Yerden Isıtma Hava Alma ve Yerden Isıtma Temizliği

Yerden Isıtma Hava Alma ve Yerden Isıtma Temizliği 

Mülkünüzde kullandığınız yerden ısıtma ısıtmıyor ve radyatörünüzde teknik bir arıza görünmüyorsa; ilk akla gelen tesisat içerisinde sıkışan hava kabarcıkları olmalıdır.

Yerden Isıtma Havasını Alma

Isıtma sisteminizin içinde hava boşlukları oluştuğunda, ısıtma sisteminizde sıcaklık akışı engellenir. Bu noktada yerden ısıtma sisteminizin doğru çalışıp çalışmadığını anlamak biraz dikkat ve bilgi gerektirebilir. Eğer sisteminizde soğuk noktalar varsa, yerden ısıtma hava alma işlemi yapmanız gereklidir. Bu kılavuz sayesinde hava boşluklarını kolaylıkla kendiniz tahliye edebilirsiniz.

Tahliye işleminden önce bazı önlemleri almak yararlıdır.

 Kazanların kontrolü

 Diğer valflerde sızıntı olup olmadığını kontrol etmek. Sızıntı varsa vanaları kapatmak.

Tahliyeye hazırlık için yanınıza almanız gerekeler şunlardır:

 Radyatör hava alma anahtarı. Gevşetip sıkmak için uygun aletler.

 Su toplamak için bir kap

 Havlu

İşleme başlamak için öncelikle ısıtma sisteminizin basıncını kontrol edin. Basınç düşükse sisteme su verin. Basınç sürekli düşüyorsa altta yatan başka bir sorunun habercisidir, profesyonel yardım isteyin.

Yerden ısıtma temizliği çoğu zaman uzman yardımı olmadan kolaylıkla halledilebilir. İşleme alt vanalardan başlayın. Sırayla vanaları açın ve havayı tahliye edin. Bu işlem sırasında bir miktar su gelebilir. Çoğu zaman bir kovayı geçmeyecektir. Kirli su ve hava dışarı çıktığında vanalarınızı tek tek sıkın. Bütün işlemlerden sonra bar değeri 2 ve 2.5 arasında olmalıdır. Önemli olan basınç değerinin düşük veya yüksek “kırmızı alanda” olmamasıdır.