Sulu Yerden Isıtmanın Yararları

Etkili bir sistemin masrafı, geleneksel bir ısıtma sisteminden daha pahalıya mal olsa da, gelecek yıllar boyunca karşılığını alacaksınız. Ve kendiniz kurmak istemiyorsanız, tüm kurulum süreciyle ilgilenmemizi sağlamak için mağazadaki Döşeme Uzmanı ile konuşun.

Daha Eşit Isıtma Sağlar

Yayılan ısı aşağıdan geldiği için sadece hava yerine odadaki nesneleri ve insanları ısıtır. Odadaki her şey aynı sıcaklıktadır, böylece bir pencere veya kapının yanında oturabilir ve hava akımı hissetmezsiniz.

Daha Sessizdir

Üfleyici olmadığı için radyan zemin sistemleri daha sessizdir. Havada toz, kir veya alerjen dolaşmadığından, bir üfleyicinin olmamasıyla evin hava kalitesi de önemli ölçüde artar.

Daha Düşük Isıtma Maliyetleri

Karşı hava yerine zemin içi radyant sistemi kullanarak, işletme maliyetlerinde yüzde 30'a varan tasarruf sağlayabilirsiniz. Evinizi ısıtmanın çok daha ekonomik ve verimli bir yoludur.

Tüm kış boyunca sıcak ve rahat kalmak, özellikle eviniz geleneksel, merkezi bir basınçlı hava ısıtma ve soğutma sistemiyle ısıtıldıysa zor olabilir.

Muhtemelen konforunuza karşı enerji maliyetlerini dengeliyorsunuzdur, özellikle de duştan çıkıp soğuk karoların üzerine çıktığınızda veya yataktan çıkıp soğuk bir zemine çıktığınızda. Bunun nedeni, basınçlı hava sistemlerinin neler yapabileceğine dair ciddi sınırlar olmasıdır. Cebri hava sistemlerinin enerji maliyetleri, kışın tüm evinizi gerçekten konforlu bir sıcaklığa ısıtmanız için çok pahalı olabilir. Maliyetler, bu sistemlerin doğası gereği daha da kötüleşir. Örneğin, ısıtılmış hava evinize monte edilmiş kanallardaki sızıntılardan kaçtığında enerji kaybedilebilir.

Bu ısıtılmış hava, en sevdiğiniz odaları ısıtma şansı bulamadan genellikle evinizden kaçar. Zorunlu hava ısıtma sisteminizin yaşına ve durumuna bağlı olarak, bu kayıplar sisteminizin tükettiği enerjinin yüzde 50 kadarını temsil edebilir.

Neyse ki, başka bir seçenek daha var. Radyant ısıtma son zamanlarda popüler hale geldi ve sistem tasarımındaki ve verimliliğindeki gelişmeler, hem verimlilik hem de enerji maliyetleri açısından cebri hava sistemlerini kolayca aşabileceği anlamına geliyor.