Yerden Isıtma Sistemleri

Ana sayfa > Hizmetler > Yerden Isıtma Sistemleri

yerden ısıtma

Yerden Isıtma Sistemleri

Yerden ısıtma zemin betonu üzerine straforla ısı yalıtımı sağlanmış borularla ısı kaynağından kombi yada kazandan aldığı enerjiyi zemine yayarak dağıtan, zemini dolayısı ile ortamı ısıtan bir sistem bütünüdür. Günümüzde yerden ısıtma sistemleri elektrikli ve sulu yerden ısıtma olarak iki şekilde uygulanabilmektedir. Isınan hava yükselir fizik kuralı ile düşük ısıyla verimli sıcaklık elde edilmektedir. Bu sayede önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanır. Daha az fatura ödeyerek konforlu bir ısınma elde edebilirsiniz. İstanbul da zemin ısıtma sistemlerini uyguladığımız noktalar arasında konutlar, apartmanlar, villalar, müstakil yapılar, hamamlar, stadyumlar, halı sahalar, alışveriş merkezleri, devlet kurumları, okullar, hastaneler veya camiler gibi onlarca farklı yapı yer almaktadır. Firmamız bu yapılarda alttan ısıtma sistemleri için tesisat ve mekanik işler konusunda uzman bir kadro ile hizmet vermektedir.

Yaşam alanlarında ve çalışma alanlarında sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte ısınma, en büyük ihtiyaçların başında yer almaktadır. Klasik seçimler olarak kalorifer, klima, soba ve ısı pompası gibi ısınma sistemleri halen kullanılan sistemler olsa da bugün yerden ısıtma giderek daha popüler bir hale gelmekte ve ısınma ihtiyacını karşılamak için daha fazla tercih edilmektedir. Günümüzde sıklıkla tercih edilen yerden ısıtma sistemi sadece profesyonellerin elinden çıkabilecek bir yapıyla daha geniş yüzeylerde uygulanırken, daha verimli bir ısıtma sağlamaktadır.

yerden ısıtma nedir

Yerden Isıtma Nedir?

Bir alan içerisinde yaşanabilecek ısı kaybını alabildiğine düşürecek şekilde zemin altında döşenmiş borularla dağıtan ve zeminden yükselen ısı ile ortamda ısıtma sağlayan sistemlerdir cevabı, yerden ısıtma nedir sorusu için aranan cevabı sağlayabilir. Ülkemizde bu sistem çok eski bir yere sahip olmasa da firmamız hizmetleri ile Rehau yerden ısıtma veya benzer markaların güvencesi sayesinde uzun yıllardır Türkiye'nin birçok kentinde uygulanan bir sistem haline gelmeye de başarmıştır.

Rehau bayiliğinde Hak Enerji olarak uyguladığımız en iyi yerden ısıtma sistemleri yaklaşık 30 yıldır Türkiye'de giderek yaygın bir hale getirirken, bugüne kadar binlerce metrekare yerleşim alanında ve çalışma alanında ısıtma sistemlerinde büyük bir değişim elde edilmesine yardımcı olduk. Bu sistemlerde ısınmanın sağlanabilmesi için üç temel yöntem yer almakla birlikte bunlar;

• Sulu Yerden Isıtma Sistemleri

• Elektrikli Yerden Isıtma

Üç farklı sistem arasından herhangi birinin tercih edilmesi ile birlikte 40 ile 50 santigrat derece ılık su bağlantısı veya elektrik kablolarının sağladığı ısı enerjisi ile ortamda gereken ısınma elde edilmektedir. Ancak özellikle firmamız uygulamalarına da bakıldığında, sulu yerden ısıtma en fazla tercih edilen sistemlerden birini oluşturmaktadır.

Yerden Isıtma Sistemlerinde Enerji

Temel olarak yerden ısıtma yakıt tüketimi için güneş enerjisi, doğalgaz, katı veya sıvı yakıtlar tercihler yer almaktadır. Yani yerden ısıtma neyle çalışır sorusu için de birçok farklı cevap verilebilir. Yakıt tüketimi sayesinde elde edilen enerji sulu sistemlerde ısı enerjisine dönüşür ve ortamdaki ısınma ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Genel olarak homojen bir ısı dağılımı gerçekleştirdiği için ev veya işletme içerisindeki her noktada aynı ısınmanın ve sıcaklığın elde edilmesi mümkün olurken, klasik sistemlerde görülen ısı birikmesi bu sistemlerde neredeyse hiç görülmez.

Aslında yerden ısıtma ne demek sorusu kapsamında da konforlu bir şekilde ısıtma elde edebilmek için seçilen zeminden ısıtma sistemi, zemin betonu içerisinde uygulanan bir sistemdir. Sulu ve elektrikli gibi sistemler ile zemin içerisinde bir ısıtma sistemi yerleşimi sağlanır. Bu ısıtma sistemi, ısı kaynağı üzerinden aldığı enerji ile birlikte zemin altında homojen bir dağılım ile ısının zeminden yukarıya doğru yayılmasını sağlar.

Sistemde ısı sahaya doğru şekilde yayıldığı için çok daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde ısıtma elde edilmesi mümkün hale gelmektedir. Ekonomik ısınma temini gerçekleştirmek açısından da çoğu zaman merkezi sistem yerden ısıtma gibi yöntemler ile bu sistem en ideal olarak görülen sistemlerden birisidir. Özellikle konutlarda kalorifer petekleri ya da klima gibi hantal eşyaların kullanılması gerekliliği bulunmadan ısınma avantajı elde edilmesi de yer ısıtma sistemlerini daha estetik ve ideal bir konuma ulaştırmaktadır.

Yerden Isıtma Sistemleri Hangi Zeminler İçin Uygundur?

Zemin tiplerine bakıldığında yaşam alanları veya çalışma alanları açısından hiç bir zemin tipinde ev yerden ısıtma sistemleri uygulanması için bir sakınca bulunmamaktadır. Yani örnek olarak evinizde parke döşeme, seramik, fayans, doğal taş döşemeleri, mermer zemin veya ahşap kaplama gibi uygulamaların tümünün alt bölgesinde yerden ısıtma uygulamaları döşenerek kullanım sağlanabilir.

Gerçekleştirilecek yerden ısıtma sistemi döşemelerinde Hak Enerji olarak en çok önem verilen konuların başında iyi bir proje ile zemine uygun bir planın gerçekleştirilmesi yer alır. Örnek olarak parke zemin altında veya mermer zemin altında doğru yükseklikte doğru malzeme kullanımı ve dengeli bir uygulama gerçekleştirilmesi ile bahsedilen şekilde homojen ve düşük yerden ısıtma maliyeti ile ısıtma sağlamak mümkün olacaktır.

Zeminde kullanılan ahşap veya mermer gibi döşeme malzemelerinin her biri kendine has bir ısı iletim katsayısı göstermektedir. Bu nedenle projelendirme gerçekleştirirken seçilen yerden ısıtma malzemeleri hangi zeminde uygulanacaksa, buna göre boru çapı, döşeme sıklığı ve zemin derinliği gibi her nokta göz önünde bulundurulmalıdır. Bu noktalara bağlı olarak zeminde yapılacak döşemede malzeme çeşitliliği de farklı noktalara ayrılabilecektir.

Yerden Isıtma Sisteminin Sağlığa Uyumu

Döşeme altından gerçekleştirilen güneş enerjisi ile yerden ısıtma gibi bu sistemler aslına bakıldığında yüzyıllardır uygulanan bir sistem oluşturmak ile birlikte bugün dahi aynı mantığa sahiptir ve değişen malzemeler ya da projeler ile daha modern bir şekilde uygulanmaktadır. Aslında Rehau başta olmak üzere farklı yerden ısıtma markaları tarafından da uygulanan bu sistem, fizik kuralları gereği insan anatomisi için de en uygun ısıtma sistemini oluşturmaktadır. Bu konuda rahatlıkla birçok farklı platformda yerden ısıtma kullanıcı yorumları incelenerek, daha net karar verilebilir. Zira insan vücudu için ısıtma en iyi şekilde ayakların altından yani zeminden gelen ısı ile sağlanır.

Genellikle konutlarda kalorifer ile ısınma gerçekleştirilirken, her odada yer alan petekler, ısının homojen bir şekilde yayılmasından ziyade belirli bir alanda kısıtlı kalmasına neden olabilir. Ancak zeminden doğalgaz yerden ısıtma sağlandığında yukarıya doğru homojen bir şekilde hareket eden ısı, ortamda çok daha konforlu ve sağlıklı bir ısıtmaya ortaya çıkarır. Hele ki klima ile gerçekleştirilen ısıtmaya göre çok daha yüksek bir konfor elde etmek mümkündür.

Radyatör veya klima ısıtma sistemleri kullanılırken, belirli bir yükseklikten ortama doğru ısının yayılması amaçlanır ve bu ısı direkt olarak tavana ulaşarak sonrasında tekrar aşağıya inmeye çalışır. Bu nedenle genellikle kalorifer kullanılan konutlarda ve işletmelerde ısı ayak seviyesine doğru çok zor ulaşır ve ayak bölgesinde serin yani rahatsız edici bir esinti gibi sıcaklık hissi ortaya çıkar.

Hissedilen bu rahatsız edici ısıtma sistemi, aslında en soğuk kış mevsimlerinde evin doğru ısınmadığını hissettirebilir. Bu nedenle yer ısıtma sistemi taban sıcaklığını tavana doğru ulaştıracak şekilde en ideal ısıtmayı oluşturduğundan dolayı da radyatörler veya klimalara göre çok daha konforlu ve huzurlu bir ısıtma sistemine imkan sağlar.

Yerden Isıtma Sistemlerinde Kontrollü Isınma

Bugün sistematik olarak ev için yerden ısıtma sistemleri döşeme altı ısıtma veya zemin ısıtma gibi farklı isimler ile de bilinmektedir ve mekanın, zeminden başlayarak tavana doğru daha homojen bir şekilde ısıtılmasını ifade eder. Ortam içerisindeki hava akımını engelleyen bir sistem olduğu için alternatif enerji kaynakları ile birlikte giderek dünyada daha fazla yaygın bir hale gelen sistem, bu yapısıyla da Türkiye'de de 81 vilayette uygulama avantajı sağlamaktadır.

Yaşam ve çalışma alanlarınızda uygulanan proje ile birlikte yerden ısıtma kontrol sistemleri Rehau tercihi de gerçekleştirildiğinde, ısının kontrolünü kendi konutlarınıza çok daha güvenilir bir şekilde sağlamanız mümkündür. Ayrıca en uygun yerden ısıtma fiyatları sayesinde yakıt kullanım maliyetlerinizi, ısınma ihtiyaçlarınızı ve yaşam alanlarınızın sıcaklık ihtiyacını göz önünde bulundurduğunuzda da en ideal sıcaklık aralığında kullanma şansı elde etmeniz mümkün olacaktır.

Yerden Isıtma Sistemlerinde Düzenli Bakım Nasıl Yapılır?

Düzenli bir şekilde yıllık bakımları gerçekleştirildiğinde yerden ısıtma sistemleri, kalorifer sistemleri veya klimalarda olduğu gibi düzenli çalışmaya devam eder. Örneğin, İstanbul kentinde gerçekleştirilmiş bir proje için Rehau sayesinde düzenli yıllık bakımlar gerçekleştirildiğinde, sistem aynı homojen ve kaliteli ısıtma sistemini sağlamaya devam edecektir.

Temizlik ve bakım işlemleri çok pratik bir yapıya sahip olmakla birlikte yer ısıtma sistemlerinde aralıklı bakımlar gerçekleştirmek açısından mobil sistem temizleme makineleri gibi yapılar kullanılmaktadır. Farklı odalar içerisinde kullanılan boruların tek tek temizlenmesi ve temizlik işlemi içerisinden çamur tabakasının uzaklaştırılması gibi bir işlem bulunmaktadır. Bu sayede en az 1 yıl boyunca tekrar kireç ve yabancı atıklar birikmeden borular sağlıklı ısıtma gerçekleştirilmesini sürdürecektir.

Yerden Isıtma Sistemi Nerelerde Kullanılır?

Zeminden ısıtma sistemleri bugün birçok farklı alanda uygulanan sistemler olmak ile birlikte öncelikli olarak konutlarda ısınmanın konforlu bir şekilde elde edilmesi için tercih edilmektedir. Ekonomik yönden konutlarda kalorifer ve klima ısıtma sistemlerine göre önemli bir alternatif oluştururken, kullanım noktasında yerden ısıtma detayı açısında da bakıldığında, yapıların çatı bölgelerinde de kar ve buzlanma gibi tehlikelere karşı uygulanmaktadır.

Yaşam alanları dışında çalışma alanları açısından da düşünüldüğünde yerden ısıtma cami uygulamaları ön plana çıkarken, hamamlar, oteller veya alışveriş merkezleri gibi birçok noktada da uygulamalar yapılmaktadır. Ayrıca ticari işletmelerde, endüstriyel yapılarda ve tarım uygulamaları gibi noktalarda da yerden ısıtma sistemleri tercih edilmektedir. Bazen stadyumlarda ve otoyollarda dahi zemin altında bu sistemlerin uygulanması tercih edilmektedir.

Zemin Isıtma

Sulu zemin ısıtma, modern yaşam için ideal olan görünmez bir sıcaklık verir, temiz iç tasarım ve maksimum kullanılabilir duvar alanı sağlar. Sıcak yüzeyler olmadığı için sulu zemin ısıtma, toz ve hava hareketi minimuma indirilmiş radyatör sistemlerine göre daha güvenli ve temizdir.

Sulu zemin ısıtma, radyatörlerin boyanmasına gerek kalmadan düşük bakım ihtiyacına da sahiptir. Diğer ısıtma türleri ile karşılaştırıldığında, bir yerden merkezi ısıtma sisteminin genel etkinliği aşağıda görülebilir. Isı, insan konforu ve enerji verimliliği için en çok ihtiyaç duyulan yerde yoğunlaşır.

Zemin, ısıyı yüzeyine eşit olarak yaydığından, eşit bir ısı dağılımı vardır, sıcak ve soğuk noktalar yoktur ve tutarlı bir rahatlık vardır.

sulu yerden ısıtma

Bu, odanın bağıl nemi üzerinde çok olumlu bir etkiye sahiptir ve radyatör veya hava ısıtması kullanmaya göre çok daha rahat hissettirir. Ancak yerden ısıtmanın en konforlu ısıtma şekli olmasının tek nedeni bu değildir.

Sulu zemin ısıtma ve soğutma sistemi kesinlikle bakım gerektirmez. Yaz aylarında sıcak hava dalgaları geniş alanlarda, iş yerlerinde ve kamu binalarındaki insanlar için çok rahatsız edici olabilir. Bu sistem bunun olmasını önlemeye yardımcı olur. Ama aynı zamanda, sistemlerin ticari binalarda iyi bilinen bir sorunu çözme yöntemi, yani bina sakinleri için iklim kontrolüdür.

Sulu Zemin Isıtma

Zemin ısıtma suyu, zemini eşit şekilde ısıtır. Ayrıca, sakinlerin artık kendilerini ayarladıkları radyatörlerle ilgili sorunları da yok. Sistem gizli olduğu için yanma riski yoktur. Temizlemesi zor olabilen toz cepleri olmadığından, bu hijyeni artırır. Bu şekilde ticari inşaat projeleri, tüm bina sakinleri için sağlıklı bir yaşam ortamına gerçekten katkıda bulunabilir. Su zemin ısıtma büyük ticari projeler için idealdir. Isıtma ve soğutma, zemin şapı içindeki bir boru ağı üzerinden çalışır. Bu, hem sakinleri hem de çevreyi önemseyen modern bir sistemdir. Ayrıca maliyetleri hızlı bir şekilde geri alabilirsiniz. Yine, bütçeler daraldıkça bu tüm ticari bina projeleri için idealdir. Aslında bir ısıtma sistemi satın alıyorsunuz ve ardından ücretsiz yerden soğutma da elde ediyorsunuz.

Sulu Zemin Isıtmanın Yararları

Etkili bir sistemin masrafı, geleneksel bir ısıtma sisteminden daha pahalıya mal olsa da, gelecek yıllar boyunca karşılığını alacaksınız. Ve kendiniz kurmak istemiyorsanız, tüm kurulum süreciyle ilgilenmemizi sağlamak için mağazadaki Döşeme Uzmanı ile konuşun.

Daha Eşit Isıtma Sağlar

Yayılan ısı aşağıdan geldiği için sadece hava yerine odadaki nesneleri ve insanları ısıtır. Odadaki her şey aynı sıcaklıktadır, böylece bir pencere veya kapının yanında oturabilir ve hava akımı hissetmezsiniz.

Daha Sessizdir

Üfleyici olmadığı için radyan zemin sistemleri daha sessizdir. Havada toz, kir veya alerjen dolaşmadığından, bir üfleyicinin olmamasıyla evin hava kalitesi de önemli ölçüde artar.

Daha Düşük Isıtma Maliyetleri

Karşı hava yerine zemin içi radyant sistemi kullanarak, işletme maliyetlerinde yüzde 30'a varan tasarruf sağlayabilirsiniz. Evinizi ısıtmanın çok daha ekonomik ve verimli bir yoludur.

Tüm kış boyunca sıcak ve rahat kalmak, özellikle eviniz geleneksel, merkezi bir basınçlı hava ısıtma ve soğutma sistemiyle ısıtıldıysa zor olabilir.

Muhtemelen konforunuza karşı enerji maliyetlerini dengeliyorsunuzdur, özellikle de duştan çıkıp soğuk karoların üzerine çıktığınızda veya yataktan çıkıp soğuk bir zemine çıktığınızda. Bunun nedeni, basınçlı hava sistemlerinin neler yapabileceğine dair ciddi sınırlar olmasıdır. Cebri hava sistemlerinin enerji maliyetleri, kışın tüm evinizi gerçekten konforlu bir sıcaklığa ısıtmanız için çok pahalı olabilir. Maliyetler, bu sistemlerin doğası gereği daha da kötüleşir. Örneğin, ısıtılmış hava evinize monte edilmiş kanallardaki sızıntılardan kaçtığında enerji kaybedilebilir.

Bu ısıtılmış hava, en sevdiğiniz odaları ısıtma şansı bulamadan genellikle evinizden kaçar. Zorunlu hava ısıtma sisteminizin yaşına ve durumuna bağlı olarak, bu kayıplar sisteminizin tükettiği enerjinin yüzde 50 kadarını temsil edebilir.

Neyse ki, başka bir seçenek daha var. Radyant ısıtma son zamanlarda popüler hale geldi ve sistem tasarımındaki ve verimliliğindeki gelişmeler, hem verimlilik hem de enerji maliyetleri açısından cebri hava sistemlerini kolayca aşabileceği anlamına geliyor.

Sulu Zemin Isıtma Esasları

Sulu zemin ısıtma, ısıtılmış suyu taşımak için beton döşeme veya şap üzerine döşenen borulara dayanır. Su, daha sonra en verimli olanı doğal gaz kazanı olan çeşitli enerji kaynakları ile ısıtılabilir. Elektrikli ısı pompaları, jeotermal ısı pompaları, odun ateşlemeli sobalar ve daha sınırlı ölçüde güneş enerjili sıcak su sistemleri gibi başka kaynaklar da kullanılabilir.

Sulu Zemin Isıtma İçin Hazırlık

Gereken sıhhi tesisat altyapısı nedeniyle hidronik ısıtma, en az 100 m2'lik daha geniş ısıtmalı alanlar için daha uygundur. Alternatif olarak, enerji gereksinimleri tüm projeye dahil edilirse daha küçük alanlar uygun maliyetli olabilir. Sulu ısıtma borusu, daha sonra bir manifolda bağlanan 100 m'lik devrelere kurulur. Manifold, devrelere sıcak su sağlamak ve sabit su akışını sürdürmek için kullanılır.

Tüm sistem, herhangi bir proje için mümkün olan en iyi sonucu sağlamak için kalifiye mühendisler tarafından tasarlanmıştır. Tasarım ve malzemeler bir sulu zemin ısıtma sisteminin çok önemli unsurları olduğundan, Hak Enerji eksiksiz bir sulu zemin ısıtma sistemi tasarlayıp tedarik edebilir ve Türkiye’nin herhangi bir yerinde uygulayabilir.

Sulu zemin ısıtma sistemlerinin doğası gereği, doğru bir fiyat teklifi verebilmek için saha özelliklerini, ölçümleri ve ilgili bilgileri tartışmamız gerekecek. Bu konularda ihtiyacınız olan her türlü yardımı Hak Enerji’nin teknik uzmanlarına sorun.

Zemin Isıtma Sistemi Nasıl Çalışır?

Zemin ısıtma sistemi ile zemin yüzeyinin sıcaklığı havanınkinden daha yüksektir. Araştırma testleri, radyant ısıtmanın, esas olarak üst gövdeyi ısıtan konvensiyonel ısıtmaya kıyasla tüm vücudu ısıttığını göstermiştir.

İki ana tür radyant ısı vardır: elektrik ve hidronik. Her ikisi de, aynı zamanda yerden ısıtma olarak da adlandırılan, odalarınızın zeminlerinin altına monte edilir. Elektrikli radyant ısı sistemlerinde kablolar zeminin altına döşenir. Bu kablolar elektrikle ısıtılır, bu da zemini ve ardından odayı ısıtır. Elektrikli sistemler, sizin için asla yeterince sıcak görünmeyen zemine sahip bir banyo gibi sınırlı alanları ısıtmak için harikadır. Ancak, elektrikli ısıtmanın maliyeti nedeniyle, tüm eviniz için zorunlu havaya bir alternatif arıyorsanız, bu en iyi çözüm değildir.

Hidronik yani sulu zemin ısıtmanın parladığı yer burasıdır. Hidronik sistemler elektrikle ısınan kablolar yerine bir dizi boru kullanır. Yukarıdaki odaya etkili ısıtma sağlayan bu borulardan ısıtılmış su akar. Aslında, hidronik radyan ısı, bir evde çok daha tutarlı sıcaklıklar yaratabilir. Yatak zamanınız geldiğinde yatak odanızın soğutulması gibi farklı odalarda veya farklı zamanlarda farklı sıcaklıklar istiyorsanız, birçok sistem bunu yapmak için programlanabilen termostatlar kullanır.

Sulu Zemin Isıtma Hakkında

Hidronik radyant ısı, boruları, suyu ve seçtiğiniz bir enerji kaynağını kullanır. Sulu zemin ısıtma sistemleri, tüm eviniz için bir ısıtma çözümü olarak kullanılacak kadar verimlidir. Yerin altındaki küçük borular, ısıtılmış suyu alan boyunca dolaştırmak için kullanılır. Su sistemden geçerken ısı açığa çıkar. Su birkaç farklı şekilde ısıtılabilir; bu, hidronik radyan ısıyı seçerken birçok enerji seçeneğine sahip olacağınız anlamına gelir:

• Elektrikli ısı pompası

• Doğalgaz kazanı

• LPG gaz kazanı

• Elektrikli kazan

Bazı yer altı sulu zemin ısıtma sistemleri, bu birincil ısı kaynaklarını güneş enerjisi ile tamamlar. Güneş destekli bir sistem seçmek çevre dostudur ve ısıtma maliyetlerinizi daha da düşürebilir. Sisteminizi ısıtmak için en iyi seçim, evinizin büyüklüğüne ve bulunduğu yere bağlıdır. Hangi yöntemin en verimli olacağı konusunda Hak Enerji olarak sizlere tavsiyede bulunabiliriz. Bir boru sistemi, suyu bu ısıtma kaynağından evinizin farklı odalarının altındaki borulara yönlendirir, bu da farklı odalar için farklı sıcaklıklar ayarlayabileceğiniz anlamına gelir. Yeni evlerdeki kurulumlarda, tek tek odalardan geçen borular yerleştirilir ve üzerine beton bir levha dökülür. Borulardan geçen sudan gelen ısı bu beton levhaya aktarılır ve bu da odayı ısıtır.

Sulu Zemin Isıtmanın Verimliliği

Hidronik radyan ısı, evinizi ısıtmanın en verimli yollarından biri olabilir. Sistemin yapısı, israf edilebilecek enerji miktarını sınırlar.

Karşılaştırıldığında, basınçlı hava sistemleri kanallardan o kadar çok ısı kaybedebilir ki, verimlilikleri yarı yarıya azalır. Sulu zemin ısıtma sisteminde, önemli ölçüde daha az ısı kaybı vardır.

Hidronik ısının verimine başka birkaç faktör katkıda bulunur. Isı zeminden geldiğinden, geleneksel bir basınçlı hava sisteminden aynı konfor için gerekenden daha düşük bir ayar sıcaklığında rahat etmenizi sağlayabilir. Bu ısı dağıtımı yöntemi aynı zamanda sistemin ısınması veya ayarlanan sıcaklığı muhafaza etmesi için uzun süre çalışması gerekmediği anlamına gelir.

Özellikle basınçlı hava ısısının ısıtma ihtiyaçlarınızı karşılayamadığı alanlarda etkilidir. Döşemenin altına monte edilmesinin yanı sıra sulu zemin ısıtma sistemleri, evinizdeki sorunlu noktaları ısıtmanıza yardımcı olabilecek duvarlara ve tavanlara da kurulabilir.

Sulu zemin ısıtma sistemleri, sıcaklık sağlamak için dolaşımdaki havaya güvenmedikleri için evinizde eşit bir sıcaklık oluşturur. Bu, en sevdiğiniz odaların köşelerinin bile yeterince ısıtılacağı anlamına gelir. Ek olarak, farklı odalara veya günün farklı saatlerinde farklı sıcaklıklar ayarlamak için programlanabilir bir termostat kullanabilirsiniz. Programlanabilir termostatlar, hem düşük ısıtma maliyetleri hem de artan konfor ile ilişkilendirilmiştir. Sulu sistemlerin verimliliği, dikkatli tasarım ve yeterli yalıtım ile daha da iyileştirilebilir.

Neden Sulu Zemin Isıtmayı Seçmelisiniz?

Alerjisi olanlar için evinizdeki hava kalitesini iyileştirecek ve tüm evinizi sürekli olarak ısıtacak sessiz, görünmez bir ısıtma sistemi istiyorsanız, sulu zemin ısıtma iyi bir seçimdir.

Tüm evinizi ısıtmak istiyorsanız veya yeni bir ev veya başka bir yapı inşa ediyorsanız ve verimli bir ısıtma yöntemi istiyorsanız, sulu zemin ısıtma sistemini seçin. Sulu zemin ısıtma aynı zamanda evinizin ısısı için enerji kaynağında size bir miktar esneklik sağlar ve genel ısıtma maliyetlerinizi azaltır.

Bu faktörleri göz önünde bulundurduysanız ve sulu zemin ısıtma hakkında hala sorularınız varsa, size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Hak Enerji profesyonel ekibi, sulu zemin ısıtma sistemleri ile ilgili evinize ve bireysel ısıtma ihtiyaçlarınıza göre size özel teklifler oluşturabilir.

Tahminimiz, toplam kurulum maliyetini, enerji maliyetlerinde tasarruf etmeyi bekleyebileceğiniz miktarı ve özellikle soğuk kış aylarında kişisel konforunuzdaki artışı hesaba katan bilinçli bir karar vermenizi sağlayacaktır. Hak Enerji olarak ayrıca çalıştığımız farklı sistem türleri ve markalar hakkında size ekstra bilgi verebilir ve kurulum sürecini açıklayabiliriz.

Her An Sıcacık

Her an gelişen teknoloji ile yeni kelimesinin ömrünün çok kısa olduğu bir çağdayız artık. Peki ‘’yenilere’’ ayak uydurabiliyor muyuz? Sizi bilmiyoruz ama bu yeniyi ayaklarınızın çok seveceğine eminiz. Son teknolojiler ile gelişen yerden ısıtma sistemleri ile tanışma vakti geldi. Peki yerden ısıtma sistemi nedir? Basit olarak açıklamak gerekirse; minimum kayıpla, maksimum verimi hedefleyen, kullanıcı konforunu önemseyen, eski yöntemlerden uzak ve sorunları çözme odaklı, yeni nesil, uzun ömürlü bir ısıtma sistemi çeşididir.

Yerden Isıtma Sistemlerinin Çeşitleri

İki çeşit yerden ısıtma sistemi vardır: Elektrikli yerden ısıtma sistemi ve sulu yerden ısıtma sistemi. Çalışma prensibi açısından farkları olsa da iki çeşit sistem de aynı performansı size verecektir. İkisi de yüksek memnuniyeti hedefleyerek çalışırlar.

İki Çeşit Arasında Başka Fark Var mıdır? Hangisi Tercih Edilmelidir?

Sulu yerden ısıtma sistemi farklı besleyiciler ile zorlanmadan takım halinde çalışabiliyorken, elektrikli yerden ısıtma sistemi sadece elektrik enerjisi ile çalışır. Farklı besleyiciler arasında Güneş enerjisi, jeotermal enerji, klasik su ısıtıcıları, doğalgaz ya da katı yakıt da vardır. Özellikle coğrafi şartlar bakımından ülkemizde oldukça elverişli bir kombin olan Güneş enerjisi ve sulu yerden ısıtma ikilisi, ekonomik olarak da yüzünüzü güldürecektir. Sulu yerden ısıtma sistemlerinde suyun aşırı ısınmasına gerek kalmadan, devir daim mantığıyla çalışması da ayrıca pozitif yönleri arasındadır. İki yerden ısıtma çeşidinin en büyük farklarından biri de elektrikli yerden ısıtma sisteminin inşaatı bitmiş mekanlara da uygulanabiliyor olması iken, sulu yerden ısıtma sisteminin sadece kaba inşaatı bitmiş, henüz zemin için bir işlem yapılmamış yapılarda döşenebiliyor olmasıdır. Bu farkın sebebi, sulu yerden ısıtma sistemlerinde kullanılan boruların çapından kaynaklanmaktadır. Sulu yerden ısıtma için temel sayılan bu boruların çapı 14 – 20 mm arasında değişebilir. Bunun yanında elektrikli yerden ısıtma sistemi zeminde daha az kalınlık oluşturarak kurulabilir; ısıtma için gerekli kablolar 5 – 7 mm arasında olup, zemin döşemesine başlanmış yapılar için de uygundur. Bol girdi çıktı barındıran alanlarda da elektrikli yerden ısıtma sistemi döşeme açısından oldukça kolaylık sağlar. Sulu yerden ısıtma sistemi daha çok büyük alanlarda kullanılır. İş yerleri, alışveriş merkezleri, fabrikalar bunlara örnek oluşturabilir. Konut gibi alanların daha dar ve parçalı olduğu yerlerde ise elektrikli yerden ısıtma sistemi tercih edilir. Alan ve kullanım süresi (yakılan süre) gözetilerek tercih edilmesinin sebebi: sulu yerden ısıtma sistemleri geç ısınıp, geç soğurken; elektrikli ısıtma sisteminin hızlı ısınması ve hızlı soğuması farkından kaynaklıdır. Eğer o alan sürekli kullanılmıyorsa elektrikli yerden ısıtma sistemini tercih etmek daha mantıklı olacaktır. Tabi ki sadece alan ve kullanım süresi faktörlerini gözeterek seçim yapmak sağlıklı değildir. Çeşitli hesaplamalar, beklentileriniz, coğrafi sebepler de işin içine sokularak profesyonel personellerimiz tarafından önerilen seçim en doğrusu olacaktır. İki ısıtma çeşidi de estetik kaygıyı doyurur niteliktedir, etrafta dolanan borular hantal radyatörlerin aksine; tamamı size ait, mekanınızı dekore ederken ‘’Aman ısıtıcının önü kapanmasın!’’ endişesinden uzak, kayıp yaşanmayan alanların tadını çıkarın.

     Şimdi ekonomik, estetik ve çevresel sorunlara çözüm önerisi sunan yerden ısıtma sisteminin bu harika özelliklerini bir kenara bırakıp hayal edin. İş çıkışı bastıran sağanak yağmur, sizi yine kemiklerinize kadar üşütmüş, eve varmak için can atıyorsunuz. Sıcak çayınızı yudumlarken içinizdeki buzların yavaş yavaş eridiğini düşlerken yol bitiveriyor. Evinize geldiniz, adımızı atmanızla beraber yuvanızın manevi sıcaklığını fiziksel olarak ayaklarınızda da hissedeceksiniz. Bu deneyim hiç de uzak değil. Hemen bizimle iletişime geçebilir, yaşam standartlarınızı bir kat daha artırabilirsiniz.


yerden ısıtma sistemleri

Yerden Isıtma Nasıl Sağlanır ?

Yerden ısıtma, yere döşenen yerden ısıtma borusu ile, tüm alana aynı anda ısı veren böylece homojen ısı dağılımını sağlayan bir sistemdir. Yerden ısıtma sistemi içinde yerden ısıtma boruları, yerden ısıtma boru tutucu klips, yerden ısıtma klipsli lama, yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma kollektörü ve yerden ısıtma kenar yalıtım bandı gibi elemanları bulunur. Bu elemanların kalitesi, malzemelerin güvenilirliği, özellikle boruların esnekliği ve ısı ihtiyacını doğru karşılayabilmek için hesaplamada gerçeklik gibi etkenler, yersen ısıtma sisteminizin ömrünü etkileyecek faktörlerdir.

Başarılı işçilik, kaliteli ürün ve doğru hesaplar sayesinde yerden ısıtma sisteminizin ömrü, yapı ömrü ile eş değer olacaktır. Diğer ısıtma sistemlerine nazaran pahalı bir işlem gibi görünse de bakım istememesi ve başarılı proje denetimi ile size kâr olarak geri dönecektir. Sizi mekanınızı ısıtma konusunda da memnun edecek olan bu işlem, elektrikli ve sulu olarak ayrılarak ihtiyaç ve talebe yönelik çözümler sunar. Kabaca işlemi anlatmak gerekirse, ısı yalıtımı da sağlayan, zemine döşenen yerden ısıtma straforu üzerine, mekân ısı ihtiyacına uygun yoğunlukta yerden ısıtma boruları geçirilerek sabitlenir. Oldukça kolay ve kısa bir işlem olması sizi yanıltmasın. Sistemin başarılı ve sağlıklı olması için, proje mutlaka profesyonel bir ekip ile yürütülmelidir. Zemin için laminant parke, doğal bazı taşlar, seramik zeminler ve mermer türevi malzemeler oldukça uygundur. Temiz bir işlemdir, size angarya çıkarmaz.

Peki yerden ısıtma sistemlerinde oluşan arızalar nasıl çözülecek? Tüm döşemeyi yeniden kaldırıp masraf mı çıkartacak? Hayır tabi ki. Gelişen teknoloji ile arızanın yerini nokta atışı ile tespit edebiliyor, böylece sorunu hızlı ve düşük maliyetli şekilde çözebiliyoruz.

 Aktif olarak ılık sıcaklıkta kalan zemin sayesinde artık çocuklarınızın peşinden, ‘’Ayaklarını sıcak tut! Çorap giy!’’ diyerek koşmaya son verebilirsiniz. Evinizde bulunan yaşlı bireyleriniz de bu özellikten oldukça memnun kalacaklardır. İş yeri gibi alanlarda da kullanabileceğiniz bu sistem size en az %10 - %15 gibi bir yakıt tasarrufu etmenizi sağlayacaktır. Yerden ısıtma sistemleri kurulurken ısı yalıtımının zorunlu olması sebebiyle, ısı kaybını en aza indirilir.

 Döşeme yaparken de olası problemler gözetilerek çalışılır. Yalıtımı yapılmış zemine hem montaj kolaylığı hem de yalıtıma katkı sağlayan yerden ısıtma straforu üzerine borular döşenir. 200 metrekare büyüklükte bir alan 1 günde bitecek kadar hızlı montaj sağlanır. Montaj sağlandıktan sonra diğer elemanları ile sistem denenir. Denerken bir sorunla karşılaşılırsa, eğer kaliteli işçilik ve özenli bir çalışma yürütüldüyse sorunla karşılaşılması minimum derecede görülür, o an çözülür. Üretim aşamasında da test edilmesine rağmen biz hem işimizin kalitesine önem verdiğimiz için, hem de müşterilerimizin güvenini gözettiğimiz için projeyi her an kontrol altında tutmaktan hoşnut oluyoruz. Çalıştırılan sistemle birlikte zemin ısınır, ısınan zemin üzerine taban döşemesi yapılır. Eğer bir problem görülürse o an müdahale edilir.

Yerden ısıtma sistemi montajının ardından direkt olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Maksimum 2- 4 saat arasında istenilen sıcaklığı elde etmiş olacaksınız. Aniden ısınan zemine vücudumuz uyum sağlamakta zorlanabileceği için bu süre insan fizyolojisi de gözetilerek ayarlanmıştır. Bu süre yerden ısıtma sisteminin elektrikli ya da sulu olmasına göre değişiklik gösterebilir.

Kullandığımız malzemelerin kalitesi, çalışanlarımızın profesyonelliği ile yıllardır bu sektörde zirvedeki markalardan biriyiz. Proje teslimi sonrasında da soru ve sorunlarınız için size destek vermekten keyif alıyoruz. Tüm proje elemanlarının fiyatları ve proje tutarı için bize ulaşabilirsiniz. Kaliteden ödün vermeyen anlayışımızla, sizlere hizmet vermek bizim için bir zevk.


Yerden IsıtmaYerden Isıtma SistemleriSulu Yerden IsıtmaYerden Isıtma KollektörüYerden Isıtma MaliyetiYerden Isıtma FiyatlarıYerden Isıtma Nasıl YapılırYerden Isıtma Malzemeleri