Fraenkische Yerden Isıtma

Ana sayfa > Fraenkische > Fraenkische Yerden Isıtma

                        


Fraenkische Yerden Isıtma

Çok köklü bir firma olarak 1906 yılında kurulmuş olması ile birlikte 100 yılı aşkındır faaliyetlerine devam eden Fraenkische markası, bugün Almanya'nın Bayern kentinde yer alan merkezi ile dünyanın 4 tarafına kaliteli bir şekilde ulaşmaya devam etmektedir. Bu kalite içerisinde de özellikle Fraenkische yerden ısıtma Türkiye'de de yapı uygulamalarında önemli bir ısıtma tekniği olarak tercih edilmektedir.

Fraenkische, bir aile şirketi olarak bugün Otto Kirchner tarafından genel müdürlük sıfatı ile yönetilirken, aynı ortaklığı içerisinde Türkiye de dahil olmak üzere 22 farklı ülkede üretim ve 4500 üzerinde çalışan ile birçok farklı ülkede satış açısından hizmet vermektedir. Uluslararası bir karaktere sahip olan bu marka, ülkemizde bugün birçok evde Fraenkische yerden ısıtma sistemleri sayesinde ön plana çıkmaktadır.

Fraenkische yerden ısıtma sistemleri, çok ince bir ayrıntı ile düşünülmüş bina teknoloji sistemleri arasında yer almaktadır. Bu sistemlerde kullanılan her malzemeden gerçekleştirilen proje ve tüm işçiliğe kadar her ayrıntı özel bir şekilde tercih edilir ve öncelikli olarak kaliteyi ön plana çıkarır. Bu sayede yaşamın bulunduğu her alanda daha kaliteli ve sağlıklı bir ısınma sonucu elde edilir.

Gelişmiş teknolojiler ile sektörel açıdan varlığını sürdüren Fraenkische markası, çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğu için yerden ısıtma sistemleri içerisinde de ihtiyaç duyulacak tüm malzeme kalemlerini ayrı ayrı üretmektedir. Yani bir konut veya iş yerinde Fraenkische alttan ısıtma sistemi uygulanmak istendiğinde, ihtiyaç duyulacak strafor, termostat veya şap katkı maddesi gibi her malzeme yine markanın kendi güvencesi ile kullanılmaktadır.

Fraenkische Yerden Isıtma Yaşamın Devam Ettiği Her Yerde

Yaşamın devam ettiği her yerde ısıtma, en temel ihtiyaçların başında bulunmaktadır. Bilhassa Türkiye gibi kışın etkisini her zaman hissettirdiği ve 81 vilayette bu etkinin sürdüğü bir ülkede ısınma en temel ihtiyaç ve en çok aranan çözümdür. Bu çözümün elde edilebilmesi için kullanılan yakıt kaynakları bir yana uygulanan sistemler de ayrı bir alan oluşturmaktadır. İşte bu sistemler içerisinde zemin ısıtma uygulamaları için de en nitelikli tercihlerden birini Fraenkische alttan ısıtma oluşturmaktadır. 

Fraenkische zemin ısıtma yaşamın devam ettiği her noktada kullanılabilecek özel bir sistem olarak hem ekonomik hem de konforlu bir kullanıma imkan sağlamaktadır. Çünkü evinizde bulunan ısıtma kaynağı yani enerji kaynağı her ne olursa olsun uyumlu bir kullanım sağlamak için Fraenkische ısıtma sistemleri tercih edilebilir. Örnek olarak evinizde bulunan ve yıllarca kullanmaya devam ettiğiniz doğalgaz bağlantılı kombili kalorifer sistemini artık kolayca Fraenkische zemin ısıtma sistemine dönüştürerek, çok daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sistemi elde edebilirsiniz.

Günümüzde Fraenkische kalitesi ile sunulan yerden ısıtma sistemleri, dünyanın dört bir tarafında hem yaşam alanlarında hem de çalışma alanlarında tercih edilmektedir. Yani yaşamın devam ettiği her yerde bulunan Fraenkische, isterseniz evinizde isterseniz mağazalar, okullar, kurumlar, alışveriş merkezleri veya bir fabrika gibi istenilen her alanda kullanılabilir. Ancak özellikle evlerde enerji verimli ve konforlu ısıtma için Fraenkische alttan ısıtma tercih edilmektedir.

Fraenkische zemin ısıtma çok geniş bir yüzey üzerinden gerçekleşen ısıtma ile birlikte çok homojen bir kullanım sağlar. Çünkü eski sistemlerde bulunan soba, şömine veya kalorifer petekleri belirli bir noktadan ısının yayılmasını sağlarken, çok düşük bir kapasite ile homojen bir ısıtma sağlayamıyordu. Ancak salon ve oturma odası gibi bir alanda zemine kaplanmış bir Fraenkische zemin ısıtma sisteminde homojen bir şekilde dağılımı göstermiş sistem, ısının tüm oda içerisine eşit bir şekilde dağılmasını sağlamaktır.

Yaşam ve çalışma alanlarında konforlu bir ısıtma elde edilmesi için ortalama sıcaklığı sağlayabilecek en ideal ısıtma sistemi zemin ısıtma olarak görülmektedir. Özellikle bu sayede konfor sağlayacak bir ısının elde edilmesi için daha az enerji kullanılması açısından da Fraenkische yerden ısıtma çok yüksek bir avantaja sahiptir. Bugün özellikle hava akımının çok yüksek olduğu bir mağazada dahi önemli bir yakıt tasarrufuyla kullanım sağlamaktadır.

Hava hareketini çok daha yoğun bir şekilde sağlayan Fraenkische alttan ısıtma sistemleri, ortam ile zemin arasındaki sıcaklık farkını düşük tuttuğu için enerji tasarrufu ortaya çıkarmaktadır. Bugün özellikle ülkemizde doğalgaz kullanımı göz önünde bulundurulduğunda, yakıt tasarrufu çok yüksek bir önem arz etmektedir. Bu nedenle Fraenkische sayesinde yakıt tasarrufu açısından da zemin bazlı kontrol sistemlerinin kullanılması ile ister güneş enerjisi ister doğalgaz isterseniz ısı pompası gibi sistemler ile çok uygun Fraenkische zemin ısıtma teknolojileri kullanılabilir.

Fraenkische Alttan Isıtma Sistemlerinin Yapısı

Yerden ısıtma sistemleri aslında hangi marka olursa olsun standart bir yapıya sahip olmakla birlikte kullanılan malzemeler ve uygulanan sistem her zaman birbirine benzer bir yapıya sahiptir. Ancak her marka tarafından sunulan malzeme ürüne göre farklılıklar ve kalite değişimleri oluşturduğu için uygulamada da farklılıklar ortaya çıkarabilir. Bu nedenle Fraenkische zemin ısıtma sistemlerinde de döşeme yani uygulama benzer bir yapı sağlasa da markanın kalitesi bu yapıda bariz bir kalite farklılığı sağlamaktadır.

Standart olarak bir ev veya işletme de uygulanacak Fraenkische yerden ısıtma sistemlerinde elbette ki öncelikle düz ve temiz bir zemin ihtiyacı bulunmaktadır. Bu zemin üzerinde kullanılan en temel malzeme yerden ısıtma straforu olmak ile birlikte bu yalıtım sistemi üzerinde de Fraenkische marka borular kullanarak bir tesisat hazırlığı gerçekleştirilir. Bu tesisat ısı kaynağından yani kombi veya ısı pompası üzerinden aldığı sıcak suyu içerisinde dolaştırarak, ısının ortamda sirkülasyon oluşturmasını sağlar.

Dolaşım gerçekleştiren borular ile birlikte zeminden ısıtma yukarıya doğru ulaşma imkanı elde ederken, aslında sistem içerisinde bu borular ile birlikte kullanılması gereken birçok farklı ek malzeme de yer almaktadır. Çünkü profesyonel bir Fraenkische alttan ısıtma sistemi içerisinde kollektörler, vanalar, bağlantı rekorları, kenar izolasyon bantları, sabitleyiciler, otomasyon panelleri, termostatlar ve trafolar gibi birçok farklı parça bulunur. Bu parçaların her biri komplike bir sistemi bir araya getirerek, düşük enerji kullanımı ile konforlu ısıtma sunan Fraenkische zemin ısıtma sistemlerini sağlar.

Fraenkische Yerden Isıtma Özellikleri

Sahip olduğu özellikler ile birlikte bahsedilen avantajları sağlayan Fraenkische zemin ısıtma sistemleri, fonksiyonel yapısı ile birlikte bugün yaşam ve çalışma alanlarına büyük bir kalite katmaktadır. Esnek yapısı ile birlikte kullanılan her malzeme sistem içerisinde tümleşik olarak birbiriyle tamamlayıcı bir yapı sağlamaktadır. Bu sayede de uygulanan her sistem uzun ömürlü yapısıyla sorunsuz ve garantili bir kullanım için her zaman avantaj oluşturmaktadır.

Herhangi bir noktada kurulan Fraenkische alttan ısıtma tesisatı, markanın ve uygulayıcının güvencesi ile birlikte kalitesini uzun yıllar koruduğu gibi yine her zaman garanti altında yer almaktadır. Çünkü marka tarafından bu sistemler için üretilmiş her parça, sahip olduğu kullanım garantisi ile uzun ömürlü olmayı amaçlamaktadır. Temel noktada sistem içerisinde kullanılan bir boru veya oda termostatı ayrı ayrı olarak bahsedilen bu özelliğe sahip olduğu için uygulanan her sistem uzun ömürlü yapısı ile güvenilir bir kullanım sağlamaktadır.

Ekonomik ısınmanın elde edilebilmesi için ayarlanabilir yani tamamen kullanıcı kontrolü bir ısıtma sistemi gerekir. Uzun yıllardır kullanılan kalorifer sistemleri veya ısı pompası gibi sistemler genellikle ev içerisindeki genel ısıyı belli bir dereceye ulaştıracak şekilde kontrol avantajı oluşturmaktadır. Aslında günümüzde oda termostatları gibi sistemler kalorifer ile birlikte de kullanılacak hale getirilse de yine de petekli kaloriferler gibi sistemlerde Fraenkische yerden ısıtma sistemlerinde olduğu gibi tam anlamıyla kullanıcı kontrolü ortaya çıkarmamaktadır. 

Fraenkische alttan ısıtma sistemleri içerisinde kullanılan oda termostatları, elektronik yapısı ile bugün akıllı telefonlar üzerinden dahi kontrol edilebilen bir kullanım oluşturduğu için kullanıcı kontrolü ısıtmayı da gerçek anlamına ulaştırmaktadır. Yani bir ev içerisinde Fraenkische zemin ısıtma sistemleri kullanıldığında, salon ile mutfak arasında bariz bir ısı farkı oluşturarak ya da çocuk odasında daha yüksek bir ısı elde ederek en konforlu yaşam alanlarını sağlamak mümkündür. 

Bir zemin ısıtma sisteminin en önemli özelliği elbette ki yaşam alanına daha fazla konfor sunmasıdır. Çünkü standart olarak da zemin ısıtma sistemlerinde petekler ve havalandırma cihazlarının ortadan kalkması ile birlikte kullanım alanlarında daha fazla kullanılabilir alan elde edilir. Aslında bu özellik tüm markalarda standart olsa da yine Fraenkische alttan ısıtma sistemleri tercih edildiğinde de bu avantajla kullanım gerçekleştirilebilmektedir. Zemin kaplama açısından da her yapının tercih edilmesinin mümkün olurken, Fraenkische markası sayesinde de kullandığınız alttan ısıtma sistemleri üzerinde isterseniz parke isterseniz karo kaplama ile zemin uygulaması sağlanabilir. 

Fraenkische Alttan Isıtma Nasıl Uygulanır?

Talep, Türkiye'nin hangi kentinde olursa olsun Fraenkische alttan ısıtma uygulamasının yapılabilmesi için öncelikle uygulama alanında inceleme ihtiyacı yer alır. Çünkü yapının özelliklerine, boyutlarına, kullanım alanının sağladığı koşullara, kullanılan ısı kaynağına ve bütçe gibi özelliklere bağlı olarak Fraenkische zemin ısıtma sistemlerinde en doğru uygulama projesi elde edilebilir.

Fraenkische yerden ısıtma sistemlerinin uygulanması için öncelikli olarak düz bir zemin ile birlikte bağlı bir ısı kaynağının yer alması gerekir. İstenilen farklı bir şehirde talep edilen Fraenkische zemin ısıtma sistemi uygulaması için öncelikle yapıda bu incelemeler sağlanır. Aslında bir yapı içerisinde daha önce sistematik bir ısınma sistemi kullanılmış olmasa dahi sıfırdan kurulacak bir sistem ile yine Fraenkische yerden ısıtma uygulaması da yapılabilir. Ancak bu durumda elbette ki doğalgaz tesisatı gibi bir yakıt tesisatının kurulması gerekir.

Bir inceleme yapılması ile birlikte Fraenkische alttan ısıtma uygulaması talep edilen yapıda inceleme sonuçlarına bağlı bir şekilde proje hazırlanır. Çünkü bu sistem mutlak olarak sorunsuz bir şekilde yapılan ölçümler ile hazırlanan bir proje bağlamında uygulanır. Bu proje içerisinde zemin ölçüleri, kullanılan ısıtma sistemi için ihtiyaç duyulacak malzeme miktarı, uygulamanın kapasitesi ve müşteri talepleri gibi birçok farklı ayrıntı her zaman yer alır.

Proje bazlı bir şekilde uygulanan Fraenkische yerden ısıtma sistemlerinde öncelikle zemin hazırlığı sonrasında yalıtım amaçlı strafor kaplama, boru döşeme işlemleri, tesisat bağlantıları ve sonrasında tekrardan zemin kaplama gibi işlemler sağlanır. Bu işlemler sonrasında sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlayan zemin ısıtma sistemi üzerinde yeniden karo, parke veya halı döşeme gibi zemin kaplama işlemleri ile sonuç elde edilir.

Bahsedilen bu pratik adımlar ile birlikte Fraenkische alttan ısıtma sistemleri için öncelikli olarak talepler alınır. Talepler kent bazlı bir şekilde internet veya telefon üzerinden gerçekleştirildikten sonra mutlak olarak profesyonel bir ekip ile keşif çalışması yapılmalıdır. Çünkü keşif çalışması uygulanacak Fraenkische zemin ısıtma sisteminin boyutlarını ve maliyetlerini net bir şekilde ortaya çıkarır. 

Fraenkische Yerden Isıtma Fiyatları

Uygulamanın sağladığı avantaj, ekonomik kullanım ve konforlu ısıtma sisteminin elde edilmesi gibi birçok farklı nokta göz önünde bulundurulduğunda Fraenkische alttan ısıtma sistemleri bugün çağdaş yapısıyla en konforlu ısıtma sistemini oluşturmaktadır. Bu nedenle giderek kullanımı artan bu sistemler günümüzde evlerde, işletmelerde, kurumlarda ve açık alanlarda dahi tercih edilmektedir. Sistemin uygulanması açısından da standart malzeme fiyatları ve proje fiyatları ile birlikte her uygulama alanına göre rakamlar değişiklik göstermektedir.

Günümüzde Fraenkische yerden ısıtma sistemlerinin uygulanması için marka tarafından üretilmiş malzemeler kullanılmakla birlikte bu malzemelerde fiyatlar her zaman değişimler oluşturmaktadır. Çünkü Alman menşeli bir marka olan Fraenkische tarafından üretilmiş bu malzemeler, Türkiye'ye ithal olarak getirilmektedir. Bu durumda Euro bazlı bir şekilde belirlenen bu malzemeler ile uygulanan bir Fraenkische zemin ısıtma sisteminde malzeme fiyatları uygulamanın boyutlarına ve güncel rakamlara göre belirlenir.

Temel olarak herhangi bir konut veya işletme için Fraenkische alttan ısıtma sistemleri talep edildiğinde, net rakamların belirlenebilmesi için öncelikle keşif yapılır. Keşif sayesinde kullanılacak malzeme miktarı, uygulama alanının boyutları, talep edilen sistemin özellikleri gibi noktalar belirlendikten sonra rakamlar ortaya çıkar. Genellikle kullanılacak yerden ısıtma straforu ve yerden ısıtma borusu malzemelerinin miktarları Fraenkische zemin ısıtma sistemlerinde önemli bir belirleyici olmaktadır.

Fraenkische yerden ısıtma sistemlerinin uygulanması için malzeme miktarları ve proje boyutunun belirlenmesi ile birlikte uygulama maliyetleri ve işçilik gibi rakamlar sisteme dahil edilerek net fiyatlar belirlenir. Bugün en önemli nokta, ortaya çıkan maliyetlerin karşılığında elde edilen konforlu ısıtma ve ekonomik ısınma avantajı ile bu maliyetlerin kendini ideal bir sürede amorti etmesidir. Çünkü petekli kalorifer veya ısı pompası gibi sistemler yerine kullanılan Fraenkische alttan ısıtma her geçen gün size sunduğu düşük yakıt kullanımı ile daha ekonomik bir sonuca ulaşmanızı sağlamaktadır.

Türkiye İçin Fraenkische Yerden Isıtma

Uzun yıllardır Türkiye'de var olan Fraenkische markası sayesinde Türkiye'nin birçok farklı kentinde Fraenkische zemin ısıtma sistemleri kullanılabilmektedir. Öncelikli olarak İstanbul, İzmir ve Ankara gibi üç büyük şehirde yer alan marka, bugün Türkiye'nin dört bir tarafına yayılmış yapısıyla istenilen her yapıda kullanılabilecek bir hale gelmiştir. Yani apartman daireleri, müstakil konutlar, villalar, bahçeli evler, konaklar, malikaneler, oteller, hastaneler, okullar veya alışveriş merkezleri gibi her noktada bu sistemler kullanılabilmektedir.

Türkiye genelinde Fraenkische alttan ısıtma sistemleri taleplerine karşılık olarak uygulamanın gerçekleştirmesi için her sistemde aynı malzeme kalitesi ve güvencesi ile profesyonel bir uygulama sağlanabilir. Bu bağlamda doğalgaz, katı yakıt veya sıvı yakıt gibi değişen yakıt tercihlerine bağlı olarak Türkiye'nin 7 bölgesinde Adana, Samsun, Kars, Sivas, Muğla, Edirne veya Adıyaman gibi istediğiniz her kentte bu uygulamanın gerçekleştirilmesi mümkündür. 

Uygulandığı noktada sağladığı avantajlar ile birlikte Fraenkische zemin ısıtma özellikle daha sağlıklı bir yaşam veya çalışma alanı elde etmeniz için tercih edilmektedir. Çünkü ilk noktadan itibaren bahsedildiği üzere eski sistemlerde kullanılan kalorifer peteklerinin ısıyı çok uzun sürede yayması ve daha fazla yakıt kullanması yerine zemin ısıtma hem tasarruflu hem de sağlıklı ısıtma avantaj oluşturmaktadır.

Fizyolojik olarak düşünüldüğünde de vücudun ısıyı ayaklardan alarak daha sağlıklı bir şekilde ısınması gibi bir gerçek bulunmaktadır. Bu durumda da Fraenkische yerden ısıtma sistemleri vücudun ihtiyaç duyduğu bu sağlıklı ısıtmayı sunabilmek açısından her malzemesi ve her parçası ile tamamen profesyonel bir kullanım oluşturmaktadır. 

Fraenkische alttan ısıtma pratik ve kontrollü kullanım yapısıyla içeriğinde bulunan debi ayarlı vanalar ve termostatlar sayesinde tüm ısınma kontrolünü elinizde bulundurmamızı sağlar. Bu yapı sayesinde temel olarak Türkiye'nin istediğiniz farklı kentinde yaşadığınız en soğuk iklimde dahi çok daha konforlu ve sağlıklı bir ısınma elde edilebilir. Yani Ağrı'nın karlı ve soğuk ikliminde en konforlu ısıtmayı elde edebildiğiniz gibi Antalya'nın ılıman kış mevsimlerinde de en ekonomik ısınma ihtiyacı Fraenkische zemin ısıtma sayesinde karşılanabilir. 

Fraenkische Yerden Isıtma Fraenkische Yerden Isıtma BorusuFraenkische Yerden Isıtma KollektörüFraenkische Yerden Isıtma Kontrol Paneli KullanımıFraenkische Yerden Isıtma KatalogFraenkische Yerden Isıtma FiyatFraenkische Yerden Isıtma Straforu