Yerden Isıtma Sisteminde Hava Alma İşlemi

Ana sayfa > Bilgilendirme > Yerden Isıtma Sisteminde Hava Alma İşlemi

Yerden Isıtma Hava Alma

Hak Enerji olarak uyguladığımız yerden ısıtma sistemlerinde sürekli bir şekilde ısınmanın devam edebilmesi için sıcak suyun sirkülasyon halinde bulunması gerekir. Örneğin, bilindiği gibi kalorifer petekleri içerisinde sıcak su dolaşır ve bu sirkülasyon ısınmanın devam etmesini sağlar. Ancak bazen hava yapma olarak bilinen tıkanma durumları oluştuğunda, ısıtma sekteye uğrayabilir. Bu durum yerden ısıtma sistemlerinde görüldüğünde de yerden ısıtma hava alma işleminin yapılması gerekir.

Yerden Isıtma Hava Alma Nasıl Yapılır?

Radyatör eklentisi bulunmayan ve boru sistemi ile zeminde dolaşan yerden ısıtma sistemlerinde sıcak ve soğuk su belirli bir aparat sayesinde dağılır. Kollektör olarak adlandırılan bu aparat, ısıtma boruları ile bağlantı halindedir ve bu bağlantı içerisinde normal koşullarda hava bulunmaz. Ancak Hak Enerji üzerinden talep edilmediği için uzun yıllar boyunca kullanım sağlanmasına rağmen bakım yapılmaması gibi durumlar sonrasında istenmeyen bir hava basıncı oluştuğunda da bu hava basıncı kollektör içerisinde birikir.

Karşılaşılan bu sorunda yerden ısıtma havası nasıl alınır sorusunun cevabı için en pratik yöntem olarak, kollektör üzerinde purjör gevşetildiğinde, havanın çıkıp tekrar suyun gelmesi beklenmelidir. Farklı bir çözüm olarak yerden ısıtma sistemi hava alma işlemi sağlayabilmek için banyoda bulunan havlupan üzerinde hava alma tapuları gevşetildiğinde de sistemde biriken hava boşalır.

Yerden Isıtma Kombi Hava Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Yerden ısıtma sistemleri evinizde bulunan kombi cihazından ısı kaynağı alarak, suyun ısınması ve dolaşım elde etmesi sayesinde çalışabilir. Kombi bağlı tesisatlarda hava basıncından dolayı tıkanma oluştuğunda yerden ısıtma kombi bakımı yapılması veya sadece kombi üzerinde bulunan purjörün gevşetilmesi ile hava alma imkanı bulunmaktadır. Ancak Hak Enerji olarak elbette düzenli bir şekilde kombi bakımlarının yapılmasını her zaman öneriyoruz.

Genel olarak her yıl düzenli bir şekilde yerden ısıtma tesisat temizliği sağlanması, güvenli ve konforlu ısınma için fayda oluşturacaktır. Ayrıca imkanınız bulması dahilinde firmamız tarafından da sağlanan nitelikli markalar üzerinden yerden ısıtma otomatik hava alma aparatı kullanımı da tercih edilebilir.