Yerden Isıtma Sistemi Ne Şekilde Çalışır

Ana sayfa > Bilgilendirme > Yerden Isıtma Sistemi Ne Şekilde Çalışır

Yerden Isıtma Sistemi Ne Şekilde Çalışır?

Gelişen teknolojinin sağladığı önemli sistemlerden biri olarak akıllı ev sistemleri ile de entegre çalışabilen yerden ısıtma sistemleri, bugün Hak Enerji olarak da tecrübe ile uyguladığımız sistemlerden birisidir. Günümüzde birçok yaşam alanı ve çalışma alanı içerisinde görülebilen yerden ısıtma uygulaması da Rehau gibi önemli markaların kalitesi ile gerçekleştirilmektedir.

Proje bazlı olarak konutlar, işletmeler veya kurumlarda kurulumu gerçekleştirilerek kullanımı sağlanan yerden ısıtma sistemlerinde belirli bir yerden ısıtma çalışma prensibi yer almaktadır. Bu prensip içerisinde sistemin belirli bir ısı kaynağından ısı alması, zemin tesisatı içerisinde dolaşım sağlanması ve belirli bir sıcaklık ile çalışma elde edilmesi gibi noktalar yer almaktadır.

Yerden Isıtma Doğalgaz Nasıl Kullanılır?

Bugün özellikle konutlarda Türkiye'nin birçok kentinde ısınma ihtiyacı doğalgaz kullanımı için kombi vasıtasıyla sağlanmaktadır. Kombi, doğalgaz ile ısıtmış olduğu tesisat suyunu petek kalorifer sistemi içerisinde dolaştırır ve ısınmayı ortama çıkarır. Ancak günümüzde eve sonradan yerden ısıtma yapılır mı sorusunun cevabı da olacak nitelikte, kalorifer tesisatının yerden ısıtmaya dönüşümünü yapılması da mümkündür yanıtı verilebilir.

Bir ev içerisinde petekli kalorifer sistemi yerine kombi ile yerden ısıtma tesisatı döşendikten sonrasında da bu tesisatın belirli bir çalışma prensibi bulunmaktadır. Bu sistem içerisinde tıpkı petek tesisatında olduğu gibi yerden ısıtma tesisatı da gereken ısı kaynağını kombi üzerinden alır. Bu bağlamda da yerden ısıtma çalışma sıcaklığı optimum şekilde sağlandığında, tesisat istenilen şekilde çalışabilir.

Bahsedilen çalışma sıcaklığına bakıldığında, genellikle ısınma dereceleri 40 ile 50 santigrat derece arasındaki ılık su sayesinde elde edilir. Aslında bu ısınma derecesi sadece kombi sayesinde değil güneş enerjisi, ısı pompası ve elektrik tesisatı sayesinde sağlanabilir. Bu çerçevede yerden ısıtma kombi nasıl çalışır sorusu için öncelikle kombinin ısı ayarının gerçekleştirilmesi, bu sayede tesisat suyunun ısıtılması ve bu ısınmış tesisat suyunun yerden ısıtma tesisatına gönderilerek zeminden ısının ortama yayılması sağlanır.

Yerden Isıtma Kombi Ayarı Kaç Derecede Olmalı?

Sağlıklı bir şekilde yerden ısıtma sisteminin kullanılabilmesi için projenin tamamlanmasıyla birlikte ilk aşamada uzmanlar tarafından size yerden ısıtma nasıl açılır anlatımı gerçekleştirilir. Bu konuda Hak Enerji olarak çok yüksek bir hassasiyet göstermemiz vasıtasıyla sistemi en doğru şekilde kullanmanıza yardımcı olmaktayız. Sadece açılış konusunda değil sonraki noktada yerden ısıtma ilk çalıştırma açısından da yapılması gereken her nokta düzenli bir şekilde anlatılmaktadır.

Yerden ısıtmada temel amaç, homojen bir şekilde ısının ortama dağılmasını sağlamaktır. Bu nedenle ister kombi ister güneş enerjisi gibi sistemlere bağlı olarak yerden ısıtma kaç derece olmalı sorusu için belirtildiği şekilde mutlaka 40-50 santigrat derece arasında ılık su sıcaklığı elde edilmelidir. Çünkü bu sayede klasik kalorifer ısıtma sistemlerinde tavanda su birikmesi olduğu gibi yerden ısıtma sisteminde bu sorun ortaya çıkmaz.

Yaptığımız projelerde kurulum, ilk açılış ve kullanım anlatımları gerçekleştirildiği gibi uzmanlarımız tarafından yerden ısıtma kontrol sistemleri konusunda da net şekilde bilgiler verilir. Bu bilgiler kapsamında oda termostatlarının nasıl kullanacağı, yerden ısıtma sistemi üzerinde zemin döşemesinin nasıl yapılacağı ve sonrasında yerden ısıtma nasıl kapatılır konusunda tüm bilgiler verilir.

Yerden Isıtma Kalorifer Sistemi Sağlıklı Kullanımı

Hak Enerji olarak konut veya işletmelerinizde hatta kurumlarda gerçekleştirdiğimiz yerden ısıtma kalorifer sistemi uygulamalarında sistemin kullanım için sağlıklı bir kullanım talimatı sunmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede kullandığınız tesisat, istediğiniz tüm avantajı ortaya çıkararak, hayatınızda kolaylık sağlayacak bir şekilde ısı farklılıklarını azaltan bir sistem ortaya çıkaracaktır.

Rehau gibi güçlü markaların güvencesinde sağladığımız bu hizmet ile birlikte istediğiniz koşullarda yerden ısıtma bazı oda kapatma gibi işlemler de sağlayarak, ideal ısı dereceleri elde edebilir ve tasarruflu bir şekilde ısınma sağlayabilirsiniz.