Yerden Isıtma Tasarrufları Nelerdir ? Yerden Isıtma Oda Kontrolleri

Yerden ısıtma doğalgaz gibi yakıtlarla çalıştırılan kombilerde kullanılan bir sistemdir. Su bazlı sistemler inşaat aşamasında parkenin veya seramiğin altına döşenir. Kombi suyu ısıtır ve bu suyu belirli sıcaklıkta devir daim eder.

Yerden ısıtma diğer sistemlere göre kazançlıdır. Doğalgazlı kombilerde kullanılan duvarlara sabitlenen radyatörler çoğu zaman enerji kaybına neden olur. Yerden ısıtma ısıyı tamamen mekânın içine yayar ve oluşabilecek ısı kaybının önüne geçer. Yerden ısıtma doğalgaz faturası derdinizi en aza indirebilir. İstediğiniz zaman evinizin kullanmadığınız bölümlerinde ısıtmayı kapatıp enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Yerden ısıtma oda kapatma çok kolaydır ayrıca yeniden açtığınızda yaklaşık iki saat içerisinde yeniden ısınabilir. Yerden ısıtma odaları vanalarla ayrılmıştır ve her bölüm diğerlerinden bağımsızdır. Yerden ısıtma oda vana kapatma işlemi için doğru valfi bulup kolaylıkla ısı akışını engellersiniz.

YERDEN ISITMA NASIL DÖŞENİR ?

Yerden ısıtma denilince akla ilk gelen şey bir lüks olmasıdır. Bütün ısıtıcılar arasında yapıyla en bütünleşik olan sistem olması ve uzun seneler bakım gerektirmemesi en önemli avantajları arasındadır. Kullanılan boru malzemesine göre ısıtma borularının ömrü 50-100 sene arasındadır. Bu da tadilat gerektirmeden uzun yıllar kullanım anlamına gelebilir.

Yerden ısıtma sistemleri için hiçbir dekorasyon kaygınız olmaz çünkü zaten yapının içinde yani parke ve seramik döşemenin altındadır. Yerden ısıtmalar bu sayede dış koşullardan “nem, güneş, korozyon” etkilenmez. Ancak borularda sıkışan hava kabarcıkları uzun süre alınmadığında korozyona sebep olabilir.

Yerden ısıtma sistemleri ısıyı eşit olarak yayar. Evlerde çoğu zaman pencerelere yakın yerleştirilen radyatörler ısının bir kısmını dışarıya iletir. Yerden ısıtma sistemleri ise ısının tamamını evin içine aktarır.

Klasik radyatörler dekorasyon üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. En modern görünümde olan radyatörler bile dekorasyonu engeller. Özellikle perdelerin radyatörlerin üzerine gelmesi ısıtmayı olumsuz etkiler. Aynı şekilde koltuklar, kitaplıklar tv ünitesini yerleştirme aşamaları radyatörlere göre yapıldığında iş içinden çıkılmaz bir hal alır. Ev boyanacağı zaman iki seçenek vardır radyatörleri tamamen örtmek yada boya bulaşmaması için dikkat etmek. Yerden ısıtma sistemleri size dilediğiniz dekorasyon özgürlüğünü verir.

Radyatörler bulunduğu bölgeyi ısıtır ve odaların bir kısmı biraz daha serin olabilir. Yerden ısıtma sistemlerinde odanız eşit şekilde ısıtılır. Özellikle kışın yerlerin soğuk olması birçok sağlık sorununa neden olabilir. Eşit ısıtılmayan odalarda ayaklarınız üşürken başınız sıcaktan bunalabilir. Katmanlı sıcaklık bir mekânın iyi ısıtılmadığının bir göstergesidir.

Radyatörlerden çıkan sıcak hava hızla yükselir ve yukarı çıkar. Duvara çarptıktan sonra biraz soğur ve zemine iner. Yerden ısıtmada sıcak hava zeminden itibaren yayılır ve duvarlar başta olmak üzere eşyaları ısıtır. Sürekli ısınan zemin ve duvarlar ekstra ısı temini sağlar. Böylece ısı öylece uçup gitmek yerine evin içinde kalır etkili şekilde ortamı sıcak tutar.

Yerden ısıtmalar her türlü yer kaplamasıyla çalışır. Fayans, ahşap, laminat, halı vb.