kablosu ( 220V )

DEVIbasic 20S Isıtma Kablosu ( 220V )

DEVIbasic 20S Isıtma Kablosu ( 380V )

DEVIcomfort 10T Isıtma Kablosu ( 220V )

DEVIasphalt 30T Isıtma Kablosu ( 380V )

DEVIsnow 30T Isıtma Kablosu ( 220V )

DEVIsnow 30T Isıtma Kablosu ( 380V )

DEVIpipeheat 10

DEVIiceguard 18

DEVIpipeguard 10/20/33

DEVIhotwatt 45/55/70

DEVImat 70T

DEVImat 100T

DEVImat 150T

DEVIcomfort 100T Isıtma Şiltesi ( 220V )

DEVIcomfort 150T Isıtma Şiltesi ( 220V )

DEVIheat 150S Isıtma Şiltesi ( 220V )

DEVIheat Mirror 150S Isıtma Şiltesi ( 220V )

DEVIasphalt 300T

DEVIsnow 100T/150T/175T/200T

DEVIsnow 300T

DTCE-100/150/175

DEVIflex DTIP-10 Isıtma Kablosu

DEVIflex DTIP-18 Isıtma Kablosu

DEVIflex DSIG-20 Isıtma Kablosu

DEVIflex DSIG-20 Isıtma Kablosu (380 V)

DEVIflex DTCE-30 Isıtma Kablosu

DEVIflex DTCE-30 Isıtma Kablosu (380 V)

DEVIflex DTIK-30 Isıtma Kablosu (380 V)

DEVIflex DTIV-9 Isıtma Kablosu

DEVImat DTIR-100 Isıtma Şiltesi

DEVImat DTIR-150 Isıtma Şiltesi

DEVIdry Ahşap ve Halı Altı Isıtma Şiltesi

DEVImat DSVF-140/150 Ayna Arkası Buğu Giderici Isıtma Şiltesi

DEVIfoil Ayna Arkası Buğu Giderici Isıtma Folyosu

DEVImat DTIK-300 Isıtma Şiltesi

SELF LIMITING Isıtma Kablosu

EX-PROOF SELF LIMITING Isıtma Kablosu

SELF LIMITING Kablo Ek ve Sonlandırma Elemanları

EX-PROOF SELF LIMITING Kablo Ek ve Sonlandırma Elemanları

DEVIreg Termostatlar

Kablo Uygulama Aksesuarları

DEVIrail Havlu Kurutucu Askı

DEVItemp Fanlı Isıtıcılar

Elektrikli Isıtma Sistemleri

Hayat kalitesini öne çıkaran sistemler her zaman kullanıcılardan büyük rağbet görüyor. Yerden ısıtma sistemlerinin çok geçmiş zamandan bu yana her zaman varlığını sürdürmesi, bunun en büyük işareti. Yerden ısıtma sistemlerine olan bu ilgi büyük ölçüde, teknoloji ile gelişebilmesine borçlu. Yerden ısıtma sistemleri düşük maliyetinin yanında sunduğu konforla da uzun ömürlü kullanım imkânı sunuyor. Yerden ısıtma sistemlerinin olumlu sonuçlar vermesi için profesyonel ekipler ile yola çıkmak önemlidir.  Günümüzde sadece Türkiye’de değil bütün dünyada enerji giderlerinde ısınma konusunun önemli bir yere sahip olduğunu gözlemliyoruz. Bundan dolayı insanlar fiyat/performans açısından güzel sonuçlar elde edebilecekleri sistemlere yöneliyor. Yerden ısıtma sistemlerine duyulan ilgiyi bu bağlamda ele alabiliriz.

Enerji kaynaklarının bitme noktasına ulaştığı günümüze teknolojinin verimlilik doğrultusunda faaliyet göstermesi büyük ehemmiyet taşıyor. Yerden ısıtma sistemlerinde uygun fiyatlı kaynaklarla yüksek performans verilerini elde etmek mümkün hale geliyor. Yerden ısıtma sistemlerinde sulu yerden ısıtma ve elektrikli yerden ısıtma sistemleri öne çıkıyor. İnternet üzerinden, kullanıcı değerlendirmelerini büyük ölçüde yansıtan elektrikli yerden ısıtma yorumlarına baktığımızda sistemin ne kadar memnuniyet yarattığını görülebiliriz. Elektrikli yerden ısıtma sistemleri bir hayli güvenlidir. İnşaat sürecinde zemin altına kurulan sistemi, uzun seneler kullanmak mümkündür. Sistemle alakalı detaylara daha yakından bakalım.

Teknolojiyle Beraber Gelişen Bir Sistem

Elektrikle ev ısıtma sistemleri son 40 yıldan bu zamana Türkiye’de çeşitli mekânlarda aktif olarak uygulanıyor. Aradan geçen zamanda teknolojik gelişmelere bağlı olarak bu sistemde büyük gelişmelere gidildi. Türkiye’de Kayseri ve Ankara gibi iller bu sistemin tarihinde önde giden şehirler olarak dikkat çeker. Karbon ısıtma filmlerinin kullanımı zaman içinde yaşanan önemli değişime örnek olarak gösterilebilir. Ancak teknolojiden hangi düzeyde faydalanılırsa faydalanılsın elektrikli yerden ısıtma sistemlerinin temel işleyiş şekli hep aynıydı. Dün de bugün de yerden ısıtma sistemlerinde ilk hedefi her zaman havaya ısıyı homojen biçimde yaymak oldu.

Çoğu inşaat firması projelerine yenilik kazandırmak amacıyla bu sisteme uyum sağlamaya başladı. Mülk sahipleri de ev arayışlarını çoğu zaman bu kritere göre araştırıyor. Bizim için ortalama 25 C ile30 C aralığı sağlıklı ve idealdir. Yerden ısıtma sistemleri hem sizin için doğru sıcaklık ortalamalarını korurken, hem de bunu mekânın tüm alanlarına eşit şekilde dağıtıyor. En soğuk kış aylarında bile ayağınızın altında sizi ısıtan bu güzel sistem sayesinde, pencerenizden harika manzaraların keyfini sürebilirsiniz.

Elektrikli Yerden Isıtma Nedir? 

Elektrikli yerden ısıtma; herhangi bir elektrikli yerden ısıtma kablosu ya da rezistans kablolarından yararlanılmak şartıyla zemine uygulanan yerden ısıtma seçeneğine denir. Sulu yerde ısıtmayla birlikte uygun maliyetlerinden dolayı sürekli tercih edilir.  Elektrik enerjisinin ısı enerjisine dönüştürüldüğü sistem, çok yüksek verimlilik sağlar. Yerden ısıtma türlerinin hepsinin kendi içinde özel avantajları vardır. Hangi enerji türü söz konusu ise sistemin kurulumunu ona göre yapmak gerekir. Bu sisteme genelde ya inşaat sırasında ya da doğrudan revize edilirken başvurulur. Sistem, zemine en yakın kısımlarda, döşemelerin hemen alt kısmına uygulanır. Kablolar taşıyıcı ya da filelerin üstünde yer alan ısıtıcı şiltelerle ısıtma işlemi gerçekleşir. Özellikle bu ısıtma seçeneğini tercih ediyorsanız yuvarlak hatlı mekanların avantajlı olduğunu bilmelisiniz. Bundan dolayı banyolarda ya da mutfaklarda kolay şekilde sonuç gösterir. Şilteyle ısıtma seçeneği ise genel olarak salon, yatak odası gibi bölümlerde kullanılır. Son teknoloji ısıtma termostatları dijital olarak sıcaklığı kontrol etmenize yardım edecektir.

Elektrikli Isıtma Sistemlerini Hangi Malzemeler Oluşturur?

“Elektrikli yerden ısıtma nasıl yapılır?” sorusuna daha doğru yanıtlar bulmak adına kullanılan malzemeleri gözlemlemek doğru olacaktır. Elektrikli yerden ısınma teknolojilerinde ana bileşen olarak ince ısıtma kablolarını ele alabiliriz. Bunlar ortalama 5-6 mm civarında görülen, hassas kablolardır. Montajın daha rahat olması için fabrikasyon olan soğuk uçlara yönelebiliriz. Bu soğuk uçlar ısıtıcı şilteler olarak bilinir ve değişik güçlerde hazırlanabilir.  Sistemde m2 türünden de güç değerlerini değerlendirmek mümkündür. Genelde m2’ye minimum 80 Watt ortalama bir güç değeri düşer. Bu değerler 240 Watt düzeyine kadar artar.

Zemine ana bileşenleri uygulandıktan daha sonra, termostat, sensör gibi üstte kalan ve açıkta olan materyaller eklenir. Sistemin büyük kısmı zeminin altında kalacağı için dekorasyon açısından size engel olacak hiçbir sıkıntı olmaz. Aynı zamanda görünür kablolarla kötü bir dekorun oluşumu engellenir. Hak Enerji Sistemleri olarak elektrikli yerden ısıtma teknolojilerinde dünyaca ünlü bir marka olan DEVI’den yararlanıyoruz. DEVI elektrikli yerden ısıtma sistemlerinde oldukça güçlü referanslara sahip olan, profesyonel bir oluşumdur.

Elektrikli Yerden Isıtma Nerelerde Kullanılır?

Yerden ısıtma sistemleri arasında her daim ilgi gören elektrikli ya da bir başka deyimle kablolu ısıtma sistemleri, günümüzde çoğu mekânda rahatlıkla tercih edilebilir. Bu konudaki çeşitlilik zaten sistemin ne denli uygulanabilir olduğu gerçeğini önümüze sunuyor. Konutlarda, hastane, okul gibi büyük binalarda, iş hanlarında, rezidanslarda, hamamlarda, kış bahçelerinde, yüzme havuzlarında tercih edilebilir ve sağlıklı bir şekilde kullanılabilir.

Ayrıca sistem kış mevsiminde kar eritmek amacıyla da kullanılıyor. Son dönemlerde stadyumlarda da benzer uygulamaların tercih edildiğini gözlemliyoruz. Sistem, köprü ve otoyollarda zor kış koşullarında müthiş sonuçlar gösterir. Ayrıca yangın borularının donmasını engellemek amacıyla kullanılabilir. Yine bunun gibi, inşaat projelerinde betonun kurutma işlemlerinde, yaya merdivenlerinde veya fabrikalarda yer alan tankların ısıtılması işlemlerinde tercih edilir. Görüldüğü üzere yalnızca ev ve iş yerlerinde ısınmak amacıyla değil, aynı zamanda çeşitli sahalarda oluşabilecek krizlerin önüne geçmek için de çok önemli bir yere sahiptir.

Elektrikli Yerden Isıtma Maliyet

Sistemi yaşam alanları için kullanmayı planlayan kişiler önce “Elektrikli yerden ısıtma ne kadar yakar?” sorusu üzerine düşünüyor. Elektrikli yerden ısıtma sistemleri fiyatları konusunda standart veriler sunmak pek mümkün değildir. Çünkü bu sistemde fiyatı etkileyen birçok etken söz konusudur. Genel olarak elektrikli yerden ısıtma maliyet olarak kullanıcıların bütçelerini zorlamaz. En azından kurulum sırasında yapılan giderler, uzun süreli tasarruf çözümleri olarak geri dönüş sağlar.  Bu aşamada sistemi oluşturan malzemelerin önemi yüksektir. Kullanılan malzemelerin sağlıklı ve uzun vadeli olması, diğer taraftan da bakım maliyetleri yaratmaması önemlidir. Sistemin uygulanacağı zeminin genişliği, mekânın ne durumda olduğu (inşaat, yenileme vs.), termostatın sayısı ve kalitesi, bu bütçeyi tetikliyor. Örneğin son dönemlerde Wİ-Fİ özelliği olan termostatlara yönelmeler bu fiyatı önemli şekilde etkileyebiliyor. Fiyat ve diğer teknik konularda daha geniş bilgiler edinmek için HAK Enerji ekibiyle 7/24 iletişime geçebilirsiniz.

Elektrikli Yerden Isıtma Uygulamalarının Artıları

Elektrikli yerden ısıtma uygulamaları normal olarak sürekli sulu yerden ısıtma sistemleriyle kıyaslanır. Her iki sistemin de belli elverişsizlikleri ve ayrıcalıkları söz konusu. Elektrikli yerden ısıtma sistemlerini tercih eden insanlar şu tip avantajları gözlemliyor:

    • Bu sistemin en güzel özelliği yer kaplamaması. Bu da kullanım alanlarının daha geniş, elverişli olmasını sağlıyor.

    • Zeminden yukarı olarak dağıtılan ısı sadece belli bir bölümü etkilemiyor. Isı alanın her tarafına eşit şekilde dağılıyor.

    • Kurulum sırasında zorluk çıkarmaz.

    • Uygun bütçeli bir ısınma yöntemidir.

    • Mekânda toz kalkması ya da is gibi sıkıntılara neden olmaz.

    • Yangın vb. durumlarda avantajlı olur.

    • Bakım açısından öteki sistemlere göre daha esnektir. Uzun bir süre bakım yapmanıza sebep olmadan kullanabilirsiniz.

    • Kaynak sorunuyla karşılaştırma ve jeneratör ile kolay şekilde faaliyetine devam edebilir.

Elektrikli Yerden Isıtma Kullanım Alanları

    • Konut (Daire, Villa), Okul, Hastane, Cami, Toplu konutlar (Kooperatif), Türk hamamı, Yüzme havuzları, Kış bahçeleri, Seralar, Hava alanlarında,

    • Her türlü yol, rampa, garaj girişi, otoyol ve köprülerin açık alanlarında yolun tamamına veya kısmi olarak kar ve buz eritme amaçlı,

    • Çatı ve saçaklarda buz sarkıtlarının oluşmasını engellemekle birlikte saçaklardaki ve çatıda karın birikmesini engellemek amaçlı,

    • Su, yangın gibi borularının buz tutmasını önlemek amacıyla,

    • Uydu veya antenlerin üzerinde oluşabilecek buzlanmayı veya birikecek karı önlemek amacı ile,

    • İnşaatlarda beton kurutma veya sertleştirme amaçlı,

    • Yaya yolları veya merdivenlerde kar ve buz oluşumunu önlemek amaçlı,

    • Fabrika ve imalatlarda büyük tankların ısıtılmasında tercih edilebilir.

Elektrikli Yerden IsıtmaElektrikli Yerden Isıtma MaliyetiElektrikli Yerden Isıtma SistemiElektrikli Yerden Isıtma Aylık FaturaElektrikli Yerden Isıtma Sistemleri FiyatlarıElektrikli Yerden Isıtma ŞiltesiElektrikli Yerden Isıtma Termostat