Yerden Isıtma Nasıl Yapılır

Ana sayfa > Bilgilendirme > Yerden Isıtma Nasıl Yapılır

Yerden Isıtma Nasıl Yapılır?

Kalorifer gibi klasik ısıtma sistemleri yerine çok daha avantajlı ve ekonomik bir kullanım sağladığı için daha sık tercih edilmeye başlanan yerden ısıtma sistemleri, uygulama açısından da tamamen profesyonel bir yapı gerektirmektedir. Bu kapsamda yerden ısıtma sistemi uygulaması Hak Enerji olarak Rehau gibi markaların güvencesiyle tam profesyonel bir ekip bünyesinde gerçekleştirdiğimiz bir hizmettir.

Yerden Isıtma Nasıl Döşenir?

Temel olarak eski zamanlardan günümüze kadar uzanan bir mazisi olan yerden ısıtma sistemi, günümüzde modern malzemeler ve projeler ile kurulan bir sistem haline gelmiştir. Günümüzde bu işlemin gerçekleştirilmesi için öncelikle yerden ısıtma çizim programı kullanılarak bir proje çizimi yapılır. Sonrasında bu projeye bağlı olarak sistem profesyonel bir şekilde yine profesyonel malzemeler ile uygulanır.

Hak Enerji sayesinde Rehau ve farklı markaların güvencesi ile sağlanan bu sistemde sulu yerden ısıtma veya elektrikli yerden ısıtma gibi alternatifler bulunmaktadır. Genel olarak sulu yerden ısıtma sistemleri daha fazla tercih edilirken, evlerde yerden ısıtma nasıl yapılır konusunda da daha çok bu sistemin uygulandığından bahsedilebilir. Sulu yerden ısıtma sistemlerinin uygulanması açısından da özellikle zemin konusunda bir inceleme yapılır ve zeminin türü göz önüne alınır.

Yerden ısıtma sisteminin uygulanması için zemin türü göz önüne alındığında parke, mermer, karo taş veya halı gibi zeminler altında döşeme yapılması mümkündür. Döşeme her ne olursa olsun sulu sistemlerin uygulanması için pratik olarak yerden ısıtma borusu temel malzeme şeklinde döşeme ile uygulanır ve bu borular birbirlerine montaj edilerek bir sirkülasyon sistemi sağlanır.

Zemin altında borular, kablolar ve tüm bağlantılar ile birlikte yerden ısıtma sistemi döşemesi yapıldıktan sonra ise Rehau yerden ısıtma ayarı nasıl yapılır sorusu akla gelecektir. Bu ayarın gerçekleştirilmesi açısından da özellikle evde kullanılan ısı kaynağı gözden geçirilir. Çünkü bu sistem kombi, güneş enerjisi veya katı yakıt ile ısı kaynağından enerjiyi alır. Bu enerji su boruları içerisinde dolaşır ve boru hattı içinde ortalama sıcaklık sağlayarak zeminden ısıtma sağlar. İşte bu duruma göre ortalama olarak zemin su sıcaklığının 35 ile 50 santigrat derece arasında olması istenir.


Yerden Isıtma Kombi Nasıl Çalışır?

Bugün çoğunlukla evlerde kombi sisteminin kullanılması ile birlikte kalorifer bağlantısı sağlanır ve ısıtma elde edilir. Ancak sulu yerden ısıtma nasıl yapılır sorusu konusunda da evlerde bulunan kombi sistemi, yerden ısıtma sistemine bağlanarak ısı enerjisinin petekler yerine yerden ısıtma içerisinde dolaşması sağlanabilir. Yine bu konuda da yerden ısıtma nasıl ayarlanır sorusu için kombi sıcaklığının termostat vasıtasıyla ayarlanması ile yerden ısıtma sisteminde istenilen sıcaklık elde edilir.

Borulu sistem içerisinde sıcaklık kontrolü sağlamak en önemli konulardan birisidir ve yerden ısıtma en verimli nasıl kullanılır sorusunun cevabı için de ayrı bir önem arz eder. Bu konuda yerden ısıtma yapımı sırasında kombi bağlantısının gerçekleştirilmesi ile birlikte kombinin türü, uygulama yapılan alanın metrekare boyutları ve kullanılan malzemeler gibi birçok farklı ayrıntı verim üzerinde etkiye sahiptir.

Yerden Isıtma Projesi Nasıl Çizilir?

Yine önemli noktalardan biri olan proje hazırlanması konusunda da öncelikli olarak uygulama yapılacak alanın metrekare boyutları, türü, zemin özellikleri ve yapının yalıtım sisteminin bulunup bulunmadığı gibi birçok nokta göz önünde bulundurulur. Bu sayede Hak Enerji olarak kullandığımız Rehau ve farklı markalarda yerden ısıtma sistemleri ile uygulama gerçekleştirirken, en verimli ve sağlıklı sistemin kurulması sağlanmaktadır.

Kurulan sistem sonrasında ev veya işletme içerisindeki kullanıcılar için yerden ısıtma sistemi nasıl kullanılır konusunda da gereken tüm bilgilendirmeler ve kullanım talimatları sunulmaktadır. Keza bu talimatlara uygun bir şekilde kullanım gerçekleştirildiğinde, yerden ısıtma sistemi fiyatları ile orantılı şekilde çok kısa sürede kendini amorti edebilecek bir ısıtma sistemi elde edilebilir.