Rehau İki Yollu Vana

Ana sayfa > Rehau Malzeme - İçerik > Rehau İki Yollu Vana

SATIN ALMAK İÇİN RESMİ E-TİCARET SİTEMİZİ GÜVENLE ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Rehau İki Yollu Vana

Sulu yerden ısıtma sistemleri içerisinde kat bazlı sıcaklık otomasyonu gerekliliği yer alır. Bu otomasyonu sağlayabilmek için de iki yollu vana kullanıma ihtiyacı bulunmaktadır. Hak Enerji olarak gerçekleştirdiğimiz uygulamalarda özellikle Rehau marka kalitesini çok sık tercih ettiğimiz gibi markanın Rehau iki yollu vana ürününü de öncelikli olarak tercih ediyoruz. Ayrıca bu ürünü malzeme satışlarımızda da listelerimiz içerisinde her zaman bulunduruyoruz.

Rehau iki yollu vana malzeme avantajı sayesinde örneklerine göre çoğu zaman daha yüksek bir kalite ortaya koymaktadır. HKV Regulierventil ayarı vanası olarak da farklı bir isme sahip olan bu iki yollu vana, iç dişli rakoru ile birlikte seri hız ayarı gerçekleştirilirken, hidrolik akışkan açısından her iki yönde hız ayarını daha güçlü bir şekilde yapmaya yardımcı olur.

Rehau İki Yollu Vana

Rehau 2 Yollu Vana Fiyatları

Paslanmaz çelik malzeme ile üretilmiş olması kapsamında en yüksek kaliteye sahip olan Rehau iki yollu vana, yerden ısıtma sistemlerinin temel gerekli parçalarından birisidir. Sıcaklık otomasyonu için önemli bir yapı sağladığından dolayı her sistemde kullandığımız bu parçayı ürün satışlarımız içerisinde de bulunduruyoruz. Avrupa'dan ithal olarak getirilen bu ürün için özellikle markanın da belirlemiş olduğu fiyatlar geçerli olurken, sürekli bir şekilde döviz kurları da fiyatlar üzerinde belirleyici bir etkiye sahip oluyor. Ürün fiyatları açısından güncel rakamları ve stokları her zaman firmamız ile iletişime geçerek rahatlıkla temin edebilirsiniz.

Rehau İki Yollu Vanaları

İki yollu vana, sulu yerden ısıtma sistemlerinde kollektör giriş veya çıkış hattına bağlantı gerçekleştirilerek tek bir noktadan sistem kontrolü yapılmasını ve suyun eş ısıyla gönderilmesini sağlamak için kullanılan bir parçadır. Kat veya daire otomasyonları da yerden ısıtma sistemi için rakor vasıtasıyla kollektöre bağlantı gerçekleştirilen bu parça üzerinde tek bir aktüatör yer alarak ortam ısı kontrolü sağlanır.

Rehau iki yollu vana, özellikle ısıtma otomasyonlarında farklı basınç ayarlarından dolayı ortaya çıkabilecek su sirkülasyon farklılıklarını da gözden geçirerek, fazla su akışı olan yerlerde kısma vasıtasıyla su akışında dengeleme sağlar. Yerden ısıtma sisteminde suyun tesisat içerisinde dolaşması sonrasında dönüş gerçekleştirdiği sırada sıcaklığı düşecektir. Bu noktada da Rehau iki yollu vana kullanılması vasıtasıyla dönüş suyu sıcaklığı düşüklüğüne karşı çok daha düşük bir ısı kaybı sağlanmasına yardımcı olur.

Vana özellikle kollektör bağlantılarında da tesisattan gelen suyun içerisindeki pisliği ayırdığı için servis maliyetini de azaltırken, ekonomik yapısıyla sarfiyatın düşmesini sağlar. Çünkü çalışma koşulu içerisinde değişen debi oranları ve düşmeler sonrasında suyun pompalanması için kullanılan elektrik enerjisinde de tasarruf oluşturur.

Rehau İki Yollu Vana Nasıl Çalışır?

Rehau iki yollu vana tesisata bağlandığı noktada kollektör giriş veya çıkışından bağlı olmakla birlikte aktüatör kontrolü ile yani bağlantılı olarak kullanılır. Otomasyonda sulu yerden ısıtma sistemleri için tek bir aktüatör kontrolü gerçekleştirmek için yeterli olmaktadır. Ortam ısısı kontrolü sağlayan vana aslında birçok farklı noktada da kullanılabilir. Çünkü tek yollu bir vananın basınç iniş ve çıkışlarında kontrolü gerçekleştirmesi yeterli olmadığı için kalorifer sistemleri gibi ısıtma mekanizmalarında da iki yollu vana önemli bir parçadır.

Rehau İki Yollu Vana Montajı Nasıl Yapılır?

Rehau iki yollu vana için montaj gerçekleştirilmesi açısından yine bahsedildiği şekilde kollektör bağlantısının giriş veya çıkış noktası tercih edilmelidir. Montaj iç rakor sayesinde tamamen güvenilir bir şekilde gerçekleştirilirken, sızdırmazlık avantajı sağlar. Tesisat mühendisleri tarafından uygulama sırasında kolaylıkla el aletleri vasıtasıyla montajın gerçekleştirilmesi mümkün olduktan sonra üst kısmında aktüatör bağlantısı da yine ekipmanın pratik yapısı sayesinde gerçekleştirilebilir.


Rehau İki Yollu VanaRehau Marka İki Yollu VanaRehau Kat Bazlı Otomasyon Vanası