Wavin Termostatik Vana

Ana sayfa > Wavin > Wavin Termostatik Vana

Wavin Termostatik Vana

Yerden ısıtma sistemlerinde belirli bir ısı kaynağı üzerinden sıcak su alınarak, yerden ısıtma borularına ulaştırılır ve sıcak suyun verdiği ısı enerjisi yukarıya doğru ulaşarak, ortamda konforlu ve homojen bir ısıtma sağlar. Bu sistem sayesinde ısıtma borularına bağlanacak şekilde kontrollü kullanım sağlayabilmek açısından wavin termostatik vana kullanılır.

Wavin termostatik vana 230 volt AC besleme gerilimi ile çalışır ve bu sayede bir aktüatör vana olarak görev gerçekleştirir. Aktüatör vana, mekanizmada sistemin kontrol edilmesini ve gerektiğinde hareket ettirilmesini ya da durdurulmasını sağlayacak bir sistemdir. Bu nedenle sulu yerden ısıtma sistemleri içerisinde de mutlaka wavin termostatik vana parçalarının bir yeri bulunmaktadır.

Wavin Termostatik Vana Nasıl Kullanılır?

Açma ve kapama mekanizması ile kullanılan wavin termostatik vana çevirerek kullanılan bir yapıya sahiptir ve harici sensor yer almamaktadır. Bir kontrol ünitesi olarak termostat özelliği ile birlikte sulu yerden ısıtma tesisatları içerisinde bulunması, tesisatın güvenilir bir sıcaklıkta kullanılmasına yardımcı olmaktadır. Çünkü sulu yerden ısıtma sistemlerinde ideal olarak sıcaklık 35-50 santigrat derece arasında tutulmalıdır.

Yerden ısıtma sistemlerinin belirtilen sıcaklık arasında bulunması açısından aslında öncelikle sıcaklık kaynağı sağlayan sistem üzerinden ısı ayarının yapılması gerekir. Yani kullanılan kombi, güneş enerjisi ısı pompası veya su kazanı gibi bir kaynak üzerinde ısı ayarı yapılır ve ideal su sıcaklığı bu şekilde elde edilir. Ancak her odaya bağlanan ve kollektör üzerinden gelmiş olan sıcak su kaynağı oda içerisindeki boruların içerisinde dağılırken de belirli bir termostat ayarı yapılması gerekebilir.

Oda içerisinde belirli bir termostat ayarı yapılabilmesi için de kolektöre bağlantılı şekilde kullanılabilecek wavin termostatik vana ürünlerinin kullanılması fayda sağlamaktadır. Direkt olarak elektrik bağlantısı sayesinde kullanılan bu vanalar, sıcaklık ayarının daha sağlıklı ve güvenilir bir şekilde yapılmasını sağlar. Yine bu sayede sıcaklık özellikleri ideal seviyeye getirilerek, daha sağlıklı ve ekonomik bir ısınma elde edilebilir.

Sulu yerden ısıtma sistemlerinde Hak Enerji olarak gerçekleştirdiğimiz uygulamalarda Wavin markası tarafından sunulan bu vana ürünlerini kullanmayı tercih ediyoruz. Daha güçlü bir sistem kullanımı için entegre termostat başlığı bulunan wavin termostatik vana görsel ayarlama göstergesi ile çelik malzemeden ve paslanmaz bir yapı ile üretilmiştir.

Hacimsel debi dağıtımı gerçekleştirmek ve ayarlama sağlayabilmek için kullanılan bu sistemler, aynı zamanda kollektörde elektrik tertibatının konulabilmesi ve sistemin akım açısından da korunaklı bir hale getirilmesi için önemli bir yere sahiptir. Çünkü sulu yerden ısıtma sistemleri içerisinde bu hacimsel debinin ve elektrik enerjisinin boyutları bir arada uygun bir yapıda yer almalıdır. Bu ayrıntının sağlanması açısından da wavin termostatik vana istenilen sistemin sağlıklı bir şekilde kurulmasına yardımcı olur.

Wavin Termostatik Vana Kaç Adet Kullanılmalıdır?

Bir sulu yerden ısıtma sisteminin kurulumu sırasında kollektör bağlantısı ile birlikte kaç adet oda yer alıyorsa, bu odaların sayısına bağlı şekilde de wavin termostatik vana kullanımı gerçekleştirilmesi gerekir. Çünkü elektrik bağlantısı ile birlikte kullanılan bu vanalar, özellikle su debisinin doğru şekilde yararlanılmasını ve bu kapsamda da elektrik enerjisinin daha doğru şekilde kullanılmasını sağlar. Aslında temel olarak bu sistemin kurulması, sulu yerden ısıtma sistemlerinde ekonomik tasarrufun elde edilmesine yardımcı olur.

Wavin termostatik vana bu sistemin bahsedildiği şekilde kurulması ve sağlıklı olarak kullanılması açısından hazırlanan projeye bağlı olarak yeterli sayıda temin edilir. Gereken elektrik akım değerlerinin elde edilmesi ile birlikte bağlantı sağlandığında da wavin termostatik vana sorunsuz bir sulu yerden ısıtma sisteminin uzun yıllar güvenle kullanmasına yardımcı olur. Hak Enerji firması olarak gerçekleştirilecek uygulamalarda ve satış işlemlerimizde bu vana ürünlerini standart ve ideal rakamlar üzerinden sunuyoruz.

Wavin Termostatik VanaWavin Termostatik Vana FiyatWavin Uni Termostatik VanaWavin Uni Termostatik Vana FiyatıWavin Uni 24V Termostatik VanaWavin Termostatik Vana FiyatlarıWavin Yerden Isıtma Termostatik VanaWavin Aktüatör Vana FiyatlarıWavin Termostatik Vana MotoruWavin Yerden Isıtma Motorlu VanaWavin Aktüatör Vana SatışıWavin Termostatik Vana OtomasyonWavin Kollektör Vana MotoruWavin Marka Termostatik Vana