Yerden Isıtma Üzerine Ne Döşenir

Ana sayfa > Bilgilendirme > Yerden Isıtma Üzerine Ne Döşenir

Yerden Isıtma Üzerine Ne Döşenir?

Kış mevsimlerinde konfor ve rahatlık kazandıran bir ısıtma sistemi açısından çok sık tercih edilen yerden ısıtma sistemleri kapsamında tesisat döşemesinin tamamlanması sonrasında ise üst kaplama çalışmaları gerçekleştirilir. Bu konuda yerden ısıtma için en uygun döşeme açısından bazı noktalarda seramik bazı noktalarda parke gibi fikirler ortaya çıkmaktadır. Bu noktada verilebilecek en iyi karar uygun yalıtımı oluşturacak malzemenin kişisel tercihlere göre seçilmesidir.

Yerden Isıtmada Laminat Parke Mi Seramik Mi?

Genellikle kararsız kalınan bir nokta olması ile birlikte yerden ısıtma uygulamaları üzerinde parke veya seramik gibi kaplamaların yapılmasının her ikisi de mümkündür. Bu konuda Hak Enerji olarak seçtiğimiz uygulamalarda sulu veya elektrikli yerden ısıtma sonrasında da bu iki kaplamadan birinin yapılmasını mümkün hale getiriyoruz. Özellikle doğalgaz ile ısınma gerçekleştirilen evlerde veya ısı pompası kullanılan evlerde ya da işletmelerde sulu yerden ısıtma uygulandıktan sonrasında ise parke döşemesi gibi seçimler sıklıkla yapılmaktadır.

Elektrik enerjisi vasıtasıyla ısı enerjisinin elde edildiği zemin döşemeleri sonrasında ise çoğu zaman seramik döşemesi ile kaplama gibi tercihler yapılmaktadır. Aslında bu konuda firmamızın gerçekleştirdi uygulamalar ile ilgili olarak yerden ısıtma video paylaşımlarımızı gözden geçirdiğinizde, siz de çok daha rahat bir şekilde karar verme fırsatı elde edebilirsiniz.

Yerden Isıtma Döşemesi Nasıl Yapılır?

Yerden ısıtma sisteminin uygulanması için öncelikle zeminde tesviye çalışması gerçekleştirilir. Ardından strafor, ısıtma boruları kaplaması ve üst kısmında da şap çalışması yapılır. Bu noktada yerden ısıtma sistemi üzerine şap kalınlığı en önemli ayrıntılardan birisidir. Çünkü ideal bir şekilde istenilen sıcaklık ve konforun elde edilmesi için de uygun şap kalınlığı ve sonrasında yapılacak seramik ya da parke kaplama hatta halı kaplama gibi işlemler önem arz eder.

Temel olarak tesisat döşeme işlemi gerçekleştirildikten sonra artık gereken kalınlıkta şap dökme işlemi sağlanır ve ardından kaplama işlemine geçilir. Bu noktada önceden belirlenmiş bir tercih yer alıyorsa, laminat parke altına yerden ısıtma işlemi gerçekleştirmek mümkündür. Ayrıca yine tercihe bağlı olarak yerden ısıtma üzerine seramik uygulaması yapılması da mümkün olacaktır.

Yerden Isıtma Üzerine Döşeme Ne Zaman Seçilmelidir?

Uygulamanın yapılması öncesinde alttan ısıtmada yer döşemesi seçim yapılmak isteniyorsa, aslında bunun ilk aşamada seçilmesi önemlidir. Bu konuda Hak Enerji olarak isteğe bağlı şekilde yerden ısıtma seramik modelleri arasından seçim yapılmasını öneriyoruz. Yine benzer şekilde yerden ısıtmaya dayanıklı lamine parke seçimlerinin yapılması da tercih edilebilir. Çünkü her iki malzeme gerçekleştirilen uygulama sonrasında istenen kaliteyi sağlayacaktır.

Aslında mutfak gibi noktalarda yerden ısıtma fayans döşeme işlemi daha çok seçilmektedir. Ancak özellikle oturma odası ve yatak odası gibi noktalarda yerden ısıtma parke altı şilte uygulaması ile sonuç elde edilmesi daha çok görülmektedir. Bu noktalara yerden ısıtmada parke seçimi yapılırken de ısının iyi bir şekilde yayılmasını engellemeyecek uygun parkeler tercih edilmelidir.

Yerden Isıtma Halı Kullanımı

Aslında düz bir zemin elde edilerek yerden ısıtma işlemi tamamlanıp, şap aşaması bitirildikten sonra üst kısımda yerden ısıtma halı tercihi de yapılabilir. Özellikle kreşler, bakım evleri, taziye evleri, mescitler, camiler ve benzer yapılarda yerden ısıtma halı kullanımı çok sık görülmektedir. Çünkü ısı zeminden yukarıya doğru yükselirken, zeminde sadece halı kaplaması bulunması, yerden soğuk havanın alınması veya rahatsızlık hissedilmesi ihtimalini de ortadan kaldırmaktadır.

Ayrıca Hak Enerji olarak gerçekleştirdiğimiz uygulamalarda dış mekan yerden ısıtma sistemleri gibi çalışmalar da yaptığımız için bu tip çalışmalarda da iç döşemede farklılıklar olabilmektedir. Örnek olarak halı saha gibi noktalarda direkt olarak yapay çim ve spor halısı döşemesi yapılabilir. Açık alan fuayeler ve bahçeler gibi noktalarda da mermer gibi kaplamalar gerçekleştirilmesi mümkündür.