Danfoss Termostatik Vana

Ana sayfa > Danfoss > Danfoss Termostatik Vana

SATIN ALMAK İÇİN RESMİ E-TİCARET SİTEMİZİ GÜVENLE ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ


danfoss termostatik vana

Danfoss Termostatik Vana

Termostat, aslında manuel veya dijital olarak kontrol edilebilecek ve belirli bir mekanizmanın ya da belirli bir bölgenin ısısının sabit kalmasını sağlayabilecek bir mekanizmadır. Örneğin, sulu yerden ısıtma sistemlerinde termostat veya oda termostatı kullanılarak, oda sıcaklığının ayarlanması mümkün olabilir. Aslında bu sistemlerde farklı bir parça olarak danfoss termostatik vana kullanımı sayesinde de ısı ayarlamaları gerçekleştirmek mümkündür.

Danfoss termostatik vana tesisatta oda termostatlarının kullanıldığı gibi her odada birer tane kullanılması yerine kollektöre bağlantısı için her bölümde bir adet kullanılarak, çözüm sağlayan bir parçadır. Oda termostatının bulunmadığı durumlarda 230 volt veya 24 volt bağlantı ile tercih edilebilecek bu ürünler aktüatör vana olarak da adlandırılmaktadır. Sisteme bağlı olan her odadan gelen sinyalleri değerlendirerek, boru hatlarının açılmasını ya da kapanmasını sağlayan bu sistemler kablolu şekilde kullanılmaktadır.

Danfoss Termostatik Vana Özellikleri

İki farklı çeşide ayrılan danfoss termostatik vana bu çeşitlerde özellikle bağlantı voltajına göre değişim oluşturmaktadır. Bu açıdan çeşitlerden birini 230 volt termostatik vana oluştururken, diğerini ise 24 volt vana oluşturmaktadır. Her iki aktüatör vana, kablolu bağlantı vasıtasıyla sisteme kollektör bağlantısı üzerinden dahil olur ve bu sayede sistemin kontrollü bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur.

Normal koşullarda sulu yerden ısıtma sistemleri içerisinde kollektör vasıtasıyla debimetre kullanılarak suyun basıncı ayarlanır. Suyun sıcaklığı ise kombi ya da güneş enerjisi gibi bir kaynak üzerinden gelirken ayarlanmaktadır. Kollektör vasıtasıyla su sisteme dağılırken, danfoss termostatik vana kullanılarak, hangi odaya hangi sıcaklıkta su gitmesi gerektiği belirlenir. Çünkü aktüatör vana adından anlaşıldığı üzere termostatik özelliğe sahip olduğu için suyun hangi sıcaklıkta odaya ulaşması gerektiğini ayarlar.

Ürün çeşitlerinin her birinde kablolu bağlantı gerçekleştirilirken, aslında sadece oda termostatsız değil odalarda termostat bulunması durumunda da danfoss termostatik vana kullanılabilir. Bu durumda oda termostatlarında belirlenmiş bir sıcaklık ayarı bulunuyorsa, danfoss termostatik vana belirlenmiş bu termostat sıcaklarına bağlı olarak vanaların açılmasını ve kapanmasını sağlar ve bu sayede odalarda belirlenmiş sıcaklıklar sıkıntısız ve kontrollü bir şekilde sürdürülür.

Danfoss Termostatik Vana İle Tasarruf

Danfoss termostatik vana ürünlerinin kullanılmasındaki en büyük artı, ısıtmada enerji tasarrufunun elde edilmesidir. Aslında bu ürünler sadece sulu yerden ısıtma sistemlerinde değil bugün doğalgaz bağlantısı veya katı yakıt bağlantısı ile çalışan petekli kalorifer sistemlerinde de yer almaktadır. Bu ürünler çok eski zamanlardan bu yana aktüatör vana olarak tüm ısıtma sistemleri içerisinde tercih edilmektedir.

Termostatik vana kullanılması vasıtasıyla Danfoss markasının sağladığı güvencede A sınıf enerji kullanımı elde edilebilir ve gerçekten çok hassas bir ısı kontrolü sağlanabilir. Özellikle doğalgaz yani kombi bağlantılı yerden ısıtma sistemlerinde ısı tasarrufu elde etmek açısından çok önemli bir artı sunmaktadır. Zira danfoss termostatik vana üzerinde bulunan algılayıcı sayesinde sadece 1 ya da 2 derece değişimleri dahi hassas bir şekilde ayarladığınızda, enerji tasarrufunda önemli bir değişim oluşturmaktadır.

Danfoss Termostatik Vana Fiyatları

Kablo bağlantısı ile oda termostatlarına bağlı veya oda termostatının bulunmadığı odalarda tesisata bağlı olarak kullanılan danfoss termostatik vana kollektör bağlantısının yapılması sayesinde bir yandan debinin bir yandan sıcaklığın çok ideal konumda ayarlanması ile sistemin kullanılmasına yardımcı olur. Bu bağlamda da termostatik vana ürünlerinin temin edilmesi için öncelikle kaç giriş ve çıkış ile sulu yerden ısıtma sistemi döşendiğinin tespit edilmesi gerekir.

Bir ev veya işletmede sulu yerden ısıtma sistemleri kurulurken bölüm sayısının belirlenmesi vasıtasıyla danfoss termostatik vana ürünleri bu sayıda temin edilebilir. Kullanılan sistemin elektrik bağlantısına ve yapının elektrik akım kapasitesine bağlı bir şekilde değişen akım değerlerinde temin edilen bu ürünlerde Hak Enerji sizin için her zaman garantili ürünleri en uygun fiyatlar ile sunmaktadır.


Danfoss Termostatik VanaDanfoss Termostatik Vana FiyatDanfoss Termostatik VanaDanfoss Termostatik Vana FiyatıDanfoss 24V Termostatik VanaDanfoss Termostatik Vana FiyatlarıDanfoss Yerden Isıtma Termostatik VanaDanfoss Aktüatör Vana FiyatlarıDanfoss Termostatik Vana MotoruDanfoss Yerden Isıtma Motorlu VanaDanfoss Aktüatör Vana SatışıDanfoss Termostatik Vana OtomasyonDanfoss Kollektör Vana MotoruDanfoss Marka Termostatik Vana