Yerden Isıtma Sisteminin Avantajları Nelerdir

Ana sayfa > Bilgilendirme > Yerden Isıtma Sisteminin Avantajları Nelerdir

Yerden Isıtma Sisteminin Avantajları

Modern ve yenilikçi bir yapı ile giderek daha fazla tercih edilmeye başlanan yerden ısıtma sistemi bugüne kadar yapılan araştırmalar sayesinde birçok farklı noktada faydalı bir sistem olarak görülmeye başlanmıştır. Hak Enerji olarak gerçekleştirdiğimiz uygulamalarda Rehau gibi güvenilir markaların teminatı ile hizmet verdiğimiz için yerden ısıtma sistemi uygulaması sağlanan her noktada, birçok farklı avantajı ortaya çıkararak, konforlu bir ısıtma imkanı sağlayabiliyoruz.

Günümüzde teknik olarak kullanılan her sistemde olduğu gibi bu sistemde de yerden ısıtma problemleri kısmen görülebilir. Bu problemler gereken tüm yedek parça ve servis hizmetleri ile en hızlı şekilde çözülebilmektedir. Bu ayrıntı göz önünde bulundurulduğunda, yerden ısıtmanın faydaları özellikle konutlarda homojen ve sağlıklı ısınma ile net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Yerden Isıtma Sistemleri Faydaları

Bugün en çok ön plana çıkan şekilde yerden ısıtma sistemleri faydaları incelendiğinde, özellikle zemin betonu içerisinde borular ile dağılım gerçekleştirildiğinden dolayı bu sistem ısı kaynağından aldığı enerjiyi direkt olarak ortama yaymaktadır. Bu bağlamda da yerden ısıtma ısınma süresi gayet düşük olmak ile birlikte ısı hızlı bir şekilde bütün döşeme sahasına yaylım gerçekleştirir.

Maliyet açısından bakıldığında da yerden ısıtma maliyeti birçok farklı ısınma sistemine göre daha düşük olduğu için bu sistemler ayrı bir avantaja sahiptir. En ekonomik ısınma sistemi elde edilmesi ile birlikte radyatör sistemlerine göre oda sıcaklığını sağlamak için daha düşük sıcaklıklarda yakıt kullanımı gerekmektedir. Çünkü klasik kalorifer radyatörü ısınması için genellikle su sıcaklığının 80 derece gibi bir ortalamaya ulaşması gerekirken, yerden ısıtma sistemlerinde ortalama 50 santigrat derece su sıcaklığı yeterli olmaktadır.

Bahsedilen bu önemli özelliklere dikkat edildiğinde, yerden ısıtma faydalı mı sorusu için de çok net bir şekilde olumlu cevap alınması mümkün olmaktadır. Ayrıca evinizde kalorifer sistemleri bulunsa dahi sonradan yerden ısıtma yapılabilmesi de ayrı bir avantaj oluşturmaktadır. Zira kullandığınız kombi, güneş enerjisi veya elektrik ile ısınma sistemine bağlantılı olarak zeminden ısıtma sistemi kurulabilir.

Yerden Isıtma Faydaları Ve Zararları

Genel bir karşılaştırma yapıldığında Hak Enerji olarak uyguladığımız Rehau gibi markalardan güvenceli sistemler çok düşük oranlı ve neredeyse hiç denecek kadar az zarar ortaya çıkarırken, çok yüksek bir fayda sağlamaktadır. Aslında bahsedilecek bir zarar neredeyse görülmesi mümkün olmamakla birlikte yerden ısıtma zararlı mı sorusuna net olarak hayır cevabı verilebilir. Çünkü Rehau gibi markaların sağlamlığı ile uygulanan bu sistemler özellikle yerden ısıtmanın sağlığa faydaları sayesinde de çok önemli biriyle sahiptir.

Yerden ısıtma uygulanması ile birlikte ısı zeminden yukarıya doğru yükseldiği için insan sağlığı açısından çok önemli bir fayda oluşturmaktadır. Çünkü insan vücudunun daha rahat bir şekilde ısınabilmesi için ısının zeminden yani ayaklar altından alınarak, yukarıya doğru ulaşması önemlidir. Bu kapsamda da yerden ısıtmanın avantajları fiziki ve yaşamsal koşullarda da ön plana çıkmaktadır.

Yerden Isıtmanın Avantajları Ve Dezavantajları

Konforlu bir yaşam için özellikle evlerde uygulanan bu sistem aslında iş yerlerinde de yerden ısıtma avantajları sayesinde çok sık tercih edilmektedir. Çünkü duvardan ısıtma sistemleri ile entegrasyonu çok kolay bir şekilde yapılan yerden ısıtmada uygulama çalışmaları çok hızlı şekilde tamamlanabilir. Profesyonel bir uygulamanın tamamlanması ile birlikte farklı zemin malzemeleri olarak parke, mermer veya fayans altında döşenen sistem net bir şekilde faydalarını ortaya çıkarmaktadır.

Günümüzde özellikle kurumsal yapılarda, camilerde, endüstriyel tesislerde ve alışveriş merkezleri gibi noktalarda da bu sistemler çok sık uygulanmaktadır. Hatta yerden ısıtma faydaları ve zararları açısından bakıldığında, yalıtım açısından oluşturduğu faydanın göz önünde bulundurması ile bu sistem çatı gibi noktalarda uygulandığında, buzlanmanın önüne geçmek için avantaj oluşturmaktadır.