Folyolu Yerden Isıtma Straforu

Ana sayfa > Ürünler > Folyolu Yerden Isıtma Straforu

SATIN ALMAK İÇİN RESMİ E-TİCARET SİTEMİZİ GÜVENLE ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Folyolu Yerden Isıtma Straforu

Folyolu yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma sistemlerinin verimliliğini arttırmak için kullanılan bir malzemedir. Yerden Isıtma Straforu, ısıyı yalıtım etkisiyle yerde tutarak, ısı kaybını azaltır ve bu sayede sistemin verimliliğini arttırır. Yerden ısıtma straforu, normal şap gibi tabanı kaplar ve üstüne seramik, parke gibi kaplama malzemeleri konularak görünmez hale getirilir. Yerden ısıtma straforu, ısıtma sistemlerinin verimliliğini arttırmakla birlikte, aynı zamanda daha sıcak bir ortam olmasını sağlar.

folyo kaplamalı strafor

Yerden Isıtma Sistemi İçin Strafor Seçerken Dikkat Edilecek Hususlar

18-20 dansite, 20-22 dansite, 22-24 dansite yerden ısıtma straforlarına itibar etmeyiniz ve kesinlikle evinize düşük yoğunluklu ürünleri almayınız aldırmayınız. İyi bir yerden ısıtma sistemi ancak ve ancak iyi ve yüksek yoğunluklu straforlar üzerine kurulur. Aksi halde 10 yıl sonra parke ve fayanslarınız çökmeye başlar, lamine parkelerinizde ısı izleri meydana gelir. Bu çok hayati bir durumdur. Mutlaka 26-30 DNS arası sistemler kurunuz kurdurunuz.

Hakenerji ve Vatanpor olarak bizim tavsiyemiz 30 DNS yoğunluktaki ürünlerdir. Avrupa’da ve Amerika’da gelişmiş ülkelerde 20 DNS gibi düşük yoğunluklu ürünler kullanılacak ise en az ama en az taban kalınlığı 4-6 hatta 8-10 cm kalınlığında düz ürünler seçilir ve üzerine kalın naylon (300 mikron) branda serilir, ancak yerden ısıtma formunda oluklu straforlar ile sistem kurulacak ise, kalınlık 2-3 cm taban 2-2,5 cm set yüksekliği olarak toplam 4 ile 5,5 cm kalınlıklarda ürünler kullanılır ancak bu ürünler genelde mutlaka 30 DNS ve üzeri yoğunluklarda ürünlerdir.

Hatta gelişmiş ülkeler bununla da yetinmez, strafor üzerine noppenplatte denilen polistiren levhalar geçirerek strafor mukavemetini artırır, straforu şaptan korur ve sıvı ısı köprülerinin de önüne geçerler, folyo kaplı yerden ısıtma straforları bu bakımdan çok önemli ve çok daha iyi ürünlerdir. Son olarak, şu yerden ısıtma sistemini ya kaliteli yaptırın ya da hiç yapmayın yaptırmayın. Bu sistemin ortası idare ederi şunu bunu yok arkadaşlar, özellikle straforda asla yok! Ya minimum 26- 40 DNS arası ürünler ya da hiç! Bu konu bu kadar önemli ve bu kadar hayati bir konu.

Zemin altı sulu yerden ısıtma sistemlerinin döşenmesi, belirli bir kademe ile ve belirli bir malzeme listesi sayesinde gerçekleştirilir. Bu malzeme listesi içerisinde temel parçalardan biri elbette yerden ısıtma boruları olurken, bu boruların intizamlı şekilde döşenmesi için de folyolu yerden ısıtma straforu gibi temel malzemelerden biri kullanılır.

Folyolu yerden ısıtma straforu klasik strafor ürünlerine göre daha yüksek yoğunluklu ve folyo kaplaması sayesinde daha uzun ömürlü bir kullanım için önemli bir yere sahiptir. Günümüzde ısıtma sistemlerinin uygulanmasında piyasada sıklıkla uygulanan hatalardan birisi de folyolu yerden ısıtma köpüğü kullanımının tercih edilmemesidir. Oysa ki 26 dansite veya 40 dansite gibi farklı yoğunluklarda üretimi bulunan bu straforlar, folyo kaplaması ile birlikte kaplamasız ürünlere göre daha yüksek bir dayanıklılık ve çok daha uzun bir kullanım ömrü sunmaktadır.

Folyolu Yerden Isıtma Straforu Nedir?

Strafor, birçok farklı yapı alanında kullanılan temel malzemelerden biri olmakla birlikte en önemli görevi kullanıldığı alanda yalıtım oluşturmaktır. Çünkü sıkıştırılmış ve hava geçirmez malzeme yapısıyla kullanıldığı zeminin hava geçirgenliğini azaltırken; neme, yüksek ısıya, sese, düşük ısı derecelerine ve bazen suya karşı koruma sağlar.

Bu anlamda zemin ısıtma sistemlerinde folyo kaplamalı yerden ısıtma straforu aynı vazifeyi görecek şekilde kullanılır. Strafor malzemelerinin yerden ısıtma sistemlerinde kullanılması açısından strafor üzerindeki kafalar arasında ısıtma borularının geçeceği gözenekler bulunması ile fiziksel bir düzen elde edilmektedir. Yerden ısıtma sistemlerinde strafor döşemesi gerçekleştirilmeden ısıtma borularının zemine döşenmesi neredeyse mümkün değildir. Çünkü straforlar temel özellikleri ile birlikte zemin yalıtımını sağlayan malzemeler olmaları dışında, yerden ısıtma sisteminin tesisat düzenini sağlamak için de mutlak gerekliliğe sahiptir.

Yine farklı bir nokta olarak sulu yerden ısıtma sistemlerinde folyosuz yerden ısıtma straforu veya folyolu yerden ısıtma köpüğü kullanılmadığında, zeminde yüksek bir ısı verimi kaybı ile karşılaşmak mümkündür. Çünkü bu köpük malzeme özellikle folyo kaplamalı bir yapı ile kullanıldığında, üzerinde yer alan tesisat borusunun içerisinden yükselen ısının zeminin alt kısmına geçmesini engellemektedir. Çünkü strafor yalıtım özelliği sayesinde alta geçmeyi engellediği ısının tamamını yüzeye doğru ulaştırmakta ve bu ısı da eksiksiz bir şekilde yüzeyden yukarıya doğru çıkmaktadır.

Yani folyolu yerden ısıtma straforu sulu yerden ısıtma sisteminin ısıtma mantığını net bir şekilde ortaya çıkarmasını sağlar. Bu anlamda önemli bir nokta olarak, kullanılacak yerden ısıtma straforun markasının ve dansite değerlerinin uygulamaya ve bölgeye göre güçlü bir şekilde seçilmesi de gerekecektir. Uzman uygulayıcılar tarafından ısı izolasyonu hesapları gerçekleştirilerek, en uygun folyolu yerden ısıtma straforu seçilecek ve sizin için hazırlanan tesisatta enerji verimliliğini sağlayacak şekilde kullanılacaktır.

Sulu yerden ısıtma sistemlerinde zeminde boru döşeme işlemi gerçekleştirilirken, folyolu yerden ısıtma straforu kullanımı yerine kaplama bulunmayan ürünler tercih edildiğinde, strafor üzerinde sıklıkla ezilme ve kırılmalar yaşanabilir. Çünkü folyolu straforlar özellikle boru tutma kafa bölümlerinde daha dayanıklı ve sağlam bir yapıya sahiptir. Aksi takdirde düz strafor çeşitleri boruların döşenmesi sırasında oluşturdukları ara kanallara rağmen ezilerek, kırılarak ve koparak döşemenin sıkıntılı olmasına neden olabilir.

Folyolu yerden ısıtma köpüğü standart olarak 22-30-40 gibi dansite aralıklarında üretimi gerçekleştirilen, dayanıklı sıkıştırılmış malzemeden üretilen ve üst kısmında ısıtma borlarının döşenmesi için düzenli aralıklar sağlayan temel yerden ısıtma malzemelerinden birisidir. Bu malzeme özel bir şekilde mühendislik çalışmalarıyla üretilirken, üzerinde folyo kaplaması kullanılmasıyla daha fazla klips ihtiyacı bulunmadan ve boru döşemesi sırasında kafalarda hasar oluşmadan pratik işlem yapma rahatlığı sağlamaktadır.

Isı izolasyonu amacıyla kullanılmış olan ve görüldüğü gibi uygulama için çok büyük bir kolaylık oluşturan folyolu yerden ısıtma köpüğü tamamıyla ısıyı üst yüzeye ulaştırmak için ve ısıtma borularının düzenli şekilde uygulanması için kullanılır. Çünkü zemin altı ısıtma döşemeleri gerçekleştirilirken, boruların üzerinde döşeneceği bu straforlar kullanılmadığında boruların vida veya kelepçeler ile zemine uygulanması ve dağınık bir şekilde döşenmesi gerekecektir.

Boruların bu kadar düzensiz bir şekilde döşenmiş olması, ısı yalıtımı olmadan uygulamanın tamamlanmasına neden olur. Bu gibi bir durumda borular içerisinde dolaşan sıcak suyun ısısı hem zemin üstüne hem de zemin altına geçiş gerçekleştirecek ve daha fazla enerji kullanımı ile düşük bir verim ortaya çıkmasına neden olacaktır. Ancak doğru markada Vatanpor folyolu yerden ısıtma straforu veya başka bir ürün doğru dansite yani yoğunluk özelliği ile tercih edildiğinde, yerden ısıtma istenilen verimi güçlü bir şekilde ortaya çıkaracaktır.

Hak Enerji olarak bu sektörde attığımız ilk adımlardan bu yana firmamız da sulu yerden ısıtma sistemlerinde birçok farklı marka tarafından üretilmiş yerli folyolu yerden ısıtma straforu ürünlerini kullanmaktadır. Folyolu straforlar, hem uygulamalarımızda yer almakta hem de satış gerçekleştirirken müşterilerimize sunduğumuz ürün listeleri içerisinde bulunmaktadır. Profesyonel bir işçilik ile uygulama yapmayı tercih eden ekipler tarafından firmamızdan temin edilen Vatanpor folyolu yerden ısıtma straforu gibi ürünler, en iyi yalıtım malzemesi ürünü olarak sulu yerden ısıtma sistemlerine güç katmaktadır. Bu sistemlerde ısı kaybı yaşanmadan yüksek verimlilik ve en ideal tüketim rakamlarıyla yaşam ve çalışma alanlarının ısıtılması imkanı elde edilmektedir. Isıtma sektörünün temel ve en yaygın malzemesi olan folyolu yerden ısıtma köpüğü bu sektörün en önemli ürünü olarak uygulama aşamasının kilit noktasını üstlenmektedir.


folyolu yerden ısıtma köpüğü

Folyolu Yerden Isıtma Straforu Özellikleri Nelerdir?

Bilindiği üzere sulu yerde ısıtma sistemleri ısı kaynağından daha az yararlanarak yani enerji tasarrufu sağlayarak, ısıtmayı daha faydalı ve sağlıklı bir hale getirmektedir. Aynı zamanda konforlu ve ekonomik ısıtmayı fiziken daha güçlü bir şekilde kabul edilmiş bir mantıkla oluşturmaktadır. Çünkü bu sistem içerisinde ısı kaynağından gelen ısıtılmış su zeminde döşenmiş tesisat boruları içerisinde dolaşırken, bu ısı zeminden yukarıya doğru ulaşır. Sulu yerden ısıtma sistemlerinde bahsedilen bu avantajların elde edilebilmesi için sistemin uygulanmasında yine aynı avantajları sağlayabilecek şekilde güçlü malzemelerin kullanılması önemlidir. Bu açıdan folyolu yerden ısıtma straforu aradığınız bu güçlü malzeme çeşitlerinden biri olarak, zemin yalıtımını daha doğru, tesisat borularının döşenmesini daha sağlıklı ve zemindeki uygulamanın daha düzenli olmasını sağlar. Çünkü folyolu yerden ısıtma köpüğü üretim yapısı, malzeme kalitesi ve kullanım rahatlığı ile bu avantajları bariz bir şekilde ortaya çıkarmaktadır.

Folyolu yerden ısıtma straforu döşendiği zemin alanında uygulamanın tamamlanması ile birlikte üzerine dökülen şap beton harcına karşı da daha yüksek bir dayanıklılık sağlamaktadır. Çünkü kaplama malzemesi için hazırlanmış olan folyo, strafor ile beton katmanı arasında da bir tabaka oluşturmaktadır. Folyo malzeme şap betonuna karşı çok daha dayanıklı ve çürümeyecek bir yapıya sahip olduğu için şap betonunun etkisini alt kısmındaki strafora geçirmeden, straforun erimeye maruz kalmamasını ve çok daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Günümüzde belirli bir hata çerçevesinde halen folyolu yerden ısıtma köpüğü kullanılmadığı görülmekte ve bu straforlar şap betonu altında orta vadede erimeye başladıkları için bazı sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Örnek olarak bazı yerden ısıtma sistemi uygulamalarında folyo kaplamalı yerden ısıtma straforu bulunmadığı için diğer strafor ürünleri giderek çökme oluşturmakta ve zeminde de çökmeler ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle uzmanlar tarafından önerildiği üzere en uygun bütçe ile birlikte folyolu yerden ısıtma straforu tercih edilmelidir.

Hak Enerji tarafından uygulamada ve satışta müşterilerimize sunulan yerden ısıtma straforu ürünlerinde birçok farklı yerli ve yabancı markanın ürününü bulundurmayı tercih ediyoruz. Bu açıdan folyolu yerden ısıtma straforu ürünleri çerçevesinde de yabancı markalar olarak Rehau, Fraenkische, Danfoss, Wavin, Giacomini ve Bogenn gibi markaların ürünlerini listelerimizde bulunduruyoruz. Yerli ürünler açısından da vatanpor folyolu yerden ısıtma straforu veya diğer birçok markanın ürünlerini firmamızdan temin etmeniz mümkün oluyor. Örnek olarak espan folyolu yerden ısıtma straforu ürünleri de kategorilerimiz içerisinde yer alırken, bu ürünleri gerçekleştirdiğimiz sulu yerden ısıtma sistemi uygulamalarında da kullanmayı tercih ediyoruz.

Her yerli ve yabancı marka birbirinden farklı bir şekilde folyo kaplamalı yerde ısıtma straforu üretimleri gerçekleştirirken, aslında bu ürünlerde temel olarak sıkıştırılmış köpük malzemesi ve üst kısmında folyo kaplaması bulunmaktadır. Üretim hammaddesi birbiriyle aynı yapıya sahip olsa da seçilen malzemenin elde edildiği noktadaki kalitesi, kullanılan yoğunluk, kafa noktaları arasındaki boşluk ölçümleri, desenler, renk ve folyo kullanım kalitesi gibi noktalar farklı bir yapıya sahip olabilmektedir. Bu çerçevede de isterseniz bir kaba inşaat durumundaki yapıda isterseniz sonradan uygulama yapılması istenilen bir yapıda projelere uygun bir şekilde metrekare değerleri üzerinden folyolu yerden ısıtma köpüğü hesaplamaları gerçekleştirilir. Bu sayede uygulamada tamamen doğru miktar ile strafor kullanımı gerçekleştirilerek, düzenli bir döşeme yapıldıktan sonra yerden ısıtma borularının da uygulanması sağlanır.

Yerden ısıtma borularında boru kesit ölçüleri, uzunlukları ve kalınlıkları bulunduğu gibi folyolu yerden ısıtma köpüğü ürünlerinde de dansite adı verilen bir yoğunluk değeri bulunmaktadır. Dansite kelime anlamı ile birlikte yoğunluk yani öz kütle olarak bilinirken, yerden ısıtma köpüklerinde de malzemenin sıkıştırılma oranı, ne kadar yoğun olduğu ve buna bağlı olarak köpük malzemelerin ne kadar güçlü bir kalınlık oluşturduğu ifadesi ortaya çıkmaktadır. Folyolu straforlarda da örnek olarak 26 dansite folyolu yerden ısıtma straforu gibi örneklerden başlamak üzere daha üst noktaya kadar ulaşacak ürün çeşitleri yer almaktadır. Bu ölçüler ile malzeme seçimlerinin gerçekleştirilmesi zeminde gerçekleştirilen yalıtım açısından da büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Folyolu Yerden Isıtma Straforu İçin Dansite Oranı Nedir?

Folyolu yerden ısıtma köpüğü en önemli yerden ısıtma sistemi malzemesi olarak, her marka tarafından farklı bir kalite ve hassasiyet aralığında üretilmektedir. Bu hassasiyet sayesinde de ürünlerde dansite adı verilen bir oran ortaya çıkmaktadır. Dansite yani yoğunluk, folyolu yerden ısıtma straforu için yalıtım etkisini arttırma konusunda önemli bir faktör ortaya çıkarmaktadır. Çünkü seçilen strafor için dansite özelliği ne kadar yüksek olursa yani ne kadar yoğun bir sıkıştırma oranı bulunuyorsa, zemin yalıtımı bu kadar güçlü bir şekilde sağlanır. Bunun sonucu olarak da ısı kaynağından alınan yakıt ile birlikte daha düşük oranda enerji tüketimi ve bununla birlikte daha yüksek bir ısınma verimi sağlanır. Aslında dansite oranı düşük olan straforlar da aynı işlevi gösterse de yoğunluğu düşük olduğu için hem folyolu yerden ısıtma straforu fiyatı daha düşük olmakta hem de kısmen yalıtım oranı daha düşük olmaktadır.

Folyolu yerden ısıtma straforu değişen dansite oranları ile birlikte eksiksiz bir yalıtım özelliğine sahip olarak üretilmektedir. Bu malzeme zemin yalıtımı sağlamak, üzerinde düzenli bir şekilde boru döşenmesini sağlamak ve şap kullanımı sırasında da beton ile zemin arasında yalıtım oluşturulmasını sağlamak için tercih edilmektedir. Zeminde oluşturulan yalıtım ısı kaybının engellenmesini sağlarken, ısıtma borularının daha sağlıklı bir şekilde ısıyı yukarı çıkarmasını sağlar. Aynı şekilde tesisat içerisinde oluşan sesin de alt bölgeye geçmesini engelleyen folyolu yerden ısıtma straforu bu yüzden tesisat içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu durumda ürün için seçilen dansite oranı bu ses yalıtımının da daha yüksek bir seviyeye ulaşmasına yardımcı olacaktır.

Strafor ürünlerinde dansite oranları yine markalar tarafından değişen aralıklarda belirlenmektedir. Hak Enerji olarak gerçekleştirdiğimiz uygulamalarda kullanmayı tercih ettiğimiz ve satışını sağladığımız ürünler arasında örnek olarak 26 dansite folyolu yerden ısıtma straforu gibi ürün çeşitleri yer almaktadır. Bu ürün temel olarak en ideal kalınlığa sahip şekilde kullanıma sunulurken, daha yüksek bir kapasite talep edildiğinde, 30 dansite folyolu yerden ısıtma straforu gibi bir tercih de sağlanabilir. Biraz daha üst katmanda ve orta derecede bir ısı yalıtımı ile ses yalıtımı yapılması için avantaj sağlayan bu yoğunlukta ürünler bugün yerli marka ürünlerde de karşınıza çıkabilecek bir yapıya sahiptir. En üst noktada tercih edilebilecek yoğunluk açısından da 40 dansite folyolu yerden ısıtma straforu gibi bir ürün çeşidi bulunmaktadır.

Görüldüğü üzere ürünlerde 22 dansite folyolu yerden ısıtma straforu gibi seçimlerden başlamak üzere daha üst noktalara ulaşılabilmektedir. Bu noktada genellikle düşük kalite 22 dansite ürünler apartman daireleri gibi noktalarda çok sık seçilmektedir. Çünkü bu tip yapılarda alt ve üst dairelerde de ısıtma bulunduğu için yalıtım daha kolay olmaktadır. Bir üst noktada kullanılabilecek 30 dansite folyolu yerden ısıtma straforu daha çok müstakil evlerde üst katlarda ve bazı işletmelerde de ara katlarda tercih edilebilecek bir ürün çeşidi oluşturmaktadır. Çünkü bu tip yapılarda ısı yerden yukarıya doğru yükseldikçe üst katlarda yoğunluğun daha az olmasıyla ısının daha iyi dağılması imkanı elde edilebilir. En üst noktada bulunan 40 dansite folyolu yerden ısıtma straforu ürünleri ise özellikle çok daha büyük alanlarda en iyi yalıtımın elde edilmesi için tercih edilebilir. Bu tip alanlar açısından da oteller, camiler, stadyumlar, alışveriş merkezleri, okullar ve hastaneler gibi daha fazla kurumsal yapılar ön plana çıkmaktadır.

folyolu yerden ısıtma straforu

Folyolu Yerden Isıtma Straforu Kullanılmadan Isıtma Yapılabilir Mi?

Günümüzde sulu yerden ısıtma sistemlerinin uygulanması için tesisat borularının zemine döşenmesinde daha düşük maliyetler ortaya çıkarılması açısından bazen folyolu yerden ısıtma straforu ürünlerinin kullanılmaması ile karşılaşılmaktadır. Bu durum sektörde halen tartışılan bir durum oluşturmakla birlikte şap kesici malzemenin kullanılması ile boruların zemine döşenmesi ve hemen sonrasında kollektör bağlantılarının yapılması ve tesisatın çalıştırılması sistemi yer almaktadır. Gerçekleştirilen bu uygulamada en ucuz folyolu yerden ısıtma straforu ürünleri dahi kullanılmamakla birlikte birçok uygulayıcı ve kullanıcı bunun ne kadar sağlıklı olacağını genel anlamda merak etmektedir. Bu açıdan da Hak Enerji firması olarak yılların tecrübesiyle bu konu için bir cevap vermeye çalıştık.

İlk noktada bakılırsa, zeminde şap kesimi yapılması ve hemen ardından zemin üzerine yerden ısıtma boruları döşenmesi aşaması yer almaktadır. Şap kesiminin sonucunda zeminin rahatlıkla şekil alması hesaba katılarak, borular bu açılan kanallar içerisinde yerleştirilmektedir. Ancak bu noktada normal yerden ısıtma straforları veya folyolu yerden ısıtma straforu kullanımı bulunmadığı için zeminde bir ısı yalıtımı da yer almamaktadır. Oysa ki firmamız tarafından yapılan uygulamalarda mutlak bir şekilde verimli yerden ısıtma sistemi için zemin yalıtımı oluşturacak kapsamda folyolu yerden ısıtma köpüğü kullanımı tercih edilmektedir. Bu malzeme folyolu yapısı ile birlikte ısının zemin altına geçmesini neredeyse tamamıyla engellerken, üst kısmında kullanılan şap betonunun köpüğe zarar vermesini de eksiksiz bir şekilde engellemektedir. Zira zemin döşemesinde folyo kaplamalı yerden ısıtma straforu kullanılmadığında çok büyük bir ısı kaybı yaşanma olasılığı her zaman yer alacaktır. Bu nedenle sulu yerden sıkma sistemlerinde mutlaka temel olarak 26 dansite folyolu yerden ısıtma straforu veya daha üst değerlerde bir ürün tercihi yapılmalıdır.

Eğer sulu yerden ısıtma sistemlerinin uygulaması için uygulama amacıyla veya ürün temini açısından folyolu yerden ısıtma köpüğü arıyorsanız, bu noktada firmamız sayesinde istediğiniz tüm dansite aralıklarında ve farklı markalarda ürünlere ulaşmanız mümkün olacaktır. Değişen markalar üzerinden gerçekleştirdiğimiz stoklar sayesinde folyo kaplamalı yerden ısıtma straforu ürünlerinde 22-30-40 dansite gibi yoğunluklara sahip ürünlere ulaşmanız mümkündür. Hem nakliye konusunda hem de ürün sevkiyatı konusunda sağladığımız avantajlar ile birlikte alışverişlerde elde edebileceğiniz nakit ödeme, kredi kartı ile ödeme veya havale ile ödeme gibi fırsatları da değerlendirerek, bu ürünleri temin edebilirsiniz. Firmamız mutfak bir şekilde en uygun fiyatlı folyolu strafor satışını gerçekleştirmeyi hedef etmiş olduğundan dolayı stoklarımızı her zaman kontrol edebilir ve ihtiyacınız olan ürünleri en kısa sürede temin edebilirsiniz.

İstanbul Folyolu Yerden Isıtma Straforu

Hak Enerji Türkiye'de yerden ısıtma sistemlerinin sunumunu ve üretimde gerçekleştiren yerli ve yabancı birçok farklı markanın bayilik hizmetlerini gerçekleştirmektedir. Bu bayilik hizmetleri çerçevesinde hem uygulama hem ürün satışı sorumluluğumuz yer alırken, örnek olarak ürünlerimiz içerisinde folyolu yerden ısıtma straforu gibi en temel ürünlerden biri de yer almaktadır. Bu çerçevede uygulamalarınız için istediğiniz farklı dansite yani yoğunluk oranlarında en uygun fiyatlı folyolu strafor ürünlerini 365 gün firmamızdan temin etmeniz mümkün olacaktır. Örnek olarak Türkiye'de en önemli ve en büyük şehir olan İstanbul kentinde de firmamız bu hizmetleri sizlere ulaştırmaktadır. Üstelik aradığınız çetin folyolu yerden ısıtma straforu veya diğer marka ürünlerde hem Anadolu Yakası hem de Avrupa Yakası’na hitap edecek şekilde değişen ilçe, semt ve mahallelere ürün ulaştırma imkanımız bulunmaktadır.

Firmamız istediğiniz birçok farklı marka üzerinde satış gerçekleştirirken, folyolu yerden ısıtma straforu için değişen yoğunluk ve ölçülerde yani istediğiniz miktarda ürün sunumu yapabilmektedir. Firmamızın Anadolu Yakası üzerinde hizmet gerçekleştirdiği nokta olarak Kadıköy ilçesi sınırlarında çok merkezi bir noktada yer almaktayız. Anadolu Yakası'nda Kadıköy ilçesinden yine Anadolu Yakası'nın bütün ilçelerine ve semtlerine ulaştırılacak şekilde stoklarımızda yer alan ve en uygun şekilde belirlenmiş folyolu yerden ısıtma straforu fiyatı ile sunulan ürünlerimiz pratik bir sipariş sistemi ile talep edilebilir. Öte yandan Avrupa Yakası bayi hizmetlerimiz sayesinde de Fatih ilçesinde bulunan konumumuz üzerinden talep edilmesi vasıtasıyla isterseniz 30 dansite folyolu yerden ısıtma straforu isterseniz daha yüksek yoğunluklarda ürün teminleri yapılabilir.

Günümüzde ülkemizde benimsenmiş bir yere sahip olan sulu yerde ısıtma sistemleri İstanbul'da özellikle inşa edilen en yeni yapılarda temelden itibaren uygulanmaktadır. Bu benimsenmiş sistemin uygulaması sırasında da en sağlıklı şekilde zemin yalıtımının sağlanabilmesi için folyolu yerden ısıtma straforu ürünleri temel malzeme olarak tercih edilmektedir. Bugün İstanbul genelinde birçok uygulayıcı firma, tesisatçılar, mühendisler ve ustalar firmamız üzerinden İstanbul bayi hizmetlerinden yararlanarak, vatanpor folyolu yerden ısıtma straforu gibi ürünleri kolaylıkla temin edebilir. Siz de bu bağlamda istediğiniz marka üzerinden seçmiş olduğunuz ürünleri örneğin ısıtaş folyolu yerden ısıtma straforu ürünlerini mesai saatleri dahilinde telefon iletişim hatlarımızdan, internet üzerinden veya web sayfamız üzerinden en hızlı şekilde talep ederek temin edebilirsiniz.

folyolu yerden ısıtma straforları

Folyolu Yerden Isıtma Straforu Nasıl Kullanılır?

Yerden ısıtma sistemlerinde yalıtım amacıyla kullanılan folyolu yerden ısıtma straforu zemin döşeme malzemesi olarak zeminin metrekare ölçülerinin brüt olarak alınması sayesinde doğru miktarda kullanılabilir. Bu dayanıklı zemin yalıtım malzemesi, brüt beton zemin üzerinde hiçbir şekilde boşluk bırakılmadan döşenmelidir. Çünkü dayanıklı destek yapısıyla birlikte folyolu yerden ısıtma köpüğü birbirine temas ettiği noktada kolaylıkla birleşmekte ve arasında hiçbir şekilde boşluk bırakmamaktadır. Bu sayede sonuç olarak kenar ve köşe noktalar haricinde zemin üzerindeki her nokta kaplandıktan sonra köşe ve kenarlarda da kenar izolasyon bandı ve ek malzemeler kullanılarak zemin izolasyonu tamamlanabilir. Zemin izolasyonunu tamamlanması sonrasında da zemin ile arasında ısı alışverişinin oluşmaması ve kimyasal yapının bozulmaması için dökülen şap betonu altında dayanıklı olması için genel olarak folyolu yerden ısıtma köpüğü tercih edilmektedir.

Günümüzde birçok farklı marka ve firma tarafından satışı gerçekleştirilen folyo kaplamalı yerden ısıtma straforu 20-22-26-30 veya 40 gibi dansite yoğunluk oranlarına sahip olarak sunulmaktadır. Kullanımda fiziksel görüntü açısından 22 dansite folyolu yerden ısıtma straforu veya 40 dansite ürünler arasında aslında bariz bir fark yoktur. Ürünler yalıtım ve güçlü geçirmezlik yapıları açısından birbirinden farklı olsa da zemine döşenmesi ve kullanılması açısından aynı uygulama sistemine sahiptir. Bu durumda da örnek olarak 40 dansite folyolu yerden ısıtma straforu talep ettiğinizde yine daha önce anlatıldığı gibi ürünleri zemine birbirlerine temas edecek şekilde aralarında boşluk kalmadan döşeyebilir, kenar ve köşelerde de diğer yalıtım malzemeleri ile boşlukları kapatabilirsiniz.

Hak Enerji bugün evlerde ya da işletmelerde kullanılan radyatörlü kalorifer sistemlerinin sökülmesi ve yerine yerden ısıtma sistemlerinin kurulması için uygulama hizmetleri vermektedir. Bu noktada özellikle Alman güvencesi ile seçilen birçok farklı marka veya tamamen yerli malı olarak üretilmiş malzemeler ile sistem uygulaması imkanı yer almaktadır. Örnek olarak zemin yalıtımı açısından vatanpor folyolu yerden ısıtma straforu kullanımı ile yerli malının güvencesinde ekonomik bir çözüm elde edilmesi mümkün olmaktadır. Ayrıca yerli malı kullanımı ile birlikte ekonomik ve sağlıklı bir yerden ısıtma sistemlerinin oluşturulması açısından çetin folyolu yerden ısıtma straforu tercihi gerçekleştirilmesi de mümkündür. Firmamız ve bizimle benzer şekilde uygulama gerçekleştiren ustalar bu ürünlerin uygulamasında öncelikle güvenilir bir zemin temizliği gerçekleştirmekte, zemin üzerindeki engebeli alanları düzeltilmesini sağlamakta ve ardından istenilen yoğunlukta 30 dansite folyolu yerden ısıtma straforu veya diğer ürünlerin döşemesini pratik bir şekilde sağlamaktadır.

Folyolu Yerden Isıtma Straforu Fiyat Hesaplamaları Nasıl Yapılır?

Sulu yerden ısıtma sistemi uygulamalarının gerçekleştirilmesi için folyolu yerden ısıtma straforu kullanımı tercih ediliyorsa, bu ürünün fiyat hesaplamasını çok pratik bir şekilde sağlamak mümkündür. Hak Enerji olarak bayilik gerçekleştirdiğimiz veya anlaşmalı olarak yerli malı şeklinde sunduğumuz folyolu yerden ısıtma straforu ürünlerinde fiyat hesaplamalarının gerçekleştirilmesi için teklif usulü ile hizmet veriyoruz. Bu açıdan doğru teklifin alınabilmesi için öncelikle uygulama yapılacak yapıda zemin metrekare ölçülerinin belirlenmesi gerekmektedir. Sonrasında 30 dansite folyolu yerden ısıtma straforu gibi bir belirleme sağlanarak, temin edilecek ürün için teklif talep edilebilir. Verilen bu ölçüler ile birlikte örnek olarak, bir ısıtma sistemi hesap edecek olursak, bu iki katlı villada öncelikle bütün odalarda brüt metrekare hesabı sonrasında seçilen dansite oranları ile hesaplama sağlanır. Bu noktada folyolu yerden ısıtma straforu fiyatı klasik strafor ürünlerine göre kısmen yüksek bir noktada yer almaktadır.

Daha yüksek bir maliyete karşılık daha yüksek bir ısı verimi elde edilmesi de akılda tutulmalıdır. Çünkü folyolu yerden ısıtma straforu bahsedildiği şekilde yüksek avantajları ile zemin yalıtımını daha güçlü sağlamakta, uygulamada daha dayanıklı bir kullanım oluşturmakta ve ısı verimini arttırmaktadır. Klasik folyosuz strafor ürünlerine göre folyo kaplamalı yerden ısıtma straforu tercihi gerçekleştirildiğinde, kalite fiyat orantısıyla birlikte yine bahsedilen metrekare ölçüleri ve dansite oranlarıyla fiyat hesaplamaları sağlanabilir. Yapılarda gerçekleştireceğiniz uygulamalar için folyolu yerden ısıtma köpüğü temini gerçekleştirmek istiyorsanız, bu konuda firmamıza 365 gün ulaşarak sunduğunuz bilgiler ile fiyat tekliflerinizi talep edebilirsiniz.

vatanpor folyolu yerden ısıtma

Folyolu Yerden Isıtma Köpüğü Fiyatları

Günümüzde yerde ısıtma sistemlerinin daha konforlu bir hale gelmesi için en temel malzemelerden biri olan folyolu yerden ısıtma straforu firmamız sayesinde hangi noktada olursa olsun ve hangi markada olursa olsun en uygun rakamlar ile temin edilebilir. Çünkü Hak Enerji her zaman müşteri memnuniyetini sağlayacak şekilde ekonomik fiyatları ortaya koyabilmek için çok yüksek bir hassasiyete sahiptir. Bu hassasiyet çerçevesinde de en uygun folyolu yerden ısıtma straforu ürünleri sunulurken, bu ürünler hem uygulama açısından hem de satış açısından aynı yapıya sahiptir. Yani en ucuz folyolu yerden ısıtma straforu firmamız üzerinden temin edilerek, istediğiniz tüm yapılarda sulu yerden ısıtma sistemleri için kullanılabilir.

Yapacağınız folyolu yerden ısıtma straforu alışverişlerinde aklınızda bulundurmanız gereken önemli bir farklı nokta daha vardır. Bu ürünlerde firmamızın yerli üretim olarak desteklediği vatanpor folyolu yerden ısıtma straforu veya çetin folyolu yerden ısıtma straforu gibi seçenekler de yer almaktadır. Bu markaların her biri yine yabancı markalar gibi benzer özellikler ile istenilen kalitelerde folyolu yerden ısıtma straforu ürün sunumları sağlamaktadır. Isı ve ses yalıtımını sağlamak için tercih edilen bu köpüklerde 2 temel çeşit olarak strafor olarak adlandırılan XPS tabakalar veya folyolu yerden ısıtma köpüğü olarak bilinen EPS tabakalar bulunmaktadır. Bu iki folyolu yerden ısıtma straforu ürünü arasında yapısal anlamda bazı farklılıklar görülmektedir. Çünkü bahsedilen 2 farklı en uygun fiyatlı folyolu strafor üretim malzemesi açısından birbirinden değişik bir yapıya sahiptir. Aslında her ikisi de istenilen ısı ve ses yalıtımını oluşturmada güçlü bir kullanım özelliği sağlarken, sıkıştırma oranları nedeniyle dansite oranları da birbirinden farklı olabilir.

Folyolu yerden ısıtma straforu veya folyolu yerden ısıtma köpüğü ürünleri arasında bir fark yoktur aynı ürünlerdir . Çünkü her iki ürün kullanımında da örnek olarak 30 dansite folyolu yerden ısıtma straforu sistemi tercih edildiğinde, mutlak şekilde istenilen güçlü zemin yalıtımı sağlanacak ve ısının zemin altına kaçması engellenecektir. Üstelik köpük veya folyo kaplamalı yerden ısıtma straforu kullanıldığı ev, okul, hastane, camii, rezidans veya lokanta gibi her mekanda konforlu ve sağlıklı ısınmanın huzurunu yaşamayı sağlayacaktır. Bu ürünlerde görülebilecek dansite farklılıkları ile birlikte özellikle folyolu yerden ısıtma straforu fiyatı konusunda bazı değişiklikler ile karşılaşılması mümkündür. Bu değişiklikler temel olarak uygulayıcı tarafını etkileyecek bir yapı ortaya çıkarırken, her koşulda en uygun folyolu yerden ısıtma straforu elde edilmesi açısından Hak Enerji sayesinde bir avantaj oluşturacaktır.

En Uygun Fiyatlı Folyolu Strafor Nasıl Elde Edilebilir?

Uygulamada veya ürün temininde en uygun fiyatlı folyolu strafor temini gerçekleştirmek istiyorsanız, bu açıdan öncelikle belirli noktaları göz önüne alarak hesaplamalarınızı yapmanız gerekir. Çünkü folyolu yerden ısıtma straforu kullanılacak alanlarda öncelikle yapının çeşidine bağlı olarak doğru ürün seçimini sağlamanız gerekir. Bu açıdan da genellikle evlerde 22 dansite folyolu yerden ısıtma straforu tercih edilebilir ama hak enerji olarak bizler bunu önermiyoruz.

Müstakil ve çok katlı yapılarda 30 dansite folyolu yerden ısıtma straforu kullanıma uygun olabilir. Öte yandan çok daha büyük boyutlu cami, okul, hastane, alışveriş merkezi gibi yapılarda da 40 dansite folyolu yerden ısıtma straforu kullanımı tercih edilebilir. Öte yandan aslında aradaki folyolu yerden ısıtma straforu fiyatı göz önünde bulundurularak, apartman dairelerinde hatta stüdyo daireler gibi yapılarda dahi 40 dansite ürün kullanımı tercihi yapılabilir. Çünkü yapıda ne kadar yüksek dansite oranı ile ne kadar kaliteli bir folyolu yerden ısıtma köpüğü kullanırsa, ısıtma verimi de bu kadar yüksek bir orana sahip olacaktır.

Bahsedilen bu özelliklerin göz önünde bulundurulması ile birlikte temin etmek istediğiniz vatanpor folyolu yerden ısıtma straforu için üst paragraflarda belirtildiği şekilde yapının metrekare ölçülerini belirlemeniz gerekecektir. Metrekare ölçüleri ve dansite oranı temin edildikten sonra seçimlerinizi sağlarken, yerli malı ve yabancı ürünler arasında da belirlemeler yapmanız gerekir. Örneğin, bu seçimlerinizde yerli malı ürün olarak vatanpor folyolu yerden ısıtma straforu ürünlerini seçtiğinizde, daha ekonomik ve sağlıklı bir şekilde güvenilir bir ürün temin etme şansınız bulunmaktadır. Yerli malı ürünler çerçevesinde çetin folyolu yerden ısıtma straforu gibi ürünlerde firmamız her zaman stoklara sahip olarak size Hak Enerji güvencesinde en uygun fiyatları elde etme avantajı sunmaktadır. İşte bu noktada en uygun fiyatlı folyolu strafor temin etmek için size sunulan özel fırsatları değerlendirebilirsiniz.

En Ucuz Folyolu Yerden Isıtma Straforu Nasıl Temin Edilir?

Ürün taleplerinizde en ucuz folyolu yerden ısıtma straforu teminini sağlayabilmeniz için bahsedildiği şekilde metrekare ölçüleri ve dansite değerleriyle istediğiniz ürünün teklifini isteyebilirsiniz. Hak Enerji olarak gerçekleştirdiğimiz ürün tekliflerinde sizlere sunulacak ürünün teknik ve fiziki özelliklerini net bir şekilde ifade ediyoruz. Örnek olarak seçtiğiniz folyolu yerden ısıtma straforu ürününde ısı iletkenlik değeri, folyo malzeme olarak seçilmiş kaplama malzemesi ve ürünün ölçüleri ifade edilmektedir. Genellikle kaplama folyosunda polistren ve polietilen karışımı bir malzeme tercihi bulunmaktadır. Bu sayede en uygun fiyatlı folyolu strafor çok daha yüksek bir dayanıklılığa ve ısı geçirmezliğe sahip olmaktadır.

Sunulacak ürünler genellikle 10 m2 paketler halinde satışa sunulmaktadır. Bu durumda örnek olarak sadece bir stüdyo dairede 40 m2 gibi bir alanda sulu yerden ısıtma sistemi için 30 dansite folyolu yerden ısıtma straforu temini yapmak isteyebilirsiniz. Bu hesaplama açısından 10 m2 ürün elde ettiğinizde ve bu paket içerisinde her folyolu yerden ısıtma köpüğü 14 adettir ,  60 cm eni olan 118 cm boyu olan strafor malzeme temin etmiş olacaksınız. Bu durumda istediğiniz stüdyo daire için 40 m2 strafor kaplaması yaptıktan sonra aynı paketi başka bir dairede strafor kaplaması için de kullanma şansına sahip olabilirsiniz. Bazı noktalarda da örnek olarak 375 m2 gibi bir mağazanın zemin döşemesinin yapılması için en uygun folyolu yerden ısıtma straforu temin etmek istendiğinde, bu sefer 380 m2 ürün temini yapılması gerekir. Her koşulda bazen fazla bazen eksik bazen de birebir şekilde denk gelecek strafor temini ile birlikte paketler açılmamış, ambalajlı şekilde size ulaşır ve istediğiniz zaman kullanıma hazır konumdadır.

Seçmiş olduğunuz en ucuz folyolu yerden ısıtma straforu ürünlerinde bir diğer ölçüde yüzeydeki izolasyon kalınlığı olarak kaç milimetrelik bir kalınlık bulunduğu ve setler arasındaki modülasyon aralığının kaç milimetre olduğudur. Bu değerler de mutlak bir şekilde en uygun folyolu yerden ısıtma straforu temin etmek istediğinizde size net bir şekilde sunulur ve bu sayede alışverişinizin eksiksiz bir bilgi ile daha güvenilir şekilde yapılması sağlanır. Yani Hak Enerji gerçekleştireceğiniz bu alışverişlerde size en doğru özellikler ile eksiksiz ve sorunsuz bir folyolu yerden ısıtma straforu ürün standardı ile hizmet vermektedir. Temin edeceğiniz her ürün İstanbul veya farklı kentlerde en hızlı şekilde size ulaştırılırken, maliyet hesaplamaları ile birlikte de tamamen bütçenize uygun ve uygulayacağınız proje ile eşdeğer bir malzeme sunumu yapılması her zaman önemsenmektedir.

Folyolu Yerden Isıtma Straforu Ölçüleri

Zeminden ısıtma tesisatlarında, taban izolasyonun yanı sıra boruların düzgün yerleşmesini sağlayan setler ve şap betonu suyunun alta geçmesini engelleyen kırılma ve dağılmaları önleyen folyo ile güçlendirilmiş yüksek teknoloji ürünü çok özel EPS İzolasyon Malzemesidir.

Turuncu Folyo Kaplamalı Modülasyon Paneli ölçüleri ve ebatları : 

Turuncu Folyolu yerden ısıtma strafor ölçüleri

Yoğunluk: 30 kg / m³, 30 dansite, 30 DNS

Ölçüler: Eni : 60 cm, Boy: 118 cm

Paket Adet: 14 adet = 10 m²

Folyo Kaplama: Polistren polietilen malzeme karışımı özel folyo

Setler arası modülasyon aralığı 5 cm - 10 cm - 15 cm

30 dansite folyolu yerden ısıtma strafor

Folyolu Yerden Isıtma Straforu Folyolu Yerden Isıtma Straforu FiyatıFolyolu Yerden Isıtma Straforu ÖlçüleriFolyolu Yerden Isıtma Straforu KalınlığıFolyolu Yerden Isıtma Straforu Üreticileri