Müstakil Villa Ev Isıtma Sistemleri Hakenerji

Bu günlerde evinize sıcaklık ve konfor getirmenin pek çok yolu var: güneş enerjisinden ısıtma, kuzine ocakları, radyatörler, zemin altı sistemleri, kazanlar, şömineler ve diğer birçok seçenek - ama hangisi en iyisi, ne kadar genellikle maliyetlidirler ve hangisi sizin için işe yarar?

Kendinize verimliliği nasıl artırabileceğinizi, faturaları nasıl azaltabileceğinizi ve evinizin ısıtmasına farklı bir düşünce tarzı getirebileceğinizi soruyorsanız, bu kılavuz kesinlikle size doğru seçimi yapmanıza yardımcı olur.

Sizi gaz, kalorifer yakıtı, LPG ve yenilenebilir enerji dahil olmak üzere farklı ev ısıtma türlerine götüreceğiz, her birinin maliyeti ve sizin de yapabileceğiniz tüm potansiyel tasarruflara göz atacağız.

Merkezi Isıtma Sistemi

Merkezi ısıtma sistemleri, her odada sıcaklık ve konforun yanı sıra banyoda, mutfakta ve kullanım alanında kullanılmak üzere sıcak su tedarik eden merkezi ısıtmanız, konforunuz ve her yönden esenliğiniz için ayrılmaz bir rol oynar. Isıtmanızı sağlayan sistemin, size sıcak su getiren sistemle aynı olmayabileceğini, hatta aynı yerden gelmeyebileceğini anlamak önemlidir. "Merkezi" ısıtma temasının birkaç farklı varyasyonu vardır.

Şu kurulumlardan birine sahip olabilirsiniz:

  • Bir kazanla çalışan ve radyatörlerden ve yerden ısıtmadan oluşan ve aynı zamanda sıcak su sağlayan merkezi bir ısıtma sistemi
  • Ayrı depolama ısıtıcıları - veya bağımsız ısıtıcılar - ve size sıcak su sağlayan bir kazan.
  • Sıcak havayı menfezlerden odalara pompalayan bir sistem; size aynı zamanda sıcak su sağlayan bir kazandan üretilen hava.
  • Veya her odaya kurulması muhtemel olmayan, ancak yukarıda listelenen sistemlerden herhangi biri ile mükemmel şekilde çalışacak olan yerden ısıtma