Danfoss Yerden Isıtma Borusu

Ana sayfa > Danfoss > Danfoss Yerden Isıtma Borusu

SATIN ALMAK İÇİN RESMİ E-TİCARET SİTEMİZİ GÜVENLE ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Danfoss Yerden Isıtma Borusu

yerden ısıtma malzemeleri

Danfoss yerden ısıtma borusu yerden ısıtma uygulamasında uzun vadede sahibine avantajları olan yerden ısıtma malzemesidir. Yerden ısıtma uygulamasında döşenen borular ile alanın homojen bir biçimde ısınması sağlanır. Bu uygulamada ortalama %80 gibi bir seviyede ısı, ışıma yoluyla kalan %20’lik bölüm ise havanın ısıtılması konvensiyonel yol ile gerçekleşir. Az ısılı bir sistem olmasının yanında yerden ısıtma uygulamaları sayesinde en konforlu, rahat ortamları elde etme imkânına da ulaşabilirsiniz.

Radyatörler ile tavanda oluşan yüksek ısılar yanında yüksek hava sirkülasyonu sağlayan bir tür yüksek sıcaklık sistemi gerçekleştirmektedir. Bu tür yerden ısıtma uygulamaları yapısından kaynaklı olarak radyatörlerin kullanıldığı uygulamalara oranla oda ısıları üzerinde 1-2 santigrat derece daha alçak tutarak yoğun bir enerji tasarrufu da elde etmektedir.

Danfoss Yerden Isıtma Borusu Nedir?

Danfoss yerden ısıtma borusu genelde yerden ısıtma uygulamaları üzerinden en sık tercih edilen yerden ısıtma borusu çeşididir. Dünya genelinde geniş ve küresel bir üretim şekline sahiptir. Bu konuda farklı bir ölçek tip özelliği de bulunmaktadır. Genel olarak 2 farklı seçenek üzerinden PE-XA ve PE-RT olmak üzere iki seçenek özel biçimde üretilirler. Sıcaklık iletim seviyesi yüksek, çok fazla dayanıklı ve uzun ömürlü oluşlarının yanında aynı zamanda sıcaklığı sızdırmadıklarından dolayı çok yüksek dereceli ısıtma da gerektirmez. Genelde 5 katmanlı ve 6 bar işletme basıncı olan bir yapı içerirler.

Genel olarak Danfoss yerden ısıtma borusu çeşitleri 120 metre kangal, 200 metre kangal, 240 metre kangal, 600 metre kangal gibi farklı seçenekli ölçü birimlerine sahip olmaktadırlar. Aynı zamanda bazı çeşitleri ise kutulu yapıda olup A boru veya kompozit boru şeklinde adlandırılıp karşımıza çıkmaktadır. Her ne kadar oksijenli veya oksijensiz olarak genel bir ayrıştırmaya gidiliyor olunsa da bu ayrımının Danfoss borular için çok fazla bir etkisi bulunmamaktadır.

Danfoss Yerden Isıtma Borusu Çeşitleri

Genele vurursak Danfoss marka borular için PE-RT ve PE-XA şeklinde iki ana ayrım mevzu bahistir. Danfoss yerden ısıtma borusu 16X2, 17×2 milimetre kesit özelliklerinde başlangıç yapmaktadır. Bunun gibi boruların yapılışında polietilen malzemeler kullanılmaktadır. PE-RT adı ise buradan karşımıza çıkmaktadır. Polyethylene of Raised Temperature ifadesinin kısaltılmış şeklidir. Yüksek sıcaklığa karşın dayanıklı olacak şekilde polietilen bir boru seçeneği olması sayesinde aşırı sıcaklık birikiminden ve yüksek sıcaklıklara karşı çok fazla sağlamdır.

yerden ısıtma malzemeleri

PE-RT boru uygulama alanları sulu yerden ısıtma sistemleridir. Danfoss zeminden ısıtma borusu çok yüksek sıcaklıklı sulu yerden ısıtma uygulamaları sayesinde 10 bar kadar yüksek basınca karşı sağlamlığını korumaktadır. Oksijenli bir bariyer yapısı içermektedir. Makara biçiminde 600 metre kadar bir uzunluktaki makaralar şeklinde satışa sunulur. Bu durum daha kullanışlı olmasında etkili bir biçimdir.

PE-XA borular da yüksek bir çapraz bağ oranları ile karşımıza çıkmaktadır. Bu tür boru uygulamalarında PE-XA borularda görüldüğü gibi oksijen bariyerli olarak karşımıza çıkmaktadır. 16X2 ve 17X2 milimetre gibi farklı ölçülerdeki kesit seçeneklerine sahiptir. Bu yüzden 500 veya 600 metre gibi makaralar halinde satışa sunulmaktadırlar. Bu tarz uygulamalarda da ortalama büyüklükteki bir apartman dairesinde veya ticari alanlar gibi farklı tarz uygulama alanlarında yerden ısıtma sistemleri içerisinde kolaylıkla uygulanabilirler.

Danfoss Yerden Isıtma Borusu Kullanmanın Avantajları

Danfoss yerden ısıtma borusu genele vuracak olursak 5 tabakadan oluşmaktadır. Oksijen bariyeri tabakalı olan bir tür özel boru seçeneği olan polimer malzemeler iç içe geçirilmiş şekildedirler. Aynı zamanda tüm bu yapıyı saran bir başka bir polimer tabaka daha bulunmaktadır. Bu sayede de daha sağlamdırlar. Boru ısındığı sırada ise çok ufak diye adlandırabileceğimiz uzamanın gerçekleştiğini görürüz. Fakat boru sistemi gerisin geri soğuduğunda ise tekrar orijinal boyutuna geldiğini göreceğiz. Özel olarak üretilen yapısı sayesinde her iki çeşidinde de kısa bir şekilde çekme veya uzamadan daha fazlası gözlemlenemez. Sağlam, dayanıklı, çok katmanlı, korunaklı biçimi sayesinde de olası bir aşınma veya yıpranma kolay kolay meydana gelip karşımıza çıkmaz.

Bu durumdan dolayı da Danfoss yerden ısıtma boruları uzun süreli bir kullanım imkânı ile karşımıza çıkar. Katmanlı yapısı sayesinde ise ürün kullanım zamanı süresince hiçbir şekilde oksijen geçişi gerçekleşmez. Tüm bu etmenler göz önünde tutulduğunda en fazla tercih edilen yerden ısıtma borusu olduğunu gözlemlemekteyiz. Alman DVGW Kurumu tarafından onaylı ve Alman menşei ile bir malzeme olarak karşımıza çıkan Danfoss alttan ısıtma borusu hamam ve spa ısıtmalarında az aralıklı boru döşenmesi istenen özel bölgelerde oldukça rahat bir kullanım imkânına sahip olmaktadır. Rahat kullanımın yanında aynı zamanda da uzun süreli bir ömre sahip olurlar. Bundan dolayı da 10 yıl ve üstü ürün sigortası gibi çeşitli seçenekte sigorta paketleri bulunmaktadır.

Danfoss Yerden Isıtma Borusu Kullanımı

En başta ilk olarak özel bir zemin temizliği yapılarak zemin hazırlanır. Tümseklerin bulunmadığı, pürüzler ve yabancı maddelerin bulunmadığı düz bir zemin tercihinde bulunulmaktadır. Yerden ısıtma straforunu uygulama alanına döşeme işlemi gerçekleşecektir. Bu yerden ısıtma straforu kimyası gereği herhangi bir boşluk bırakılmadan zemine döşenmesi yapılır. Olası herhangi bir boşlukla karşılaşmamak içinde izolasyon bandı kullanımı tercih edilir. Böylelikle sıcaklık aşağıya ve kenarlara doğru kaçacak yer bulamaz. Straforun üstünün mantarlı bir şekilde olması da önemli avantajlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Boru döşenmesi esnasında belirli özel noktalardan borular birbirine bağlanmaktadır. Kavis dirseklerle boruların belirli noktalardan dışarıdan gelecek darbelere karşı önlem alınması içinde boru kılıfı ve boru tutucu lama gibi özel ürünlerinde kullanımı önerilmektedir ve tercih edilmelidir. Danfoss yerden ısıtma borusu hiçbir biçimde kullanımı esnasında herhangi olası bir oksijen kaçışı söz konusu olmamaktadır.

Danfoss Yerden Isıtma Borusu

Soru veya önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Danfoss Yerden Isıtma Borusu Fiyatları

Danfoss yerden ısıtma borusu üzerine tek ve sabit bir fiyat listesi sunmak pek mümkün olmamaktadır. Fakat tercih edilen yerden ısıtma borusu türü ve miktarı hatta uzunluğu gibi farklı seçenekli kıstaslar bulunmaktadır. Bu durum üretici firmanın standart bir maaliyet çıkarmasına engel teşkil etmektedir. Uygulama yapılacak alanın az katlı veya çok katlı oluşu da önemli etmenlerden birisidir. Fakat Hak Enerji bu konuda siz değerli müşterilerimizin yanında olduğundan dolayı da en gerçek ve minimal seviyeli maliyetleri müşterilerine iletmektedirler. Danfoss boru yerden ısıtma hizmeti konusunda ayrıntılı bilgiye ulaşmak adına Hak Enerjiyi ziyaret edebilir, başka çeşitli iletişim kanallarından bizlere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Danfoss Yerden Isıtma BorusuDanfoss Yerden Isıtma Borusu FiyatlarıDanfoss Yerden Isıtma BoruDanfoss Yerden Isıtma Borusu ÖzellikleriDanfoss Boru Fiyat ListesiDanfoss Yerden Isıtma Boru ÇeşitleriDanfoss Yerden Isıtma BorusuDanfoss Yerden Isıtma Borusu FiyatıDanfoss Yerden Isıtma PE-RT Boru