Yerden Isıtmanın Herhangi Bir Sakıncası Var Mı?
Yerden ısıtma sisteminde kullanılacak halı tipine biraz dikkat edilmelidir. Doğal elyaf halılar, suni elyaftan daha iyi performans verir. Kullanılan şilte tipi, bir yalıtkan olduğundan kapalı hücreli köpük tipi olmamalıdır, ancak kırıntı kauçuk esaslı alt tabaka olmalıdır.Yerden Isıtma, radyatörlere göre çok daha yavaş ısınabilir.

Bu nedenle, radyatörlerde olduğu gibi UFH'nin kısa süreli olarak açık tutulması pratik değildir. UFH, günde 4 ila 12 saat çalışacak şekilde seçilmelidir. Bu abartılı görünebilir, ancak gerçek şu ki, binanın dokusu ısıtıldıktan sonra alttan ısıtma sistemi uygun bir ısı seviyesini korumak için çok az enerji gerektirir.Yerden ısıtma sistemlerinde boruya çivi çakma olasılığı diğer boru türlerinden daha fazla değildir. Çok katmanlı borunun plastik / metal bir boru olduğunu ve bir metal detektörü ile kolayca tespit edilebileceğini unutmayın.

Yerden ısıtma borusu ekran içine gömülü ise boruların üzerinde en az 50 mm şap vardır. Ahşap bir zemin için borular doğrudan ahşabın altında olacaktır, bu nedenle büyük özen gösterilmelidir. Sürekli bir boru uzunluğunun hasar görmesi beklenmedik bir durumda, kalıcı bir onarım yapmak için gereken tek şey basit bir bağlantı parçasıdır.