Danfoss Ürün

Ana sayfa > Danfoss > Danfoss Ürün

Danfoss Ürünleri

Danimarka merkezli bir marka olması ile birlikte 1936 yılından beri yer aldığı sektörde kalitesini her zaman koruyan Danfoss markası, bugün özellikle dünya genelinde yerden ısıtma sistemleri sayesinde tanınmaktadır. Firmamız tarafından da özellikle İstanbul’un hem Anadolu hem Avrupa Yakası'nda danfoss boru gibi profesyonel malzemeler ile uygulamaları gerçekleştirilen sulu yerden ısıtma sistemleri, yaşam alanlarına konfor kalite ve sağlıklı ısınma imkanları sunmaktadır.

Danfoss markası güvencesinde kurulabilecek bir yerden ısıtma sisteminin temel malzemeleri, birbirlerinden ayrı yapılara sahip olarak her biri ayrı bir görev oluşturmaktadır. Örnek olarak danfoss boru ürünleri, yerden ısıtma sistemi içerisindeki en önemli nokta olan ısıtma suyunun sirkülasyonunu yani dolaşımını oluşturur. Isıtma kaynağı olarak kullanılan kombi ya da güneş enerjisi gibi bir sistem üzerinden gelen sıcak su bu borular içerisinde dolaşırken, sıcaklığını mekan içerisine taşır ve konforlu bir yaşam alanı sağlar.

Danfoss Malzeme Çeşitleri Nelerdir?

Tam kapsamlı bir şekilde ele alınabilecek Danfoss yerden ısıtma sistemleri içerisinde bir sistemin kurulabilmesi için birçok farklı malzeme yer almaktadır. Yine bahsedildiği şekilde her biri farklı bir vazifeye sahip olan bu malzemeler içerisinde örneğin, danfoss yerden ısıtma borusu kısaca anlatıldığı şekilde çok önemli bir göreve sahiptir. Farklı bir konumda ama destekleyici bir göreve sahip olan yerden ısıtma straforu ise danfoss pe-xa boru gibi ürünler için koruyucu ve döşeme işlemini kolaylaştıran bir yapı oluşturmaktadır.

Strafor ve boru, yerden ısıtma sistemlerinin temel döşeme malzemelerini oluştururken, bu malzemelerin ısıtma kaynağı ile bağlantısını sağlamak için de danfoss kollektör gibi temel parçalar kullanılır. Markanın özel bir teknoloji ile üretmiş olduğu danfoss yerden ısıtma kollektörü kullanım sırasında teknolojik yapısıyla pratik bir ısıtma sistemi elde etmenizi ve kontrolü daha güçlü şekilde gerçekleştirmenizi de sağlamaktadır.

Kollektör parçaları gibi benzer bir yapıya sahip olan danfoss vana ürünleri de bir sistem içerisindeki su akışının sağlanabilmesi için temel anahtarlardan birini oluşturmaktadır. Klasik şekilde kullanılabilecek bu vanalar dışında danfoss termostatik vana ürünleri ise belirli bir dereceyle su giriş/çıkışını daha kolay gerçekleştirmeniz için avantaj sunmaktadır. Termostat, sistem ısısının belirli bir derecede korunmasını ve bu ısının düzenli bir şekilde devam ettirilmesini sağlarken, danfoss termostat ürünleri de sistemin önemli bir noktasında her zaman yer almaktadır. Buna bağlı olarak yine bir ev içerisinde kurulan sistemde her odada yer alacak şekilde danfoss oda termostatı gibi önemli bir parça da bulunmaktadır.

Danfoss Yerden Isıtma Borusu

Yerden ısıtma sistemlerinde özellikle sulu sistemler yani hidrolik sistemler kullanılacak ise en önemli parçayı elbette ki yerden ısıtma borusu oluşturur. Firmamız tarafından uygulanan sistemlerde de Danfoss yerden ısıtma uygulaması gerçekleştirilecek ise yine markanın üretmiş olduğu özel danfoss boru ürünleri kullanılır. Marka, bu sistem içerisinde kullanılması gereken borularda özel bir yapı geliştirmiştir ve bu yapı bağlamında boru ürünleri oksijen bariyerli şekilde üretilmekte ve boru çapı değişen ürün çeşitleri bulunmaktadır.

Günümüzde yerden ısıtma sistemleri içerisinde en çok kullanılan malzemelerden birini danfoss pe-xa boru ürünleri oluşturmaktadır. Polietilen malzeme sayesinde üretimi gerçekleştirilen bu borular, çok yüksek bir çalışma basıncına ve yine çok yüksek bir sıcaklığa karşı dayanıklılığa sahiptir. Çünkü maksimum 10 bar çalışma basıncı altında bu ürünler tercih edilebilir.

Yerden ısıtma sisteminde strafor üzerinde danfoss yerden ısıtma borusu döşemesi gerçekleştirilirken, çok pratik bir yapı elde edilmektedir. Standart olarak pe-xa boru çeşidi veya pe-rt boru çeşidi arasından seçim yapıldıktan sonra 16x2 mm veya 17x2 mm gibi boru kesit seçimleri de gerçekleştirilebilir. Bu sayede makaralar halinde temin edilen bu ürünler tesisat içerisinde kullanılabilir ve sirkülasyon açısından yerden ısıtma sisteminin tamamen yüksek bir kalitede olması sağlanabilir.

Danfoss Kollektör Ürünleri

Yerden ısıtma sistemleri içerisinde kollektör çok önemli bir yapıya sahiptir ve mutlaka tesisat içerisinde bulunması gerekir. Kollektör tümleşik bir yapıya sahip olarak suyun giriş ve çıkışının aynı mekanizma üzerinden gerçekleştirmesini ve farklı kısımlara bu giriş/çıkış sularının dağıtılmasını ya da alınmasını sağlar. Bu nedenle bir sulu yerden ısıtma sistemi içerisinde mutlaka danfoss kollektör parçası bulunmalıdır.

Sistem içerisinde danfoss yerden ısıtma kollektörü kullanımı için öncelikli olarak tesisatın bağlı olduğu kısımların sayısı göz önüne alınmalıdır. Örneğin, 3 oda ve 1 salondan oluşan bir evde 4 farklı bölümde yerden ısıtma sistemi döşenmiş ise bu dört farklı bölüme gidiş suyu sağlanmalı ve bu dört farklı bölümden sirkülasyon sonrasında suyun dönüşü sağlanmalıdır. Bu durumda 4+4 yani 8 bağlantı noktasına sahip olan bir danfoss yerden ısıtma kollektörü kullanılmalıdır. Kollektör bu 4 çıkış sayesinde evdeki dört kısma sıcak su gönderir. Sonrasında 4 farklı kısmından gelen soğumuş su yine kollektör üzerindeki 4 girişe gelerek, kaynağa geri döner.

Kollektör, bu sirkülasyon yapısını tek bir nokta üzerinden yönetirken, tek bir girişten sıcak su alır ve tek bir girişten gelen soğuk tekrar kaynağa geri gönderir. Aslında bu çalışma yapısı içerisinde kolektör ile bağlantılı bir şekilde küresel ya da 2 yollu gibi çeşitleri bulunan danfoss vana ürünleri de her zaman yer almaktadır. Bu vanalar suyun tesisat üzerindeki dağılımını kontrol etmek için kollektör ile bağlantılı şekilde çalışır ve ısınma yapısının düzenini sağlar.

Danfoss Oda Termostatı

Termostat bir sistemin var olan ısısının korunması, bu ısının sürdürülmesi ve ayarlanması için en önemli parçalardan birisidir. Bu parça bugün akla gelecek fırın, ütü, çay makinesi veya fön makinesi gibi birçok sistem içerisinde yer alırken, yerden ısıtma sistemleri içerisinde de mutlaka yer alır. Yerden ısıtma sistemleri dahilinde kullanılan danfoss oda termostatı ürünleri, ısının ayarlanabilir bir yapıda kullanılmasına yardımcı olur. Bu bağlamda da kullanılabilecek termostat ürünlerinde farklı yapılar ve farklı çeşitler görülmektedir.

Klasik olarak seçilen danfoss termostat ürünleri, tesisata kollektör sonrasında bağlanarak ilk aşamada tesisata gönderilecek suyun istenilen sıcaklık yapısında olmasını sağlar. Aslında bu parçalardan çok vana bağlantısı ile kullanılan danfoss termostatik vana ürünleri bahsedilen bu yapıya yardımcı olmaktadır. Yani kollektör bağlantılı vanalarda termostatik vana tercihi yapıldığında, oda içerisinde gelen suyun sıcaklığı ve kapasitesi daha kolay ayarlanabilir.

Termostat vazifesi görebilmesi açısından malzemeler arasında en önemli parça, danfoss oda termostatı parçasıdır. Oda termostatı, tesisatının kurulması sonrasında örneğin ev içerisindeki her odada birer adet kullanılır. Danfoss markası tarafından özel bir şekilde üretilmiş bu parçalar 2 farklı çeşit ile birlikte kablolu ya da kablosuz olarak tercih edilebilir. Özellikle kablosuz yapıya sahip olan danfoss oda termostatı bugün sunduğu teknoloji sayesinde uzaktan kontrol, akıllı telefon kullanımı ile sıcaklık belirleme ve siz evde olmasanız da kontrolü sürdürme gibi bir avantaj sağlamaktadır.

Danfoss Malzeme Ürünleri Nasıl Temin Edilir?

Sayıldığı şekilde Danfoss markası tarafından sulu yerden ısıtma sistemleri için birçok farklı malzeme üretimi yapılırken, bu malzemelerin her biri ayrı ayrı veya bir paket halinde temin edilebilir. Örnek olarak bir tesisat içerisinde küçük bir parça değişimi veya ek bir kullanım için danfoss aktüatör talebi gerçekleştirilerek, firmamızdan hizmet alınabilir. Termostatik vana olarak da adlandırılan aktüatör, sistemde çok önemli bir vazife üstlenmektedir.

Hak Enerji sayesinde Danfoss malzeme ürünlerini yılın 365 günü web sayfası üzerinden veya şubelerimiz üzerinden temin etme şansınız bulunmaktadır. Önemli olan nokta, kullanacağınız sistem için veya ihtiyaçlarınıza bağlı olarak belirli bir sayının belirlenmesi vasıtasıyla danfoss yerden ısıtma borusu gibi ürünlerde net rakamların tespit edilmesidir. Bu sayede istediğiniz ürünlerde en uygun fiyatlar ile birlikte garantili Danfoss malzemelerini Hak Enerji’den temin edebilirsiniz.

DANFOSS ÜRÜN GAMI

30 Density zemin paneli 0,6 m2, adet 

40 Density zemin paneli 0,6 m2, adet

Otomasyona Uygun Ön Ayarlı Pirinç Debimetresiz Kollektörler

2 Ağızlı manifold seti, Gidiş, Dönüş

12 Ağızlı manifold seti, Gidiş, Dönüş

Otomasyona Uygun Ön Ayarlı Debimetreli Kollektörler

2 Ağızlı manifold seti, Gidiş, Dönüş, Debimetreli

12 Ağızlı manifold seti, Gidiş, Dönüş, Debimetreli

Otomasyona Uygun Paslanmaz Çelik Kollektörler

2 Ağızlı manifold seti, Gidiş, Dönüş, Paslanmaz, Debimetreli, Hava purjörleri üzerinde

12 Ağızlı manifold seti, Gidiş, Dönüş, Paslanmaz, Debimetreli, Hava purjörleri üzerinde

Kendinden Vanalı Manuel Pirinç Dağıtım Kollektörleri  

2 Ağızlı manifold seti, Gidiş, Dönüş

12 Ağızlı manifold seti, Gidiş, Dönüş

Tüm Kollektör Ürün Grupları 2 – 12 arası ağız sayılı tüm kolektörleri kapsamaktadır

 Yerden ısıtma kompakt karışım devresi seti, UPM3 15-70, frekans kontrollü pompa 

Yerden ısıtma kompakt karışım devresi seti, UPS 15-40, 3 hızlı pompa

Yerden ısıtma kompakt karışım devresi seti, UPS 15-60, 3 hızlı pompa

Kablolu Döşemeden Isıtma Kontrol Ürünleri

Ana kontrolör, 230 V Besleme 230 V kontrol , 8 ya da 10 Çıkışlı

Oda termostatı, 24V, 6-30 °C

Basic Plus 2 Oda Termostatı 230V, Kadranlı, Yüzey tip

Basic Plus 2 Oda Termostatı 230V, Dijital

Icon™ Oda Termostatı, 230V Kadranlı

Icon™ Oda Termostatı, 230V Ekranlı

Kablosuz Döşemeden Isıtma Kontrol Ürünleri 

Ana kontrolör, 230 V Besleme 24 V kontrol, 5 ya da 10 çıkışlı

Standart oda termostatı

Göstergeli oda termostatı

Infrared sensörlü oda termostatı

Tüm CF2 komponentleri için kablosuz bağlantı uzaktan kontrolörü

Repeater ünitesi (Tekrarlıyıcı – sinyal güçlendirici)

Danfoss Link – Akıllı Isıtma Çözümleri

Link CC Radyo frekansı ile haberleşen döşemeden ısıtma için LCD ekranlı dokunmatik merkezi kontrol ünitesi, Wi-fi, App desteği

Danfoss Link ile uyumlu döşemeden ısıtma kablosuz kontrol ünitesi, 5 ya da 10 çıkışlı

24V / 230V Termal vana motoru , NK, RA Tipi vanaya uygun

24V / 230V Termal vana motoru, NK, RA tipi vanaya uygun,end switch özelliği

24 V / 230 V Termal vana motoru, NK, M30*1.5 Bağlantı

24 V / 230 V Termal vana motoru, NA, M30*1.5 Bağlantı

Sıva altı kollektör dolabı, Genişlik: 39,5 cm

Sıva altı kollektör dolabı, Genişlik: 59,5 cm

Sıva altı kollektör dolabı, Genişlik: 79,5 cm

Sıva altı kollektör dolabı, Genişlik: 99,5 cm

Sıva üstü kollektör dolabı, Genişlik: 45,0 cm

Sıva üstü kollektör dolabı, Genişlik: 70,0 cm

Sıva üstü kollektör dolabı, Genişlik: 85,0 cm

Sıva üstü kollektör dolabı, Genişlik: 100,0 cm

Otomatik hava ventili ve purje vana 

Manuel hava ventili ve purje vana

Küresel vana seti, 1”

Şap Katkı Maddesi 

Basic köşe izolasyonu , 50 m , kenar izolasyon bandı

Aksesuar, Bağlantı ve ek Parçaları

Living By Danfoss Serisi Programlanabilir Dijital Vana Termostatları

Termostatik Vana Gövdeleri

Kompakt Tip Radyatörler İçin Çekirdek Vanalar

Vana Termostatları

Dönüş Vanaları

Kompakt Radyatör Dönüş Vanaları (H ventil)

Kombine Tip Bağlantılı Termostatik Vanalara

Danfoss X-tra Collection Dizayn Ürünler

USV-I Statik Balans Vanası

MSV-BD Statik Balans Vanası

MSV-F2 Statik Balans Vanası

ASV –P & ASV-PV Max. Debi Limitlemeli Fark Basınç Kontrol Vanaları(Oto.Balans Vana)

AB-PM Basınç Kontrol Vanası + Motorlu Kontrol Vanası Kombinasyonu

AB-QT Basınçtan Bağımsız Otomatik Balans ve Termostatik Kontrol Vanası(standart)

AB-QT Basınçtan Bağımsız Otomatik Balans ve Termostatik Kontrol Vanası(Ölçüm nipelli)

AB-QT İçin QT Kendinden Tahrikli (Yardımcı Enerjisiz) Termostat

AB-QM Basınçtan Bağımsız Diyaframlı Otomatik Balans ve Kontrol Vanası Kombine Vana (Standart)

AB-QM Basınçtan Bağımsız Diyaframlı Otomatik Balans Ve Kontrol Vanası Kombine Vana (Ölçüm nipelli)

AB-QM Kombine Vana Motorları

MTCV Sıhhi Tesisat Termal Balans Vanası

AVDO By Pass Vanası

TWM-H Termostatik KarışımVanası

Balans Vanası Aksesuarları

RAC Serisi 2 Yollu Kontrol Vanaları (Debi Ayar Mekanizmalı)

RAG Serisi 2 Yollu Kontrol Vanaları

Termal Vana Motorları

Termoelektrik Oransal Vana Motorları

HP Serisi 2 ve 3 Yollu Fan Coil Motorlu Vanaları (vana-motor birlikte)

Aşırı Fark Basınç Tahliye Vanası

Kontrol Vanaları

Basınç Debi Kontrol Vanaları

Sıcaklık Kontrol Vanaları

Plakalı Isı Değiştiriciler

Kaynaklı Isı Değiştiriciler

Contalı Isı Değiştiriciler

Desbordes Diyaframlı Basınç Düşürücü

Basınç Düşürme Vanaları

Geri Akış Önleme Vanaları

Pislik Tutucular

Çift Plakalı Çekvalfler

Çalpara Çekvalfler

Toplu Çekvalfler

Disko Çekvalfler

Selenoid Vanalar

Kilitlemeli Paslanmaz Çelik Küresel Vanalar

Kelebek Vanalar

Küresel Vanalar

Kompansatörler

Pilot Tesirli Basınç Düşürme Vanaları

Şamandıralı Otomatik Depo Dolum Vanası

Su Isıtıcılar

Daire İstasyonları

Karışım Devreli Daire İstasyonları

Endirekt Isıtmalı Daire İstasyonları

Dağıtım Sistemleri

Acs Tipi Bina İstasyonları

Kırmızı Çerçeveli Tip


Danfoss ÜrünDanfoss ÜrünleriDanfoss KollektörleriDanfoss Yerden Isıtma BorusuDanfoss Kollektör ÜrünleriDanfoss Oda TermostatıDanfoss MalzemeleriDanfoss FiyatDanfoss Malzeme ListesiDanfoss Malzeme Fiyat Listesi