Rehau Servis

Ana sayfa > Rehau > Rehau Servis

Rehau Servis 

Rehau servisi için profesyonel bir ekibimiz bulunmaktadır. Bu alanda uzun süredir çalışmakta olan uzman ekibimiz, yerden ısıtma sisteminizi en uygun şekilde tamir edecektir. Servisimiz garantili işçilik birebir orjinal yedek parça prensibi ile çalışmaktadır. Kış yolunda ilerlediğimiz bugünlerde Türkiye’nin her yerinde kış sezonu için evleri rahat ve sıcak tutmak için sistemlerin elden geçirilmesi anlamına gelir. Bununla birlikte, yerden ısıtma sistemi yaz döneminde herhangi bir arıza veya sorun geliştirirse, ev sahipleri ısıtmayı ilk kez açtıklarında hayal kırıklığına uğrayabilirler. Bu nedenle, yerden ısıtma Rehau Servis, kış aylarında meydana gelebilecek herhangi bir sorunu önlemek için yerden ısıtma kullanıcılarının hizmetindedir.

FİRMAMIZ 2017- 2019 YILLLARINDA REHAU YETKİLİ SERVİSİ OLARAK GÖREV ALMIŞTIR. HAK ENERJİ (A. Haktan Çuhadaroğlu)  2019 YILI ARALIK AYI İTİBARİ İLE REHAU TÜRKİYE İLE KARŞILIKLA ANLAŞMA İLE REHAU YETKİLİ SERVİSLİĞİNİ SONA ERDİRMİŞTİR. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR.

Yerden Isıtmada Bakım Gerekiyor Mu?

Yerden ısıtma büyük ölçüde bakım gerektirmese de, düzenli bakım şiddetle tavsiye edilir. Bir sistemin sürekli olarak sorunsuz ve verimli çalışmasını sağlamak için düzenli olarak bakımını yapmak her zaman daha iyidir.

Rehau Servis, birlikte çalıştığı deneyimli tesisatçıların ve ısıtma mühendislerinin ısıtma sistemindeki herhangi bir arıza belirtilerini proaktif olarak izlemelerine ve ev sahiplerine ısıtma verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için ipuçları sunmalarına olanak tanır. Bu aynı zamanda Rehau kullanıcılarını önemsediğimizi göstermektedir.

Bu şekilde proaktif olmak, bir hatanın oluşmasını beklemekten ve ardından sorunu tepkisel olarak çözmekten çok daha iyidir. Çoğu durumda, bu müşteri için daha pahalı olabilir ve ısınmanın sabitlenene kadar etkili bir şekilde çalışmamasına neden olabilir, ki bu da kışın derinliklerinde ideal olmaktan uzaktır. Soğuk evler genellikle çok rutubetli olduğundan ve insanların solunum semptomları geliştirmesine neden olabileceğinden, kışın ısıtmadan yaşamak sadece rahatsız edici değil, aynı zamanda bina sakinlerinin sağlığı için de kötüdür. Soğuk bir ortamda yaşamak, yaşlı, hasta veya çok genç insanlar için fizyolojik olarak da streslidir.

Rehau Servis, sorunsuz, verimli ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlamak için her yerden ısıtma sisteminin yıllık olarak bakımının yapılmasını ve kontrol edilmesini önerir.

Düzenli Servisin Tanımlayabileceği Sorunlar Nelerdir?

Yerden ısıtmaya düzenli bakım yapılmamasının sonuçları değişebilir ve daha kötüsü, ısı çıkışının çok sınırlı olduğu anlamına gelir. Sistemde sıkışmış hava, yanlış veya dengesiz akış oranları, sistemdeki tıkanıklıklar, kablolama sorunları, yeterince ısınmayan bölgeler ve arızalı pompalar gibi ortaya çıkabilecek birkaç yaygın sorun vardır. Bu, tutarsız ısıtma çıkışına, bazı odaların gerektiği gibi ısınmamasına ve potansiyel olarak daha yüksek ısıtma faturalarına yol açabilir.

Rehau Servis, karşılaşabileceğiniz sorunları teşhis edebilecek ve önleyici servis ve bakım çalışmalarını gerçekleştirebilecek güvenilir ve profesyonel servis mühendislerinden oluşan bir servistir.

Yerden Isıtma Teknik Servisinin Faydaları Nelerdir?

Rehau Servis ile alacağınız düzenli servis, yerden ısıtma sisteminin verimli ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlar ve herhangi bir ani bozulma riski taşımaz. Sistemlerinin mükemmel durumda olduğunu bilmek müşterilere gönül rahatlığı sağlayacaktır.

Bir sistem birkaç yıl bırakılırsa, sistemde vanalar ve akış ölçerler gibi hareketli parçaları etkileyebilecek bir miktar kalıntı birikmesi olabilir. Rehau servis ile sistemi temiz tutarak, bu parçaların hattın ilerleyen kısımlarında arıza yapma riski daha az olacaktır.

Yerden Isıtma Sistemine Ne Zaman Servis Yapılmalıdır ve Nasıl Servis Yapılmalıdır?

Rehau Servis, kurulumdan bir yıl sonra ve ardından her yıl hızlı bir servis önerir. Bu, sistemin iyi çalışır durumda tutulmasını sağlayacak ve herhangi bir arızanın hasara neden olmadan önce belirlenmesine yardımcı olacaktır.

Yerden Isıtma Nasıl Servis Yapılır?

Sıra 1 - Sistem basıncı: Bu, manifoldun akış çubuğundaki basınç göstergesi kullanılarak hızlı bir şekilde kontrol edilebilir. Normal çalışma basıncı 1-2 bar olmalıdır.

Sıra 2 - Akış ölçerlerdeki suyun rengini kontrol edin. Biraz renk solması normaldir, ancak gözlükler çok kahverengi veya kirliyse, sistemin yıkanması ve bir inhibitörle yeniden dozlanması gerektiğini tavsiye ederiz.

Sıra 3 - Manifoldun üst çubuğundaki hava deliği yoluyla sistemdeki fazla havayı giderin. Otomatik bir hava tahliyesi takılıysa, bu muhtemelen gerekli değildir.

Sıra 4 - Sistemin bağımsız olarak kazanı ateşlediğini kontrol edin, kazanın tüm taleplerinin durdurulduğundan emin olun, ardından termostatı yukarı çevirerek bir UFH bölgesini etkinleştirin. Bu, pompayı, kazanı, ilgili aktüatör vanasını ve bölge vanasını (takılıysa) etkinleştirmelidir.

Sıra 5 - Yukarıdaki işlemi her bir UFH döngüsü için tekrarlamak, her bir termostatın ısı çağrısı yaparken doğru sinyalleri gönderdiğinden emin olmak için akıllıca olacaktır. Bunun, sistemin geri kalanı soğukken (ısı gerektirmeden) yapılması gerekecek, böylece her UFH Bölgesini bağımsız olarak test edebilirsiniz.

Sıra 6 - Özellikle dijital / programlanabilir termostatlarla, programlamanın hem verimli bir ısıtma modeli olduğunu hem de ev sahibinin tercihiyle eşleştiğini kontrol etmek akıllıca olacaktır.

Sıra 7 - Son olarak, ev sahibine herhangi bir şikayetleri veya soruları olup olmadığını sorun. Bu sizi sistemle ilgili olası sorunlara yönlendirecektir!

Müşterilerin Yerden Isıtma Sistemlerine İyi Bakması Nasıl Teşvik Edilir?

Rehau Servis olarak, müşterileri yerden ısıtma sistemlerine kış mevsiminde servis yaptırmaya teşvik etmelerini tavsiye ederiz. Düzenli yerden ısıtma servisinin faydalarını paylaşarak mesajlarımızı sosyal medya kanallarımızda da yaymaktayız. Ayrıca, sisteme kurulumdan bu yana bakım yapıp yapmadıklarını sormak için yerden ısıtma sistemlerini bir yıldan uzun bir süre önce kurmuş olan önceki müşterilerle de iletişime geçerek takibini de yapıyoruz.

Rehau Servis olarak Az Isıtmalı Odalar Sorununa Bir Çözüm Olarak Yerden Isıtma Sisteminin Hidrolik Olarak Dengelenmesi

Evdeki farklı odaların farklı güç gereksinimleri vardır, bu da farklı bir yerden ısıtma devresi uzunluğu ve farklı hidrolik direnç anlamına gelir. Zemin sıcaklığı, 10 ila 30 cm arasında uygun boru aralığı seçilerek (boru çapına, odadaki ısı kaybına veya zemin tipine bağlı olarak) ve ayrıca bireysel döngülerdeki akışı dengeleyerek ayarlanabilir. Diğer bir deyişle, her bir ısıtma devresine, gerekli termal güçten kaynaklanan belirli bir akış hızına sahip bir su akışı beslenmelidir. Bu amaçla, ısıtma sistemleri, bireysel su devrelerinin hidrolik direncini ölçmek için kontrol valflerine sahiptir. Çok pratik bir çözüm, valflerle donatılmış bir manifold kullanmaktır. Yerden ısıtma manifolduna bağlanabilen bir akış ölçer, kullanıcının akışı hassas bir şekilde ayarlamasını sağlar. Akış, akış ölçer okumalarına göre ölçülebilir. Manuel hidrolik dengeleme, en düşük dirençle döngülerdeki su akışını azaltmayı ve aynı zamanda en yüksek hidrolik dirence sahip en uzun döngülerdeki akışı artırmayı içerir. Amaç, mümkün olan en yüksek su akışını en uzun döngülerde elde etmek ve en kısa döngülerde düşük olanı azaltmaktır.

Rehau Servis olarak Yaz Tatilinden Sonra Yerden Isıtma Sisteminin Başlatılması

Yerden ısıtma sisteminin etkinliği, nasıl kullanıldığına da bağlıdır. Yaz, sistem bakımı yapmak için harika bir zamandır, özellikle de uzun süredir kullanıyorsak.

Yaz Tatilinden Sonra Yerden Isıtmaya Başlamadan Önce

Yerden ısıtma sistemi uzun süredir kullanılmışsa, yıkamak iyi bir fikirdir. Bu, boruların içinde biriken çeşitli tortu türlerinden kurtulmanın ve ısıtma mevsiminde ısıtma sisteminin verimliliğini artırmanın iyi bir yoludur.

Rehau Servis ile daha Fazla Tasarruf Elde Etmenin Bir Yolu Olarak Yerden Isıtma Sistemini Dengelemek

Rehau Yerden ısıtma, ısıtma faturalarını azaltırken yüksek termal konfor elde etmenizi sağlar. Suyun yerden ısıtma, ev bakım maliyetlerini düşürmek, aşırı hava nemine neden olan faktörleri ortadan kaldırmak ve yüksek termal konfor sağlamak anlamına gelir. Kurulumun doğru yapılmaması veya ısıtma sisteminin dengelenmemesi arızaya neden olur ve bu da odaların yetersiz ısınmasına yol açabilir. Bu nedenle, ısıtma maddesi sıcaklığını ve akışını (hidrolik dengeleme) kontrol etmek ve oda sıcaklıklarını uygun şekilde ayarlamak çok önemlidir. Yerden ısıtma sisteminin kurulumu ve dengelenmesi ile ilgili tüm kurallara uyulması, sıcak zeminlere sahip olmanın sağladığı tam termal konforun keyfini çıkarmanızı sağlayacaktır.

Yerden Isıtma Sistemlerinde Görülen Sorunlar

Çok yüksek veya çok düşük oda sıcaklığı, sızıntılar, çatlak fayanslar - bunlar, yerden ısıtma sistemini planlarken veya kurarken yapılan çeşitli hata türlerinin yalnızca birkaç olası etkisidir. Arızalı döşemeden ısıtma genellikle dikkatsiz kurulumun veya yanlış çözümlerin benimsenmesinin bir sonucudur. Rehau Servisi olarak, sizlere yaşayabileceğiniz sorunları listeledik.

1. Uygun Tasarımın Olmaması

Herhangi bir ısıtma sistemini kurarken uygun bir tasarımın olmayışı kötü sonuçlara neden olabilir. Yerden ısıtma durumunda, ısıtma borularının düzeni ve şekli, ısıtma sistemindeki besleme suyu parametrelerine, şap kalınlığına, zemin kaplamasının tipine ve ısı talebine göre ayarlanmalıdır. Güvenilir dokümantasyon eksikliği sadece daha yüksek bakım maliyetlerine yol açmakla kalmaz, aynı zamanda ısıtma sistemi arızası durumunda sorun çıkarır. Özellikle odalar arasında, pencerelerin altında ve duvarların yakınında olmak üzere, oda planındaki ısıtma borularının gerçek yerleşimini belgelemek önemlidir. Döngülerin gerçek boyutlarını bilirsek, eşik şeritlerini veya zeminde delme gerektiren diğer öğeleri takarken kazara hasar görmelerini önleyebiliriz.

2. Yanlış Montaj İşleri Sırası

Yerden ısıtma sistemi doğru sırada kurulmalıdır. Diğer sistemler döşendikten sonra başlamalıdır, aksi takdirde ısıtma boruları ve ısıtma sisteminin diğer elemanları zarar görebilir. Manifold dolapları ve manifoldlar boruları döşemeden önce takılmalıdır. Yerden ısıtma dağıtım kutusu, uzak bir kazan dairesi yerine mümkün olduğunca yerden ısıtma sistemine yakın kurulmalıdır. Evin açık inşaat aşamasındayken pencereler ve kapılar olmadan tüm yerden ısıtma sistemini kurmanın imkansız olduğunu hatırlamakta fayda var. Bu elemanlar, şap ayarlanırken cereyanı önlemek için gereklidir. Bu sayede şap yüzeyinin aşırı kurumasını önleyebiliriz.

3. Yanlış Hazırlanmış Zemin

Bazı sorunlar, kötü yürütülen inşaat işlerinden de kaynaklanabilir. Yerden ısıtma sistemini kurmadan önce zemin uygun şekilde hazırlanmalıdır. Hoş olmayan sonuçlara yol açan en yaygın hatalar nelerdir? Zemin hazırlığı ile ilgili en ciddi üç tanesi aşağıda listelenmiştir.

Yerden Isıtma İçin Zemin Hazırlığı Sırasında En Yaygın 3 Hata

Düz olmayan yüzeylere ısı yalıtımı, ısıtma boruları ve beton şap gibi daha fazla yerden ısıtma sistemi döşenemez. Tabanın dikkatsizce hazırlanması, tesviye ve temizleme aşamasının atlanması, ısı yalıtım levhalarının iyi yapışmayacağı ve şap için sağlam bir destek sağlamayacağı ve bu da çatlamaya neden olabileceği anlamına gelir. Şapın çatladığı yerlerde, ısıtma borularının zarar görme riski vardır. Ayrıca, düz olmayan zemin, zeminde farklı şap kalınlığı gerektirir. Bu nedenle yalıtımı döşemeden önce yüzeyin tesviye edilmesi çok önemlidir.

4. Hatlarda Boruların Yanlış Bağlanması

Isıtma boruları, kullanılan boruların çapına bağlı olarak uzunluğu 100 m'yi geçmemesi gereken sözde ısıtma devresini oluşturur. Bu nedenle, montaj çalışması sırasında, montajcının daha uzun ısıtma döngüleri yapmadığından emin olun. Her döngünün bir sürekli uzunluktaki borudan oluşması gerektiğini de hatırlamakta fayda var. Pompa hasarı durumunda ve betonla kaplanabilen özel tamir kaplinleri kullanılarak bağlantılara izin verilir. Sorunları önlemek için, boruların, şapla kaplanacak yerlerde bağlantıları engelleyecek şekilde seçilmesi gerekmektedir. Bu tür bağlantılar en savunmasız noktalardır çünkü kir kolayca burada birikir ve bu da kusurlara neden olur. Talimatlara uyulmaması, hidrolik direnci artıracak ve zeminin belirli alanlarının yetersiz ısınmasına neden olacaktır.

5. Isıtma Borularının Zemine Uygun Şekilde Sabitlenmemesi

Su taşıyacak olan ısıtma boruları zemine sağlam bir şekilde bağlanmalıdır. İlk olarak, polistiren tabakanın üzerine ankraj ağlı özel bir boru konumlandırma folyosu yerleştirilmelidir. Ardından, yerden ısıtma sistemi setinde bulunan klipsler kullanılarak borular folyoya sabitlenir. Borular düzgün bağlanmazsa, şap zemine dökülürken zeminden ayrılabilir. Ayrıca sistem bakır aksam içeriyorsa borular korozyona uğrayabileceğinden direk beton üzerine döşenmemelidir. Bakır borular ek bir plastik katmanla korunmalıdır. Bir alternatif, plastik veya çok katmanlı borular gibi farklı malzemelerden yapılmış borular kullanmaktır. Hasar riskini ortadan kaldıran yüksek kaliteli ürünleri seçmeye değer. Rehau Servisi olarak yüksek kaliteli ürün satışında da yanınızdayız.

6. Uygun Genleşme Derzlerinin Olmaması

Isıtma borularının gömülü olduğu zemin, uygun genleşme derzleri gerektirir. Borulardan gelen ısı nedeniyle ısıtma yüzeyi genişler, bu nedenle genleşme derzleri yapmak gereklidir. Oda büyükse veya alışılmadık bir şekle sahipse, şapta ek genleşme derzleri planlamak gerekir. Bu tür boşlukların olmaması veya bunların şaptan ziyade sadece zemin kaplamasında yapılması çiziklere ve çatlaklara neden olabilir. Isıtma borularının, genleşme derzlerinin üstünden geçmeyecek şekilde düzenlenmesi önemlidir.

7. Dikkatsiz Uygulanan Şap

Yerden ısıtma sisteminin kurulumunun son aşamalarından biri, ısıtma borularının şap içine gömülmesidir. Bu aşamada, ısıtma borularına zarar vermemek veya boşlukları veya genleşme derzlerini kapatmak için betonu döken kişilerin çalışmalarına nezaret etmesi önerilir. Zemin kaplamasının döşenmesi ancak şap düzgün kuruduktan ve optimum parametrelerine ulaştıktan sonra mümkündür. Betonun iyi priz alması için yüzeyin aşırı kuruması engellenmelidir. Yaklaşık 21 gün sonra, kalan nemin alınması için şapı önceden ısıtmanız gerekir.

8. Uygun Olmayan Zemin Kaplamasının Seçilmesi

Yerden ısıtma sistemini kurmaya karar verirseniz maalesef her malzeme zemini kaplamak için uygun değildir. Bu nedenle, hangi malzemenin en iyisi olacağı sorusu, hidronik yerden ısıtma tesisatı söz konusu olduğunda anahtar sorulardan biridir. Zemin kaplamasının türü, ısıtma verimliliğini belirler. Örneğin, seramik karolardan zemin panellerine geçiş, ısıtma verimliliğini iki kat azaltacak ve bu da, dış ortam sıcaklığı düşükken önceden ayarlanmış sıcaklığın korunmasında sorunlara yol açacaktır. Bu durumda yaygın bir çözüm, besleme sıcaklığını artırmaktır ki bu iyi bir çözüm değildir çünkü ısıtma sistemine ve zemin kaplamasına zarar verebilir.

9. Basınç Testi Yapılmaması Veya Uygunsuz Şekilde Yürütülmesi

Şap döşenmeden önce, sistemdeki basıncın birkaç saat hatta bir gün sonra aşırı derecede düşüp düşmediğini kontrol etmek için sistem su ile doldurulmalıdır. Bu aşamada sızıntıları tespit etmek ve gidermek, borular betonla kaplandıktan sonra olduğundan daha kolaydır. Basınç testi, tüm ısıtma devreleri suyla doldurulduğunda yapılmalıdır. Bazen tesisatçılar bu faaliyetten tamamen vazgeçerler veya boruları su yerine hava ile doldururlar. Basınç testinin yanlış yapılması ciddi sonuçlara yol açabilir. Şapları döşemeden önce herhangi bir sızıntı olmadığından emin olmak önemlidir. Tespit edilmeyen bir sızıntı durumunda, sistem ciddi şekilde hasar görebilir ve onarım zor ve pahalı olacaktır.

10. Yerden Isıtma Kontrolörlerini Kullanmamak

Yerden ısıtma sistemini kurarken, kendinizi en basit çözümlerle sınırlamak ve yerden ısıtmayı yönetmek için kontrolör kullanmamaya karar vermek bir hatadır. Yerden ısıtma kontrolünün ihmal edilmesi, sistemin yüksek termal ataletinden kaynaklanan önemli enerji kaybına yol açar. Rehau Servis, dünyanın en iyi markalarından biri olan Rehau kontrolörlerinin satışını da gerçekleştirmektedir. Sisteminizi kurarken Rehau Servis hizmetlerinden fiyat teklifi alabilirsiniz.

Yerden Isıtma Sistemini Kurarken Maliyetli Hatalar

Yerden ısıtma sistemi, konfor ve rahatlığı sevenler için mükemmel bir çözümdür. Bununla birlikte, yalnızca iyi tasarlanmış ve iyi yapılmış bir sistemin beklenen sonuçları sağlayacağını hatırlamakta fayda var. Yerden ısıtma sistemi döşenirken yapılan hatalar, tüm sistemin arıza oranını ve güvenilirliğini etkiler. Kanıtlanmış çözümleri, yetkin yüklenicileri ve güvenilir üreticileri seçerek, uzun yıllar sıcak bir zeminin keyfini çıkarabileceksiniz. Yerden ısıtma sistemi kurmadan önce Rehau Servisi hizmetleri ile irtibata geçerek fiyat teklifi alabilirsiniz.

Rehau Servis İle Kışlarınız Rahat ve Sıcak

Rehau Servisi, yerden ısıtma sistemlerinizi güvenle yıllık bakımlarını yaptırabileceğiniz ve sorunları çözen bir hizmet anlayışı ile yola çıkmıştır. Rehau Servisi ,  yukarıda belirttiğimiz yaşanabilen, ya da kullanım esnasında yaşanabilecek her türlü sorununuzda bizi arayabilirsiniz. 7 Gün 24 saat arayabileceğiniz Rehau Servisi her zaman yanınızda….

Manuel geçme manşon takım çantası, çap 10 x 1,1/14 x 1,5/16 x 1,5

Manuel geçme manşon takım çantası, çap 16 – 40

Hidrolik geçme manşon takım çantası, çap 16 – 40

Elektro kaynak aleti, ölçü 20-160

Aksesuar, Bağlantı ve ek Parçaları




Rehau Yerden Isıtma Rehau Yerden Isıtma Borusu Rehau Yerden Isıtma Kollektörü Rehau Yerden Isıtma Kontrol Paneli Kullanımı Rehau Yerden Isıtma Katalog Rehau Yerden Isıtma Fiyat Rehau Yerden Isıtma Straforu