Ev Konut Isıtma

Ana sayfa > Hizmetler > Ev Konut Isıtma

müstakil ev ısıtma sistemleri

Müstakil Ev Isıtma

Villa Yerden Isıtma

Konut Isıtma Sistemleri

Bu günlerde evinize sıcaklık ve konfor getirmenin pek çok yolu var: güneş enerjisinden ısıtma, kuzine ocakları, radyatörler, zemin altı sistemleri, kazanlar, şömineler ve diğer birçok seçenek - ama hangisi en iyisi, ne kadar genellikle maliyetlidirler ve hangisi sizin için işe yarar?

Kendinize verimliliği nasıl artırabileceğinizi, faturaları nasıl azaltabileceğinizi ve evinizin ısıtmasına farklı bir düşünce tarzı getirebileceğinizi soruyorsanız, bu kılavuz kesinlikle size doğru seçimi yapmanıza yardımcı olur.

Sizi gaz, kalorifer yakıtı, LPG ve yenilenebilir enerji dahil olmak üzere farklı ev ısıtma türlerine götüreceğiz, her birinin maliyeti ve sizin de yapabileceğiniz tüm potansiyel tasarruflara göz atacağız.

Merkezi Isıtma Sistemi

Merkezi ısıtma sistemleri, her odada sıcaklık ve konforun yanı sıra banyoda, mutfakta ve kullanım alanında kullanılmak üzere sıcak su tedarik eden merkezi ısıtmanız, konforunuz ve her yönden esenliğiniz için ayrılmaz bir rol oynar. Isıtmanızı sağlayan sistemin, size sıcak su getiren sistemle aynı olmayabileceğini, hatta aynı yerden gelmeyebileceğini anlamak önemlidir. "Merkezi" ısıtma temasının birkaç farklı varyasyonu vardır.

Şu kurulumlardan birine sahip olabilirsiniz:

  • Bir kazanla çalışan ve radyatörlerden ve yerden ısıtmadan oluşan ve aynı zamanda sıcak su sağlayan merkezi bir ısıtma sistemi
  • Ayrı depolama ısıtıcıları - veya bağımsız ısıtıcılar - ve size sıcak su sağlayan bir kazan.
  •  Sıcak havayı menfezlerden odalara pompalayan bir sistem; size aynı zamanda sıcak su sağlayan bir kazandan üretilen hava.
  •  Veya her odaya kurulması muhtemel olmayan, ancak yukarıda listelenen sistemlerden herhangi biri ile mükemmel şekilde çalışacak olan yerden ısıtma

Peki Merkezi Isıtma Nedir?

Çoğu merkezi ısıtma sisteminde, suyunuzu ısıtan tek bir kazan olacaktır. Bu ılık su daha sonra evinizin etrafında bir boru sistemi aracılığıyla, farklı odalardaki radyatörlere ve havlu askılarına dolaştırılacaktır. Radyatörlerinizi bu şekilde besleyen aynı kazan, mutfaktaki, banyodaki veya varsa ebeveyn banyosundaki musluklarınızdan gelen sıcak suyu sağlayabilir.

Merkezi ısıtma kazanlarının büyük çoğunluğu şebeke gazıyla çalışma eğilimindedir - bu normalde diğer yakıtlardan daha ucuzdur ve yakıldığında odun dışında en düşük karbondioksit emisyonuna sahiptir.

Ve Kazanlara Gelince…

Kazanlar söz konusu olduğunda, akılda tutulması ve kurulum için dikkate alınması gereken üç ana kazan türü vardır:

  •  Kombi Kazanlar - Kombi veya kombinasyon tipi kombiler, yalnızca kullandığınız suyu ısıttığı için iyi bir ekonomik seçenek olarak kabul edilir.
  •  Konvansiyonel Kazanlar - "Normal" veya "sadece ısıtma" kazanları olarak da bilinir, radyatörlerinize ve bir sıcak su tüpüne sıcak su gönderir.
  •  Sistem Kazanları - Tarz olarak normal bir kazana benzer şekilde, bir sistem kazanı daha az yer kaplarken aynı zamanda sabit bir sıcak su akışı sağlar.

Eviniz için En iyi Isıtma Nedir?

Evinizi nasıl ısıtacağınız inanılmaz derecede önemlidir. Sadece en iyi ısıtma sisteminin kışın sizi sıcak ve rahat tutacağı gerçeği değil, aynı zamanda daha enerji verimli ve iyi seçilmiş bir kurulum, enerji faturalarınızı tüm yıl boyunca olabildiğince düşük tutmanıza yardımcı olacaktır.

LPG'li veya merkezi yakıtlı ısıtma sistemi olan bir daireye taşınıyor olabilirsiniz veya sadece gaz faturalarınızı nasıl azaltabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz, her ne olursa olsun, sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacağız.

villa yerden ısıtma sistemleri

Evimi Isıtmak İçin Hangi Yakıt Tiplerini Kullanabilirim?

Kullanabileceğiniz birkaç farklı yakıt türü ve bunları yakan çok çeşitli kazanlar vardır.

İşte en yaygın olanların listesi:

Doğal Gaz - Kazan, İngiltere'nin çoğu kasaba ve şehrinde gaz şebekesinden gelen metan gazını yakar.

LPG - Sıvı Petrol Gazı, genellikle propan veya bütan olmak üzere kazan tarafından yakılır.

D tipi yağ - Bu, büyük mülklerde veya ticari tesislerde daha yaygın olarak kullanılan "gaz yağı" dır.

Katı Madeni Yakıt - Bu, kömürü yakan bir sistemdir.

Biyokütle - Bu, bir dizi organik materyali yakabilir - ahşap kütükler, peletler veya talaşlar.

Elektrik - Bu tür kazan, yalnızca büyük ölçekte etkili bir su ısıtıcısına (demlemek için kullandığınız gibi) denir.

Doğalgaz Merkezi Isıtma

Ulusal gaz şebekesine bağlı bir evde yaşıyorsanız, gazla çalışan bir merkezi ısıtma sisteminin evinizi ısıtmak için en ucuz seçenek olacağını varsaymak mantıklıdır.

Çoğu durumda, evinizde hali hazırda gazla çalışan bir kazan bulunacaktır ve daha güvenilir ve verimli bir tane kurmayı seçerek uzun vadeli işletme maliyetlerinden tasarruf edebilirsiniz. Bu tarz sistemler, merkezi ısıtma sağlamak için suyu ısıtacak - genellikle radyatörler veya belki de yerden ısıtma yoluyla - ve evinizdeki musluklardan sıcak su sağlayan gazla çalışan bir kazan kullanır.

Elektrikli Merkezi Isıtma Sistemi

Eviniz Türkiye’de gaz şebekesine erişimi olmayan milyonlarca evden biriyse, onu ısıtmak için elektrik kullanabilirsiniz. Yine de dikkatli olun, elektrik pahalı olabilir, bu nedenle elektrikli merkezi ısıtmaya geçmeden önce her şeyi kontrol etmek önemlidir.

Elektrikli ev ısıtmasının sizin için uygun olup olmadığına kendiniz karar verebilmeniz için farklı seçeneklere ve bunların iyi ve kötü noktalarına bakmanız gerekir.

Diğer sistem türlerinden herhangi birine sahip olduğunuzda, yine de "elektrikli" ısıtmadan yararlanabilirsiniz. Bir kaynağınız olduğu sürece, yukarıdaki gibi bir elektrikli radyatörü kullanabilirsiniz. Merkezi ısıtma sisteminizden bağımsız olarak kendi başına çalışır.

LPG (Sıvı Petrol gaz) Merkezi Isıtma

Likit petrol gazına veya LPG'ye aşina değilseniz ve doğalgaz şebekesine bağlı olmayan Türkiye’deki milyonlarca hanesinden birinde yaşıyorsanız, o zaman şuna gerçekten dikkat etmeniz gerekir.

Şebeke gazı ile LPG merkezi ısıtma arasındaki fark, LPG seçeneğinin doğrudan kapınıza teslim edilmesi ve bir tankta depolanmasıyla kullanılmasının söz konusu olmasıdır. Öyleyse, LPG çalıştırmanın maliyeti nedir ve bunu kendiniz kullanmanın iyi ve kötü yanları nelerdir?

LPG Merkezi Isıtma Nasıl Çalışır?

LPG, bir gazlı merkezi ısıtma sisteminin çalışmasıyla hemen hemen aynı şekilde çalışır. "Islak" ısıtma sistemi kullanan LPG ile çalışan bir kazan, radyatörler ve / veya yerden ısıtma yoluyla suyunuzu ısıtacak ve evinizi ısıtacak ve musluklarınızdan sıcak su akmasını sağlayacaktır.

LPG'ye dönüştürülebilen bazı standart ana gaz kazanları vardır. Bu, bir LPG Dönüşüm Kiti kullanarak ve işi sizin için yapacak sertifikalı bir gaz uzmanına sahip olduğunuzdan emin olarak yapılabilir. Bu, kendi kendinize denemeyi düşünmeniz gereken bir şey DEĞİLDİR. Ancak pahalı olabilir.

LPG Isıtmanın Artıları ve Eksileri Nelerdir?

LPG, kullandığınız her birim enerji için büyük bir getiri sağlayan, piyasadaki en verimli yakıtlardan biridir. Standart bir LPG kazanını modern bir yoğuşmalı kazanla değiştirmek de oldukça basit bir işlemdir, sadece güvenilir bir seçenek seçtiğinizden emin olmalısınız. LPG'nin fiyatını ana gaz ve kalorifer yakıtıyla (yakında göreceğimiz) karşılaştırdığınızda, fiyat oldukça pahalı olabilir.Bununla birlikte, LPG'nin maliyeti son 18 ayda oldukça dalgalandı. Maliyetteki bu dalgalanma, herhangi bir karar vermeden önce dikkate alınmalıdır. Ve bir fosil yakıt olarak LPG, yakıldığında karbondioksit üretir, bu nedenle temiz bir enerji kaynağı olarak kabul edilmez - bu, daha fazla 'çevreci olma' ve yakıt kullanımınızla çevre dostu olma eğilimindeyseniz dikkate alınması gereken önemli bir şeydir.

Yağ Merkezi Isıtma Sistemi

Modern yağ yakıtlı kazan sistemleri oldukça verimli olabilir - bazı üreticiler cihazlarının% 97'ye kadar verimlilik sunduğunu iddia ediyor. Tıpkı gaz kazanlarında olduğu gibi, derecelendirme ne kadar yüksek olursa, o kadar iyi performans gösterirler ve banka bakiyeniz için o kadar iyi olurlar - ve neyse ki, pek çok "A" dereceli model mevcuttur.

LPG kazan sistemlerinde olduğu gibi, ana gaz şebekesine bağlı değilseniz ve modern bir gazla çalışan kazanla aynı kontrollere sahipseniz, petrolle çalışan kazanlar evinizi ısıtmanın harika bir yoludur.

Tıpkı LPG gibi karayolu ile teslim edilen kalorifer yakıtı, bir tedarikçiden satın almanız veya kiralamanız gerekebilecek bir tankta depolanır.

Piyasada hem `` sadece ısıtma '' hem de `` kombinasyon '' yağ yakıtlı kazanlar mevcuttur ve çoğu yağlı kombi, kullanım suyunuzu anında sıcak olmasını sağlayabilecek dahili bir sıcak su deposuna sahiptir.

Ne Tür Yağlı Kazan Seçilmeli?

Aralarından seçim yapabileceğiniz daha küçük bir yağ yakıtlı kazan yelpazesi var, ancak mevcut bir yağ ısıtma sistemini yükseltmek istiyorsanız, piyasada hala sunacak çok şey ve adil derecede seçenek var. Fiyatlar, aradığınız kazanın modeline, tipine ve boyutuna bağlı olarak 5000 ile 25.000 TL arasında değişebilir, ancak normalde gazla çalışan bir alternatiften biraz daha pahalıdır.

Hangi Isıtıcı Yağ En İyisidir?

İhtiyaçlarınıza en uygun ısıtma yağını seçmek söz konusu olduğunda akılda tutulması gereken birkaç nokta vardır. Elbette, fiyat ciddi bir husustur ve en iyi anlaşmalar için alışveriş yapmak, herkesin öncelikler listesinde her zaman yüksektir, ancak daha ucuz bir anlaşma elde edebileceğiniz için performans ve verimlilik göz ardı edilmemelidir. Farklı viskozite seviyeleri (petrolün akışa karşı direnci), uçuculuk (suyun ne kadar hızlı buharlaştığı) ve toksisite (ne kadar kötü ve zehirli olduğu) vardır. En yaygın ısıtma yağı türü gazyağıdır, çünkü kapalı alanda yağla çalışan bir kazan ve yoğuşmalı kazan ile kullanıma uygun tek yakıttır.

Verimlidir ve 'jelleşmeye' daha az eğilimlidir. Kristallerin oluşmaya başladığı ve yağın beklendiği gibi kolayca akmasını önlediği süreç - bu, daha soğuk kış aylarında yağ 'mumlanmaya' başladığında gerçekleşebilir. Bunu aklınızda bulundurun. Bu tür şeyleri önlemenin bir yolu, daha verimli bir şekilde yanmasını sağlamak için içine katkı maddeleri eklenmiş bir tür gazyağı kullanmaktır.

Biyokütle Merkezi Isıtma

Gaz, elektrik ve petrol maliyetlerinin artmasıyla ve geçmişte olduğundan daha yeşil olma arzumuzla, çoğumuz evlerimizi ısıtmak için daha fazla yenilenebilir kaynak arıyoruz.

Evlerimize ısı getirmenin bu geliştirilmiş ve daha çevre dostu yolları, bir ısı pompasının, belki de güneş enerjisi tabanlı ve belki de daha az ölçüde bir biyokütle sobası veya kazanının kurulumunu içerebilir.

Ancak biyokütle, maliyet, sürdürülebilirlik ve kullanılabilirlik açısından istediğiniz tüm ayrıntıları karşılıyor gibi görünse de beklediğiniz kadar popüler değil.

Biyokütle Isıtma Nedir?

Basitçe söylemek gerekirse, biyokütle yakıtı temelde bir zamanlar yakılabilen bir bitki olarak büyüyen herhangi bir şeydir. Bu, (insan yapımı ancak doğal malzemelerden yapılmış) ahşap peletleri, talaşları ve tomrukları içerir ve hatta kolza tohumu peletleri, saman içerir. Ancak genellikle insanlar biyokütle yakıtları hakkında konuştuklarında normalde odun anlamına gelir.

Biyokütle, karbon nötr bir yakıt olarak kabul edilir, ancak CO'nun onu taşıyan araçlardan ve bazen üretiminde kullanılan makinelerden salınması gerçeğini hesaba katarsanız, belki de düşündüğünüz kadar temiz değildir. Biyokütle, güneş panelleriyle kullandığımız güneş enerjisinin yanı sıra sahip olduğumuz en yeşil ve en temiz yakıttır.

En İyi Biyokütle Kazan Türü Nedir?

Bir biyokütle kazanı, standart gaz veya petrolle çalışan alternatiflerle karşılaştırıldığında normalde önemli miktarda yer kaplar, bu nedenle gaz şebekesinden uzakta yaşıyorsanız ve / veya depolama için bol miktarda alanınız varsa, muhtemelen size daha uygundur. Ancak ülkemizde genellikle çok tercih edilmez. Bu da hayal kırıklığı yaratıyor olsa da gaz, elektrik ve petrol ile karşılaştırıldığında, bir biyokütle sistemi önemli ölçüde tasarruf sağlamanıza yardımcı olabilir.

Küçük manuel beslemeli odun brülörlerinden daha büyük otomatik beslemeli pelet brülörlerine ve neredeyse kendi başlarına ilgilenen daha sofistike gazlaştırıcı büyük kazanlarına kadar geniş bir biyokütle kazanı yelpazesi mevcuttur. Eviniz için bir biyokütle kazanı satın alırken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç kısıtlama vardır. Kasaba ve şehirler gibi belirlenmiş duman kontrol alanlarında yalnızca bazı muaf biyokütle kazanları ve sobaları kullanılabildiğinden, bunların belirli kriterleri karşılaması ve bacaların mevcut Türkiye bina yönetmeliklerini karşılaması gerekir.

Biyokütle Isıtmanın Artıları ve Eksileri Nelerdir?

Biyokütle yakıtının maliyeti oldukça sabittir - odun peletleri, artık odun malzemelerinden oluşur ve fiyatlar, elektrik ve gaz gibi fosil yakıtların maliyeti ve bulunabilirliği tarafından belirlenmez.

Ayrıca boyutları küçüktür, biyokütle yakıtının depolanmasını kolaylaştırır ve otomatik bir sistem aracılığıyla beslenebilir. Aynı zamanda çevre dostu ve etkilidir.

Odun peletleri, onu yapan ağaçların büyümesi sırasında emildiği gibi, yakıldığında yaklaşık aynı miktarda karbondioksit üreten sürdürülebilir bir yakıt kaynağıdır. Ayrıca, birçok modern kazan, minimum kullanıcı gerektiren kendi kendini temizleyen bir sisteme sahiptir.

Yenilebilir Enerji İle Evinizi Nasıl Isıtırsınız?

Biyokütle ısıtmanın yanı sıra pek çok kişi ve kuruluş kelimenin tam anlamıyla yenilenebilir olmadığını düşünüyor. Evinizi daha yeşil, daha çevre dostu bir şekilde ısıtmak istiyorsanız başka hangi seçenekler var? Yenilenebilir ısıtmanın başka iki ana biçimi daha var:

  • Zemin kaynaklı ısı pompaları
  • Güneş enerjisiyle ısıtma

Zemin Kaynaklı Isı Pompaları Nedir?

Toprak Kaynaklı Isı Pompaları, yerden ısıyı almak için normalde bahçenize gömülü olan bir boru ağı kullanan inanılmaz derecede akıllı kit parçalarıdır. Jeotermal olarak da bilinen bu doğal ısı, daha sonra evinizi radyatörler ve yerden ısıtma ile ısıtmak için kullanılabilir ve hatta banyonuz için hepsi yerdeki ısıdan sıcak su sağlayabilir. Topraklama döngüsü adı verilen bir borunun etrafında antifriz ve su karışımını dolaştırarak çalışır.

Yerdeki herhangi bir ısı daha sonra bu sıvıya emilir ve daha sonra bir ısı eşanjöründen ısı pompanıza geçirilir ve ardından evinizde veya ofisinizde dolaştırılır. Dışarısı donarken bile, yüzeyin altında oldukça düzenli ve sabit bir sıcaklıkta (yaklaşık 11-12 ° C) kalacak, yani ısı pompası tüm yıl boyunca kullanılabilir. Döngünün ne kadar büyük olduğu, bir evin ne kadar büyük olduğuna, ne kadar ısıya ihtiyacınız olduğuna ve onu gömmek için ne kadar kullanılabilir alan gerektiğine bağlı olacaktır.

Daha uzun döngüler daha fazla ısı sağlayacaktır, ancak açık bir şekilde daha fazla alan kurulmasını gerektirecektir, bu nedenle bazı boru tesisatını gömmek için uygun araziniz varsa, en azından bunu bir seçenek olarak araştırmak iyi bir fikir olabilir.

Bir Zemin Kaynaklı Isı Pompasının Artıları ve Eksileri Nelerdir?

Isı pompaları, doğrudan elektrikli ısıtmaya göre çalıştırılmaları daha ucuz, yağ ısıtmadan daha ucuz ve çalıştırılması ve bakımı gazla çalışan ısıtmaya göre daha ucuz olabileceğinden oldukça fazla para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, tam otomatik hale getirilebildikleri için, en iyi biyokütle kazanlarından bile daha az iş talep ederler. Karbon emisyonlarından tasarruf etmeye yardımcı olurlar ve yanan petrol, gaz, biyokütle veya LPG'nin aksine, bir ısı pompası sahada karbon emisyonu üretmez - ve yukarıda bahsettiğim gibi - tek başına güneş ve rüzgar enerjisi ile çalıştırılıyorlarsa, tamamen karbon nötrdürler.Depolama gerektirmezler, bu yüzden yerden tasarruf ederler. Bahçenizi kazabilir ve çimleri bobinin hemen üstünden geçirebilirsiniz ve kimse orada olduğunu bile bilmeyecektir. Hiçbir gaz, emisyon ve yanma söz konusu olmadığından, evinizi ısıtmanın en güvenli yollarından biri haline getirir. Bir yanma odasının olmaması aynı zamanda jeotermalin diğer sistemlerden çok daha az bakım gerektirdiği anlamına gelir.

Zemin Kaynaklı Isı sisteminin çalışması için gerekli bir cihaz olan bir toprak ısı eşanjörü kurma ihtiyacı nedeniyle diğer sistemlere göre çok daha pahalıdır.

Bununla birlikte, hava kaynaklı ısı pompalarından çok daha verimli olmasını sağlayan aynı eşanjördür. Özellikle kışın dış hava sıcaklığı donma noktasının altında olduğunda ve ısıtma sisteminize ihtiyaç duyduğunuzda optimum seviyede çalışır.

Güneş Enerjisi İle Isıtma Sistemi

Güneş termal veya ısı toplayıcıları, güneş ışığını elektriğe dönüştüren güneş enerjisi hücrelerine veya fotovoltaik hücrelere benzer. Bununla birlikte, bir elektrik yükü oluşturmak için kimyasal bir reaksiyon kullanmak yerine, güneş enerjisi toplayıcıları, ısıyı evinize aktaran bir sıvıyı veya havayı ısıtmak için güneşin ürettiği ısıyı ve ışığı emer.

Güneş Enerjisi ile evinizi ısıtmak istiyorsanız öncelikle bilmeniz gereken ayrıntı, maliyetinin yüksek olmasıdır. Üç tür güneş enerjisi ile ısıtma sistemi evlere uygulanabilir. Bunlar;

  •  Pasif güneş enerjisi ile ısıtma
  •  Aktif güneş enerjisi ile ısıtma
  •  Sıvı Aktif güneş enerjisi ile ısıtma

Pasif Güneş Enerjisi İle Isıtma

Pasif güneş enerjisiyle ısıtma, güneş ışığının eve girmesine izin vermek için güneye bakan büyük pencereler kullanır. Güneş radyasyonu (hem ışık hem de ısı), duvar boyunca istiflenmiş siyah renkli su varilleri gibi bir duvar duvarı, zemin veya büyük bir su kabı gibi bir depolama elemanı tarafından emilir. Su varilleri ve duvar zeminleri veya duvarlar, hava sıcaklığını artırmak için güneş ışığından emilen ısıyı eve yayar. Sıcak hava, konveksiyon yoluyla odada yükselir ve ısıyı evin geri kalanına yayan bir hava akımı oluşturur.

Aktif Güneş Enerjisi İle Isıtma

Aktif güneş enerjisiyle ısıtma, güneş tarafından ısıtılan toksik olmayan propilen glikol ve sudan yapılmış antifriz gibi hava veya sıvıları içeren güneş enerjisi toplayıcılarını kullanır. Güneş hava ısıtıcıları, güneş kollektöründe veya güneş hücresinde depolanan havayı ısıtır. Isıtılmış hava, tüm kümes boyunca sıcak hava gönderen bir ısı geri kazanım vantilatörüne veya ısı pompasına gönderilen ayrı odaları ısıtmak veya ön ısıtmak için kullanılır. Sıvı güneş ısıtıcıları, ısıtılmış sıvıyı sirküle eden ve evdeki borular aracılığıyla güneş kollektöründen hareket ettiren bir pompaya bağlanır.

Sıvı Aktif Güneş Enerjisi İle Isıtma

Evinizi ısıtmak için aktif güneş enerjisiyle ısıtma kullanmak için, evinizin zeminlerine veya duvarlarına radyant döşeme sistemi adı verilen tüp veya boru panelleri monte edilir. Sıvı ısıtıldığında, evin içinden pompalanır ve odadaki havayı ısıtmak için tüplerden ısı yayar. Sıcak suyu tutmak ve ısısını bir ısı pompasına aktarmak için bodrumunuza bir su deposu takmanız gerekebilir. Merkezi cebri hava fırınları, süpürgelikler veya sıcak su radyatörleri, ısıyı bir odaya yaymak ve sıcaklığını artırmak için depolanan sıcak suyu kullanır. Isıtılmış sıvı bir depolama tankına veya ısı eşanjörüne gönderilebilir ve aynı zamanda evdeki suyu ısıtmak için de kullanılabilir.

Güneş ve Jeotermal Kombinasyonu

Absorpsiyonlu ısı pompalarını kullanan güneş ısıtıcıları, bir güneş kollektöründe ısıtılan suyu kullanır. Bir güneş kollektöründe ısıtılan su, jeotermal ısıtma sistemi ile de ısıtılabilir. Jeotermal ısıtma, su borularının evinizin yakınında toprağa gömülmesini gerektirir. Bu borular ısı pompasının borularına bağlanır ve zeminden ısıtılan suyu pompaya aktarır, bu da pompayı evin içine üfler. Jeotermal, aşırı soğuk kışlar veya uzun süre düşük güneş ışığı alan bölgelerde güneş enerjisi ile ısıtma ile birlikte kullanılabilir.

Villa Isıtma Sistemleri

Alternatif Ev Isıtma

Günlük hayatımız da tercih ettiğimiz ev ısıtma sistemleri kimi zaman ekonomik durumumuz çoğunlukla da bizden bağımsız olarak ortaya çıkan fiziksel koşullar belirlemekte. Örnek vermek gerekirse müstakil ev ısıtma sistemleri için başka, apartmanlar için başka çözümler kullanılabiliyor. Ülkemiz koşullarında bazı kesimlerde hala geleneksel ısıtma sistemleri benimsenirken kimi konutlarda ise alternatif ev ısıtma sistemleri tercih edildiği gözlemleniyor. Türkiye’de ve dünyada sıklıkla tercih edilen ısıtma sistemleri hakkında bilgilendirme yapabiliriz.

Ev Isıtma Sistemleri Hangileridir?

  • Doğalgazlı Merkezi Isıtıcılar : Son yıllarda Türkiye’de iyice yaygınlaşan bir ısıtma sistemi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Doğalgaz geniş bir kullanım alanına sahip bir ısıtma sistemidir. Genelde evlerde ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayan doğalgaz, son zamanlarda yüksek fatura bedelleriyle tüketicileri zorlayabilmektedir.

  • Elektrikli Merkezi Isıtıcılar : Elektrikli ev ısıtma sistemleri kullanımında ısı pompaları hayati rol oynamaktadır. Isı pompaları gerekli olan enerjiyi mekanik, termal ya da elektrik bazında temin eder. Otellerde ya da iş yerlerinde sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir.

  • Odunlu Isıtma Sistemleri : Demir döküm soba tiplerinde ya da modern şöminelerde hala yaygın olarak kullanılmakta olan bu yöntem geleneksel ısınma tercihleri arasında yer alır. Kullanım pratikliği olarak kolay olmaması, sistemin en zorlu tarafı olarak öne çıkıyor.

  • Güneş Enerjisi : Adından da anlaşılacağı üzere kullandığı enerjiyi güneş ışınlarından alan bu sistem, özellikle yaz aylarında olumlu sonuçlar verebiliyor. Kış aylarında verim alınmadığından devamlılığı olmayan , genelde sıcak su ihtiyacını gidermek amacıyla kullanılsa da akü yordamı ile enerjiyi elektriğe dönüştürmek de seçenekler arasında.Tüm bu klasik Ev ısıtma sistemlerinin dışında LPG ve Termosifon ile gerçekleştirilen ısıtma sistemlerinden de söz edebiliriz. Bütün bu sistemlere ek olarak bahsedeceğimiz ısıtma sistemine son olarak uzun ömürlü kullanışlı ve tasarruf edeceğiniz bir sistemden bahsedeceğiz;

  • Yerden Isıtma Sistemi : Günümüz şartlarına bakıldığın da ülkemizde ve dünyada en yüksek tüketilen ve gider kalemi en yüksek olan madde enerji olarak bilinmektedir. Hem küresel ısınma hem de dünya genelinde atılmış olan adımlardan dolayı enerji kaynakları her geçen gün hızla azalmakta. Yerden ısıtma firması olarak bizler de artık enerji tüketimi az olan sistemleri müşterilerimize sunuyoruz. Tüketimi az olan sistemler arasında yerden ısıtma büyük rol oynamaktadır. Yerden ısıtmayı tercih etme sebeplerinizde ana faktörü "enerji kaybı ve tüketimi fazla olmadan en yüksek faydayı sağlamaktadır."



müstakil ev ısıtma sistemleri

Apartman Daire Yerden Isıtma

Dünden bugüne ev ısıtma sistemlerinin; güncel koşullara, ihtiyaçlara ve teknolojiye göre şekillendiğini gözlemleyebiliriz. Ev ısıtma sistemleri konusunda öncelikli motivasyon artık yavaş yavaş tasarruf ve verimlilik üzerine yoğunlaşmıştır. Günümüzde her ikisini aynı anda vadeden akıllı ev ısıtma sistemleri genelde bir adım önde olmayı başarıyor. Değişen konut tiplerine hızlı uyum dağlayan sistemler daha büyük rağbet görmeyi başarıyor.

Türkiye gibi dört mevsimi baskın olarak hisseden ülkelerde ısıtma sistemleri bu çeşitliği destekleyecek şekilde gelişmiştir. Hatta bazı bölgelere özel olarak oluşturulmuş ısıtma sistemleri bile bulunuyor. Ev için ısıtma sistemleri kendi içinde bazı avantajlara ve dezavantajlara sahip olabiliyor. Bunlardan önce, konutlarda tercih edilen ısıtma şekillerini kısa kısa gözden geçirelim.

Ev Isıtma Sistemleri Nelerdir?

Konutlarda tercih ettiğimiz ısıtma tiplerini bazen maddi durumumuz bazen de bizden alakasız olarak ortaya çıkan fiziksel koşullar oluşturuyor. Örneğin müstakil ev ısıtma sistemleri için başka, apartmanlar için başka tercihler ele alınabiliyor. Bazı konutlarda hala geleneksel ısıtma sistemleri kullanılabilirken kimi konutlarda ise alternatif ev ısıtma sistemleri tercih edilebiliyor. Türkiye’de ve dünyada sıklıkla tercih edilen ısıtma türleri bu şekilde:

    • Doğalgazlı Merkezi Isıtıcılar: Son zamanlarda Türkiye’de oldukça yaygınlaşan bir ısıtma sistemi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.  Doğalgaz geniş bir kullanım çapına sahiptir. Genel olarak konutlarda ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayan doğalgaz, son zamanlarda yüksek fatura tutarlarıyla göz önünde.

    • Elektrik Merkezi Isıtıcılar: Elektrikli ev ısıtma sistemleri için ısı pompaları çok önemli bir rol oynar. Isı pompaları ihtiyaçları olan enerjiyi mekanik, termal ya da elektrik bazında temin eder. Otellerde ya da iş yerlerinde çoğunlukla tercih edilir.

    • Odunlu Isıtma Sistemleri: Demir döküm soba tiplerinde veya modern şöminelerde hala yaygın olarak işleniyor. Kullanım kolaylığı açısından kötü olması, sistemin en zorlu kısmı olarak öne çıkıyor.

    • Güneş Enerjisi: Enerjisini güneş ışınlarına bağlı olan bu sistem, özellikle yaz mevsiminde mükemmel sonuçlar verebiliyor. Buna rağmen süreklilik sıkıntısı olması, sistemin önemli bir sorunu. Genelde sıcak su ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılsa da akü yordamı ile enerjiyi elektriğe çevirmekte olası.

Tüm bu klasik ısıtma sistemlerinin dışında LPG ve Termosifon ile gerçekleştirilen ısıtma sistemlerini de gözlemleyebiliriz. Bütün bu sistemlere ek olarak bahsedeceğimiz ısıtma sistemine ayrı bir paragraf açmamız lazım: Yerden Isıtma Sistemi

Yerden Isıtma Sistemleri

Ev yerden ısıtma sistemleri geleneksel ve modern bir seçenek olarak göz önüne çıkıyor. Aslında bu sistemlerin yeni olduğu düşüncesi bulunsa da geçmişinin oldukça önceye dayandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Hem dünyada hem de Türkiye’de ev alttan ısıtma sistemleri sürekli olarak kullanılıyor. Bunun gibi bir sisteme inşaat süresince karar vermek büyük rahatlık gösterecektir. Isıyı yaşam alanlarınıza homojen bir biçimde paylaştıran alttan ısıtma sistemleri sulu yerden ısıtma ve elektrikli yerden ısıtma olarak iki farklı metoda sahip. Evleriniz için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, maliyet ve verimlilik açısından size çok fazla şey katacağından emin olabilirsiniz. Aynı zamanda yerden ısıtma çok seçenekli bir sistem olduğu için mutlak suretle Hak Enerji gibi profesyonel ve deneyimli firmalara teslim edilmelidir.

Yerden Isıtma Sistemlerinin Avantajları

Ev yerden ısıtma sistemleri kullanıcılara uzun vadede mükemmel sonuçlar verir. Öncelikle çok daha az enerji sarfiyatı söz konusu olacaktır. Ve de güneş enerjisi ile uyum içinde olarak işleyebilir. Değişik ısıtma sistemleri ile ahenk içindedir. Isıyı havaya homojen olarak götürdüğünden dolayı odanızın herhangi bir bölümü soğuk olmaz. Bundan dolayı dubleks ev ısıtma sistemleri için dahi güzel sonuçlar gösterir. Tek dezavantajı ise ilk ısınmanın bir süre uzun sürmesi. Bundan dolayı alçak bir tempoda bile olsa açık tutulması önerilir. Yerden ısıtma sistemlerine ilişkin tüm sorularınız ve merak ettikleriniz için, Hak Enerji’ye dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.


Ev Isıtma SistemleriEv Yerden IsıtmaEv Yerden Isıtma FiyatlarıKonut Yerden IsıtmaApartman Yerden IsıtmaDaire Yerden IsıtmaYerden Isıtma Avantajlı MıKonforlu Yerden IsıtmaEv Konut IsıtmaMüstakil Ev Isıtma SistemleriMüstakil Ev Yerden IsıtmaVilla Yerden IsıtmaVilla Yerden Isıtma Sistemleri