Yerden Isıtma Nasıl Sağlanır ?

 Yerden ısıtma, yere döşenen yerden ısıtma borusu ile, tüm alana aynı anda ısı veren böylece homojen ısı dağılımını sağlayan bir sistemdir. Yerden ısıtma sistemi içinde yerden ısıtma boruları, yerden ısıtma boru tutucu klips, yerden ısıtma klipsli lama, yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma kollektörü ve yerden ısıtma kenar yalıtım bandı gibi elemanları bulunur. Bu elemanların kalitesi, malzemelerin güvenilirliği, özellikle boruların esnekliği ve ısı ihtiyacını doğru karşılayabilmek için hesaplamada gerçeklik gibi etkenler, yersen ısıtma sisteminizin ömrünü etkileyecek faktörlerdir. Başarılı işçilik, kaliteli ürün ve doğru hesaplar sayesinde yerden ısıtma sisteminizin ömrü, yapı ömrü ile eş değer olacaktır. Diğer ısıtma sistemlerine nazaran pahalı bir işlem gibi görünse de bakım istememesi ve başarılı proje denetimi ile size kâr olarak geri dönecektir. Sizi mekanınızı ısıtma konusunda da memnun edecek olan bu işlem, elektrikli ve sulu olarak ayrılarak ihtiyaç ve talebe yönelik çözümler sunar. Kabaca işlemi anlatmak gerekirse, ısı yalıtımı da sağlayan, zemine döşenen yerden ısıtma straforu üzerine, mekân ısı ihtiyacına uygun yoğunlukta yerden ısıtma boruları geçirilerek sabitlenir. Oldukça kolay ve kısa bir işlem olması sizi yanıltmasın. Sistemin başarılı ve sağlıklı olması için, proje mutlaka profesyonel bir ekip ile yürütülmelidir. Zemin için laminant parke, doğal bazı taşlar, seramik zeminler ve mermer türevi malzemeler oldukça uygundur. Temiz bir işlemdir, size angarya çıkarmaz.

            Peki yerden ısıtma sistemlerinde oluşan arızalar nasıl çözülecek? Tüm döşemeyi yeniden kaldırıp masraf mı çıkartacak? Hayır tabi ki. Gelişen teknoloji ile arızanın yerini nokta atışı ile tespit edebiliyor, böylece sorunu hızlı ve düşük maliyetli şekilde çözebiliyoruz.

             Aktif olarak ılık sıcaklıkta kalan zemin sayesinde artık çocuklarınızın peşinden, ‘’Ayaklarını sıcak tut! Çorap giy!’’ diyerek koşmaya son verebilirsiniz. Evinizde bulunan yaşlı bireyleriniz de bu özellikten oldukça memnun kalacaklardır. İş yeri gibi alanlarda da kullanabileceğiniz bu sistem size en az %10 - %15 gibi bir yakıt tasarrufu etmenizi sağlayacaktır. Yerden ısıtma sistemleri kurulurken ısı yalıtımının zorunlu olması sebebiyle, ısı kaybını en aza indirilir.

               Döşeme yaparken de olası problemler gözetilerek çalışılır. Yalıtımı yapılmış zemine hem montaj kolaylığı hem de yalıtıma katkı sağlayan yerden ısıtma straforu üzerine borular döşenir. 200 metrekare büyüklükte bir alan 1 günde bitecek kadar hızlı montaj sağlanır. Montaj sağlandıktan sonra diğer elemanları ile sistem denenir. Denerken bir sorunla karşılaşılırsa, eğer kaliteli işçilik ve özenli bir çalışma yürütüldüyse sorunla karşılaşılması minimum derecede görülür, o an çözülür. Üretim aşamasında da test edilmesine rağmen biz hem işimizin kalitesine önem verdiğimiz için, hem de müşterilerimizin güvenini gözettiğimiz için projeyi her an kontrol altında tutmaktan hoşnut oluyoruz. Çalıştırılan sistemle birlikte zemin ısınır, ısınan zemin üzerine taban döşemesi yapılır. Eğer bir problem görülürse o an müdahale edilir.

               Yerden ısıtma sistemi montajının ardından direkt olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Maksimum 2- 4 saat arasında istenilen sıcaklığı elde etmiş olacaksınız. Aniden ısınan zemine vücudumuz uyum sağlamakta zorlanabileceği için bu süre insan fizyolojisi de gözetilerek ayarlanmıştır. Bu süre yerden ısıtma sisteminin elektrikli ya da sulu olmasına göre değişiklik gösterebilir.

              Kullandığımız malzemelerin kalitesi, çalışanlarımızın profesyonelliği ile yıllardır bu sektörde zirvedeki markalardan biriyiz. Proje teslimi sonrasında da soru ve sorunlarınız için size destek vermekten keyif alıyoruz. Tüm proje elemanlarının fiyatları ve proje tutarı için bize ulaşabilirsiniz. Kaliteden ödün vermeyen anlayışımızla, sizlere hizmet vermek bizim için bir zevk.