Yerden Isıtma Sisteminin Sağlığa Uyumu

Döşeme altından gerçekleştirilen güneş enerjisi ile yerden ısıtma gibi bu sistemler aslına bakıldığında yüzyıllardır uygulanan bir sistem oluşturmak ile birlikte bugün dahi aynı mantığa sahiptir ve değişen malzemeler ya da projeler ile daha modern bir şekilde uygulanmaktadır. Aslında Rehau başta olmak üzere farklı yerden ısıtma markaları tarafından da uygulanan bu sistem, fizik kuralları gereği insan anatomisi için de en uygun ısıtma sistemini oluşturmaktadır. Bu konuda rahatlıkla birçok farklı platformda yerden ısıtma kullanıcı yorumları incelenerek, daha net karar verilebilir. Zira insan vücudu için ısıtma en iyi şekilde ayakların altından yani zeminden gelen ısı ile sağlanır.

Genellikle konutlarda kalorifer ile ısınma gerçekleştirilirken, her odada yer alan petekler, ısının homojen bir şekilde yayılmasından ziyade belirli bir alanda kısıtlı kalmasına neden olabilir. Ancak zeminden doğalgaz yerden ısıtma sağlandığında yukarıya doğru homojen bir şekilde hareket eden ısı, ortamda çok daha konforlu ve sağlıklı bir ısıtmaya ortaya çıkarır. Hele ki klima ile gerçekleştirilen ısıtmaya göre çok daha yüksek bir konfor elde etmek mümkündür.

Radyatör veya klima ısıtma sistemleri kullanılırken, belirli bir yükseklikten ortama doğru ısının yayılması amaçlanır ve bu ısı direkt olarak tavana ulaşarak sonrasında tekrar aşağıya inmeye çalışır. Bu nedenle genellikle kalorifer kullanılan konutlarda ve işletmelerde ısı ayak seviyesine doğru çok zor ulaşır ve ayak bölgesinde serin yani rahatsız edici bir esinti gibi sıcaklık hissi ortaya çıkar.

Hissedilen bu rahatsız edici ısıtma sistemi, aslında en soğuk kış mevsimlerinde evin doğru ısınmadığını hissettirebilir. Bu nedenle yer ısıtma sistemi taban sıcaklığını tavana doğru ulaştıracak şekilde en ideal ısıtmayı oluşturduğundan dolayı da radyatörler veya klimalara göre çok daha konforlu ve huzurlu bir ısıtma sistemine imkan sağlar.