Yerden Isıtma Sistemi Nerelerde Kullanılır?

Zeminden ısıtma sistemleri bugün birçok farklı alanda uygulanan sistemler olmak ile birlikte öncelikli olarak konutlarda ısınmanın konforlu bir şekilde elde edilmesi için tercih edilmektedir. Ekonomik yönden konutlarda kalorifer ve klima ısıtma sistemlerine göre önemli bir alternatif oluştururken, kullanım noktasında yerden ısıtma detayı açısında da bakıldığında, yapıların çatı bölgelerinde de kar ve buzlanma gibi tehlikelere karşı uygulanmaktadır.

Yaşam alanları dışında çalışma alanları açısından da düşünüldüğünde yerden ısıtma cami uygulamaları ön plana çıkarken, hamamlar, oteller veya alışveriş merkezleri gibi birçok noktada da uygulamalar yapılmaktadır. Ayrıca ticari işletmelerde, endüstriyel yapılarda ve tarım uygulamaları gibi noktalarda da yerden ısıtma sistemleri tercih edilmektedir. Bazen stadyumlarda ve otoyollarda dahi zemin altında bu sistemlerin uygulanması tercih edilmektedir.

Zemin Isıtma

Sulu zemin ısıtma, modern yaşam için ideal olan görünmez bir sıcaklık verir, temiz iç tasarım ve maksimum kullanılabilir duvar alanı sağlar. Sıcak yüzeyler olmadığı için sulu zemin ısıtma, toz ve hava hareketi minimuma indirilmiş radyatör sistemlerine göre daha güvenli ve temizdir.

Sulu zemin ısıtma, radyatörlerin boyanmasına gerek kalmadan düşük bakım ihtiyacına da sahiptir. Diğer ısıtma türleri ile karşılaştırıldığında, bir yerden merkezi ısıtma sisteminin genel etkinliği aşağıda görülebilir. Isı, insan konforu ve enerji verimliliği için en çok ihtiyaç duyulan yerde yoğunlaşır.

Zemin, ısıyı yüzeyine eşit olarak yaydığından, eşit bir ısı dağılımı vardır, sıcak ve soğuk noktalar yoktur ve tutarlı bir rahatlık vardır.

Bu, odanın bağıl nemi üzerinde çok olumlu bir etkiye sahiptir ve radyatör veya hava ısıtması kullanmaya göre çok daha rahat hissettirir. Ancak yerden ısıtmanın en konforlu ısıtma şekli olmasının tek nedeni bu değildir.

Sulu zemin ısıtma ve soğutma sistemi kesinlikle bakım gerektirmez. Yaz aylarında sıcak hava dalgaları geniş alanlarda, iş yerlerinde ve kamu binalarındaki insanlar için çok rahatsız edici olabilir. Bu sistem bunun olmasını önlemeye yardımcı olur. Ama aynı zamanda, sistemlerin ticari binalarda iyi bilinen bir sorunu çözme yöntemi, yani bina sakinleri için iklim kontrolüdür.

Sulu Zemin Isıtma

Zemin ısıtma suyu, zemini eşit şekilde ısıtır. Ayrıca, sakinlerin artık kendilerini ayarladıkları radyatörlerle ilgili sorunları da yok. Sistem gizli olduğu için yanma riski yoktur. Temizlemesi zor olabilen toz cepleri olmadığından, bu hijyeni artırır. Bu şekilde ticari inşaat projeleri, tüm bina sakinleri için sağlıklı bir yaşam ortamına gerçekten katkıda bulunabilir. Su zemin ısıtma büyük ticari projeler için idealdir. Isıtma ve soğutma, zemin şapı içindeki bir boru ağı üzerinden çalışır. Bu, hem sakinleri hem de çevreyi önemseyen modern bir sistemdir. Ayrıca maliyetleri hızlı bir şekilde geri alabilirsiniz. Yine, bütçeler daraldıkça bu tüm ticari bina projeleri için idealdir. Aslında bir ısıtma sistemi satın alıyorsunuz ve ardından ücretsiz yerden soğutma da elde ediyorsunuz.