Rehau Sabit Değer Ayar Seti

Ana sayfa > Rehau Malzeme - İçerik > Rehau Sabit Değer Ayar Seti

SATIN ALMAK İÇİN RESMİ E-TİCARET SİTEMİZİ GÜVENLE ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Rehau Sabit Değer Ayar Seti

Bir yerden ısıtma sistemi tasarlarken, bu sistemin geleneksel ısıtma sisteminden farklı özelliklere sahip olduğu açıktır. Önemli bir fark, hortumda dolaşan suyun sıcaklığıdır. Çoğu radyant sistem iki tipte sınıflandırılabilir. Birincisi, borunun betona yerleştirildiği "ıslak sistem" dir ve buna hidronik yerden ısıtma denir. İkinci tür, hortumun ya zeminin altından zımbalandığı ya da bir alt zemine yerleştirildiği ve son döşemenin bunun üzerine yerleştirildiği kuru sistemdir bu da elektrikli yerden ısıtma adını alır.

Ortalama su sıcaklıkları beton türü için 40 – 50 santigrad derece ve zımba teli uygulaması için 50–60santigrad derecedir; Tabii ki, daha sıcak veya daha soğuk suyun gerekli olabileceği istisnalar vardır. Ne yazık ki, petrolle çalışan kazanların çoğu, baca gazı sorunları yaşamadan bu kadar düşük sıcaklıklarda çalışamaz. Bu sorunun üstesinden gelmenin en iyi yolu, kazan devresinin gereksinimlerini karşılayacak kadar yüksek bir sıcaklığı korumasına izin verirken, radyant bölgelere besleme sıcaklığını düşüren bir tür Rehau karıştırma pompası kullanmaktır. Çok sayıda karıştırma yöntemi mevcuttur.

Yerden Isıtma Sistemlerinde Karıştırma Nedir?

Karıştırma, biraz daha soğuk dönüş suyu aldığınızda ve bunu bir miktar sıcak kazan suyuyla "karıştırarak" kazan sıcaklığından daha düşük ancak dönüş suyundan daha sıcak bir su sıcaklığı sağlamak için yapılır.

Karıştırma İçin Farklı Yöntemler Var Mı?

İki yollu bir valf, üç yollu bir valf, dört yollu bir valf veya bir sirkülatör kullanabilirsiniz. Dört cihaz da karışık bir su sıcaklığı sağlamak için kullanılabilir.

Rehau Sabit Değer Ayar Seti

Rehau Sabit Değer Seti Ne Yapar?

Yerden ısıtma kolektörü olarak da bilinen Rehau sabit değer seti, mevcut olan bir radyatör sistemine yerden ısıtma sistemini besleyebilmesi için kullanılmaktadır. Rehau Sabit değer seti özellikleri ise şöyledir:

  •  Rehau Sabit değer seti Termostat kafalı ve dalgıç sondalı karıştırma devresi: Ayar aralığı 20-70°C
  •  Alttan bağlantılar: 1“ dış dişli
  •  Kolektördeki bağlantılar: 2“iç dişli
  •  Yüksek verimli pompa Wilo Yonos PARA 15/6
  •  Basma yüksekliği: 6,2 m, Debi: maks. 1,65 m3/sa

Kılcal borulu termostat kafasının bir 3 noktalı 230 V termostatik vana veya bir 0-10 V ayar sinyalli GLT 24 V termostatik vana ile değiştirilmesiyle hava şartlarına bağlı bir gidiş sıcaklığı ayar istasyonuna dönüştürülebilir. Gidiş sıcaklığı ayar istasyonu bunun üzerinden harici bir ayar üzerinden kumanda edilebilir. Rehau Sabit Değer seti flex sadece ısıtma devresi kolektörleri HKV-D, HKV-D Easyflow ve HKV ile birlikte kullanılabilir.

Bu Yöntemlerin Her Biri Nasıl Çalışır?

1. Enjeksiyon prensibine göre iki yollu bir valf çalışır. Sirkülatörlü kazan devresi ve kendi sirkülatörüne sahip radyant döngü vardır. Bu iki devre, birbirine yakın aralıklarla yerleştirilmiş bir besleme borusu ve dönüş borusu ile birbirine bağlıdır. Besleme borusunda iki yollu bir vana bulunur ve radyant döngünün besleme suyu sıcaklığını ölçen bir kontrolöre sahiptir. Kontrolör, radyant bölgedeki su sıcaklığına bağlı olarak vanayı açıp kapatacaktır. Valf açıldığında, ışıma döngüsüne sıcak su patlamaları enjekte eder. Orada, ışıma bölgesinden bir miktar soğuk dönüş suyu ile karışır.

2. Üç yollu bir vana, "karışık" bir sıcaklık sağlamak için soğuk dönüş suyunu sıcak kazan suyuyla karıştırır. Biri radyant bölgesinden dönüş suyu için, biri kazan devresinden gelen sıcak su için ve radyant bölgesini beslemek için karışık bir port olmak üzere üç portu vardır. Bu vanalar, sabit bir sıcaklığı korumak için manuel olarak ayarlanabilir veya vanayı yüke göre yeniden konumlandıran bir aktüatöre sahip olabilirler.

3. Dört yollu bir vana, üç yerine dört portu olması dışında üç yollu vanaya çok benzer. İki port kazana, iki port radyan bölgeye gider. Bu vana, bölge yüküne bağlı olarak su sıcaklığını değiştirmek için manuel olarak ayarlanabilir veya bir aktüatör ile birlikte kullanılabilir.

4. Son yöntem bir enjeksiyon pompasıdır. Bu yöntem 1960'ların başından beri kullanılmaktadır. O zamanlar, bir kontrolör, radyant bölgeye sıcak su patlamaları enjekte etmek için pompayı açıp kapatırdı. Bugün su ile yağlanmış, empedans korumalı, ıslak rotorlu bir pompanın hızını kontrol edecek kontrol şirketleri var. Pompayı açıp kapatmak yerine kontrol, pompanın hızını artırır veya azaltır.

Nasıl seçilir?

Karıştırma için bazı genel endişeler şunlardır:

Bir karıştırma yöntemi diğerlerine göre mi tercih edilir?

Gerçekte değil, tüm bu yöntemler işe yarıyor, ancak her yöntemin kendi faydalarının yanı sıra kendi sınırlamaları da var.

1. Örneğin, iki yollu vanalar yalnızca enjekte edilen akış hızının miktarı, radyan bölgenin toplam akış hızının küçük bir yüzdesi, tipik olarak % 25'ten az olduğu küçük yükler için kullanılmalıdır.

2. Üç yollu, bağımsız termostatik vanalar nispeten ucuzdur ancak yalnızca bir sabit sıcaklık sağlayabilir. Bu, bölgenin termostatının bölge pompasını açıp kapatmasına neden olur. Bu tür bir işlem, küçük bir ışıma bölgesi için uygundur, ancak bölgeler büyüdüğünde önerilmez.

3. Değişken hız kontrolörü ile enjeksiyon pompalama son birkaç yılda popüler hale geldi. Yaygın olarak kullanılan ıslak rotorlu sirkülatörleri kullanan bu karıştırma yöntemi, tam sıcaklık modülasyonu ve soğuk sudan kazan dönüş koruması gibi bir radyant sisteme birçok fayda sağlar. Sadece tipik olarak yaklaşık 35-40 gpm olan bu ıslak rotorlu sirkülatörlerin pompalama kapasitesi ile sınırlıdır. Tipik bir radyant sistemde, bu akış hızı yaklaşık 1.000.000 BTU / H'ye eşittir.

4. Üç yollu ve dört yollu vanalar, tahrik motorlarıyla birlikte kullanıldığında, birçok radyant sisteme yıllardır çok başarılı bir şekilde monte edilmiştir. Aktüatör, bölgenin ısıtma yüküne bağlı olarak uygun karma su sıcaklığını sağlamak için vananın konumunu ayarlar.

Rehau Sabit Değer Ayar SetiRehau Yerden Isıtma Sabit Değer Ayar SetiRehau Sabit Değer Ayar Seti FiyatRehau Yerden Isıtma Sabit Değer Ayar Seti Fiyatı