Yerden Isıtma Malzemeleri

Ana sayfa > Hizmetler > Yerden Isıtma Malzemeleri

Yerden Isıtma Malzemeleri

Hak Enerji olarak yerden ısıtma malzemeleri satışı ve uygulama açısından müşterilerimize büyük alternatifler sağlıyoruz. Hak Enerji alman kalitesi ile müşterilerine arzu ettikleri marka, seçtikleri model ürüne göre satışlarını gerçekleştirmektedir. Yerden ısıtma sistemlerinde uygulanan baştan sona tüm malzeme model ve markalarını stoklarında barındıran Hak Enerji uygun, avantajlı maliyetler ile müşterilerine teklifleri iletmektedir. Yerden ısıtma sistemleri günümüzün uygun maliyetli, verimli ve tasarruflu ısıtma sistemleri olarak ülkemizde ve Dünya’da adını duyurmaya, yaygınlaşmaya ve uygulanmaya hızlı bir şekilde devam ediyor. Akıllı ev ve otomasyon sistemleri ile bizlerin her geçen gün daha tasarruflu ve homojen bir şekilde ısınmamızı sağlarken aynı zamanda da bu avantajlarıyla yeni yapıların vazgeçilmezi oluyor. Yerden ısıtma sistemlerinde kullandığımız malzemeler nelerdir ve farklı markalar kıyaslandığında ne gibi bir değişkenlikler ortaya çıkmaktadır? Bunların yanıtını daha sonraya bırakarak, öncesinde sistemin hangi alanlarda ve ne amaç doğrultusunda tercih edildiğini sizlerle paylaşalım.

Sulu yerden ısıtma sistemleri olarak bildiğimiz çevre dostu ısıtma teknolojisi başlıca konutlarımız olmak üzere, işyerleri, hastaneler, camiler, okullar, villalar, yazlık evler, kreşler, sauna ve hamam gibi birçok farklı alanda ve mekânda tercih edilmektedir. Yerden ısıtma sistemleri seçenekleri olarak sulu yerden ısıtma, elektrikli yerden ısıtma ve karbon yerden ısıtma olarak kendi içerisinde farklı çeşitlerde uygulanmaktadır. Bu seçenekleri göz önünde bulundurup en çok yönelinen sistemse doğalgazlı yani sulu yerden ısıtma sistemidir. Çok fazla rağbet gören ve tercih edilen sistemin, sulu yerden ısıtma sistemleri olmasının sebebi ise malzeme kullanım ve uygulama açısından daha sağlıklı ve faydalı bir sisteme sahip olmasıdır. Yerden ısıtma malzemelerini deneyimli ustalarımızın uygulanmasından sonra, tüm uygulama alanlarına sıcaklık homojen bir şekilde yayılarak, konforlu, sağlıklı, enerji tasarruflu ve ekonomik bir ortamı bizlere sunmaktadır. Her daim gözde yerden ısıtma sistemi olarak rağbet görüp uygulanmakta ve önerilmektedir.

Yerden Isıtma Malzemeleri Nelerdir ?

Sulu yerden ısıtma sistemlerinin uygulanması yerden ısıtma malzemeleri ile gerçekleşmektedir. Yerden ısıtma malzemeleri tamamıyla, sulu yerden ısıtma sistemi için tasarlanmış ve dayanıklılığı oldukça yüksek olan malzemelerdir. Her daim en verimli ısınmayı elde etmek doğrultusunda malzeme üretimi gerçekleşmiştir. Sulu yerden ısıtma sistemi malzemeleri olarak yerden ısıtma borusu, kollektör (Manifold), ısıtma levhası (Strafor), kollektör dolabı, kesme vanası (küresel vana), köşe düzeltici, u klips, otomasyon ürünleri olarak ise; oda termostatı, termostatik vana, iki yollu vana, sabit değer ayar seti, yer sıcaklık sensörü ve şap içinse şap katkı malzemeleri kullanılmaktadır. Aralarından bazı ürünleri yapılacak olan uygulama alanında maliyeti daha aza indirgemek amacıyla tercih etmek istemeyen müşterilerimize bu durumun uygun olmadığını Hak Enerji firması olarak ifade etmek isteriz. Yapılan sistemin kalıcılığı ve sağlamlığı için bu alanda kaliteli marka tercih edilmeli, uygulanmalı ve malzeme tasarrufundan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Bunun sebebi ise yerden ısıtma sistemi malzemeleri birbirleri ile bağlantılı bir yapıya sahip olduğundan dolayı herhangi bir malzeme eksikliği durumundan kaynaklı sıcaklık kaybı olmasının istenmemesidir.

Yerden Isıtma Boruları

Sulu yerden ısıtma sisteminin uygulanmasındaki başlıca malzemesi olan yerden ısıtma boruları markalarına ve fiyatlarına göre farklılıklar sunmaktadır. Yerden ısıtma sisteminin uzun vadeli olması ve homojen bir şekilde ısıyı dağıtması için boru kalite ve marka tercihi oldukça mühim bir konudur. Marka ve kalite alternatifleri fazla olan yerden ısıtma boruları oksijen bariyerli ve oksijen bariyersiz olmak üzere iki farklı çeşitte önümüze gelmektedir. Yerden ısıtma malzeme boru uygulama sırasında esnek olduklarından dolayı PEX-A ve PE-RT yerden ısıtma boruları daha çok rağbet görmektedir. Oksijen bariyerli boru olarak bilinen bu borunun en büyük özelliği su akışı sırasında oksijen oluşumunu engellemesidir. Boruların içerisinden geçen sıcak ve soğuk su için korozyonun oluşumunu engellemektedir. Oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu bu sebepten dolayı rağbet görmektedir. Yerden ısıtma malzemelerini başlıcası olan yerden ısıtma oksijen bariyerli borularda oksijen bulunmadığı takdirde, paslanma, tıkanma ya da aşınma gibi etkenler gözlemleyeceğimizde dolayı yerden ısıtma sektöründe oksijen bariyerli borular, yerden ısıtma sistemlerinin uzun vadeli olmasına büyük avantaj sağlamaktadır.

yerden ısıtma malzeme

Yerden Isıtma Straforu

Yerden ısıtma sistemlerinde ısıtma levhası olarak adlandırılan yerden ısıtma straforu şap altı izolasyon malzemesi olarak uygulanmaktadır. Yerden ısıtma straforunun kullanım amacı su akışını sağlayacak esnek olan yerden ısıtma borularını kolay bir şekilde zemine döşemek ve ısıtma sırasında homojen bir şekilde ısı dağıtabilmeleri için tercih edilmektedir. Böylelikle tercih edilen yerden ısıtma straforunun kalitesi ve dansitesi mühim faktörlerden biridir. Strafor kullanılmadan döşenen yerden ısıtma sistemi uygulamasında ısı kaybı gözlenmektedir. Isı kaybını gidermek amacıyla folyolu veya folyosuz yüksek dansiteli yerden ısıtma straforları tercih edilmektedir. Hak Enerji olarak straforların uygulanmasında ve strafor kalitesinde yerden ısıtma uygulamalarında sizler için en iyisi ile sizi bir araya getiriyoruz. Hak Enerjinin en büyük hizmet standardı ise malzeme satışını ve uygulamasını yaptığı yerden ısıtma sistemlerinin ömrünü uzatmak ve en verimli ısıma ile sizleri bir araya getirebilmektir.

Yerden Isıtma Kollektörleri

Sulu yerden ısıtma malzemeleri arasında dağıtım görevini üstlenen ve su akış ayarı seçeneği ile ısı verim performansını dengeleyen yerden ısıtma malzemesi kollektörlerdir. Yerden ısıtma malzemesi olan kollektörün üstlendiği görev, ana kaynaktan gelen sıcak suyun kendisine bağlanıp zemin altına giden boruların dağıtım noktası olmak ve zemin altındaki yerden ısıtma borularından geri gelen suyun birleşip ana kaynağa gönderilme noktası olmaktır. Tek bir kolon görevi üstlenen kollektör yatay biçimde boru bağlantılarının bulunduğu yerden ısıtma malzemesidir. Kollektörün her bir boru bağlantı noktasından çıkan sıcak su, zemine döşenen yerden ısıtma borularının aracılığıyla uygulama yapılan alanların zeminlerinde dolaşmaktadır. Tercih edilen mahallere sıcak su dağıtımı gerçekleştiren kollektörler yerden ısıtma sisteminin olmazsa olmaz bir diğer malzemesidir. Kollektörler yapı içerisindeki kötü görüntüyü yok etmeyi tercih edenler için kollektör dolapları içerisinde de montaj edilebilip gizlenebilirler. Yerden ısıtma sistemindeki suyun sürekli akışını sağlayan yerden ısıtma kollektörlerinde Hak Enerji olarak kaliteli markaları tercih edip sizleri de bu markalarla bir araya getiriyoruz. Kalitesi veya markası düşük kollektörler tercih edildiği takdirde yerden ısıtma sistemlerinde sorunlarla karşılaşma olasılığı oldukça yüksektir. Bundan dolayı Hak Enerji olarak stoklarımızda bulundurduğumuz Rehau, Danfoss, Fraenkische, Wavin markaları ile sizleri uzun vadeli ve sağlıklı bir şekilde kullanacağınız yerden ısıtma sistemleri ile buluşturmayı vadediyoruz.

Yerden Isıtma Malzemeleri Maliyetleri

Yerden ısıtma malzeme maliyetleri araştırmasında bulunan müşterilerimizi en güvenilir ve kaliteli yerden ısıtma malzemeleriyle bir araya getirebilmek Rehau, Danfoss, Fraenkische, Wavin ürünlerinden oluşan tekliflerimiz hazırlanmaktadır. Müşterilerimizin bütçesiyle orantılı olarak kaliteli yerden ısıtma malzemelerini uygun fiyat üzerinden ele alıyor ve birçok müşterilerimizin Hak Enerji firması ile çalışmasına imkân sağlıyoruz. Alman kalitesi yerden ısıtma malzemeleri yerli ürünlere kıyasla kalite bakımından oldukça fazla fark yaratmaktadır. Bundan dolayı Alman markalı yerden ısıtma malzemeleri şahıs ve kurumsal firmalar, son müşteriler tarafından tercih edilmektedir. Yerden ısıtma malzeme maliyetleri için Hak Enerji firmamızla iletişime geçerek, fiyat teklifi talebinde bulunabilirsiniz. Firmamız bünyesinde çalışmakta olan satış temsilcilerimiz aracılığı ile çok kısa bir süre içerisinde fiyat teklifi garantisi sizlere sunabilmekteyiz.


Yerden IsıtmaYerden Isıtma MalzemeleriYerden Isıtma SistemleriSulu Yerden IsıtmaYerden Isıtma KollektörüYerden Isıtma MaliyetiYerden Isıtma FiyatlarıYerden Isıtma Nasıl Yapılır