Wavin Yerden Isıtma Kollektörü

Ana sayfa > Wavin > Wavin Yerden Isıtma Kollektörü

Wavin Yerden Isıtma Kollektörü

Tümleşik bir yapı olması ile birlikte farklı malzemelerin kullanılması sayesinde kurulan yerden ısıtma sistemleri içinde, en önemli parçalardan birisi de yerden ısıtma kollektör parçasıdır. Örnek olarak firmamız Hak Enerji tarafından kurulan yerden ısıtma sistemleri içerisinde özel olarak marka tarafından üretilmiş wavin yerden ısıtma kollektör parçaları kullanılır. Bu parça tesisat içerisinde toplayıcı bir özelliğe sahiptir.

Wavin Yerden Isıtma Kollektörü Ne İş Yapar?

Temel olarak yerden ısıtma kollektörü, yerden ısıtma sistemlerinde zemine döşenen borular ve bağlantıların kesişme noktasında en önemli parçayı oluşturur. Bu nedenle sulu yerden ısıtma sistemleri içerisinde wavin yerden ısıtma kollektörü küçük kesitli bir şekilde tesisatta dolaşan boruların toplanarak bir araya geldiği kısmı oluşturmaktadır. Yani bu açıdan bakıldığında, wavin yerden ısıtma kollektör tesisatın dağıtıcı noktası olarak da görülebilir.

Teknik yapı olarak yerden ısıtma kollektörü denilen parçada bir adet yatay büyük kolon bulunurken, bu yatay kolon üzerinde bir veya birden fazla çıkış borusu yer alır. Aslında wavin yerden ısıtma kollektörü ürünlerinde bu sistem tekli yerden ısıtma kollektör parçası yani tek bir yerden ısıtma su borusunun bağlandığı parça olarak kullanılabileceği gibi bir başlangıç paketi ile birkaç borunun yan yana gelmesiyle de kullanılabilir.

Wavin yerden ısıtma kollektör parçalarında örnek olarak tekli kollektör, malzeme olarak naylon ve plastik birleşimi ile üretilmiştir. Dış boru çapı 25 milimetre gibi bir özelliğe sahiptir. İç kısmında dişli vasıtasıyla tesisatta yer alan yerden ısıtma boru parçaları ile birleşerek, dağıtım noktasında bir araya gelirler. Kollektörler genişletilebilir bir yapıya sahiptir ve tek bir kollektör kolonu üzerinde birkaç tekli kollektör kullanılabilir.

Aslında wavin yerden ısıtma kollektörü genel olarak 3'lü, 5'li veya 6'lı gibi farklı yapılardan oluşur. Örneğin, 6'lı yapı ile üretilmiş biri wavin yerden ısıtma kollektörü kullanıldığı noktada farklı odalardan gelen 6 adet yerden ısıtma su borusunun bağlandığı bir toplama alanı oluşturmaktadır. Ana boru üzerinde yer alan vana açıldığında, bu altı boruya giden yerden ısıtma kollektör bağlantılarından sıcak su ulaşır. Sonrasında geri gelen soğumuş su yine kollektör bağlantısı ile tek bir borudan tek bir sistem içerisinde yeniden geri dönüş gerçekleştirir.

Wavin Yerden Isıtma Kollektörü Teknik Özellikleri

Teknik anlamda wavin yerden ısıtma kollektör ürünleri, üretim malzemesi ve yapısı ile çok yüksek bir sağlamlık oluşturmaktadır. Bu nitelikli yapı hem tekli kollektör ürünlerinde hem de kollektör başlangıç paketi gibi her ürün içerisinde görülebilir. Örneğin bir yerden ısıtma kollektörünün başlangıç paketi Tempower-SMM ürünü naylon ve plastik malzeme birleşimi ile üretilmiş ve iç borusunda metalik eklenti kullanılmış bir yapıya sahiptir. Ürün montaj malzemeleri ile birlikte gelirken, duvara montaj yapılabilir ve hava almak için gereken ekipmanları bulunmaktadır.

Hava basınç pompası, termometre ve genişletilebilir yapı ile tahliye noktası bulunan şekilde kullanılabilir bu wavin yerden ısıtma kollektörü başlangıç paketi sayesinde için 3-4-6 gibi genişletilebilir bir kollektör bağlantısı sağlanarak, yerden ısıtma sistemlerinde istenen temel yapı elde edilebilir. Bu durum benzer şekilde tek bir kolon üzerinde kullanılacak kapsamda tekli kollektör parçalarının birleşmesi sayesinde de uygulanabilir.

Genel kapsamda da kollektör adı verilen parça, özellikle sulu yerden ısıtma sistemlerinde uzun ömürlü ve sağlıklı bir çalışma elde etmek için toplanma noktası olarak ısı kontrolü açısından da önemlidir. Bu nedenle wavin yerden ısıtma kollektörünün giriş ve dönüş boruları ile birlikte merkezi bir noktada kullanıldığında istenilen etkiyi sağlar. Ayrıca yine kollektör adı verilen parça mutlaka çok sağlam bir noktada bulunmalıdır.

Aslında temel olarak bakıldığında wavin yerden ısıtma kollektör parçasının su, rüzgar, darbe, aşırı ısı, güneş ve sıkışma gibi tüm faktörlerden korunması önemlidir. Ancak marka tarafından üretilen kollektörler, basınç kontrolü ve sıcaklık kontrolü sağlayan detayları ile birlikte çok yüksek bir dayanıklılık sağlayarak, tüm sulu yerden ısıtma sistemleri içerisinde sağlıklı olarak kullanılabilir.

Wavin Yerden Isıtma Kollektörü Nasıl Ayarlanmalıdır?

Gidiş ve dönüş kanallarına sahip olan ve üzerinde istenilen adet ile çıkış ve giriş sağlayan wavin yerden ısıtma kollektör parçaları özellikle debi miktarının ayarlanması sayesinde sulu yerden ısıtma sistemlerinde kontrollü çalışmayı sağlar. Ayrıca wavin yerden ısıtma kollektörünün sıcaklık ayarı açısından da ısı miktarı ayarlama konusunda termometre eklentisi ile sistemin ideal ısıya ulaşması için fayda oluşturur.

Wavin yerden ısıtma kollektörü eşit bir şekilde ısının dağıtılmasını ve istenilen ayarın elde edilmesini sağlayan en önemli parçadır. Özellikle kollektör başlangıç paketi temin edildiğinde, üzerinde okunabilir değerler sağlayan bir termometre parçası bulunduğu için vanalı kontrol gerçekleştirilebilir. Ayrıca debi ayarlı kollektör kullanımında da kolayca montaj gerçekleştirilerek, sızdırmaz bir yapı ile güvenilir şekilde yerden ısıtma sistemi kullanılabilir.

Sağlıklı ve güvenilir bir şekilde yerden ısıtma sistemi kullanırken, wavin yerden ısıtma kollektörü ayarlamaları yapmak açısından özellikle debi kontrolü sağlamak için barometreye bağlı olarak basınç ayarlarını doğru bir şekilde yapmanız gerekecektir. Sonrasında sıcaklık ayarını termometreye bağlı bir şekilde kontrol ederek, en ideal sıcakları belirlediğinizde, sistem kullanılmaya başlanabilir. Bu noktada ideal olarak sıcaklığın 35 santigrat ile 50 santigrat derece gibi bir aralıkta bulunması istenmektedir.

İdeal basınç ve sıcaklık değerlerinin elde edilmesi ile birlikte wavin yerden ısıtma kollektörü sisteminin hem dayanıklı ve uzun ömürlü hem de tamamen ekonomik bir şekilde çalışmasına katkı sağlayacaktır. Temel kapsamda da yerden ısıtma sistemlerinin en önemli özelliği, ekonomik ve sağlıklı ısınmanın elde edilmesidir. Bu nedenle sistem içerisinde wavin yerden ısıtma kollektörleri Hak Enerji tarafından sunulan en önemli parçalardan biri olmakla birlikte istenilen adet fiyatları ve farklı özellikler ile firmamız üzerinden temin edilebilir ve projelerde kullanılabilir.


Wavin KollektörWavin Kollektör FiyatıWavin Kollektör Fiyat ListesiWavin Kollektör AyarıWavin Kollektör Hava AlmaWavin Kollektör ÖlçüleriWavin Yerden Isıtma KollektörüWavin Yerden Isıtma Kollektörü FiyatWavin Kollektör FiyatlarıWavin Debi Ayarlı Kollektörİstanbul Wavin KollektörWavin Kollektör SatışıWavin Kollektör Satış NoktasıWavin Marka KollektörWavin Isıtma KollektörüWavin Debi Ayarlı ManifoldWavin Manifold Fiyatları