Zemin Isıtma Sistemi Nasıl Çalışır?

Zemin ısıtma sistemi ile zemin yüzeyinin sıcaklığı havanınkinden daha yüksektir. Araştırma testleri, radyant ısıtmanın, esas olarak üst gövdeyi ısıtan konvensiyonel ısıtmaya kıyasla tüm vücudu ısıttığını göstermiştir.

İki ana tür radyant ısı vardır: elektrik ve hidronik. Her ikisi de, aynı zamanda yerden ısıtma olarak da adlandırılan, odalarınızın zeminlerinin altına monte edilir. Elektrikli radyant ısı sistemlerinde kablolar zeminin altına döşenir. Bu kablolar elektrikle ısıtılır, bu da zemini ve ardından odayı ısıtır. Elektrikli sistemler, sizin için asla yeterince sıcak görünmeyen zemine sahip bir banyo gibi sınırlı alanları ısıtmak için harikadır. Ancak, elektrikli ısıtmanın maliyeti nedeniyle, tüm eviniz için zorunlu havaya bir alternatif arıyorsanız, bu en iyi çözüm değildir.

Hidronik yani sulu zemin ısıtmanın parladığı yer burasıdır. Hidronik sistemler elektrikle ısınan kablolar yerine bir dizi boru kullanır. Yukarıdaki odaya etkili ısıtma sağlayan bu borulardan ısıtılmış su akar. Aslında, hidronik radyan ısı, bir evde çok daha tutarlı sıcaklıklar yaratabilir. Yatak zamanınız geldiğinde yatak odanızın soğutulması gibi farklı odalarda veya farklı zamanlarda farklı sıcaklıklar istiyorsanız, birçok sistem bunu yapmak için programlanabilen termostatlar kullanır.