Yerden Isıtma Projesi Çizimi

Ana sayfa > Hizmetler > Yerden Isıtma Projesi Çizimi

Yerden Isıtma Projesi Çizimi

Yerden ısıtma sistemleri, yapılarda son yıllarda modern ve konforlu yapısıyla çok sık tercih edilen bir ısıtma sistemi olmayı başarmıştır. Isı kaynağı olarak bir sıcak su kazanını baz alan bu sistemde kombi, katı yakıt kazanı veya ısı pompası gibi bir cihazdan yararlanmak mümkündür. Bu tesisat sayesinde de ısının zemin altında dolaşacak şekilde uyarlanması için bir yerden ısıtma proje çizimi yapılması gerekir. Yerden ısıtma projesi çizimi sonucunda elde edilen veriler ışığında toplam ısı kaybı hesaplanır ve buna uygun kapasitede ısıtma cihaz seçilir. Yerden ısıtma projesi çizilmeden kabataslak yapılan hesaplamalarda kazan veya kombi olsun yeterli kapasitede seçilmez ise ısınmada büyük sıkıntılar yaşanır. Bundan dolayı mutlaka yerden ısıtma uygulamanızın projelendirmesini zorunlu kılmanız gerekmektedir. Yerden ısıtma projesi firma bünyesindeki makine mühendisleri tarafından hazırlanmaktadır. Hak Enerji firması tüm yerden ısıtma proje çizimi konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahiptir.


yerden ısıtma projesi


Yerden ısıtma proje
çalışmaları, temelinde diğer tüm ısıtma tesisatları gibi bilgisayar üzerinde her yapıya özel bir şekilde hazırlanan çalışmalardır. Çünkü uygulamanın yapılacağı her yapıda ölçüler, oda sayısı, oda alanları, güneş alma açısı, ısı kaybı değerleri ve döşeme malzemesi gibi birçok farklı nokta yer alacaktır. Bu nedenle Hak Enerji olarak hizmet verdiğimiz her yapıda mutlaka önce profesyonel bir şekilde yerden ısıtma proje çizimi ile hizmet veriyoruz.
Yerden Isıtma Proje Çizimi Nasıl Yapılır?

Bir yapının temel birçok farklı özelliğinin göz önünde bulundurulması ile birlikte yerden ısıtma proje çizimi gerçekleştirilmesi için öncelikle bu yapıda bir takım hesaplamalar sağlanması gerekir. Bu hesaplamalar dahilinde öncelikle mimari projenin göz önüne alınması ve buna göre proje üzerinde yerden ısıtma sisteminin nasıl bir yapı ile yer alacağının belirlenmesi gerekir. Çünkü mimari proje, yapı içerisindeki; her bölümün, her odanın ve soğuk/sıcak zeminlerin metrekare alanlarını, yüksekliklerini ve geometrik ölçülerini net bir şekilde verebilecektir.

Profesyonel bir mühendislik çalışması ile yerden ısıtma çizim programı kullanımı sayesinde yapılan bu çalışmada mimari projenin sunduğu bilgiler ile birlikte öncelikle her bölüm için ısı kayıp hesapları gerçekleştirilir. Banyo ve tuvalet gibi ıslak hacim alanlar ile diğer odalar için döşeme tipleri ayrı ayrı belirlenir. Üstelik her iki mekanda elbette ki üst döşeme malzemesinde de değişiklikler ortaya çıkacaktır.

Alanlar, ölçüler, zemin özellikleri, ıslak zemin ve kuru zemin gibi tüm ayrıntılar belirlendikten sonra profesyonel bir yazılım ile birlikte yerden ısıtma proje çalışmalarına geçiş gerçekleştirilebilir. Proje çalışmaları bilgisayar üzerinde hazırlanırken, bu çalışmaların gerçekleştirilmesi için özel bir şekilde geliştirilmiş yazılımlardan yararlanılır. Örneğin, Linear veya Autocad gibi profesyonel yazılımlar sayesinde yapılan proje çizimleri, milimetrik bir şekilde yapıda yerden ısıtma sistemlerinin sorunsuz şekilde kurulmasını sağlar.

Bu özel yazılımlar yine özel bir şekilde inşaat ve teknik çalışmalar için geliştirilmiş oldukları için girilen ölçüler ile ve mimari projenin sisteme kaydedilmesi ile ısıtma hesabının yapılması, tesisat geçiş noktalarını belirlenmesi ve tesisatın eksiksiz bir şekilde hazırlanması için en iyi sonuçları ortaya çıkarır. Tüm değerler ile birlikte çizim programlarında elde edilen yerden ısıtma proje dwg sonuçları, uygulayıcı ekip tarafından birebir olarak hizmet alanında uygulanır.

Dwg bir dosya biçimi olmak ile birlikte tasarım programları olarak bilinen Autocad ya da Linear gibi yazılımlar sonucunda elde edilen tasarım sonucunu ifade etmektedir. Yani örnek olarak autocad tesisat yerden ısıtma projesi çalışmaları tamamlandığında, elde edilen dwg uzantılı dosya biçimi sayesinde istenilen her noktada tarafınızdan da incelenebilecek, görülebilecek ve net bir şekilde anlaşılabilecek bir proje uygulama sonucu elde edilmektedir.

yerden ısıtma proje çizimi

Yerden Isıtma Proje Çizimi Özel Olarak Yapılır?

Her yapının geometrik ölçüleri, mimari projesi, kullanım alanı ve metrekare ölçüleri gibi ayrıntıları birbirinden farklı olduğu için yerden ısıtma proje örnekleri açısından da her yapıda farklılık ile karşılaşılır. Yani Hak Enerji üzerinden aldığınız hizmetlerde standart bir yerden ısıtma örnek proje üzerinden uygulama yapılması değil sizin için yapıya uygun şekilde hazırlanmış bir proje üzerinden uygulama yapılması sağlanır. Bu sayede yapıya uygun bir şekilde doğru miktarda malzeme kullanımı ve tesisatın milimetrik şekilde doğru döşenmesi ile en konforlu ısınma sonucunun elde edilmesi imkanı ortaya çıkmaktadır.

Yerden ısıtma proje çizimi için bugün dünya genelinde en pratik ve popüler şekilde kullanılan uygulamalardan birisi Linear yazılımı olarak bilinmektedir. Bu yazılım Almanya'da en güvenilir mekanik tesisat yazılımı olarak kabul edilirken, bilhassa ısıtma/soğutma ve havalandırma gibi sistemlerde proje çizimleri için kullanılmaktadır. Firmamız tarafından da uygulama hizmetlerinde ilk aşamalardan birini oluşturan proje aşaması için lineer yerden ısıtma programı tercihi yapılmaktadır.


Linear yerden ısıtma proje
çizim uygulamaları sayesinde elde edilen sonuç, çok daha hatasız ve garantili bir uygulama yapılmasını sağlamaktadır. Çünkü yazılım sayesinde tüm hesaplamalar pratik bir şekilde sisteme girilerek değişen yazılımlar ile entegre bir şekilde çalışmalar yapılabilmektedir. Yani yerden ısıtma autocad çizimi çalışmaları gerçekleştirilirken sağlanan entegrasyon sayesinde farklı bir arayüz kullanımı ihtiyacı dahi bulunmadan proje sonucu elde edilmesi mümkün olmaktadır.

Linear ve Autocad kullanımları sayesinde entegre bir şekilde yapılan çizim sonucunda yerden ısıtma dwg elde edilirken, bu proje bilgisayar üzerinde yapının her özelliği ile optimize edilmiş bir şekilde sonuca ulaştırılır. Bu sayede Hak Enerji firması üzerinden değişen yerli ve yabancı markaların sistemlerinin kullanılmasıyla proje uygulamaları yapılabilir. Bilindiği üzere yerden ısıtma sistemleri sulu çalışma yapısına sahip olurken, tesisat içerisinde kollektör ve yerden ısıtma borusu gibi çok önemli parçalar yer almaktadır.
Yerden Isıtma Proje Esaslı Uygulamalar

Yerden ısıtma sistemlerinde aslında temel olarak uygulama yapılacak her zemine strafor döşenmesi ve yeterli miktarda yerden ısıtma borusu ile tesisatlın kollektöre bağlantı sağlaması gerekir. Kollektör üzerinden ısı kaynağına bağlı tesisat, sıcak suyu içerisinde dolaştırarak, ısının zeminden yukarıya yükselmesini sağlar. İşte bu noktada tesisatın gelişi güzel bir şekilde ya da göz kararı ölçüler ile uygulanması mümkün olmadığı için mutlak bir şekilde yerden ısıtma proje uygulaması ile çalışmanın tamamlanması gerekir.

Hak Enerji tamamen proje esaslı bir şekilde uygulama gerçekleştirmek için masa başı çalışmalarında profesyonel yerden ısıtma proje programı kullanır. Bu yazılımlar lisanslı bir şekilde temin edilirken, yazılımların kullanılması için de profesyonel olarak eğitim almış mühendisler ve yazılım uzmanları ile çalışma gerçekleştirilir. Proje için öncelikle karşılıklı hizmet anlaşması gerçekleştirildikten sonra resmi makamların incelemesinden geçecek ve onay alacak bir çalışma yapılır.

Yerden ısıtma çizim programı sayesinde elde edilen özel proje dosyası yine diğer tüm ayrıntıların yer aldığı evraklar ile birlikte bir dosya haline getirildikten sonra gerekli makamlara sunulur. Sizin için özel bir şekilde hazırlanan bu dosyanın örnek olarak gaz bağlantı şirketinden onay alınması için sunulmasıyla inceleme yapılması sağlanır. Çünkü tıpkı klasik petekli kalorifer doğalgaz sistemleri için gerçekleştirildiği gibi gaz sağlayıcı şirketin ve resmi makamların yerden ısıtma sistemi için uygulamaya proje onayı vermiş olması gerekir.

Hak Enerji olarak sunduğumuz hizmetlerde sizlere her yapı için özel bir şekilde hazırlamış yerden ısıtma proje örnekleri ile örnek çalışmalar gösterilir. Proje çalışması hizmet sözleşmesinin önemli noktalarından biri olarak fiyatlarda en önemli kalemlerden biri olacak şekilde dahili olarak sunulur. Yani firmamız üzerinden sulu yerde ısıtma sistemleri hizmeti talep ettiğinizde, değişen markalar üzerinden sunulan tesisat için kullanılacak malzemeler, bu malzemeler ile birlikte ortaya çıkaracak maliyet ve projenin hangi ölçüler ile uygulanacağı sözleşme dosyasında yer alır.

Profesyonel, sorunsuz ve çok uzun ömürlü bir şekilde yerden ısıtma sistemlerini kullanabilmeniz için yapıya özel olarak hazırlanacak yerden ısıtma proje sayesinde güvenilir bir sonuç elde edebilirsiniz. Çünkü firmamız tüm profesyonel imkanları kullanarak, sizin için sorunsuz ve en doğru maliyetler ile en nitelikli sistemi ortaya koymayı hedeflemektedir. 


Yerden Isıtma ProjeYerden Isıtma Proje DwgYerden Isıtma DwgSulu Yerden Isıtma Örnek ProjeYerden Isıtma Proje ÖrnekleriYerden Isıtma Proje ÇizimiYerden Isıtma Proje ProgramıLinear Yerden Isıtma ProjeLinear Yerden Isıtma ProgramıLinear Yerden Isıtma Autocad ÇizimiAutocad Tesisat Yerden Isıtma ProjesiYerden Isıtma Çizim Programı