Yerden Isıtma Yorumları ve Yerden Isıtmanın Zararları Var mıdır ?

Yerden ısıtma zararları bilinmemekle birlikte maliyet olarak biraz daha fazla maliyetli olabilir. Diğer yandan kullanım ömrü hesaba katıldığında maliyeti diğer sistemlere karşı avantajlı olabilir.

Sağlık açısından hiç bir zararlı yanı tespit edilmemiştir.  Aksine toz yapmadığından ötürü astım hastaları için önerilir.


Yerden ısıtmalar anti alerjiktir. Radyatörler toz biriktirir ve odanın havasını olumsuz etkiler. Yerden ısıtma astım hassasiyetine karşı olumlu etkilidir. Isı sirkülasyonu tozu kaldırmayacak kadar iyi ayarlanmıştır. 

Yerden Isıtma Yorumları

  • *Evimizin alt katında ki boş depo kışın soğuk olduğundan bütün kış ayağımızda 3 kat kıyafetle geziyorduk. Evde çocuklar sık sık mesanesini üşütüyordu. Yerden ısıtma yaptırdığımızdan beri kışın geldiğini bile fark etmiyoruz. Hatta 2.5 yaşında ki kızım kışın tulumuyla bile hiç üşütmeden yerlerde oyun oynayabiliyor.

    *Kışın evde tişörtle gezmek isteyenlere şiddetle tavsiye edilir. Ayrıca boruların altına folyo kaplatırsanız ısı altta ki köpük yerine yukarı yansıyor buda daha çok tasarruf demek.

  • *Bende herkes gibi yerden ısıtmanın bir lüks olduğunu düşünüyordum. Ancak yerden ısıtmalı bir evde yaşamaya başlayınca bunun bir lüks değil akıllı bir yatırım ve ihtiyaç olduğunu anladım. Kışın artık yazdan bir farkı yok bizim için.

  • *Soğuk havalarda panduf, terlik, patik giymeden çorapsız hatta kısa pantolonla bile evde gezebiliyoruz.

  • *Babam yeni eve yerden ısıtma yaptırmak istediğinde abarttığını düşünmüştüm kışın evin nasıl ısındığını görünce şimdiye kadar neden yaptırmadığımızı merak ettim.

    *Kedim eskiden kış gelince radyatörlerin yanında uyuyordu şimdiyse parkenin üzerinde uyuyor 😊

  • *İlk kez bu kış kullandığımız ‘yerden ısıtma sistemi’ ilk açtığımızda evin yeni bina olması sebebiyle evi biraz geç ısıttı. Evin ısınması birkaç ay sürdü diyebilirim. Biz bu arada birkaç ay içinde eski alışkanlıklarımızı bırakıp evde yeni alışkanlıklar edinmeye başladık bunlardan birisi bazı eşyaları yerden kaldırmaktı.

  • Bu sisteme ilk defa geçecekseniz evinizde kalın halılar yerine ince kilim tarzı halılar tercih etmeniz önerilir. Aksi halde halılarınızı yerden kaldırmak durumunda kalırsınız. Benim evim kırsal bir bölgede olduğu için çok fazla tozlanma yaşamıyoruz evde kedilerin tüyleri döküldüğü için bir hava temizleyici edinmiştik. Böylece havada ki toz ve tüyler hava temizleme makinası tarafından çekiliyor ortam sürekli temiz halde tutuluyor. Son olarak da daha öncede kullandığımız buhar makinası ile ortam nemini sürekli dengeliyoruz böylece sıcak havanın kuruttuğu hava boğazlarımızı tahriş etmesi engelleniyor. Bunlara uyulduğunda yerden ısıtma sistemi oldukça avantajlı ve konforlu bir sistem olarak kullanılabilir.

  • *Senelerdir kullandığım yerden ısıtma sistemi yeni evimizde de uygulattık. Mühendisle beraber projeye dahil olunca hakkında çok az şey bildiğimizi fark ettim. Sonuç olarak senelerdir hiçbir yakıt tasarrufu yapma ihtiyacı hissetmeden normal ısıtıcılardan daha iyi verim elde ediyoruz. Bu sistemle ilgili tek sorun evin dışında her yerde aynı rahatlığı aramamız, nereye gitsek sanki biraz üşüyoruz.

  • *Yaklaşık iki senedir yerden ısıtmalı bir evde yaşıyoruz. Yerden ısıtma doğalgazlı kombiye bağlı bir sistem tek farkı radyatörler yerine zeminin altından geçen ince sıcak su boruları olması. Özellikle küçük çocuklu ailelerde çocukları yerde oturma üşütürsün demek yerine çocukları yerde özgürce oynatabilmek en iyi avantajlarından birisi. Çünkü siz ne derseniz deyin 1-3 yaş arası çocuklar zamanın çoğunu yerde geçiriyor.

  • *Yerden ısıtma sistemi için en çok merak ettiğim konulardan birisi zemin kaplamasının nasıl olacağıydı. Müteahhit abimiz bize granit yapmamızı önerdi. Zemin ne kadar yoğun olursa ısıyı o kadar iyi tutuyormuş. Hatta bütün evi seramik yapmamızı önerdiler biz bu konuya biraz şüpheci yaklaştık ve kuru zemini parke yapmaya karar verdik. Bulunduğumuz bölge kışları soğuk olsa da genellikle aşırı soğuk olmuyor -nadir olarak 0 dereceyi görüyoruz.

  • Kış olunca müteahhit abimizin neden seramikte ısrar ettiğini anladık çünkü zemin sıcaklığı parke ve seramikte çok fark ediyor. Banyo da neyse de odanın içinde zeminin sürekli sıcak olması biraz bunaltıcı ve rahatsız edici olacağından iyi ki parke tercih etmişiz diyoruz.